Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 51 минути , stanimir каза:

Имам една много любима поредица по "History"   - "Храната която изгради Америка" :

https://m.imdb.com/title/tt10098248/

Последната серия беше за Крафт - човекът създал пастьоризираното сирене преди век  и  още приживе натрупал огромно състояние. Днес Kraft Foods е многомилиардна хранителна империя.

Та накратко - хрумва му идея да създаде  опаковано сирене с дълъг срок на годност. Отнема  години опити да  създаде рецепта за това и влага всичките си средства. Веднъж вече готов зарежда продукта  по магазините , но никой не иска да го купува.

Домакините (и техните съседки) гледали с недоверие на сирене ,което трае с месеци без да плесенясва и без да се разваля.Никога не били  виждали  нещо подобно, нито дори техните майки ,баби ,стринки ( и съседки)

Точно тогава САЩ се включват в ПСВ и армията се нуждае от огромно количество храна за войниците  с висока хранителна стойност и да издържа дълго време без да се разваля.

Крафт се свързва с военните и предлага продукта си, а  до края на войната доставя близо 3  хиляди тона пастьоризирано сирене за фронта.

Всички тези войници завръщащи се в Америка след войната търсят познатия вкус и вече убедени в качествата на продукта започват да го купуват.

За броени години Крафт става мултимилионер, реализирайки идеята си да промени по определен начин  продукт познат от хиляди години. 

За някой може да е смешно , но направих аналогия точно с РНК ваксините.

В поредицата е историята на хората зад Кока Кола , Келог , и други които днес всички познаваме.

Имало е и ще има хора / компании които променят света ,а в някой момент помага и случайността - дали ще е  световна война , пандемия или друго.

РНК ваксините не са измислени миналата година , но сега получиха шанс да докажат качествата си.

Ей на, американските военни са отговорни и за Крафт. Сега ако намериш пряка връзка с Нестле и палмовото масло, ще си сложа и Спутник.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Имало е и ще има хора / компании които променят света ,а в някой момент помага и случайността - дали ще е  световна война , пандемия или друго.

СлучАенос? Не мисля...

Имал е късмет човека, че не имало интернет по това време. Иначе щяха да го обвинят, че е предизвикал войната за да си продава сиренето.

• Харесвам 7
  • Смея се 13
Публикувано:
Преди 1 час, samuraika каза:

СлучАенос? Не мисля...

Имал е късмет човека, че не имало интернет по това време. Иначе щяха да го обвинят, че е предизвикал войната за да си продава сиренето.

Имайки предвид колко неща се променят след войната, бих казал, че даже е предизвикал тогавашен "Нов световен ред". Крафт, Ротшилд, Сорос и Костов - родителите на Бил Гейтс 

• Смея се 3
Публикувано:
58 minutes ago, stormbringer said:

Имайки предвид колко неща се променят след войната, бих казал, че даже е предизвикал тогавашен "Нов световен ред". Крафт, Ротшилд, Сорос и Костов - родителите на Бил Гейтс 

Ми трябва да се провери дали няма някаква роднинска връзка с Гаврило Принцип.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Mitaka FU каза:

Може и да се изненадаш, но аз приемам вирОсо сериозно, и внимавам ... Грижа се добре със спорт, витамини, прекалена дезинфекция, за моето здраве...и гледам социалния ми живот да не умре съвсем! Не съм изпаднал в психоза, че като ме хване ,,Коронясалия" и ще се мре...

Имам  много добри приятели лекари ( единият работи даже  в Charite), и знам как ВИЕ гледате на цялата ситуация... Но, него фактите не го интересуват- все залита в емоционалната страна... Нашата съседка е била 15 години медицинска сетра в интензивното отделение, на една от най- големите болници в  Германия, и имах един доста информативен разговор миналият Май с нея... Тя беше се паникьосала, да не хване Короната и да й сложат ,,тръбата" в гърлото, защото шанса да остане инвалид за цял живот след това( нейното професионално наблюдение) е доста голям... Това е масова практика тук, и се критикува от доста колеги от другите страни-ТУК ти слагат ,,тръбата" прекалено бързо, като и последствията от това са показателни...

ФАКТ Е, че немското правителство и здравни институти бяха уличени в десетократни ЛЪЖИ и МАНИПУЛАЦИИ на статистики и факти, повтаряне на полуистини и т.н. Впрягане на медии и институции да ,,възпитават" народа в правилната епидемиологична обстановка и т.н (За последсвията при децата, даже и не ми се споменава, че ....) С цел да бъдат наложени недемократични социални и политически  промени... АЗ , спрях да вярвам на официалните власти, че ми мислят само доброто...

