Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , Guinness каза:

Малко се обърках. Нали вчера някой сподели, че Белгия ще пуска туристи без PCR тестове и ваксина..

Ако идват от зелена или оранжева зона, и също в зависимост от отговора на въпросите в PLF.

От червена зона и сега в момента има задължителни тестове и карантина. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Информираният избор е важно нещо, но в случая с конкретните ваксини имаме един огромен, нефилтриран поток от информация, който представя данните неадекватно.  Случаите на тежки поражения са изключително малко в статистически план. Това обаче не се споменава от съответните контра медии.
Фиксирането върху тежките странични ефекти плаши немалко хора. Леля ми гледала клипче във Фб и казала на родителите ми да не се ваксинират. те нямат ФБ, имат само Скайп, чрез който говорим често. Аз не мога да ги убедя от разстояние, но те повярвали на леля ми. И всичко това при положение, че се пазят много и смятат, че вирусът е опасен. 
Аз също се фиксирах твърде много, четейки листовката на Джонсън вечерта преди ваксинацията, и започнах да си мисля "А какво ще стане, ако...?" Затова и малко след ваксинацията си внуших, че ми се вие свят (докато чаках през онези 15 минути, когато трябва да се стои в съответния пункт) и ми стана слабо. Имаше лекар там и той реагира бързо. На мен вече ми се е случвало такова нещо 2 пъти при вземане на кръв. Мисля, че изпитвам неосъзнат страх от болести. Но ако някой беше там и ме беше снимал, щеше да каже: "Ето, на него му стана слабо от ваксината". Което изобщо не беше така. На всичкото отгоре нямах и странични реакции, освен лека умора на другия ден. 
Ето затова някои неискащи-да-се-ваксинират ме дразнят. Това са хора, които не просто НЕ ИСКАТ, но пропагандират масово този свой възглед, като така пречат на колебаещите се хора. Заради такива хорица моите родители (и леля ми) сега са застрашени, но никой няма да търси отговорност от авторите на въпросния клип, ако нещо се случи. 

• Харесвам 18
  • Браво 1
Публикувано:
преди 54 минути , Nikolay Ivanov каза:

Аз също се фиксирах твърде много, четейки листовката на Джонсън вечерта преди ваксинацията, и започнах да си мисля "А какво ще стане, ако...?" Затова и малко след ваксинацията си внуших, че ми се вие свят (докато чаках през онези 15 минути, когато трябва да се стои в съответния пункт) и ми стана слабо. Имаше лекар там и той реагира бързо. На мен вече ми се е случвало такова нещо 2 пъти при вземане на кръв. Мисля, че изпитвам неосъзнат страх от болести. Но ако някой беше там и ме беше снимал, щеше да каже: "Ето, на него му стана слабо от ваксината".

На мен ми се зави свят и след двете дози АЗ и това състояние продължи до 48ч с различна сила и двата пъти. Нямам страх от игли, вземане на кръв, ваксини. Ако емоцията е изиграла някаква роля при първата игла, то при втората бях напълно спокойна. Така че не е изключено да е реакция от ваксината. При даряване на кръв се чуствам по същият начин. Но тези реакции са напълно нормални и при голям процент от хората се проявяват. Но ако някой иска да бъде уплашен, трудно може да го разубедиш.

Публикувано:
преди 32 минути , zon каза:

Ако идват от зелена или оранжева зона, и също в зависимост от отговора на въпросите в PLF.

От червена зона и сега в момента има задължителни тестове и карантина. 

Ясно, ясно. От България става дума. 

Публикувано:
преди 3 часа, gini каза:

Огромно ровене, за да се сумират хората от всички отчети, от всички групи за всяка ваксина., което не е случайно и неочаквано разбираш, че умрелите от Опела са по-малко отколкото другите прехвалени.

