Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 12 часа, zon каза:

Та мисля да си карам лятото без ваксина, освен ако не се случи чудо и ми изпратят покана за Пфайзер в първата половина на юли (втората доза я слагат след 5 седмици).

Току що получихме покани с мъжа ми за Пфайзер (12/06,17/07; 14/06,19/07 имаме разлика година и няколко месеца, тук ваксинираното е във ваксинационни центрове по местоживеене).

Остава и да стискаме палци да не вземат да променят нещо. 

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 12 часа, Mitaka FU каза:

Сега ще бъдеш изтрита...!!! 😏😱🙄

Мисля, че тук нямат нужда от подобна информация-Плурализъмът е нежелателен...! Иначе аз доста повече неща бих им пуснал🙈😉😜

Разделението и откритото нетърпение към друго мислещи се е пренесло и тук... 

Бе, жалко! 

Ще стискам палци на всички -без и със, спринцовка"! ❤️

Сектантските проповядвания са нежелателни. То човек не може и да умре вече. Ако е ваксиниран, заради ваксината е, ако не е - щото илюминатите са създали вируса, за да наложат нов световен ред.

Вирусът оказа много ро-голямо влияние върху психическото, отколкото върху физическото здраве на чиповете, пардон, на хората.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 11 часа, adreno каза:

Не само, че е не е парадоксално, но е и абсолютно невярно. Почти 5 години  са необходими да се върнат старите нива пре-911, а авиацията е във възход доста преди случката. Основния двигател за възхода е съвсем прост - населението нараства, следователно и повече хора пътуват. Отделно дерегулацията на сектора, развитието на лоукост модела, общото повишаване на доходите и т.н

Ами не, не е абсолютно невярно. Да, както писа и Станимир, никъде не съм казал, че авиацията е във възход веднага след 911. Авиацията не само че се възстановява след това, а бележи и възход, ако ще и след няколко години да е. Райънеър си купуват 100 самолета за десетина милиарда няколко месеца след атентатите с доста добри отстъпки от Боинг. Така, че всяка криза е възможност за растеж, колкото и клиширано да звучи. Което ни връща отново на това, че аз съм прав, а ти не си в това да ме обвиняваш, че не съм!

Очаквам да си вземеш думите назад и да ми се извиниш!

🙂

Публикувано:

Стана тя каквато стана. Днес са пуснали в Дневник следната статия: "Теорията за лабораторния произход на COVID напусна конспиративния терен и стана "хипотеза"
https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/05/28/4214490_teoriiata_za_laboratorniia_proizhod_na_covid_napusna/

Вече гледах по италианската национална телевизия RAI документален филм, в който италианците имат огромни подозрения, че вирусът е излязъл от лаборатория, а сега и Байдън настоява за сериозно разследване.
И как се получава сега? Уж след всяко съмнение, че това било естествено появил се вирус, а не с лабораторен дизайн, обвиняваха нас коронаскептиците в налудничави коснпиративни теории, а сега какво се получава?! Да не се окаже, че от някоя уж конспиративна теория може да изкочи и истината.
Същата работа и с нарушените права. Уж преди няколко месеца само и тук някои магеланци жарко защитаваха позицията, че нарушени права и незаконни мерки нямало, а какво стана по-късно?! Оказа се, че български съд отменя глоби за намордници защото били незаконни, испански конституционен съд отменя закон в Галисия за задължителна ваксинация и космически глоби, както научихме от @Alexander. Е, как? Нали никой не налагал задължителна ваксинация? Нали никой никакви права не отнемал? Май се оказва, че не е точно така. Единственото, което се надявам, че много хора, в т.н. свободен свят най-после ще разберат е, че ние наистина имаме много права в сравнение с други държави, но ако не отстояваме и защитаваме тези права, можем много лесно да ги загубим. Именно затова побеснях, когато гласуваха зимата безумните си закони в Галисия. Не че живея в Галисия, но веднага разбрах, че днес ако това мине в Галисия, утре може да се случи в Испания, а в дрги ден в ЕС и Северна Америка. Пак повтарям, не се ли отстояваме правата, ще ги загубим, незаваисимо дали осъзнаваме това или не.

@Mitaka FU, аз преподавам съвременна европейска история и политика и живо ме интересува всичко свързано с политика и пропаганда, вкл. и в Германия. Събирам информация отвсякъде, защото никога не се знае откъде може да излезе нещо интересно, така че можеш да ми пращаш на лични съобщения клипове и друга информация за това, което става в Германия. Немският ми, обаче, е съвсем базисен, знам само цифрите, основни въпроси - кой, къде, какво, улица, сладолед, една халба бира, замък, дворец, вурст, айнцу цвайнцу дрън и цвай гугуткен на керемидкен, поради което ще те помоля ако ми пращаш анализи да са на английски, български, испански, италиански или френски.

