Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Mitaka FU каза:

Да, ама пср тест струва 60 Евро

Има антигенни, би следвало да са безплатни при теб в Берлин.

преди 9 минути , Mitaka FU каза:

Ако не знаете още: - След изборите есента, в Германия вече са планувани следващите,, коронни" изпълнения- хората си искат да се ваксинират,, доброволно" само към 70% от населението..

Ей това имам предвид под завиване към политиката. Разбирам, че ваксинирането е поводът, но тя политиката, пък било и германска, не следва да участва при нас във форума.

Друга идея за пътуване без тестове: 

Самата Германия е огромна дестинация за разглеждане.

Защо не хванеш семейството и не се замъкнете до Саарбрюкен, цялата провинция е в очакване на туристи?

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Прав си...! Просто искам да пътувам Свободно- ohne wenn und aber, без аз и моето семейство да сме хора втора ръка! ✌️✌️✌️✌️✌️

Ай със здраве... Спирам вече... 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Mitaka FU каза:

без аз и моето семейство да сме хора втора ръка!

И не сте втора ръка, не трябва и така да се чувствате.

Честит празник (защото и двамата пишем на кирилица, а днес честваме деня) и наздраве!

Ако не свариш да наминеш към БГ, аз черпя бирата в някоя бирария (по твой избор) като успея да се домъкна до Берлин.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , cck каза:

И не сте втора ръка, не трябва и така да се чувствате.

Честит празник (защото и двамата пишем на кирилица, а днес честваме деня) и наздраве!

Ако не свариш да наминеш към БГ, аз черпя бирата в някоя бирария (по твой избор) като успея да се домъкна до Берлин.

Пиши ми преди това... ЩЕ се радвам! ✌️👍

• Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)

Да споделя и моите впечатления от ковид истерията в Слънчев Бряг, Пристигайки в хотела първото което ни е подадено да попълним е ковид декларация .

Не я снимах , но ще я преразкажа . От къде пътуваме , с какво пътуваме , за колко време пътуваме , номер на полет , автомобил  и най-смешното( или тъжното или не знам си какво) , трябва да декларираме , че сме здравно осигурени?!?  Значи ако  не съм здравно осигурен , ще ми върнат парите за резервацията ли или може би няма да ме настанят след като от 100 стаи са заети 2-3?  За щастие приключи само с тази декларация . Интересно ми е кой е измислил тази декларация и кому е нужно цялата тази безмислена информация.....Всичко останало е перфектно. Маски носи само персонала ( той е повече от гостите на хотела) . Ще се радвам ако някой е пътувал да сподели дали са го карали да попълва подобна ковид декларация и каква е нейната функция.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 6
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано: (редактирано)
преди 6 часа, ivan69 каза:

Да споделя и моите впечатления от ковид истерията в Слънчев Бряг, Пристигайки в хотела първото което ни е подадено да попълним е ковид декларация .

Не я снимах , но ще я преразкажа . От къде пътуваме , с какво пътуваме , за колко време пътуваме , номер на полет , автомобил  и най-смешното( или тъжното или не знам си какво) , трябва да декларираме , че сме здравно осигурени?!?  Значи ако  не съм здравно осигурен , ще ми върнат парите за резервацията ли или може би няма да ме настанят след като от 100 стаи са заети 2-3?  За щастие приключи само с тази декларация . Интересно ми е кой е измислил тази декларация и кому е нужно цялата тази безмислена информация.....Всичко останало е перфектно. Маски носи само персонала ( той е повече от гостите на хотела) . Ще се радвам ако някой е пътувал да сподели дали са го карали да попълва подобна ковидидиотскадекларация и каква е нейната функция.

Виж сега, покрай цялата истерия, явно, всички ставаме мнителни и се вторачваме в детайлите.

Миналата година, навсякъде в чужбина, попълвахме такива декларации и в хотелите, освен, и на влизане в държавата - тези въпроси, по няколко  пъти. 

Логично е, според мен, да питат,  за ЗО.И за другите данни, ако, не дай Боже, се яви заразен, нали трябва да се проследи цялата верига контактни.

Това да е, преживява се. Приемаме го, като необходима предпазна мярка и нас си и толкова.

А тази декларация, еднаква ли е за чужденци и за българи?

Редактирано от Mary
Редакция на цитираното мнение
  • Харесвам 7
Публикувано:

Попълвах миналата година на Албена. Мисля, че я въведоха специално тогава, целта е един вид да се снеме отговорността от хотела, ако се разболееш. Абсолютно разбираемо и  нормално. По круизите много преди сегашната ситуация винаги като сме се качвали на  борда  попълваме такава - не сме болни, не сме бил в Африка и т. Н. Та, не е нещо нечувано декларацията. Мисля, че е еднаква с чужденците. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Явно има драма.

От една година масово се попълват такива декларации и масово се носят маски на улицата в чужбина, но у нас се мрънка най-много за всичко, дори за някаква скапана декларация..

Ами не попълвайте, може да ви откраднат личните данни. 

• Харесвам 12
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Моля употребата на думи като ковидиоти и подобни да бъде преустановена.

Сега редактирах поста, после направо изтривам.

Няма нужда да си доказваме отново кой какъв е - за толкова време всеки го разбра за себе си.

• Харесвам 15
  • Браво 2
Публикувано:
преди 34 минути , Alexander каза:

но у нас се мрънка най-много за всичко, дори за някаква скапана декларация..

Когато Аспарух е минал Дунава, забил е копието с конската опашка и е изрекъл думите "Тук ще бъде България!", след него първия боил е скочил от коня в една локва и е възкликнал  "Съсипахаятаядържава!"....и така 1300 години...

