Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 41 минути , Mary каза:

Силно Ви препоръчвам да прочетете колкото можете от тази тема, защото тези въпроси са дискутирани многократно.

Няма нужда да се върти една и съща информация тук.

Прочетох доста от материала, но конкретни отговори не видях. Всеки си мисли, че като ги задавам съм против ваксината и никой не отговаря конкретно. Аз лично не мога да се ваксинирам, НЕ съм против ваксината. Просто питам не ви ли притеснява факта, че се започва явно разделение, независимо дали сте от ваксинираните или не. Каква е логиката да се допускат деца на ваксинирани родители, те защитени ли са по някакъв начин. Сега е само в Турция, но утре може да е и в другите държави. Видях, че темата е обща за Ковид и за това питам тук!

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 58 минути , Bubu1978 каза:

защо дете с ваксинирани родители да има права, а с неваксинирани да няма

Без да омаловажавам изказването ви, бихте ли посочили кои права има едното дете и съответно - кои няма другото?

преди 21 минути , ДиянаВ каза:

Време е за пътуване без деца. Да се насладим

Meanwhile в teenproblem: Време е нашите да пътуват без нас! Да се насладим! :grin:

• Харесвам 3
  • Смея се 12
Публикувано:
На 29.05.2021 г. в 14:34, Mitaka FU каза:

Цитира се руски официален информационен сайт!

Не знам да има такива. Те са дезинформационни. :crazy:

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 17 минути , imarev каза:

Почвам да получавам дежавю

Това ще е странична реакция от ваксината. 😉

Иначе по темата - вчера и днес сутринта имаше доста хора, решили да се възползват от зеления коридор на входа на Южния парк в София.

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, Bubu1978 каза:

Прочетох доста от материала, но конкретни отговори не видях. Всеки си мисли, че като ги задавам съм против ваксината и никой не отговаря конкретно. Аз лично не мога да се ваксинирам, НЕ съм против ваксината. Просто питам не ви ли притеснява факта, че се започва явно разделение, независимо дали сте от ваксинираните или не. Каква е логиката да се допускат деца на ваксинирани родители, те защитени ли са по някакъв начин. Сега е само в Турция, но утре може да е и в другите държави. Видях, че темата е обща за Ковид и за това питам тук!

Конкретен отговор на кой въпрос не видяхте?

Ако става дума за притеснението за явното разделение, то отговорите са три - не, не ме притеснява; да, притеснява ме; все едно ми е.  :smile:

А ако въпросът е защо Турция(примерно) го прави това разделение - въпросът е за друго място.

Тези типове въпроси и отговори са дискутирани тук многократно, затова и съветът ми беше да прочетете темата.

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:

Още по-интересно е, че според информацията от IATA това изключение се отнася само за граждани на Унгария, Сърбия и Турция (за българи не се отнася!). Защо е така, нямам абсолютно никаква идея.

Аз лично въобще не се притеснявам от това, то със сигурност ще се промени за по-добро или по-лошо след 1-2 седмици, а за тревоги в неопределеното бъдеще, си имам достатъчно 

• Харесвам 7
Публикувано:

Аз пък бих попитала, защо аджеба, да не можете да се ваксинирате? 

Противопоказанията са много строго дефинирани и те са: доказана свръх чувствителност към активното вещество (как и кога) или някое от помощните вещества на ваксината (виж по-горе). Бременност и кърмене. Деца под 16 (в някои случаи 18) годишна възраст. Хеморагичните диатези не са абсолютно Противопоказанията, а и както знаем, хемофилия та засяга само мъжкия пол. 

• Харесвам 6
  • Шок 1
Публикувано:
преди 40 минути , Lyubina каза:

Аз пък бих попитала, защо аджеба, да не можете да се ваксинирате? 

Противопоказанията са много строго дефинирани и те са: доказана свръх чувствителност към активното вещество (как и кога) или някое от помощните вещества на ваксината (виж по-горе). Бременност и кърмене. Деца под 16 (в някои случаи 18) годишна възраст. Хеморагичните диатези не са абсолютно Противопоказанията, а и както знаем, хемофилия та засяга само мъжкия пол. 

Даже в много страни вече ваксинират бременни и кърмещи. Та абсолютните противопоказания съвсем са сведени до минимум.

