Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Ей сега чета една статия, че в Англия, Пфайзер са ги освободили от отговорност и съдебно дирене. Да де, ама, според английските закони, ако някой получи трайно увреждане от ваксина, държавата му плаща 120 000 паунда. И тази ваксина, ще е включена, в списъка за обезщетения. А у нас, какво?

Статията:

https://trafficnews.bg/sviat-obshtestvo/osvobodiha-pfaizer-nakazatelna-otgovornost-pri-nezhelani-196454/?fbclid=IwAR2fGRpKxmgC6pOr-smC5avC-EIKYtjNXwXWnCPKHoPm-NOtxDmC-LTS2e4

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 10 часа, AlexandraKo каза:

според английските закони, ако някой получи трайно увреждане от ваксина, държавата му плаща 120 000 паунда

Само не си мисли, че човек с трайно увреждане ще върже и цъфне със £120 000 във Великобритания. 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, Emil Chakalov каза:

Цял живот ядем пилешки бутчета,от които ни стават цици,та сега една ваксина ли ще ни завали.

... и бирата ни с царевичен грис, а дори не подписваме за информирано съгласие. 

• Харесвам 9
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, Emil Chakalov каза:

Цял живот ядем пилешки бутчета,от които ни стават цици,та сега една ваксина ли ще ни завали.

Емо, ще ми повярваш ли, ако ти кажа, че ние, от поне 15 години, не сме яли пилешко от магазина. Аз и друг път съм казвала. 

Само дивечовите пилета, дето ги ловува Сърът и чат-пат, някоя селска кокошка.

Преди много години, бях купила едно пиле, замразено. Като се размрази, така вонеше и беше синкаво-белезникво на вид, че замина директно в кофата и оттогава, тоз артикул, така ме отврати, че не го броя за храна. 

Децата сме  ги отучили също - никой не яде пилешко. Само мама не мога да убедя, че тия пилешки бутчета, не са хич добри. 

Преди години, по някога , правех дробчета с лук  и масло на фурна- и тях сме ги отказали.

преди 2 часа, stanimir каза:

А, ние и бира не пием...

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, vorbis каза:

Само не си мисли, че човек с трайно увреждане ще върже и цъфне със £120 000 във Великобритания. 😉

Не, не става въпрос за това. А че, все пак - има някаква грижа от страна на държавата, в такива случаи, сравнено с у нас. А у нас какво ще се случи - подписваш декларация, за информирано съгласие и нямаш право, да се жалваш после. Ако, не дай Боже, нещо ти стане - ти си си виновен.

Това имах предвид.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 5.12.2020 г. в 9:56, stanimir каза:

Бирата си е степче - едва ли някой има илюзии, че се транспортира вода, а не прахчета за разтваряне.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Emil Chakalov каза:

Малко размишления на Lonely planet относно изискванията за пътуване в бъдеще

https://www.lonelyplanet.com/articles/covid-vaccine-travel-2021?utm_source=lpemail&utm_medium=email&utm_campaign=ENL-EMEA-20201206

Аз лично за себе си не виждам смисъл да ги премислям отсега тези неща. Като ми дойде реда да се ваксинирам (да съм жив и здрав до тогава първо), като видя какви истински регулации има в сила като изискване за ваксина, кои авиолинии, кои държави ще ги налагат ефективно (на мен не ми трябват всички) , колко време ще издържат, дали няма да ги съдят, тогава ще го мисля. Може да излезе нова информация за ваксините, забавяния, разни реакции на първите ваксинирани, може пандемията да започне да изчезва, може да настане термоядрена война и всичко това да няма никакво значние... 🙂 🙂  Това е уравнение със страшно много неизвестни и отсега не ми се мисли за нероден Петко...

Това, че примерно Куантас обявили, че ще изискват ваксина срещу Ковид-19, за да може човек да се качи на борда на самолетите им, може да ме накара само и единствено да го преместя от единия крачол в другия. Ако стане глобално изискване, вече ще го мисля, до тогава ще има повече инфо за ваксините, може би и повече ваксини, ще излязат и разни алтернативи, както примерно Transferwise спрямо класическите банкови преводи, хората са изобретателни... 

• Харесвам 25
Връзка към коментар

Преди два дена излезе документален филм на Dateline за ваксините: Race for a vaccine. Препоръчвам ви го - кратко, точно и ясно е обяснено, всичко, което трябва да знаем за тази ваксина и се дават отговори на много от въпросите, които се задават в момента за ваксината. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Малко е офтопик, ама:

Коронавирусът по света: За пръв път от месеци международен полет кацна в Мелбърн
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/07/4148539_koronavirusut_po_sveta_za_pruv_put_ot_meseci/

Погледнато от забавната страна, малко прилича на едни колониални времена, когато корабите са се влачили с месеци и с години по земното кълбо 🙂

Връзка към коментар
преди 11 минути , Брани каза:

Малко е офтопик, ама:

Коронавирусът по света: За пръв път от месеци международен полет кацна в Мелбърн
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/07/4148539_koronavirusut_po_sveta_za_pruv_put_ot_meseci/

Погледнато от забавната страна, малко прилича на едни колониални времена, когато корабите са се влачили с месеци и с години по земното кълбо 🙂

Стряскащи неща стават в Австралия ако си без маска клик 

• Шок 2
Връзка към коментар
преди 11 минути , Радо каза:

Това не е само в Австралия. Когато бях наскоро в Турция, и там гледах по телевизията подобен случай, полицаи насила свалиха един младок от мотора му и го замъкнаха в полицейската кола- нямашемаска!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Този трябва да е щастлив, че леко се е отървал. В нашата Империя всеки има само една възможност в живота да не изпълни заповед! 🙂

Хуморът ми (великият, грандиозен, суперзабавен) настрана и чичкото малко е попрекалил, ама не ми допада на мен тарикатлъка във всякакви измерения, напоследък добил ново такова в демонстративното парадиране без маска на места със стриктни правила да се носи такава ...

