Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Мари Николова каза:

......

Може би, след още една година ще има отговор на повечето въпроси. Но дотогава може да ни е бутнал и камион.

Сега да не почнете да изследвате корелацията между ваксината и бутането от камион...😜

Имаше малко по-назад между  носене на маски и пресичането на светофари, но товарните камиони не ги пускат из централните части на градовете и може да трябва да се започне изследването от нулата 🙄

• Смея се 5
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Имаше малко по-назад между маските и светофарите, но товарните камиони не ги пускат из централните части на градовете и може да трябва да се започне изследването от нулата 🙄

В такъв случай бихме ли могли да заключим, че ваксинирани граждани, живеещи в центъра са предпазени от бутане от камион на 90%? 🙃

П.п. сега се сетих, че боклукчийските камиони си щъкат свободно из всички части на града. Права си, ще трябва по-задълбочен анализ.😃

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 28 минути , Lindt каза:

А и колко на воля си пътува този твой мъж без теб и защо ще го пускаш негодника? Шегувам се, нямам нищо против човека🙂

Не без мене, не си ме разбрала. Той ще пътува на воля,  пък аз с тестове. Просто дадох пример.

преди 24 минути , Мари Николова каза:

@slujitel, постоянно търсиш някаква сигурност, гаранция, справедливост. Няма как, живеем в несигурни времена. Еднакви са и за ваксинирани и за неваксинирани. 🙂

Може би, след още една година ще има отговор на повечето въпроси. Но дотогава може да ни е бутнал и камион.

Сега да не почнете да изследвате корелацията между ваксината и бутането от камион...😜

Ами тя една година вече мина, даже повече от година и въпросите станаха повече от отговорите, но добре,  ще видим как ще е догодина. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 часа, slujitel каза:

Всичко това е точно така. И сега тук искат да ме убедят, че:

1. Ваксинираните като минават границите без тест няма да пренесат нищо и няма да заразяват, за разлика от неваксинираните.

2. Всичко това е временно,  и няма да се ваксинираме постоянно на всеки 6 или колкото там решат месеца до като не станат 80%. Но да не забравяме новите щамове. 

1/ разбира се, че като си ваксиниран съществува възможност, макар и малка да заразиш някой, без значение дали преминаваш граници или не. Просто би било много сложно и трудоемко, и вероятно няма и да има капацитет да се тества за всяко пременаване на граница. Затова и държави със сходни нива на разпространение на вируса и брой ваксинирани няма да изискват задължителни тестове на вески гражданин преминал от едната в другата държава. То иначе само с това трябва да сме заети, с тестване.

2/ в Белгия това лято ще ги стигнем и задминем тази 80%, но пак ще има бустери заради новите варианти. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 32 минути , zon каза:

1/ разбира се, че като си ваксиниран съществува възможност, макар и малка да заразиш някой, без значение дали преминаваш граници или не. Просто би било много сложно и трудоемко, и вероятно няма и да има капацитет да се тества за всяко пременаване на граница. Затова и държави със сходни нива на разпространение на вируса и брой ваксинирани няма да изискват задължителни тестове на вески гражданин преминал от едната в другата държава. То иначе само с това трябва да сме заети, с тестване.

2/ в Белгия това лято ще ги стигнем и задминем тази 80%, но пак ще има бустери заради новите варианти. 

1. Не оспорвам варианта, да се влиза без ограничения между държавите със сходни нива. 

2. И това не оспорвам.

Мнението,  което си цитирала, показва защо мисля,  че това положение не е временно.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Това със заразяването, по-скоро незаразяването между членове на едно семейство, ми е много странно. Пример: Моя приятелка и майка на съученичка на дъщеря ми беше нелеко болна през декември. Спала е отделно от мъжа си, но все пак, макар и в двуетажна къща, живеят под общ покрив. Явно мъжът й тогава не се е заразил, защото това му се случи сега през април. В резултат детето им два пъти беше под карантина, а беше ходило и на училище и ако тестът му беше положителен, щяха да карантинират целия им клас два дни след като бяха почнали😔. Това беше и една от причините да се ваксинирам. За мен вирусът атакува организма в някакъв си момент, когато си избере. Необяснимо ми е защо не винаги става от близък контакт, но не искам детето ми да е под карантина и заради мен. Оказа се, че мъжът ми е бил наистина болен, въпреки че аз не вярвах. Има антитела доста над нормата. Ние даже спахме в общо легло, тъй като нямаме избор от спални вкъщи и си казах, ако ще се случва, сега да е. Но не ми се случи ... този път. Не съм си правила антитела, защото сметнах, че като не съм имала и един симптом, е безсмислено. Реших да се ваксинирам, дори и да стана от роботите на @Lindt 🙂 Ваксината не ми се отрази зле. При първа доза нулев страничен ефект, а при втора - една нощ съвсем лека температура, а на следващия ден леки мускулни болки и после нищо. Пък какво ще става след 1-2-3 години, не искам да го мисля от сега, защото със или без точно тази най-говорена ваксина, организмът остарява и проблемите си идват.