Имам доста познати, които боледуваха от корона-Аз вярвам в Бог, и ако наистина съм съгрешил в моите подоздрения относно цялата тази ,,пандемия" и нечистите подбуди на Политици и  изследователи-Аз ще си получа възмездието за моята неправда! И то под формата на заразяване с Ковид...

Да не забравяме, че все пак, ние живеем в две различни реалности. Аз преминах  в другата, защото си му дойде времето... А виждаме, че повечето от вас нямат тази нужда-- OK!     Но нека не се налагат на другите, тази ваша  реалност, моля! 

Дано не се окажа прав  в предчуствията ми...

Приятен Ви ден и благодаря за вашия труд!

Много черногледа визия на бъдещето имаш. Не само ти де, и всички останали, които смятат, че едва ли не скоро ни затварят за вечни времена и 1984та иде (пак).

Ама хващам твоето мнение, че е последно в редицата. Светът винаги се е движил напред, макар и малко криволичещо - две стъпки напред, една назад, после три напред. Приемете, че просто в момента сме в стъпката назад и така ни се е паднало (като изключим 90те в България, не можем да се оплачем от време, в което ни се е паднало да живеем, като сравняваме с миналите епохи. Да, тук, някой пак ще каже "какво ми пука на мен за миналото, искам си сегашното", на което аз като съм в добро настроение отговарям с "бъдете малко по-смирени и благодарни, а не егоисти", а като съм в лошо си правя едни упражнения за дишане, че да не почна да отговарям веднага ...).

Винаги след кризи - войни, епидемии и икономически проблеми - са започвали периоди на възход. Любимият ми пример е възходящото развитие на въздушния транспорт след 9/11 колкото и парадоксално да звучи. Да, леко се усложниха нещата откъм процедури (в някои авио групи хората си припомнят по лични спомени или снимки колко по-елитарно занимание е било летенето преди десетилетия), но полетите станаха достъпни за много повече хора. Очаквайте и се гответе за следващите стъпки наред, които неминуемо ще дойдат.

• Харесвам 32
Публикувано:

@Mitaka FU, най-важното е да си съхраниш психиката, човек!🙂

Майната им на политици, правителства, популисти и обикновени мислители! Всичко това ще отмине, така както е отминавало всяко бедствие или болест. Нищо ново не се случва на тази земя, че да минаваш в друга реалност, да страдаш или да правиш революции. Ако питаш мен политиците са най-обърканите същества в момента. И те се чудят как да се справят от година и кусур насам.

Няма да те убеждавам в моята/ нечия гледна точка. Щом вярваш в Бог, значи имаш вярата в нещо по-добро. Щом използваш толкова емотикони в мненията си, значи имаш и търпение. 😉 Смятам, че имаш необходимото да се справиш и в тази ситуация 🙂

Пък ако решиш да релаксираш в България - още по-добре, тук ще видиш една много по-спокойна реалност(за добро или лошо).

• Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Мари Николова каза:

@Mitaka FU, най-важното е да си съхраниш психиката, човек!🙂

Майната им на политици, правителства, популисти и обикновени мислители! Всичко това ще отмине, така както е отминавало всяко бедствие или болест. Нищо ново не се случва на тази земя, че да минаваш в друга реалност, да страдаш или да правиш революции. Ако питаш мен политиците са най-обърканите същества в момента. И те се чудят как да се справят от година и кусур насам.

Няма да те убеждавам в моята/ нечия гледна точка. Щом вярваш в Бог, значи имаш вярата в нещо по-добро. Щом използваш толкова емотикони в мненията си, значи имаш и търпение. 😉 Смятам, че имаш необходимото да се справиш и в тази ситуация 🙂

Пък ако решиш да релаксираш в България - още по-добре, тук ще видиш една много по-спокойна реалност(за добро или лошо).

Благодаря ти Мари, за топлите думи! Ще се опитам... 

Снощи бяха изстрити моят и още няколко коментара, от някой от модераторите🙈🙄🤔

Пиша от сърце, честно и без други помисли - това, явно не се харесва на ,,някого"... 

Разделението между нас е вече факт, и за това трябва да не си затварям очите! Опасно е... Не е само в този форум, в много други е същото - налагат се определени стереотипи на мислене, и начин на поведение... Плурализъм не се търпи! Факт... 