В секи може да проверява така:

1. Влезте в EudraVigilance

2. Цъкнете буква C

3. В отворилия се списък превъртете надолу до
COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)
COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH (TOZINAMERAN)
COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

4. Цъкнете върху ед н а от 3-те ваксини

5. Отваря се страница със 7 табове отгоре, цъкнете 6-я :
Number of individual cases for a selected reaction

Отварят се - в ляво списък, в дясно 3 групи.
Погледнете най-долната от 3-те групи - Outcome
1-ви ред са Fatal, тоест умрели,
oстаналите 6 реда са за 6 вида поражения

6. Общият брой умрели от тази ваксина получавате, като с умирате фаталните случаи от 26-те групи на Reaction Groups

7. Общият брой поражения от тази ваксина получавате, като сумирате останалите 6 реда за всяка от 26-те групи на Reaction Groups . Не са малко - 6 реда по 26 групи = 156 отчета

Уфф, голямо смятане падна. Не схващам защо не е обобщено.

Починали от Модерна - 3580

от Pfizer - 6306

Ако ми доскучее по-късно ще извадя и Джонсън и Астра

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , funny каза:

от Pfizer - 6306

залудо работи, залудо не стой...

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

от Pfizer - 6306

За мен преди време,  най-голямата изненада беше Астрата -по отношение на другите.

Цялата тази война кой ще обере каймака е мега гнусна.

• Харесвам 5
Публикувано:
В момента, antea каза:

залудо работи, залудо не стой...

Всеки със странностите си - едни гледаме едни цифри и ги вадим, други четат и изучават антитела, тела , доклади... та, кой каквото му харесва..

• Харесвам 13
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:

И мъжът ми имаше виене на свят след първата доза с Астра Занека (втората още не е получил), замайването, главоболие и умора имаше ина втория ден. На третия се събуди пълен с енергия и без оплаквания. Така че това май е една от срещаните странични реакции.

В Германия в момента има недостиг на ваксини. В нашия град ваксинационният център три седмици поред прави само втори ваксини, а другата ще работят само два дни вместо седем, защото нямат ваксини. Паралелно уж и личните лекари получават ваксини, аз съм записана в списъка на чакащи при която лична лекарка, но ми казаха, че със сегашното темпо ще е мой ред след около три месеца.

И цялото това търсене, което е по-голямо от предлагането, е на фона на вече повече от 40 процента с първа доза. 

Мъжът ми всъщност успя да се ваксиниране с останала Астра, чрез познати разбрахме, че в един лекарски кабинет има останали и който пръв иди, получава бленувания чип.

Николай Иванов, напълно съм съгласна. Едно е да имаш мнение за или против нещо, но съвсем друго е да разпространяват неверни факти и теории (фалшиви новини) и да подвеждаш хората.

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, П.Кръстев каза:

Аз не знам какво трябва да се случи та някои хора да признаят, че има полза от ваксините и колкото по-голям % от хората се ваксинират толкова по-добре. Може би 0 смъртни случаи, 0 усложнения и 0 странични реакции? 

От 5 млн души, които са се ваксинирали в Израел има 275 случая на миокардит, от които 95% (~261) са леки. И ние пак гледаме да се хванем за това като анализираме какъв е ефекта от ваксинирането?

275 случая от 5 млн са около 0.006% !  За справка, извадка на нежеланите реакции от листовката на Аспирин 500mg:

Дали това ще е първото нещо, което ще изтъкнем като анализираме ползите от Аспирина?  Мисля, че малко се прекалява с истерията и задълбочения анализ, ако трябва да анализираме толкова задълбочено всеки един медикамент, който приемаме мисля, че ще влезем в статистиката за хипохондрия.

Ваксинирането е свободен избор, но изтъкването на такива проценти като "резултат от ваксинирането" е смешно.

Аспиринът е лекарство на 120 години. То е проучвано хиляди пъти, за да се стигне до въпросните проценти. 

Виж ваксините обаче са на няколко месеца - там е сигурно, че проценът и на починалите, и на трайните здравословни последствия само ще расте нагоре в бъдеще.

