Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз не искам да съм лош (или пък не!), но си спомням как много хора тук заявяваха, че ще изчакат да видят резултатите от ваксинацията в Израел, за да решат колко имало смисъл от ваксинирането. Ваксинацията в Израел почти приключи, а никой нищо не казва 🙂 И ми се стори редно да пуснем малко от последната им статистика. Дневните открити случаи от последните дни са съответно: 4, 36, 17, 5, 20. Бройката на активните случаи постоянно пада и в момента е 356.

• Харесвам 18
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Аз не искам да съм лош (или пък не!), но си спомням как много хора тук заявяваха, че ще изчакат да видят резултатите от ваксинацията в Израел, за да решат колко имало смисъл от ваксинирането. Ваксинацията в Израел почти приключи, а никой нищо не казва 🙂 И ми се стори редно да пуснем малко от последната им статистика. Дневните открити случаи от последните дни са съответно: 4, 36, 17, 5, 20. Бройката на активните случаи постоянно пада и в момента е 356.

Ами видяхме https://novini.bg/sviat/blizyk-iztok/664346 

• Харесвам 4
Публикувано:

Както казват противниците на всякакви мерки и ограничения за това, че от година и нещо се вдига страшна олелия за един вирус, който засяга само някои хора ... не може само заради 275 случая да се смята че има някакъв голям проблем!

• Браво 3
Публикувано:

Ние си извоювахме моловете, кръчмите и ресторантите(+ ... )с 8 % ваксинирани, малко са смотани тия израелци, очевидно.

• Харесвам 1
  • Смея се 8
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Брани каза:

Както казват противниците на всякакви мерки и ограничения за това, че от година и нещо се вдига страшна олелия за един вирус, който засяга само някои хора ... не може само заради 275 случая да се смята че има някакъв голям проблем!

Има, няма, голям, малък, в крайна сметка поне засега имаме право на избор, нали? Никога не съм била противник на ваксините, но засега моето решение е да не се ваксинирам. Нека не забравяме и че има магеланец, който е с миокардит и перикардит след ваксина. 

• Харесвам 13
  • Шок 4
Публикувано:

Аз продължавам да не разбирам в какво се изразява притеснението и задълбоченото фиксиране върху страничните ефекти от ваксините. Всеки медикамент има странични ефекти. Достатъчно е да прочетете листовката на което и да е лекарствено средство. Въпросът е дали проявите са в допустимите статистически норми. Ако мислено излезем от конкретната ситуация с ваксините и опитаме да разгледаме причините способстващи влошено здравословно състояние, включително смърт, със сигурност е добре на първо място да погледнем световната статистика относно наднорменото тегло и затлъстяванията сред населението. Мога да се обзаложа, че един сравнителен анализ между странични реакции от която и да е ваксина и влошено здравословно състояние вследствие на наднормено тегло и затлъстяване, ще направи на пух и прах всичко казано в тази тема относно опасенията свързани с безопасността на ваксините...

И нещо любопитно. След като миналата седмица ми поставиха втора доза, вчера опитах да изтегля сертификат с помощта на електронен подпис. Оказа се, че в електронното здравно досие е вписана единствено втората доза и на практика според системата ми предстои втора доза не по-късно от 17.06.2021 г. След няколко разговора с "Александровска болница", обещаха да "подадат коригираща информация" и в рамките на няколко дни проблемът да бъде решен. Интересно, но реално и в тяхната база данни (предполагам нямат отделен регистър), имам поставена само една доза миналата седмица. Предложих да изпратя по някакъв начин картончето, което все още пазя и на което са написани двете дати и партидни номера на поставените ваксини, както и са положени печати на гърба, но казаха, че няма нужда. Това последното е доста притеснително, защото на практика всеки с една поставена доза може да опита да получи сертификат по описания начин. Естествено, никого не съветвам да прави подобно нещо, но очевидно има пробойни в системата... 

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

Има, няма, голям, малък, в крайна сметка поне засега имаме право на избор, нали? Никога не съм била противник на ваксините, но засега моето решение е да не се ваксинирам. Нека не забравяме и че има магеланец, който е с миокардит и перикардит след ваксина. 

Аз съм забравила.

Къде е писал този магеланец?