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 17 минути , Crazy Horse каза:

Уж след всяко съмнение, че това било естествено появил се вирус, а не с лабораторен дизайн, обвиняваха нас коронаскептиците в налудничави коснпиративни теории, а сега какво се получава?!

Не мога да отговарям от името на всички, но бих казал, че темата на спора въобще не е свързана с произхода на вируса, а с неговото съществуване, защото повече от така наречените от теб "коронаскептици" въобще отричат съществуването на вируса и го считат за най-обикновен щам с преескпонирана опасност...

преди 20 минути , Crazy Horse каза:

Нали никой не налагал задължителна ваксинация? Нали никой никакви права не отнемал? Май се оказва, че не е точно така.

Май се оказа, че не четеш какво се пише в темата или по-лошото не разбираш какво се пише в нея. Задължителна ваксинация няма и няма да има. Отнети човешки права няма и няма да има. Съществува временно ограничаване на права в името на обществения интерес. Не е трудно, опитай да вникнеш в съдържанието на понятията и спри да разсъждаваш единствено от своя гледна точка. Да, изненада, освен теб на тази планета съществуват и други човешки същества...

преди 24 минути , Crazy Horse каза:

Именно затова побеснях, когато гласуваха зимата безумните си закони в Галисия. Не че живея в Галисия, но веднага разбрах, че днес ако това мине в Галисия, утре може да се случи в Испания, а в дрги ден в ЕС и Северна Америка.

Предполагам все някъде на планетата съществува територия, в която не съществуват каквито и да е било ограничения. Обърни внимание, че говоря за територия, а не за държава, защото второто предполага наличието на общество, а както разбираме обществото е Враг № 1 в личната ти селищна система...

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 19 минути , Duke каза:

Отнети човешки права няма и няма да има. Съществува временно ограничаване на права в името на обществения интерес. 

Временно ли?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

Временно ли?

Какво те кара да мислиш, че това състояние не е временно? Но моля за отговор с факти и аргументи, без догадки и теории...

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, Duke каза:

Какво те кара да мислиш, че това състояние не е временно? Но моля за отговор с факти и аргументи, без догадки и теории...

Същото ще те попитам,  кое те кара да мислиш,  че това положение ще свърши някога?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 32 минути , Duke каза:

Отнети човешки права няма и няма да има.

Eee стига де, ние в Империята така се надявахме на това ...

• Смея се 3
Публикувано:
преди 5 минути , slujitel каза:

Същото ще те попитам,  кое те кара да мислиш,  че това положение ще свърши някога?

Абсолютно всички издадени актове са с посочено основание свързано с пандемията и са ограничени със съответен срок, който се продължава при липса на съществена промяна на обстановката. В случай на подобряване, следва и разхлабване на мерките, както и обратно - в случай на влошаване, следва затягане. Не разбирам какво кара теб и останалите "коронаскептици" да оставате с убеждение, че сме свидетели на пренареждане на новия световен ред и никога повече няма да се радваме на свободата на движение... 

преди 1 минута , Брани каза:

Eee стига де, ние в Империята така се надявахме на това ...

Няма да спра да повтарям, че за няколко години в които бяхме виртуално разделени с теб, приятелю, си омекнал до неузнаваемо състояние... 😛 

Отнема се нещо, което предварително е дадено!  За служител на Империята от твоя ранг, горното звучи несериозно, да не употребя по-силна дума... 😞 

• Харесвам 5
Публикувано:

@Duke, наистина не знам кой в случая не разбира. Искаш да кажеш, че опитът за налагане на задължителна ваксинация в Галисия, гласуван от парламента и одобрен от местното правителство с бонус супер солени глоби за неподчинение - отменен само от конституционния испански съд означава, че това влиза също в категорията незадължителна ваксинация, така ли? И какво значи временно? Значи временно става задължителна ваксинацията в Галисия, ваксинират те, после конституционният съд отменя тази задължителна ваксинация, но ти вече си ваксиниран и какво правим? Битият бит, ваксинираният ваксиниран, така ли?

