Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Никой не е казвал, че ваксините са нещо страхотно, те просто са необходимото "зло", за да излезем от ситуацията. Иначе не-знам-до-кога ще мрънкате за мерките. Никой не принуждава другия да се ваксинира. Просто ваксинираните се наежваме, когато някой ръси тъпотии за "нов световен ред" или злобно се дудне за някакви привилегии на ваксинираните.

Абсолютно съм съгласна, че пандемията разказа играта на много хора в психически план. Ако трябва да съм честна, бях много зле с месеци, заради това, че Ковид стопира много неща в личен и професионален план, за които се бях борила с години. Това, което не ми позволи да потъна(освен стабилността и подкрепата на хората около мен) е убедеността, че такива неща са се случвали и преди, взетите мерки и ваксините са решението за тях и рано или късно ще си върнем живота, който може и да е по-хубав от преди. 🙂

Затова гледам да не нападам хора с крайни мнения, защото си давам сметка, че те, вярвайки в абсурдни твърдения, поставят себе си в черна дупка, далече от реалността. Търсейки начин да "отворят" очите на другите, те всъщност имат нужда от помощ, а не от подигравки.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:
преди 30 минути , funny каза:

Моля дай някакъв линк. 

Набързо намерих едно видео с д-р Маккала от Далас, Тексас - интернист, кардиолог и епидемиолог, академик с много публикации по медицински списания. Дълго е, около 90 минути, в последните 30 говори за ковид ваксините и за 3 500-те починали от тях в САЩ. Останалата част също е много интересна - става дума за доболнично лечение на ковида, отношението на официалните власти към това, използването на различни медикаменти за различните типове поражения от ковида и пр.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Zaro каза:

Аз пък не разбирам що си мислите, че някой иска да боцка всички и не разбирам защо антиваксърите се държат като участници на парад с едно шарено знаме и вдигат гюрултия до небесата, търсейки внимание.

Като не искаш, недей, разбира се от една дума.

Същото се отнася и до тези с ваксина, които обичат да са в центъра на вниманието.

Добре,  че е последното изречение,  че щях да ти кажа,  да върнеш малко назад и да прочетеш кой събуди заспалата тема и с какво. Малко ми е чудно,  защо се закачи точно за моето мнение,  но ще го преживея. 

• Харесвам 4
Публикувано:
8 minutes ago, Zaro said:

Аз пък не разбирам що си мислите, че някой иска да боцка всички и не разбирам защо антиваксърите се държат като участници на парад с едно шарено знаме и вдигат гюрултия до небесата, търсейки внимание.

Като не искаш, недей, разбира се от една дума.

Същото се отнася и до тези с ваксина, които обичат да са в центъра на вниманието.

Точно на тоя парад прилича ... и една платформа с високоговорители.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 минути , П.Кръстев каза:

Аз не знам какво трябва да се случи та някои хора да признаят, че има полза от ваксините и колкото по-голям % от хората се ваксинират толкова по-добре. Може би 0 смъртни случаи, 0 усложнения и 0 странични реакции? 

От 5 млн души, които са се ваксинирали в Израел има 275 случая на миокардит, от които 95% (~261) са леки. И ние пак гледаме да се хванем за това като анализираме какъв е ефекта от ваксинирането?

275 случая от 5 млн са около 0.006% !  За справка, извадка на нежеланите реакции от листовката на Аспирин 500mg:

Дали това ще е първото нещо, което ще изтъкнем като анализираме ползите от Аспирина?  Мисля, че малко се прекалява с истерията и задълбочения анализ, ако трябва да анализираме толкова задълбочено всеки един медикамент, който приемаме мисля, че ще влезем в статистиката за хипохондрия.

Ваксинирането е свободен избор, но изтъкването на такива проценти като "резултат от ваксинирането" е смешно.

Аспиринът е ужасно лекарство. Сигурно има медицински състояния, в които ползите надвишават негативите, ама толкова много проблеми създава. Па за безопасен да не говорим. Знам какво имаш предвид иначе де, ама аспиринът за мен е много гадно нещо.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 минути , ivailo_radev каза:

Аспиринът е ужасно лекарство. Сигурно има медицински състояния, в които ползите надвишават негативите, ама толкова много проблеми създава. Па за безопасен да не говорим. Знам какво имаш предвид иначе де, ама аспиринът за мен е много гадно нещо.

Разбира се, просто хванах неговата листовка защото е супер популярно и страшно много хора го приемат със и без причина, но не се замислят какви може да са последиците. Стане ли въпрос обаче за Covid ваксините всичко се гледа под микроскоп и лупа и се цитират статии, които трябва да ни покажат колко са ужасни заради странични реакции, които са под 0.01%.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Фил каза:

Чудя се как по-меко да се изразя за това манипулативно твърдение.  :smile3:  Но хайде, ще се въздържа да използвам епитети.