Все пак, нека останем задружно със спринцовка или не! ✌️

Бог с вас

• Харесвам 6
Публикувано:

6 дни след като европейската ЕМА даде положително мнение за употреба на лекарство, базирано на моноклонални антитела, и FDA направиха същото за Щатите - разрешиха спешна употреба преди пазарно одобрение; лекарството се казва Sotrovimab, производство на GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology, и се прилага еднократно чрез венозно вливане, при пациенти с леко до средно протичане, но с висок риск за тежка болест, които не са хоспитализирани и не се нуждаят от кислород

резултати от клиничните проучвания - в таблица 2 от документа на ЕМА - https://www.ema.europa.eu/en/documents/referral/sotrovimab-also-known-vir-7831-gsk4182136-covid19-article-53-procedure-conditions-use-conditions_en.pdf

дано към късна есен вече има и средства, продаваеми в аптеки, за всички леки и начални случаи, каквато е и целта на The COVID-19 Therapeutics Taskforce в UK

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 2 часа, Mitaka FU каза:

Пиша от сърце, честно и без други помисли - това, явно не се харесва на ,,някого"... 

Разделението между нас е вече факт, и за това трябва да не си затварям очите! Опасно е... Не е само в този форум, в много други е същото - налагат се определени стереотипи на мислене, и начин на поведение... Плурализъм не се търпи! Факт... 

Бог с вас

Обясни ти се максимално внимателно, че тук не се говори за политика. Това че ти от сърце или честно си говориш някакви неща, не означава, че коментарите ти  не нарушават правилата на форума и отговарят на гостоприемството, което ти е засвидетелствано тук. 

Не знам и как реши да говориш за делене между хората и да нарочваш и обвиняваш модераторите в един и същи пост. Намери си някакви хора, които се интересуват от клипчетата ти и имат повече от 100 часа за  споделяне и преглед на откритията ти за световния ред и си общувайте на лични съобщения. Те не се модерират. 

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

Обясни ти се максимално внимателно, че тук не се говори за политика. Това че ти от сърце или честно си говориш някакви си неща, не означава, че коментарите ти  не нарушаат правилата на форума и отговарят на гостоприемството, което ти е засвидетелствано тук. 

Не знам и как реши да говориш за делене между хората и да нарочваш и обвиняваш модераторите в един и същи пост. Намери си някакви хора, които се интересуват от клипчетата ти и имат повече от 100 часа за  споделяне и преглед на откритията ти за световния ред и си общувайте на лични съобщения. Те не се модерират. 

Точно така, ти подкрепи моите твърдения и страхове... 👍✌️

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Mitaka FU каза:

Бог с вас

Мненията ти са били изтрити "не защото не се харесват на някого", а защото си нарушил правила, които са сложени тук за доброто на всички 🙂 - има теми, на които колкото и невинни да са споровете, винаги ескалират до ожесточение и политиката е една от тях. Особено в малко по-изнервените времена, в които живеем.

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:
преди 33 минути , Брани каза:

Мненията ти са били изтрити "не защото не се харесват на някого", а защото си нарушил правила, които са сложени тук за доброто на всички 🙂 - има теми, на които колкото и невинни да са споровете, винаги ескалират до ожесточение и политиката е една от тях. Особено в малко по-изнервените времена, в които живеем.

Добре, а ако почвам да качвам редовно линкове ( естествено на научна основа) към темата с ваксините, доказващи или разкриващи и други аспекти... ( както го правят другите Магеланци в тази тема) - ще бъде ли нарушение на правилата? 😏😉

Питам само... ✌️

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Mitaka FU каза:

към темата с ваксините, доказващи или разкриващи и други аспекти...

Да не би да имаш доказателства, че ваксината не те прави безмъртен?😱

• Смея се 4
Публикувано:
Преди 1 час, Mitaka FU каза:

Добре, а ако почвам да качвам редовно линкове ( естествено на научна основа) към темата с ваксините, доказващи или разкриващи и други аспекти... ( както го правят другите Магеланци в тази тема) - ще бъде ли нарушение на правилата? 😏😉

Питам само... ✌️

Аз съм махнала мненията, които липсват.

Относно качването на клипчета и т.н. - много зависи от източниците и съдържанието им.

Не толерираме подбуждането на разпри и дискутиране на политиката на която и да е държава, затова е добре да се съобразиш с това.

Различно мнение може да има всеки - не е добре да се натрапва непрекъснато в темата. Веднъж написано, то е прочетено, хората са реагирали на него и това е - няма нужда през два поста да се пише едно и също.