• Замислям се 1
Публикувано:
На 28.05.2021 г. в 23:01, Lindt каза:

......,  а извън тази тема, на мен @funny ми харесва 😊

Аз "минавам" през тази тема само да кажа, че @funny ми харесва във всички теми! 🙂  /Не я познавам лично!/

Също искам да кажа, че приемам всички пишещи тук и в другите теми положително и емоционално позитивно, защото имаме обща страст към пътуванията и това ми е достатъчно! 🙂

• Харесвам 17
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

В Израел започнаха масовата ваксинация по време на пика на вълната. Имаха 50% спад на заразените при не повече от 5-10% ваксинирани. Ако ти се занимава, виж графиките по седмици, там ясно се вижда това. Не казвам, че ваксините не са спомогнали за намаляването на случаите, но това щеше да се получи с тях и без тях. Виж в България какво намаляване има при нисък процент ваксинирани.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 2 минути , Duke каза:

Това последното е доста притеснително, защото на практика всеки с една поставена доза може да опита да получи сертификат по описания начин. Естествено, никого не съветвам да прави подобно нещо, но очевидно има пробойни в системата..

Когато отидох за втора инжекция, сестрата ме попита за датата на първата такава. След това дълго търси в едни дневници, написани на ръка, дали наистина фигурирам като ваксинирана на тази дата. Едва след като ме "откри", другата сестра ми постави втората доза, а лекарката ми връчи сертификата. Това, което се е случило в твоя случай предполагам, че дневниците с първите дози не са нанесени в системата и тя автоматично приема втората игла като първа. Нямат нужда от картончето, защото има къде да проверят, кога ти е сложена първата доза. Затова си мисля, че едва ли са възможни умишлени злоупотреби само с една игла. 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 15 минути , Duke каза:

Аз продължавам да не разбирам в какво се изразява притеснението и задълбоченото фиксиране върху страничните ефекти от ваксините. Всеки медикамент има странични ефекти.

Само в САЩ до момента има 3 500 смъртни случая от ковид ваксини. Това не е просто страничен ефект, какъвто и процент да е от общо ваксинираните. По принцип там спират кампании при 20-30 случая, сега все едно нищо.  Трябва да погледна пак данните за ЕС, въртят ми се едни 10 000 смъртни случая от ковид ваксини и около 450 000 увреждания. Това от началото на кампанията до 8-ми май... 

• Харесвам 6
  • Шок 4
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 4 минути , Victoria каза:

Аз съм забравила.

Къде е писал този магеланец?

Мисля, че става дума за @дядо Пепи. Но се надявам, че както в Израел случаите са "класифицирани като леки", така и той ще бъде като нов съвсем скоро. 

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 2 минути , Мари Николова каза:

Когато отидох за втора инжекция, сестрата ме попита за датата на първата такава. След това дълго търси в едни дневници, написани на ръка, дали наистина фигурирам като ваксинирана на тази дата. Едва след като ме "откри", другата сестра ми постави втората доза, а лекарката ми връчи сертификата. Това, което се е случило в твоя случай предполагам, че дневниците с първите дози не са нанесени в системата и тя автоматично приема втората игла като първа. Нямат нужда от картончето, защото има къде да проверят, кога ти е сложена първата доза. Затова си мисля, че едва ли са възможни умишлени злоупотреби само с една игла. 🙂

Дано да е така, защото аз изрично попитах по телефона дали в техния регистър не излиза първата доза. Нещо повече, аз им дадох коректните дати на първа и втора доза, защото в електронното досие втората доза е нанесена с един ден закъснение. В крайна сметка, със сигурност би следвало да съхраняват декларациите, които попълваме и подписваме преди първа и втора доза и надали има вариант някой с моя случай да пие една студена вода, но все трябва с по нещо административно да се занимаваме в свободното време...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Duke каза:

Аз продължавам да не разбирам в какво се изразява притеснението и задълбоченото фиксиране върху страничните ефекти от ваксините. Всеки медикамент има странични ефекти. Достатъчно е да прочетете листовката на което и да е лекарствено средство. Въпросът е дали проявите са в допустимите статистически норми.

И да направим информиран избор дали да се ваксинираме или не 🙂 Да пием съответното хапче/медикамент/ваксина или не 🙂 И когато говорим колко хубаво нещо са ваксините и как ще спасят света да се занят и страничните ефекти от тях.  Така ми се струва, че е коректно, защото всяка истина има две страни 🙂 

@Lindt, да точно той. Стискам палци вече всичко да е наред 🙂 

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 4 минути , FlyTraveler каза:

Само в САЩ до момента има 3 500 смъртни случая от ковид ваксини. Това не е просто страничен ефект, какъвто и процент да е от общо ваксинираните. По принцип там спират кампании при 20-30 случая, сега все едно нищо не се е случило.  Трябва да погледна пак данните за ЕС, въртят ми се едни 10 000 смъртни случая от ковид ваксини и около 450 000 увреждания. Това от началото на кампанията до 8-ми май... 