• Харесвам 15
Публикувано:

Я да пробвам нещо ново, че да видим, дали ще бъда отново изтрит:

https://de.rt.com/international/118125-astrazeneca-bericht-dreimal-mehr-todesfalle/

Астра Зенека твърдят, че има три пъти повече смъртни случаи след,, боцкане"с Пфайсер, отколкото с тяхната ваксина... 

Цитира се руски официален информационен сайт! Затова ви моля, да се провери за истинността и по други(  например на английски език) източници! 😉🙈🙄😏

• Смея се 1
Публикувано:

немският ти сайт е закъснял с няколко дни или пробва нова версия, цяла седмица се нищи тоя PR-скандал

щом даже dir.bg са го отразили по-рано, смятай...

https://dnes.dir.bg/svyat/skandal-svarzana-s-rusiya-firma-iska-ot-influensari-da-govoryat-che-pfayzer-ubiva

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, antea каза:

немският ти сайт е закъснял с няколко дни или пробва нова версия, цяла седмица се нищи тоя PR-скандал

щом даже dir.bg са го отразили по-рано, смятай...

https://dnes.dir.bg/svyat/skandal-svarzana-s-rusiya-firma-iska-ot-influensari-da-govoryat-che-pfayzer-ubiva

Колкото и да се стремим в тази тема да държим политиката на страна- тук става въпрос за информационна и финансова война! Война водена по всички континенти...

Редактирано от chandni
Нецензурен език
Публикувано:

не знам и не ме интересува, линка към дир.бг е защото е на български, понеже не знам какви други езици четеш директно, извън немския, но и сам можеш да намериш достатъчно отразен този скандал навсякъде

Публикувано:

Аз друго се чудя. Направих си труда, да я прочета/преведа тази статия.

1/ Ако това е вярно, войната е наистина жестока.

2/ Ако това е вярно, защо е таен, този доклад

3/ Ако това е вярно, защо, само на Русия са го дали?Те си имат ваксина и другите, много-много, не ги касаят. 

“Изследователите откриват причината за образуването на кръвни съсиреци след ваксинацията срещу AstraZeneca
Изследователите откриват причината за образуването на кръвни съсиреци след ваксинацията срещу AstraZeneca
Данните на експертите сочат, че има 45,3 смъртни случая на милион дози ваксина Pfizer, прилагани във Франция, и 17,9 смъртни случая след ваксинация с AstraZeneca. В Германия цифрите са 29,9 и 6,5, във Великобритания 20,7 и 24,2, в Норвегия 164,3 и 44,6, в Австрия 47,5 и 7,5 и в Италия съответно 10,9 и 7,3.

Московският офис на AstraZeneca потвърди автентичността на доклада. Информацията обаче не е „предназначена за широката общественост“, казва един служител.”

• Харесвам 2
Публикувано:

То хубаво всички лъжат, ама е доста по-достоверно да пускаме линкове от Не!новините и да ги приемаме за чиста монета, отколкото да се пускат RT, ПИК, Афера и още няколко, които са придобили популярност в тази тема, защото както е тръгнало, скоро ще пускаме линкове към e-sky и ще твърдим, че тяхната оферта е най-добрата и самолетни билети трябва да се купуват през тях. Аз разбирам, че "всеки си отстоява мнението" с медиите, които пишат това, което му харесва, ама хайде малко хигиена  

• Харесвам 15
Публикувано:

Днес реших да проверя цени за коли под наем в Канарите, след като видях, че доста хора са пропищели от луди цени.

Ами цените за седмица при най-евтините фирми са 2-3 пъти над цените, които познаваме.

Ковид добре дошъл, бяхме на загуба, но сега ще видите цени.

Като сложим и лудите цени на хотели, ПСР и др, ще стане х3 всичко за едно и също време..