Аз иначе никога не съм отричал, че има такъв вирус, но продължавам да смятам, че опаснотта от него се преекспонира.
Bъпросът изобщо не е до това колко човешки същества има, а това, че има опити за погазване на нашите конституционни права и ако няма протести и решения на съдилищата, тези нарушения просто минават без проблем. Но, нямам намерение да споря. Аз искам да отстоявам законните си права в цивилизования свят и ще продължавам да го правя. Нямам намерение да ходя на самотен остров, където няма други човешки същества, така че гледай да не ме пращаш повече на разни дестинации. По тази логика аз мога да ти препоръчам да се преселиш в Китай, Северна Корея, Еритрея, Туркменистан, където има колкото ограничения искаш и правата ти никога не са нарушени.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 17 минути , Duke каза:

Абсолютно всички издадени актове са с посочено основание свързано с пандемията и са ограничени със съответен срок, който се продължава при липса на съществена промяна на обстановката. В случай на подобряване, следва и разхлабване на мерките, както и обратно - в случай на влошаване, следва затягане. Не разбирам какво кара теб и останалите "коронаскептици" да оставате с убеждение, че сме свидетели на пренареждане на новия световен ред и никога повече няма да се радваме на свободата на движение... 

Няма да спра да повтарям, че за няколко години в които бяхме виртуално разделени с теб, приятелю, си омекнал до неузнаваемо състояние... 😛 

Отнема се нещо, което предварително е дадено!  За служител на Империята от твоя ранг, горното звучи несериозно, да не употребя по-силна дума... 😞 

И до кога така, според теб? 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 21 минути , Duke каза:

Аз имам предвид, разбира се, само вашата планета.

На нашите планети естествено, права имаме само аз с Императора 🙂

Публикувано:
преди 54 минути , Crazy Horse каза:

@Duke, наистина не знам кой в случая не разбира. Искаш да кажеш, че опитът за налагане на задължителна ваксинация в Галисия, гласуван от парламента и одобрен от местното правителство с бонус супер солени глоби за неподчинение - отменен само от конституционния испански съд означава, че това влиза също в категорията незадължителна ваксинация, така ли?

Лично аз предпочитам да коментирам крайният резултат, а не очевидно необмисленото намерение, при това без да имам каквито и да е било преки наблюдения относно случилото се в Галисия...

И какво значи временно?

Временно означава, временно...

Значи временно става задължителна ваксинацията в Галисия, ваксинират те, после конституционният съд отменя тази задължителна ваксинация, но ти вече си ваксиниран и какво правим? Битият бит, ваксинираният ваксиниран, така ли?

Моля, прочете отново първият абзац от моя отговор...

Аз иначе никога не съм отричал, че има такъв вирус, но продължавам да смятам, че опаснотта от него се преекспонира.

Сега остава да спреш и с останалите внушения и вместо в групата на "коронаскептиците", директно влизаш в групата на неглижиращите проблема COVID-19

Bъпросът изобщо не е до това колко човешки същества има, а това, че има опити за погазване на нашите конституционни права и ако няма протести и решения на съдилищата, тези нарушения просто минават без проблем. Но, нямам намерение да споря.

Аз също нямам намерение да споря, опитвам се да водя конструктивен диалог, но е добре взаимно да се четем, а не всеки да пише предварително заучените си и до болка познати реплики...

Аз искам да отстоявам законните си права в цивилизования свят и ще продължавам да го правя. Нямам намерение да ходя на самотен остров, където няма други човешки същества, така че гледай да не ме пращаш повече на разни дестинации. По тази логика аз мога да ти препоръчам да се преселиш в Китай, Северна Корея, Еритрея, Туркменистан, където има колкото ограничения искаш и правата ти никога не са нарушени.

Срещу законните права в цивилизования свят стоят и законни задължения, като едно от тях е да спазваме правилата на гражданското общество и с действия или бездействия да не застрашаваме живота и здравето на останалите членове на същото гражданско общество...

П.П.: Май кленовите листа този път ще успеят. Тъкмо вкараха втори гол на казахстанците в първите минути на втората част, но да видим...

Публикувано:
преди 47 минути , slujitel каза:

И до кога така, според теб? 

Официален отговор - докато трае пандемията...

Неофициален отговор - в разрез с правилата на форума...

• Харесвам 2
Публикувано:

Именно, @Duke. Аз спазвам законите в демократичните страни и очаквам и правата ми да бъдат уважавани, а не да ми въртят йезуитски номера и после да се налага съдът да казва, че правата ни са нарушени. Общественото здраве не означава глоби от 5000 лв за влизане в парк, както реши и българският съд. Не може всяко безумие да се оправдава с общественото здраве. Има незаконни актове и правила и пак повтарям, аз смятам да се боря с такива. Срещу правила и закони, които не нарушават конституцията и европейската харта за права на човека, нямам нищо против.