Отново избирателно анализира само първата част от уравнението, но вече свикнах...

преди 1 минута , Eva eva каза:

И когато говорим колко хубаво нещо са ваксините и как ще спасят света да се занят и страничните ефекти от тях.  Така ми се струва, че е коректно, защото всяка истина има две страни 🙂 

Останала си с впечатление, че някой се опитва да скрие нещо? 😮 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , FlyTraveler каза:

Само в САЩ до момента има 3 500 смъртни случая от ковид ваксини. Това не е просто страничен ефект, какъвто и процент да е от общо ваксинираните. По принцип там спират кампании при 20-30 случая, сега все едно нищо не се е случило.  Трябва да погледна пак данните за ЕС, въртят ми се едни 10 000 смъртни случая от ковид ваксини и около 450 000 увреждания. Това от началото на кампанията до 8-ми май... 

Моля дай някакъв линк. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз продължавам да не разбирам,  защо ваксинираните толкова държат неваксинираните да се ваксинираме, че даже ни напомнят периодично. Не си спомням да сме казали, че ще чакаме да видим резултата от Израел,  но някои може и това да чакат. Аз чаках да видя страничните ефекти и понеже никой не може да ми гарантира с моето заболяване дали всичко ще е наред, но въпреки това ми казват да се ваксинирам,  вече взех твърдо решение,  че няма да го правя.  Освен, ако не ме принудят. 

• Харесвам 10
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, Брани каза:

Аз не искам да съм лош ( или пък не!), но си спомням как много хора тук заявяваха, че ще изчакат да видят резултатите от ваксинацията в Израел, за да решат колко имало смисъл от ваксинирането. Ваксинацията в Израел почти приключи, а никой нищо не казва 🙂 И ми се стори редно да пуснем малко от последната им статистика. Дневните открити случаи от последните дни са съответно: 4, 36, 17, 5, 20. Бройката на активните случаи постоянно пада и в момента е 356.

То това е приказка без край да ти кажа. Тук от началото почти всеки вади и показва статистики, които подкрепят тезата му. На твоя въпрос ще се отговори със Сейшелите и ще стане пак една въртележка. За мен трябва който иска да се ваксинира, който не иска да не се и да си живеем всички живота. За себе си поне се радвам, че с жена ми относително рано спряхме да се впрягаме от тестове и ограничения и успяхме да направим страшно много пътувания през последната година и половина, без много да мислим за маски, тестове и т.н. Правихме си тестове и си носихме маските, дано сме спасили много човешки животи. Със сигурност така си правихме пътуванията, че не застрашихме никого. Негативната страна на цялото нещо е, че ако е имало световен план за пречупване на психиката или нещо подобно (примерно тест какво бихме приели), то при нас проработи доста добре - просто се напаснахме по време на пътуване и нищо не ни дразнеше. Иначе бях и съм от тези, които доста сметки не им излизат така, както ги представят, ама реших, че е по-добре да си живея живота, вместо да се боря с вятърни мелници. Понеже, каквото и да си говорим, по тази тема 90% от хората, които я коментираме, си останахме едни големи вятърни мелници. Всеки убеден, че е прав (и най-вероятно е прав от неговата си камбанария). 

• Харесвам 21
Публикувано:
преди 22 минути , Duke каза:

Отново избирателно анализира само първата част от уравнението, но вече свикнах...

Другата част от уравнението е, че 85% от смъртните случаи от (бях написал "с", но се поправих) ковид са можели да бъдат предотвратени с ранно доболнично лечение на инфекцията, което не само, че не е било популяризирано (както би трябвало да се направи, вместо да се дават инструкции да се изолира болния в дома си и като стигне до хипоксия, да вика линейка и да го карат в болница, на който етап медикаментите за ограничаване на репликацията на вируса вече не работят), но лекари са си губили лицензите, уволнявани и заплашвани със затвор при прилагането му. Ако много държиш, ще ти пусна интервюта с лекари от САЩ и Канада, които са с висока репутация и които говорят за тези неща, базирано на личен опит с ковид пациентите си. Не еднократно близки на хоспитализирани болни от ковид им се е налагало да заставят болници да им дадат определени медикаменти с решение на съд. Ако обаче се беше оповестило официално, че има ефективно доболнично лечение в начална фаза на инфекцията, ковид ваксините нямаше да бъдат пуснати за употреба при извънредна ситуация, под какъвто статут се намират и сега (не са официално одобрени).