• Харесвам 6
Публикувано:

Наскоро четох някъде информация, че част от новите опорки на руските фабрики за фалшиви новини е колко са лоши западните ваксини, за разлика от руската и китайската. Та не се учудвайте ако "само в РТ е публикувано". И е много удобно като човек реши да го провери в други медии и коментарът да е "то не е за широката общественост" ... 🙂

Съвсем не казвам, разбира се, че западните медии не се занимават с подобни дейности, ама през последните години таваришите "се доказаха" и е добре да се има едно наум като се четат новини от РТ.

• Харесвам 12
Публикувано:

Аз пък наскоро четох една книга - трилър, криминале, писана е през 2001. И там пише:

Цитат

Откъс от книга, озаглавена „Клинични изпитания“ от Стюарт Покок, записан с почерка на Теса като предпочитан от нея начин за запаметяване на текста. Отделни пасажи са подчертани с яркочервено, което странно контрастира със сдържания стил на автора:

Наблюдава се известна тенденция сред студенти и лекари да възприемат публикациите в специализираната медицинска литература с прекомерен респект. Всякакви факти, изнесени в престижни медицински списания като „Лансет“ или „Ню Ингланд Джърнъл ъф Медисин“, се възприемат като окончателни и неоспорими. Подобна наивна вяра в медицинските „библии“ се подхранва вероятно и от догматичния стил, възприет от мнозина автори, при който не се отделя достатъчно внимание на съмненията, присъщи на всяко научно изследване…

(Бележка в полето от Теса: Фармацевтичните компании постоянно подхвърлят поръчкови статии дори в така наречените уважавани издания.)

Разрових за книгата на тоя ми ти Стюарт... Ето я (фрагменти от нея са достъпни безплатно, за щастие и стр.236 е след тях) https://archive.org/details/clinicaltrials00stua/page/236/mode/2up

Интересни неща може да намери човек в книгите.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
преди 18 часа, Alexander каза:

Днес реших да проверя цени за коли под наем в Канарите, след като видях, че доста хора са пропищели от луди цени.

Ами цените за седмица при най-евтините фирми са 2-3 пъти над цените, които познаваме.

Като сложим и лудите цени на хотели, ПСР и др, ще стане х3 всичко за едно и също време..

@AlexanderАлекс, не е само за там. За навсякъде важИ. 

Букнах, по време на намалението на Мелия, за хотела, в коъто почивахме,  в Аликанте, за октомври. За същите дати, за същия апартамент, с 40% намаление, за тази година+20% от ваучера за рожден ден, та постигнах миналогодишната цена:(((

Редактирано от Mary
  • Харесвам 1
Публикувано:

Неща, които само допреди 2-3 месеца се цензурираха като конспиративни теории и можеха да се намерят само из "тъмните недра на нет-а", сега вече се спрягат и от официалните медии (много стар трик за създаване на илюзия за обективност с пост-фактум, даже с изтекъл срок на годност новини). 😆 

Та тук австралийския клон на Sky News (бих предположил, че са такива на британската медия) говорят как изкуствено се създават кризи, които после се решават от тези, които са ги създали, естествено с огромно финансово обогатяване, което обаче не е събрано доброволно от населението (в случая почти на цял свят), което да си купува някакъв продукт, ами чрез правителствата, които плащат тези пари с огромни държавни поръчки и средства на данъкоплатците, разбира се.

Визира се "Събитие 201" (репетиция за вирусна пандемия) организирано от Световния Икономически Форум, само 3 месеца преди началото на ковид кризата, както и участниците в тази репетиция, които после станаха основните знаменосци и двигатели на пандемията. Сега световния икономически форум организира ново събитие, "Кибер Полигон" - репетиция за кибер атаки, които ще направят нефункционални банкови, финансови, енергийни и какви ли не още системи. Да видим дали и кога този сценарий ще се материализира.

Забелязвам също и как са погнали "Патриарха на световната научна общност в сферата на вирусологията" - Антъни Фаучи. Няколко американски сенатори, между които и Ранд Пол, който всъщност е лекар и син на небезизвестния политик и общественик Рон Пол, го обвиняват, че е един от организаторите на финансирането на програми за изкуствени видоизмения на корона вируси (gain of function), провеждани в лабораторията в Ухан, Китай, където са били преместени след като в САЩ се налага забрана за такава дейност. Видеата се разпространяват от Fоrbes (за Fox News е ясно), отново не от някакви "конспираторски" канали по Youtube.  Моето скромно мнение е, че както винаги, някой/ някои ще трябва да влязат в ролята на жертвени агнета, като както и за "закъснелите откровения", за които писах по-горе, пост фактум ще отнесат някакво дребно наказание или направо нищо.