• Харесвам 5
Публикувано:

преди 6 часа, Bubu1978 каза:

Добре де, няма ли някакви организации, които се борят с всички тези глупости и тази дискриминация на хората. С какво са по-защитени ваксинираните, защо децата на ваксинираните имат право да пътуват без нищо, а моето дете да няма право. Това не са ли безумни правила, нямам нищо против ваксините и мерките, но не и когато ограничават само мен. От кога се смята ваксинирането, половината ваксинирани вече може да нямат никаква защита, как ще се разбере ? Има хиляди неизяснени въпроси, ваксината е по желание, обаче ваксинираните са по-хора от неваксинраните така ли 😡 

Кои права по-точно са им ограничили? Да не би да са им забранили да пътуват ако не са ваксинирани родителите? Не. Просто условията за допуск са различни. Ако за някои деца се изискват визи за влизане в дадена държава, а за други не, това пак ли е дискриминация? Защо едното дете може да влиза само с паспорта си, а друго трябва да ходи да се реди в посолтва, да плаща за издаване на визи и т.н.? 

Теб не те ли притеснява, повече че едни деца ходят на училище с телефони за по 2000 лв, возят ги в коли за по 200-300 000 и нагоре, а други са с телефончета от 100 лв и ходят на училище с градския транспорт? Няма ли организации, които да се борят с тези глупости (и не само с тези, ами и с другите глупости) и дискриминация? Не те ли притеснява, че колежката ти взема по-висока заплата от теб, пък дали върши повече работа е спорен въпрос? Това не е ли дискриминация? Няма ли някоя организация, която да се бори с тази неправда?

Моля, не ми отговаряй!

• Харесвам 24
  • Браво 2
Публикувано:

Друг някой забелязва ли, че напоследък се появиха незнайно от къде разни потребители с по 5 мнения, които обаче директно скачат в ковид темата и почват да говорят за разделение и за теории на конспирациите? 
Чудя се дали не им затвориха алтернативните сайтове и сега просто се чудят в кой форум да пишат...? 

• Харесвам 21
Публикувано:

Всъщност може някой лекар е дал приятелски, неофициален съвет да не се ваксинира, защото примерно ще я удари в коленете ( не си измислям! ). Може и наличните антитела да не предполагат да си сложи ваксина, а с това иначе разумно изчакване, да затормозява децата си. 

Тук с тестовете е същото, както с това, че в България не носим маски. Докато в едни държави хората бяха принудени да свикнат с този дискомфорт и да се радват и разсейват с други неща, ние го възприемаме като края на света. Аз например не съм си направила и един тест след цялата ковидска година. И изпитвам неоснователно безпокойство, все едно една цитонамазка/ друг преглед са приятно изживяване. 

преди 6 минути , Травеолани каза:

Друг някой забелязва ли, че напоследък се появиха незнайно от къде разни потребители с по 5 мнения, които обаче директно скачат в ковид темата и почват да говорят за разделение и за теории на конспирациите? 
Чудя се дали не им затвориха алтернативните сайтове и сега просто се чудят в кой форум да пишат...? 

Мда, народните будители не спят и обикалят виртуалното пространство 🙃

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Докато в едни държави хората бяха принудени да свикнат с този дискомфорт и да се радват и разсейват с други неща, ние го възприемаме като края на света.

Ти мани, жена ми иска като излизам да нося маска N95, а с това нещо се диша трудно, не като с платнена или хирургическа... По-добре да си седя вкъщи баси... То направо семеен тормоз (добре, че не чете тука)

• Харесвам 5
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 23 минути , Травеолани каза:

Преди Ковид темата аз си спомням мого добре за такъв потребител. Плю страница-две ДСК за промените им в превалутирането и след това изчезна.

преди 4 минути , neuromancer каза:

Ти мани, жена ми иска като излизам да нося маска N95, а с това нещо се диша трудно, не като с платнена или хирургическа... По-добре да си седя вкъщи баси... То направо семеен тормоз (добре, че не чете тука)

Вярвате или не аз цял ден се чудя на @Mitaka FU жена му знае ли го какви ги говори😉🙉

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 8 минути , neuromancer каза:

Аз се смея, ама жена ти сигурно е опакована в по-гадни неща, за по-продължително време. 

Вече имаме Янсен, ти няма ли да идваш да си починеш и да я успокоиш? 

• Харесвам 4
Публикувано:

@Lindt, обратно на теб, миналата година и началото на тази сигурно сме направили над 20 теста (PCR и антиген и в последствие, че пусти бюджет). При това, не заради някакво пътуване (де да беше,....), а заради възрастните ни родители. При всяко ходене да ги видим и помогнем бяхме на тест, с идеята че ние непрекъснато сме в контакт с кой ли не, и за да не им занесе нещо....

От как са ваксинирани, спряхме с тези упражнения. За наше щастие, нищо не успяхме да им "хвърлим". 

От тук нататък, тест, само при категорична необходимост. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 7 часа, bad kid каза:

Отзиви за Джонсън? Странични ефекти?