От декември 2020 до 25 май 2021, при поставени 285 милиона ваксини в САЩ, са починали 4863 човека на които е била поставена ваксина. 
Клиничната информация, епикризите, смъртинте актове и атопсиите не са установили смъртата им да има връзка с поставените им ваксини.

В Щатите дневно умират около 7-8000 човека. Може би 1000 от тях са пили кока-кола, може би половината от тях са яли хляб. 
Така че твърдението " в САЩ до момента има 3 500 смъртни случая от ковид ваксини" е нещо като да кажеш "вчера в САЩ има  1000 смъртни случая от консумация на Кока-кола или 4000 смъртни случая от консумация на хляб"

Пуснах едно видео горе точно за тези случаи. Много е наивно да си мислим, че ще ги оповестяват сутрин, обед и вечер по новините. Пусни го да го слушаш, докато си вършиш някаква домакинска работа, че е дълго. Има какво да се научи от него.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 44 минути , FlyTraveler каза:

По принцип там спират кампании при 20-30 случая, сега все едно нищо.

По принцип там не умират току-така 600 000 души, все едно са нищо.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 47 минути , FlyTraveler каза:

Само в САЩ до момента има 3 500 смъртни случая от ковид ваксини.

Само че няма никакви данни или факти, които да потвърждават, че смъртта им има  връзка с поставените ваксини.
Over 285 million doses of COVID-19 vaccines were administered in the United States from December 14, 2020, through May 24, 2021. During this time, VAERS received 4,863 reports of death (0.0017%) among people who received a COVID-19 vaccine. CDC and FDA physicians review each case report of death as soon as notified and CDC requests medical records to further assess reportsA review of available clinical information, including death certificates, autopsy, and medical records has not established a causal link to COVID-19 vaccines. However, recent reports indicate a plausible causal relationship between the J&J/Janssen COVID-19 Vaccine and a rare and serious adverse event—blood clots with low platelets—which has caused deaths.  Get the latest safety information on the J&J/Janssen vaccine. CDC and FDA will continue to investigate reports of adverse events, including deaths, reported to VAERS.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 16 минути , Мари Николова каза:

Затова гледам да не нападам хора с крайни мнения, защото си давам сметка, че те, вярвайки в абсурдни твърдения, поставят себе си в черна дупка, далече от реалността. Търсейки начин да "отворят" очите на другите, те всъщност имат нужда от помощ, а не от подигравки.

напълно те подкрепям за това... последните десетина дни тук имахме такъв герой, и просто по никакъв начин не исках и не можех да му реагирам, а не че нямаше как; има си и поговорки за тази работа - например - да заобикаляш отдалеч пияни и луди, но по-важната - не ритай паднал човек; а човек, толкова паднал духом, като немския герой, не бях чела до този момент, дано е успял да намери утеха и спокойствие някакво, че да се живее с такива мисли като неговите постоянно, сигурно е страшно

---

откъм светлата страна отново - в UK за вчера обявиха 0 смъртни случаи 🙂 за пръв път от миналия юли

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 47 минути , slujitel каза:

Аз продължавам да не разбирам,  защо ваксинираните толкова държат неваксинираните да се ваксинираме

За да спестим работа на програмистите, .... като ви чипират и вас, неваксинираните, работата на всички ще стане по-малко. Банкоматите ще ти казват "Добър ден...., имате постъпление по сметката си", няма нужда да носиш карти, телефони ... 

Номерът е само, преди да ти сложат ваксината, сестрата/лекарят внимателно да провери за правилното разпределение на микрочиповете в разтвора. 

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 14 минути , antea каза:

---

откъм светлата страна отново - в UK за вчера обявиха 0 смъртни случаи 🙂 за пръв път от миналия юли

Кое гледаме сега , починалите или ново заразените? Защото аз гледам една статистика за Великобритания и Италия да речем . За последният ден 3165 срещу 2483 новозаразени ,

за последната седмица 24090 срещу 22414 , Ваксинирани 25,73 м срещу 12,29м . Когато фактите говорят и ковид ваксърите мълчат. Гледам и едно Чили дето са много напред и с ново заразените и с ваксинирането . Източници wordometer , https://ourworldindata.org/covid-vaccinations  Извинете , но не намирам никаква конкретна връзка с намалените случаи на заразяване и увеличеното ваксиниране . 

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 27 минути , FlyTraveler каза:

академик

По западните стандарти за научните степени няма такова. 

преди 27 минути , slujitel каза:

да прочетеш кой събуди заспалата тема и с какво.

Аз 🙂 

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Duke каза:

Нещо повече, аз им дадох коректните дати на първа и втора доза, защото в електронното досие втората доза е нанесена с един ден закъснение.

В моя сертификат и двете дози на Пфайзер са с един ден закъснение спрямо реалните дати.

Публикувано:
преди 1 минута , vino4erpec каза:

В моя сертификат и двете дози на Пфайзер са с един ден закъснение спрямо реалните дати.