• Харесвам 3
  • Смея се 20
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Виж сега, покрай цялата истерия, явно, всички ставаме мнителни и се вторачваме в детайлите.

Миналата година, навсякъде в чужбина, попълвахме такива декларации и в хотелите, освен, и на влизане в държавата - тези въпроси, по няколко  пъти. 

Логично е, според мен, да питат,  за ЗО.И за другите данни, ако, не дай Боже, се яви заразен, нали трябва да се проследи цялата верига контактни.

Това да е, преживява се. Приемаме го, като необходима предпазна мярка и нас си и толкова.

А тази декларация, еднаква ли е за чужденци и за българи?

Еднаква е за чужденци и за българи , двуезична е. Няма драма , но мисля че е безмислена. Както и да е , новият световен ред е факт , трябва да свикваме . Все пак за здравното осигуряване , ако не се осигурявам , не мога да отида на хотел ли? Ако е така , защо не се упоменава преди резервацията? Ако съм дошъл със самолет и след няколко дни се заразя с ковид , ще карантинират целият полет от преди седмица ли? Все въпроси на които няма адекватен отговор , но просто трябва да го приемем за новото нормално.

• Харесвам 10
Публикувано:

преди 33 минути , ivan69 каза:

Еднаква е за чужденци и за българи , двуезична е. Няма драма , но мисля че е безмислена. Както и да е , новият световен ред е факт , трябва да свикваме . Все пак за здравното осигуряване , ако не се осигурявам , не мога да отида на хотел ли? Ако е така , защо не се упоменава преди резервацията? Ако съм дошъл със самолет и след няколко дни се заразя с ковид , ще карантинират целият полет от преди седмица ли? Все въпроси на които няма адекватен отговор , но просто трябва да го приемем за новото нормално.

Аз питам,  влизаш в България със сертификат,  не пренасяш вируса, жена ти се разболява, ти си ваксиниран, стоиш в карантина-пренасяш вируса? В крайна сметка ваксинираните пренасят ли или не пренасят вируса и отговар няма,  ти си седнал да търсиш логика. Няма логика, както им оттърва на управляващите. 

При нас за една служебна бележка,  където се цитира ЕГН, всеки попълва заявление,  че е съгласен личните му данни да се цитират по закона за личните данни, но иначе няма драма да се пишат къде ли не.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 33 минути , ivan69 каза:

Погледнете оптимистично.... могат да те застраховат за своя сметка, за времето на престоя 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, samuraika каза:

Когато Аспарух е минал Дунава, забил е копието с конската опашка и е изрекъл думите "Тук ще бъде България!", след него първия боил е скочил от коня в една локва и е възкликнал  "Съсипахаятаядържава!"....и така 1300 години...

1350 години след това, 2031 г., здравният министър забива спринцовка в символична карта на България и казва "Ваксинирахме я тая държава!"

• Смея се 20
  • Замислям се 1
Публикувано:

Отдавна не карантинират цели полети. Само хората на съседните места се изолират и тестват. затова и не позволяват на хората да се преместват в самолета.
В Полша ваксинираните, които са контактни, не се карантинират.  Предполагам, че и в Бг ще бъде така (ако вече не е станало).
Дали ваксинираните могат да заразяват- със сигурност някои могат, така че за мен тези привилегии за ваксинирани не са правилни. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 18 часа, Брани каза:

Ти сериозно ли ме наричаш "немислещ"?

Сериозно?

Мен?

Давам ти възможност да си върнеш думите назад!

Усещам една такава заплаха в думите ти...!? 😩😳🤔🙄

Ако не-ще дойдеш със спринцовката, и ще ме,, боцнете" за наказание...? Или в лагер за инакомислещи...? 😱

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 12 часа, cck каза:

Защо не хванеш семейството и не се замъкнете до Саарбрюкен, цялата провинция е в очакване на туристи?

които я прекосяват с 200 на път за Фрнация?

• Смея се 5
Публикувано:
преди 37 минути , Mitaka FU каза:

Ако не-ще дойдеш със спринцовката, и ще ме,, боцнете" за наказание...? Или в лагер за инакомислещи...? 😱

Пффф, ще хАби някой ваксини по тебе и ще те хрантути на държавна издръжка! Тва Империята да не ти е благотворителна организация?!? Минута и половина затруднено дишане и си готов!

1361479499_choke-scene.gif&ehk=pU%2BmcGj

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 59 минути , Mitaka FU каза:

Усещам една такава заплаха в думите ти...!? 😩😳🤔🙄

Да! Три пъти! С най-дебелата игла!

🙂

преди 13 минути , samuraika каза:

Пффф, ще хАби някой ваксини по тебе и ще те хрантути на държавна издръжка! Тва Империята да не ти е благотворителна организация?!? Минута и половина затруднено дишане и си готов!

1361479499_choke-scene.gif&ehk=pU%2BmcGj

Това е от преди Ковид! Вече се работи от дистанция ... Заради вашето здраве.

vader.jpg.7a40923f407e56852b8683afec5d7df3.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 27 минути , searus каза:

Интересен избор на лого с череп... Здрав, ама нежив 😉

С това помагам на ваксинираните, да бъда идентифициран бързо... И да се спасяват, кой както може от контакта с мен! 😜😊 И допълнително като Politikal Statement ✌️

• Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Mitaka FU каза:

Получих днес моята пратка😜😏😊

Ще бъда лесен за разпознаване.... 

IMG_20210525_133457.jpg

IMG_20210525_133521.jpg

Дадох описание на щурмоваците. Готви се за миньорска кариера на Кесел ...

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.