Само леко главоболие. Май имах и температура за малко, но ми мина след един парацетамол. 

Лека болка в ръката, мина за един ден. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Явно силно ми куца правната култура, но моля, образовайте ме.

Къде има текстове, които посочват влизането на територията на чужда държава, чиито гражданин не сте, като право ? Суверенните държави нямат ли възможност да решават кого да допускат на територията си? Също - нямат ли правомощия да определят пропусвателния ржим по който да допускат чужди граждани на територията си? Нямат ли суверенните държави задължения на първо място към собствените си граждани и техните благосъстояние и здраве? Ако дадена държава прецени, че здравната й система трудно облужва своите си раждани, дали не е съвсем нормално да се погрижи да допуска само хора, които не биа допълнително затруднили системата?

За едни приятели със сал на една скала в Мароко питам...

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 5
Публикувано:
Преди 1 час, Травеолани каза:

Изчезват, защото никой не се стреми да разбере какво пишат, а скачате всички, като ужилени да защитавате ваксините. Убедих се, че няма смисъл да дискутирам въпроса тук, явно всеки който зададе нормален въпрос е антиваксър и враг. Спокойно и аз изчезвам 😉

Преди 1 час, chandni каза:

Кои права по-точно са им ограничили? Да не би да са им забранили да пътуват ако не са ваксинирани родителите? Не. Просто условията за допуск са различни. Ако за някои деца се изискват визи за влизане в дадена държава, а за други не, това пак ли е дискриминация? Защо едното дете може да влиза само с паспорта си, а друго трябва да ходи да се реди в посолтва, да плаща за издаване на визи и т.н.? 

Теб не те ли притеснява, повече че едни деца ходят на училище с телефони за по 2000 лв, возят ги в коли за по 200-300 000 и нагоре, а други са с телефончета от 100 лв и ходят на училище с градския транспорт? Няма ли организации, които да се борят с тези глупости (и не само с тези, ами и с другите глупости) и дискриминация? Не те ли притеснява, че колежката ти взема по-висока заплата от теб, пък дали върши повече работа е спорен въпрос? Това не е ли дискриминация? Няма ли някоя организация, която да се бори с тази неправда?

Моля, не ми отговаряй!

Без думи съм и да искам нямам какво да отговоря! 

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Lyubina каза:

Бременност

В Белгия бременните ги ваксинират с предимство без да чакат, силно препоръчват ваксинация за тях.

• Шок 2
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Аз се смея, ама жена ти сигурно е опакована в по-гадни неща, за по-продължително време. 

Вече имаме Янсен, ти няма ли да идваш да си починеш и да я успокоиш? 

Смятам да идвам, ама съм задълбал в логистиката...

Дали има вероятност да купя билет и после внезапно да спрат полетите до Бразилия, досега 5-6 държави ги спряха, що да не ги последват и други, дали да го купя с точки или пари...

От една страна сега е сравнително по-евтино с пари отколкото обикновено, но ми се искаше да поизхарча малко точки да не би да стане някой фал с авиокомпаниите, може да има инфлация на милите, а от друга страна ако отпаднат ограниченията за Бразилия пак всички ще литнат и цените в кеш ще скочат...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, Bubu1978 каза:

Изчезват, защото никой не се стреми да разбере какво пишат, а скачате всички, като ужилени да защитавате ваксините. Убедих се, че няма смисъл да дискутирам въпроса тук, явно всеки който зададе нормален въпрос е антиваксър и враг. 

Аз се чудя от от къде е появяват. Звучат по един и същи начин, използват едни и същи думи...

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Много на място е тази картинка:

83497358-8CD6-4B08-A173-0106BAE292B5.jpeg.ad1aee2a1f35cadb0d2b766b12cb8994.jpeg

Томас Лирой - “ Най-тежкият товар на човек, са мислите му”...

• Харесвам 18
Публикувано:
преди 1 час, Травеолани каза:

Аз се чудя от от къде е появяват. Звучат по един и същи начин, използват едни и същи думи...

...и никога досега не сме ги засичали в темите да се оплакват, че все още не са паднали визите за Америка, нищо че сме страна-член на ЕС, не сме излобирали дори един преференциален режим за Сайпан дето руснаците даже са си отвоювали. Не са отпаднали визите за Тайланд а само едни временни "изключения" за престой до 15 дни и прочее...

Значи, ако бях склонна към конспиративни теории, щях да си помисля, че не са точно радетели за повече свобода в пътешествията, а имат някакви съвсем странични подбуди. Ама добре, че не съм!

• Харесвам 14
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.