Ето го видеото на Sky News. Нищо ново не казват, интересното е, че изобщо говорят за това:

• Харесвам 13
  • Браво 2
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 15 часа, Alexander каза:

Има си термин за това явление и той се нарича инфлация и дано само не се наложи да слагаме думичката "хипер" преди него, че в такъв случай презапасяването с тоалетна хартия няма да свърши никаква работа. В Европа още не сме я усетили реално. В САЩ сега само започва и даже официалните данни, които най-вероятно са 2-3 пъти занижени в сравнение с реалната инфлация (поскъпването на стоки и суровини спрямо фиатната валута), са стряскащи. От Федералния резерв се опитват да успокоят населението, че щели да вземат мерки, ама ако пипнат нивата на лихвите, рискуват цялата икономика да се събори като къща направена от карти за игра. Ще правят разни врътки и манипулации на пазари, разбира се, но и тези неща си имат лимити, които до много голяма степен вече са изчерпани. По-скоро ни очакват нови глобални кризи, били те от медицински, икономически, геополитически, не дай Боже военен характер или много вероятно сбор от всичките или някои от тях.

Това е само началото на събития и промени, на които ковид кризата е ракета-носител, но всъщност само една от многото съставни части.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 10 минути , bad kid каза:

Отзиви за Джонсън? Странични ефекти?

Майка ми няма никакви никакви странични ефекти, ваксинира се в петък, с трима души опашка, в Александровска.

Боледува тази година.

• Харесвам 7
Публикувано:

Здравейте и от мен, изчетох много от мненията тук и искам да попитам всички, независимо дали сте ваксинирани или не, не ви ли притеснява факта с очевАдната дискриминация разделение на ваксинирани и неваксинирани. Не ме разбирайте погрешно, не съм против ваксините, а съм против въпросите на които никой не дава отговор! Днес чета, че в Турция се влиза с ваксина и деца до 18г., чийто родители са ваксинирани са освободени от тест! Това не е ли разделение, защо дете с ваксинирани родители да има права, а с неваксинирани да няма. Ако единият родител е ваксиниран, а другия не е ? Притесняваме факта с разделението, което започва да навлиза лека, полека. Защо ваксинираните да не са приносители, доказано ли е това, колко време важи ваксината, има хора които са ваксинирани вече три месеца, колко време ще е продължителността на ваксината им ? Ето такива въпроси си задавам и ненамирам логични отговори и 1984та все повече ми се вижда, като една реалност! 

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 минути , Bubu1978 каза:

Здравейте и от мен, изчетох много от мненията тук и искам да попитам всички, независимо дали сте ваксинирани или не, не ви ли притеснява факта с очевАдната дискриминация разделение на ваксинирани и неваксинирани. Не ме разбирайте погрешно, не съм против ваксините, а съм против въпросите на които никой не дава отговор! Днес чета, че в Турция се влиза с ваксина и деца до 18г., чийто родители са ваксинирани са освободени от тест! Това не е ли разделение, защо дете с ваксинирани родители да има права, а с неваксинирани да няма. Ако единият родител е ваксиниран, а другия не е ? Притесняваме факта с разделението, което започва да навлиза лека, полека. Защо ваксинираните да не са приносители, доказано ли е това, колко време важи ваксината, има хора които са ваксинирани вече три месеца, колко време ще е продължителността на ваксината им ? Ето такива въпроси си задавам и ненамирам логични отговори и 1984та все повече ми се вижда, като една реалност! 

Силно Ви препоръчвам да прочетете колкото можете от тази тема, защото тези въпроси са дискутирани многократно.

Няма нужда да се върти една и съща информация тук.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 25 минути , Bubu1978 каза:

А вие защо не сте ваксинирани? Въпросът може да ви се стори прекалено личен, но така и така разчитате да бъдем ваши терапевти, поне да имаме цялата психологическа картина. Тук наплива е голям, трудно се освобождават места, но днес имате късмет. Обикновенно консултираме дългогодишни членове на форума, особено заслужили такива, възможно е да трябва да изчакате. Както виждате и тук има дискриминация, дано това не ви притеснява.

@Bubu1978, шегувам се, нищо лично, но наистина  идва много вече и нови членове на форума да подхващат същите дъФкани теми за дискриминация. От 10 мнения, в три се оплаквате. Казаха ви вече, че няма такива "привилегии" за деца с ваксинирани родители.

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 40 минути , Bubu1978 каза:

Доколкото разбирам това се отнася за Турция, така че можете да се обърнете към съответните власти в Турция, например конституционен съд ако има такъв или направо в Европейския съд за правата на човека. Тук нямаме техните правомощия.

• Харесвам 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.