• Харесвам 19
  • Браво 2
Публикувано:

Тази събота и неделя (29 и 30 май) всеки, който има желание да се ваксинира, може да го направи на някой от трите пункта, които се разкриват в столицата:

входът на Южен парк към бул. "Гоце Делчев"
входът на Борисовата градина при Орлов мост
паркингът пред хранителен магазин на бул. "Възкресение"

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/05/27/4214026_punktove_za_vaksinaciia_shte_budat_otkriti_v_parkove_v/

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Mitaka FU каза:

Питам само... ✌️

Линкове като afera.com?

Мисля, че темата в този си вид е изчерпана и не носи полза. Има си тема за ограниченията от ковид, вече всеки е направил избора си и ми омръзна да чета сектантски поучения в двете посоки.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 часа, antea каза:

6 дни след като европейската ЕМА даде положително мнение за употреба на лекарство, базирано на моноклонални антитела, и FDA направиха същото за Щатите - разрешиха спешна употреба преди пазарно одобрение; лекарството се казва Sotrovimab, производство на GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology, и се прилага еднократно чрез венозно вливане, при пациенти с леко до средно протичане, но с висок риск за тежка болест, които не са хоспитализирани и не се нуждаят от кислород

резултати от клиничните проучвания - в таблица 2 от документа на ЕМА - https://www.ema.europa.eu/en/documents/referral/sotrovimab-also-known-vir-7831-gsk4182136-covid19-article-53-procedure-conditions-use-conditions_en.pdf

дано към късна есен вече има и средства, продаваеми в аптеки, за всички леки и начални случаи, каквато е и целта на The COVID-19 Therapeutics Taskforce в UK

Интересно четиво. И най готиното е, че веднъж ти го вливат. И таргета е вируса. Яко

Публикувано:

Не следя ковид-ситуацията от известно време, та искам да попитам има ли вече "свободен" достъп до ваксината на Джонсън за простосмъртни извън всякакви приоритетни групи. Интересува ме за София и Пловдив.

Публикувано:
преди 1 минута , но нейм каза:

Не следя ковид-ситуацията от известно време, та искам да попитам има ли вече "свободен" достъп до ваксината на Джонсън за простосмъртни извън всякакви приоритетни групи. Интересува ме за София и Пловдив.

Тези дни ми се налага да ходя в Пирогов при моя близка и там има разлепени табелки че разполагат с ваксината на Джонсън

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , но нейм каза:

В статията, към която съм дала линк две мнения над твоето пише:

Гражданите, имунизирани с еднодозовата ваксина на "Янсен", ще получат сертификат за ваксинация веднага, а тези, които предпочитат друг вид ваксина, ще получат информация кога и къде ще им бъде поставена втора доза.

Явно вече я слагат свободно и ще е налична във въпросните ваксинационни пунктове.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 37 минути , но нейм каза:

На 21 май в Белгия, в болница почина жена на 39 години, съпруга на Словенски дипломат, след поставена ваксина JJ, не по Белгийската програма за ваксинация, а поставена по линия от работодателя на мъжа ѝ. Починала е в следствие на рядка тромбоза в комбинация с кървене. 

Вчера го съобщиха и спряха временно ваксинацията с JJ на лица под 41 години. Ще питата ЕМА относно безопастността на ваксината и на какви възрастови групи да я прилагат. 

Цялата ваксинационна програма в Белгия е с главата надолу следствие на това.

Фламандското Правителство си е/беше поставило за цел да предложи на всеки един фламандец първа доза на ваксина преди 11 юли, празника на Фландрия. Това политическо и популистко самоцелно решение сега няма как да бъде постигнато и се целят от днес в 85% ваксинация до 11 юли. Като за целта въобще не ги интересува да ваксинират общото население в спадащ ред на възрастта, като бяха обавили, а ще ваксинират по младите и съответно по ниско рисковите с Пфайзер, а за тези между 41 и 64 години, ще чакат достваки на AZ и JJ, и евентуално за JJ да има положително станвище от ЕМА. 

Вече рисковите пациенти под 65 до 40г. ги ваксинираха с AZ, нищо, че е с по ниска защита и с повече странични ефекти, както и медицинския персонал.

Има досега две жени починили в Белгия, на 40г. и 50г. след ваксинация с  AZ.

Белгийското Провителство взе решение да не сключва нов договор за доставки с AZ, сключи нов договор с Пфайзер и есентта ще има достачъчно ваксини. Но не зорът е да се 'погрижим' "сега", лятото да ваксинираме всички с една доза, пък който оцелее. 