Постоянно виждам разни маскирани тук в Мадрид да пресичат на червен светофар. Аз съм с открито лице, но си пресичам на зелено. Чудя се кой застрашава повече общественото здраве и ред.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 20 минути , Duke каза:

Официален отговор - докато трае пандемията...

Неофициален отговор - в разрез с правилата на форума...

Тоест, спокойно може и никога да не свърши. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Мисля, че няма разумен човек между нас, който да твърди, че вирусът не съществува. Когато говорим толкова свободно за ограничаване на основни човешки права, обаче, нека не забравяме, че властта няма право да осъществява произвол при никакви обстоятелства. Освен това не е допустимо ограничаването на едно право да надхвърля пределите на целта, която е наложила това ограничаване. Нещо повече - дори и при извънредно положение държавата следва да носи отговорност за нарушаване на правата и свободите на гражданите, гарантирани от Конституцията. 

В тази връзка, ако за част от мерките, свързани с ограничаване на нашите права бихме могли да приемем, че са продиктувани и обосновават постигането на основната цел - гарантиране на нашето здраве, то за друга част определено може да се твърди, че е налице грубо погазване на основни човешки права. Моята приятелка вече е с ракови разсейки по цялото тяло, поради забавена операция с над 3 месеца заради въведеното извънредно положение миналата година.  

Ето какви са заключенията на Бългapcĸия xeлзинĸcĸи ĸoмитeт (БXK) в дoĸлaдa мy зa cъcтoяниeтo нa чoвeшĸитe пpaвa y нac пpeз 2020-a. “Heпpoпopциoнaлни oгpaничeния, диcĸpиминaция и пpoтивoпpaвни дeйcтвия бeлязaxa y нac гoдинaтa, в ĸoятo cвeтът ce бopeшe c пaндeмиятa oт ĸopoнaвиpycнo зaбoлявaнe. Бяxa зaceгнaти пpaвaтa нa cтoтици xиляди бългapcĸи гpaждaни. Te вĸлючвaxa пpaвoтo нa личнa cвoбoдa и cигypнocт, пpaвoтo нa личeн и ceмeeн живoт, пpaвoтo нa миpнo cъбpaниe, cвoбoдaтa нa изpaзявaнe, пpaвoтo нa пpидвижвaнe, пpaвoтo нa тpyд и oбpaзoвaниe, ĸaĸтo и пpaвoтo нa здpaвe. B peдицa cлyчaи влacтитe изпoлзвaxa пpoтивoeпидeмичнитe oгpaничeния, зa дa зaдyшaт ĸpитични пoлитичecĸи и гpaждaнcĸи изяви cpeщy тexни пoлитиĸи. Mepĸитe пpeдизвиĸaxa пepиoдични диcфyнĸции в paбoтaтa нa cъдeбнaтa cиcтeмa”.

Да, бих могла да приема временно суспендиране на човешките права при ясен, задълбочен и мотивиран анализ на причините, които го налагат и ползите, до които това ще доведе. Лошото е, че това извънредно положение, което не е ясно колко е извънредно и докога ще продължи дава правомощия и власт, които биха могли да са доста изкушаващи 🙂 

• Харесвам 17
  • Браво 4
Публикувано:
преди 10 минути , Crazy Horse каза:

Постоянно виждам разни маскирани тук в Мадрид да пресичат на червен светофар. Аз съм с открито лице, но си пресичам на зелено. Чудя се кой застрашава повече общественото здраве и ред.

Много хубав пример даваш! Дали осъзнаваш абсурдността му?

преди 7 минути , slujitel каза:

Тоест, спокойно може и никога да не свърши. 

Не знам колко пъти още ще трябва да отговарям на този въпрос?!

Не, мерките са временни! От чисто медицински се превърнаха в политически. И в двата случая обаче, мерките имат временен характер...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Duke каза:

Много хубав пример даваш! Дали осъзнаваш абсурдността му?

Е, хайде сега абсурдност - в математиката минус по минус е плюс

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 минути , Eva eva каза:

Мисля, че няма разумен човек между нас, който да твърди, че вирусът не съществува. Когато говорим толкова свободно за ограничаване на основни човешки права, обаче, нека не забравяме, че властта няма право да осъществява произвол при никакви обстоятелства. Освен това не е допустимо ограничаването на едно право да надхвърля пределите на целта, която е наложила това ограничаване. Нещо повече - дори и при извънредно положение държавата следва да носи отговорност за нарушаване на правата и свободите на гражданите, гарантирани от Конституцията. 