Да, очевидно вписват данните в електронния регистър с един ден закъснение...

Публикувано:
преди 42 минути , Duke каза:

Така е, всичко е една дълбока конспирация!

Огромно ровене, за да се сумират хората от всички отчети, от всички групи за всяка ваксина., което не е случайно и неочаквано разбираш, че умрелите от Опела са по-малко отколкото другите прехвалени.

Преди 1 час, funny каза:

Моля дай някакъв линк. 

В секи може да проверява така:

1. Влезте в EudraVigilance

2. Цъкнете буква C

3. В отворилия се списък превъртете надолу до
COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)
COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH (TOZINAMERAN)
COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

4. Цъкнете върху ед н а от 3-те ваксини

5. Отваря се страница със 7 табове отгоре, цъкнете 6-я :
Number of individual cases for a selected reaction

Отварят се - в ляво списък, в дясно 3 групи.
Погледнете най-долната от 3-те групи - Outcome
1-ви ред са Fatal, тоест умрели,
oстаналите 6 реда са за 6 вида поражения

6. Общият брой умрели от тази ваксина получавате, като с умирате фаталните случаи от 26-те групи на Reaction Groups

7. Общият брой поражения от тази ваксина получавате, като сумирате останалите 6 реда за всяка от 26-те групи на Reaction Groups . Не са малко - 6 реда по 26 групи = 156 отчета

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Дневно в UK ce тестват около 600 000-650 000 души. С малко математика всеки може да прецени много ли малко ли са 3125 положителни и сред тях 0 смъртни случаи. Това е и основната цел на ваксинирането - свеждане на смъртните случаи до минимум.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 26 минути , Lyubina каза:

По западните стандарти за научните степени няма такова. 

Аз 🙂 

Нямам представа откога и колко години си живяла "на Запад", но ако направиш една кратка справка в някой английски речник (на какъвто език е интервюто), ще видиш, едно от значенията на думата "академик". Не става въпрос за титла или степен, а за длъжност.

noun

1. a teacher or scholar in a university or other institute of higher education.
    "the EU offers grants to academics for research on approved projects"
  • Харесвам 6
Публикувано:

И какво стана сега - след като споделих, че ме притесняват страничните ефекти от ваксините и че човек има право да направи информиран избор се оказа, че имам нужда от помощ 🙂 Айде, със здраве си останете 🙂 

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 22 минути , ivan69 каза:

Гледам и едно Чили дето са много напред и с ново заразените и с ваксинирането

Чили ги следя отблизо заради предстоящо пътуване до Патагония. Проблема там е простичък, мнозинството е ваксинирано с китайчето КоронаВак, което на практика се оказа с близка до нулева ефикасност при първа доза и 50% ефикасност след втората доза..., китайска му работа!

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 12 минути , gini каза:

Огромно ровене, за да се сумират хората от всички отчети, от всички групи за всяка ваксина., което не е случайно и неочаквано разбираш, че умрелите от Опела са по-малко отколкото другите прехвалени.

2. Цъкнете буква C

6. Общият брой умрели от тази ваксина получавате, като с умирате фаталните случаи от 26-те групи на Reaction Groups

7. Общият брой поражения от тази ваксина получавате, като сумирате останалите 6 реда за всяка от 26-те групи на Reaction Groups . Не са малко - 6 реда по 26 групи = 156 отчета

Ей сега им сринахме базата данни

• Смея се 6
Публикувано:
преди 3 минути , FlyTraveler каза:

Не става въпрос за титла или степен, а за длъжност.

Говоря за титла.

Длъжност е друго 🙂 

А на другия коментар по-горе ще отговоря, че всеки може да направи справка в интернет, без да е необходимо да е живял на запад. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 56 минути , slujitel каза:

Добре,  че е последното изречение,  че щях да ти кажа,  да върнеш малко назад и да прочетеш кой събуди заспалата тема и с какво. Малко ми е чудно,  защо се закачи точно за моето мнение,  но ще го преживея. 

Да, аз повдигнах темата, защото съм олицетворение на Мрака! Имам и други тайни подбуди, за които е по-добре да не знаете!

🙂

• Смея се 2
Публикувано:

Понеже сега ни стана малко по-широчко около врата, та бързо почнахме да забравяме. Има ли полза от масово ваксиниране (каквото явно при нас няма да се случи това лято) предполагам ще установим само след някакви си 5-6 месеца. И стигне ли се до нови затваряния, типично по нашенски ще се окаже, че сме си получили и солта, и тоягите, и сметката.

• Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:
преди 23 минути , gini каза:

2. Цъкнете буква C

Благодарско, точно това е сайта, за който бях гледал. Довечера ако ми остане време, ще направя сметките да видя дали не съм се объркал неволно с числото 10 000 за смъртните случаи и ако е така, ще поискам извинение от съфорумците.

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.