И разбира се, призовават населението да си съобрази отпуската с ваксинацията, която ваксинация е през лятото, но променят датите за ваксинация от днес за утре. Даже днес Фламандското правителство излезе със съобщение, че в близките седмици няма да може да даде информация коя възрастова група, кога ще бъде ваксинирана.

JJ има в момента доставени много малко ваксини в Белгия и главно я предоствят на бездомните и трудно подвижни хора. 

Абсолютно съм за ваксините, но също така мисля, че е абсолютно задължително те да са достатъчно безопасни и да не нанасят вреди без необходимост. 

Та мисля да си карам лятото без ваксина, освен ако не се случи чудо и ми изпратят покана за Пфайзер в първата половина на юли (втората доза я слагат след 5 седмици).

Та колкото и да не ми/ни се иска, положението е много повече свързано с политиката, отколкото е нужно да бъде. И често няма нищо общо със здравето и безопастността на хората, а напротив дори обратното, наняся им вреди. 

• Харесвам 11
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 часа, tch каза:

Да не би да имаш доказателства, че ваксината не те прави безмъртен?😱

По-скоро нови, но неприятни за консумация от другия лагер факти и т. н😜

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Mitaka FU каза:

По-скоро нови, но неприятни за консумация от другия лагер факти и т. н😜

Като човек, на когото му прави голямо впечатление разделението на хората, много държиш да допринасяш към това с изрази като "другия лагер"...

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 2 минути , zon каза:

На 21 май в Белгия, в болница почина жена на 39 години, съпруга на Словенски дипломат, след поставена ваксина JJ, не по Белгийската програма за ваксинация, а поставена по линия от работодателя на мъжа ѝ. Починала е в следствие на рядка тромбоза в комбинация с кървене. 

Вчера го съобщиха и спряха временно ваксинацията с JJ на лица под 41 години. Ще питата ЕМА относно безопастността на ваксината и на какви възрастови групи да я прилагат. 

Цялата ваксинационна програма в Белгия е с главата надолу следствие на това.

Фламандското Правителство си е/беше поставило за цел да предложи на всеки един фламандец първа доза на ваксина преди 11 юли, празника на Фландрия. Това политическо и популистко самоцелно решение сега няма как да бъде постигнато и се целят от днес в 85% ваксинация до 11 юли. Като за целта въобще не ги интересува да ваксинират общото население в спадащ ред на възрастта, като бяха обавили, а ще ваксинират по младите и съответно по ниско рисковите с Пфайзер, а за тези между 41 и 64 години, ще чакат достваки на AZ и JJ, и евентуално за JJ да има положително станвище от ЕМА. 

Вече рисковите пациенти под 65 до 40г. ги ваксинираха с AZ, нищо, че е с по ниска защита и с повече странични ефекти, както и медицинския персонал.

Има досега две жени починили в Белгия, на 40г. и 50г. след ваксинация с  AZ.

Белгийското Провителство взе решение да не сключва нов договор за доставки с AZ, сключи нов договор с Пфайзер и есентта ще има достачъчно ваксини. Но не зорът е да се 'погрижим' "сега", лятото да ваксинираме всички с една доза, пък който оцелее. 

И разбира се, призовават населението да си съобрази отпуската с ваксинацията, която ваксинация е през лятото, но променят датите за ваксинация от днес за утре. Даже днес Фламандското правителство излезе със съобщение, че в близките седмици няма да може да даде информация коя възрастова група, кога ще бъде ваксинирана.

JJ има в момента доставени много малко ваксини в Белгия и главно я предоствят на бездомните и трудно подвижни хора. 

Абсолютно съм за ваксините, но също така мисля, че е абсолютно задължително те да са достатъчно безопасни и да не нанасят вреди без необходимост. 

Та мисля да си карам лятото без ваксина, освен ако не се случи чудо и ми изпратят покана за Пфайзер в първата половина на юли (втората доза я слагат след 5 седмици).

Та колкото и да не ми/ни се иска, положението е много повече свързано с политиката, отколкото е нужно да бъде. И често няма нищо общо със здравето и безопастността на хората, а напротив дори обратното, наняся им вреди. 

Сега ще бъдеш изтрита...!!! 😏😱🙄

Мисля, че тук нямат нужда от подобна информация-Плурализъмът е нежелателен...! Иначе аз доста повече неща бих им пуснал🙈😉😜

Разделението и откритото нетърпение към друго мислещи се е пренесло и тук... 

Бе, жалко! 

Ще стискам палци на всички -без и със, спринцовка"! ❤️

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.