В тази връзка, ако за част от мерките, свързани с ограничаване на нашите права бихме могли да приемем, че са продиктувани и обосновават постигането на основната цел - гарантиране на нашето здраве, то за друга част определено може да се твърди, че е налице грубо погазване на основни човешки права. Моята приятелка вече е с ракови разсейки по цялото тяло, поради забавена операция с над 3 месеца заради въведеното извънредно положение миналата година.  

Мога да се подпиша под твоето мнение в този негов абзац, следващият предпочитам да премълча като коментар поради източника на информация...

Публикувано:
преди 35 минути , Duke каза:

Не, мерките са временни! От чисто медицински се превърнаха в политически. И в двата случая обаче, мерките имат временен характер...

И сто пъти да го повториш, това не го прави истина. Това е просто твоето мнение. 

• Харесвам 10
Публикувано:

@Eva eva, какво мога да ти кажа, освен едно голямо браво. Ти изрази моите мисли, но по много по-елегантен начин. Именно и аз това се опитвам да кажа, че общественото здраве и как трябва да сме обществено отговорни и как личното и егоистичното трябва да се игнорира в името на общественото добро, да, добре, но всичко това не може и не трябва да бъде за сметка на конституцията, нито пък трябва да има произвол и непропорционални мерки. Да глобяваш някой, че бил сам в планината на разходка е като да стреляш с танк по стената, защото се опитваш да убиеш муха.

P.P.

@Duke, не съм виждал такъв слаб канадски национален отбор по хокей отдавна. Едвам ще ги бием и казахите дори.

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:

@stanimir пусна много хубав пост за котката и змията и макар да е повече за тема хумор (наистина се смях искрено и ме изкефи на макс), но това пресъздава какво се случва не само по форумите, ами и навсякъде. 

И докато си лафи всеки тук за нещата дето го вълнуват, друг интересен пост замина ей така, без да му се обърне внимание:

На 27.05.2021 г. в 12:53, antea каза:

6 дни след като европейската ЕМА даде положително мнение за употреба на лекарство, базирано на моноклонални антитела, и FDA направиха същото за Щатите - разрешиха спешна употреба преди пазарно одобрение; лекарството се казва Sotrovimab, производство на GlaxoSmithKline и Vir Biotechnology, и се прилага еднократно чрез венозно вливане, при пациенти с леко до средно протичане, но с висок риск за тежка болест, които не са хоспитализирани и не се нуждаят от кислород

резултати от клиничните проучвания - в таблица 2 от документа на ЕМА - https://www.ema.europa.eu/en/documents/referral/sotrovimab-also-known-vir-7831-gsk4182136-covid19-article-53-procedure-conditions-use-conditions_en.pdf

дано към късна есен вече има и средства, продаваеми в аптеки, за всички леки и начални случаи, каквато е и целта на The COVID-19 Therapeutics Taskforce в UK

Защо на никой не му прави впечатление, че се правят нещата в следния ред:

1. Ваксини - явно идеята е да се ваксинират няколко милиарда души на земята, вместо да се излекуват вече болните;

2. Лекарство за леко и средно болни, но с висок риск за тежко преболедуване - (това е втората таргет група...всички с положителен тест, които аз лично не знам, как ще им се обясни, че са/дали са с риск за тежко протичане), към момента това са около 15 милиона активно бони души според сайта https://www.worldometers.info/coronavirus/ а колко ще са през четвъртата вълна септември и октомври? Един господ знае иконспираторите разбира се...;

3. Някога напред във времето, може би ще останат пари да се направи лекарство за тежко болните, които ги очаква фатален край. към момента според същия сайт, това са 3.5 милиона души за година и половина (наистина това няма как да стане приоритетна таргет-група за произвеждащите лекарства и ваксини....а точно тези хора трябва да са приоритет);

А който е юрист може да си пише докЮменЧета, колкото си иска и те да са "временни", тоест "намиращи вратички".

За инженер човек примерно, "временно" означава временно, ама това трябва да се дефинира...защото аз примерно мога да кажа, че една година и три месеца вече, се налага да ходя с маски по магазините и това за мен вече не е "временно", а постоянно. И не ме грее, че това ще продължи "само още 2 седмици", аз вече 32 пъти по 2 седмици го чакам да свърши това "временно" и някой все го удължава.

• Харесвам 14
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.