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

Аз продължавам да не разбирам,  защо ваксинираните толкова държат неваксинираните да се ваксинираме, че даже ни напомнят периодично.

Чист егоизъм, това е самата истина от моя гледна точка! Мечтая колкото се може по-скоро цялата тази драма да приключи, за да се върнем към нормалния живот. Пътят към всичко това минава през ваксиниране. Останалото са врели-некипели...

преди 3 минути , slujitel каза:

Освен, ако не ме принудят. 

Никой не може да те принуди, но обстоятелствата го налагат. Миналата седмица се видяхме с едни приятели, които са твърдо против ваксините. Единствената им мечта беше да отворят границата с Турция, за да отидат на пазар до Одрин. Вече не понасяли ПСР тестовете и твърдо са против тях. Не знам какво да добавя... Спомням си за вица за Сара, която мечтаела да получи шестица от тотото и всяка седмица се молела на Господ да и даде един шанс... В един момент, Господ не издържал и отгоре се провикнал: "Сара, дай ми един шанс - пусни го този фиш най-после..."

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 10 минути , Duke каза:

Останала си с впечатление, че някой се опитва да скрие нещо? 😮 

По-скоро, че все още няма информация за дългосрочни ефекти и увреждания. Аз поне за себе си мога да кажа, че не съм добре информиран за дългосрочните ефекти от ваксините срещу ковид. И да, ваксиниран съм, ама май за първи път в живота си се подписах под документ, който не е верен. Т.е. подписах, че знам какви са страничните ефекти, какви взаимодействия има с други лекарства и т.н., ама не знам. Понеже цял живот ще трябва да ми се слагат едни хормони, попитах лекаря, който ми слага ваксината дали знае дали може да има взаимодействия, той не знаеше. Личният ми също не знае, а лекарят, който ме наблюдава в последните 7 години, за съжаление почина от Ковид наскоро.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 11 минути , funny каза:

Моля дай някакъв линк. 

След малко излизам и нямам време, имаше някаква европейска организация за последствия от лекарствени продукти или нещо от сорта. Искаше се доста ровене вътре в сайта.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 минути , FlyTraveler каза:

Искаше се доста ровене вътре в сайта.

Така е, всичко е една дълбока конспирация!

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 13 минути , slujitel каза:

Аз продължавам да не разбирам,  защо ваксинираните толкова държат неваксинираните да се ваксинираме, че даже ни напомнят периодично.

Аз пък не разбирам що си мислите, че някой иска да боцка всички и не разбирам защо антиваксърите се държат като участници на парад с едно шарено знаме и вдигат гюрултия до небесата, търсейки внимание.

Като не искаш, недей, разбира се от една дума.

Същото се отнася и до тези с ваксина, които обичат да са в центъра на вниманието.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Аз не знам какво трябва да се случи та някои хора да признаят, че има полза от ваксините и колкото по-голям % от хората се ваксинират толкова по-добре. Може би 0 смъртни случаи, 0 усложнения и 0 странични реакции? 

От 5 млн души, които са се ваксинирали в Израел има 275 случая на миокардит, от които 95% (~261) са леки. И ние пак гледаме да се хванем за това като анализираме какъв е ефекта от ваксинирането?

275 случая от 5 млн са около 0.006% !  За справка, извадка на нежеланите реакции от листовката на Аспирин 500mg:

Цитат

Много редки (<0.01%)

- анафилактични реакции, оток на лицето, езика и гърлото (едем на Квинке), анафилактичен шок.

- Стомашно-чревно кървене, мозъчен кръвоизлив

- Нарушение на сърдечната фукнция

- Нарушение на чернодробната функция (повишение на трансаминазите)

Дали това ще е първото нещо, което ще изтъкнем като анализираме ползите от Аспирина?  Мисля, че малко се прекалява с истерията и задълбочения анализ, ако трябва да анализираме толкова задълбочено всеки един медикамент, който приемаме мисля, че ще влезем в статистиката за хипохондрия.

Ваксинирането е свободен избор, но изтъкването на такива проценти като "резултат от ваксинирането" е смешно.

• Харесвам 17
  • Браво 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.