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 13 минути , Радо каза:

Малко инфо от UK по отношение на Covid ID:

The card will be handed to every Brit after they get their Covid jab

"Тескере" ...

преди 4 минути , Брани каза:

"Тескере" ...

Извинявам се, аз първо реших, че е някакъв вид имунизационен паспорт, а то е просто картонче за подсещане да не си забравиш втората дата 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, Радо каза:

Това е прекалено!Като някакъв парцал го въргалят!Никаква хуманност..и то за една маска от която така или иначе няма ефект. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 11 минути , Blagovesta78 каза:

Това е прекалено!Като някакъв парцал го въргалят!Никаква хуманност..и то за една маска от която така или иначе няма ефект. 

Съгласен съм ,че прекаляват. А от маската има ефект-отрицателен,аз се сдобих с хронична хрема.Не знам как успяха да зомбират толкова милиарди човека.

• Харесвам 5
  • Шок 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Бате Иво каза:

Съгласен съм ,че прекаляват. А от маската има ефект-отрицателен,аз се сдобих с хронична хрема.Не знам как успяха да зомбират толкова милиарди човека.

Със страх!Има много зомбиран народ!От всички медии само това се слуша. Аз съм на мнение, че колкото повече се страхуваш и ограничаваш толкова шанса да ти случи нещо неприятно  е по голям! Големи хора сме и знаем как да се пазим!

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Blagovesta78 каза:

Със страх!Има много зомбиран народ!От всички медии само това се слуша. Аз съм на мнение, че колкото повече се страхуваш и ограничаваш толкова шанса да ти случи нещо неприятно  е по голям! Големи хора сме и знаем как да се пазим!

Ясно е ,че страха управлява то от малки така се учим- ако не направиш еди какво си няма да има еди какво си. Мислех си ,че повече хора ще се се опълчат но...Иначе е така колкото повече си ангажираш съзнанието с негативни неща имунитета пада и риска се увеличава да се разболеш.Ако не е от Корона то ще психясаш.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Пък после си задаваме въпроса защо в Китай,Виетнам,Тайланд и пр. почти няма нови случай.Там просто не позволяват на всеки да е експерт и да преценява от какво има смисъл и от какво не.

От нежелана бременост ясно,ама от Ковид все още не е напълно ясно как де се пазим.Та дайте малко да се доверяваме,пък ако ще да ме мислите за глупак.

• Харесвам 25
Връзка към коментар

Сцените на брутално полицейско насилие във Франция, Германия, Великобритания, Австралия,  потъпкването на гражданските свободи в Канада, САЩ, Италия, Испания,  само доказват колко много сме постигнали в отстояването на демократичните права в България,  макар и да е толкова трудно да го забележим живеейки тук. 

Именно с това трябва да се рекламираме, защото много държави предлагат възможност и сигурност за инвестиции, но много малко са тези,  които предлагат граждански свободи като България. Може би само Танзания и неколцина други, но със сигурност не са много.

"Свободата, Санчо... "

• Харесвам 5
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , stanimir каза:

Сцените на брутално полицейско насилие във Франция, Германия, Великобритания, Австралия,  потъпкването на гражданските свободи в Канада, САЩ, Италия, Испания,  само доказват колко много сме постигнали в отстояването на демократичните права в България,  макар и да е толкова трудно да го забележим живеейки тук. 

Именно с това трябва да се рекламираме, защото много държави предлагат възможност и сигурност за инвестиции, но много малко са тези,  които предлагат граждански свободи като България. Може би само Танзания и неколцина други, но със сигурност не са много.

"Свободата, Санчо... "

Хубаво го каза, ама ако не беше "свобода" преди избори, щеше и да е вярно! 🙂 

преди 2 часа, Emil Chakalov каза:

Пък после си задаваме въпроса защо в Китай,Виетнам,Тайланд и пр. почти няма нови случай.Там просто не позволяват на всеки да е експерт и да преценява от какво има смисъл и от какво не.

А на тия дивотии в Китай, Тайланд...хич не им се кефя. Правят ги машини за работа (по страорму РОБИ).

Виж Виетнам ми направи друго впечатление. (разбира се на всичките места съм бил само като турист и мнението ми е създадено така). 

Да, не им позволяват да са "експерти по всичко" и налице е резултата: глупав народ, лесен за контрол.

И дали наистина няма нови случаи? Много източници смятаха, че Китай крие новозаболелите? Кое е вярно нямам представа. В момента се говори за всички държави където има вирус, но не и за тези където няма и как те се справят.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

Политиката никога не е била добре дошла във форума, така че моля темата да изправи курса и да не завива в тази посока. 

Благодаря. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Тайланд е друга бира. Преди време писах в тази тема за познат, женен за тайландка с медицинско образование (доктор и степен доктор в някакви аспекти на клиничната медицина) и политиката на държавата по отношение на медицинските кадри. 

Ако те са трети свят, ние сме пети. А качествената медицина там е на изключително високо ниво.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.