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:
преди 19 минути , adreno каза:

Аспиринът е лекарство на 120 години. То е проучвано хиляди пъти, за да се стигне до въпросните проценти. 

Виж ваксините обаче са на няколко месеца - там е сигурно, че проценът и на починалите, и на трайните здравословни последствия само ще расте нагоре в бъдеще.

Не казвам, че ваксините са 1001% сигурни, но те не са разработени от нулата - т.е. няколко човека с бели престилки да се съберат в една лаборатория с няколко колби и да почнат да смесват неща и да "гледат какво ше стане". Медицината, като част от науката постоянно се развива и всяка нова разработка се опира на вече съществуващите открития, опит и технологии. Така, че не е много вярно да се твърди, че "ваксините са на няколко месеца" ...

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

@adreno

ами добре, за пълнота на гледните точки относно дълосрочните ефекти, аз пък ти давам мнение на човек, натоварен с функциите за обществено здраве, и който смята обратното на теб

How Dr. Arwady Responds to Those Worried About Long-Term Side Effects With Vaccines

https://www.nbcchicago.com/news/local/how-dr-arwady-responds-to-those-worried-about-vaccines-long-term-side-effects/2520299/

Цитат

Some people who are hesitant about getting one of the COVID vaccines have expressed concerns about the unknowns surrounding long-term side effects.

Chicago Department of Public Health Director Dr. Allison Arwady was asked during a Facebook Live Tuesday how she would respond to a vaccine-hesitant person "who says we don't know the long-term side effects of the vaccine."

"I usually start by saying, first of all, there are no vaccines that we know of that have long term side effects," she said. "So, there are vaccines that we have studied for years and years and years and years and years... when they're approved, they're not known to give long-term side effects. Where we really are concerned about side effects is especially right at the beginning there, and then typically where you see a problem, it will happen in the first couple of weeks, even with a brand new vaccine. I mean, when they're studying it, very, very, very rare to have anything coming after that time. And in fact, that's part of why the FDA wants the six months of monitoring because if you've monitored somebody for six months afterwards, really there's no biological reason that you would expect there to be any long-term concerns from the vaccine."

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 33 минути , adreno каза:

Виж ваксините обаче са на няколко месеца - там е сигурно, че проценът и на починалите..... само ще расте нагоре в бъдеще.

това също не мога да го подмина с лека ръка

с нарастването на процента на ваксинираните хора по света, ще нараства и процентът на починалите хора, които са били ваксинирани срещу Ковид - абсолютно верен факт, освен ако някой не измисли начин да анулира смъртта поради милион други причини, случили се времево след имунизацията

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

от Pfizer - 6306

Благодарско! Така като гледам, само от Модерна и от Пфайзер починалите са 9 886, като сложим Астра-Зенека и Джонсън и Джонсън ще надминат 10 000 със сигурност, нищо чудно и с някоя хилядарка, така, че няма нужда нито да смятам, нито да се извинявам на съфорумците за неволно подвеждаща информация.

Фичо, който напоследък стана @Фил, би трябвало да повярва сега, че щом в ЕС има 10 000+ починали от ковид ваксините, е повече от нормално да има 3 500 такива в САЩ. На @Duke се надявам линка също да му свърши работа. Става въпрос за сайта, който постна @gini.

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

това също не мога да го подмина с лека ръка

с нарастването на процента на ваксинираните хора по света, ще нараства и процентът на починалите хора, които са били ваксинирани срещу Ковид - абсолютно верен факт, освен ако някой не измисли начин да анулира смъртта поради милион други причини, случили се времево след имунизацията

Както обичам да казвам - 100% от хората пили вода умират. Няма случай, някой да е пил вода и да е живее вечно. 

п.с. успях да си дръпна втората доза чип за бедни с една седмица по-рано, обаче имам чувството, че ме излъгаха нещо - първо, че изобщо не устеих как ме боднаха, докато разбера и тя каза "дръж това памуче, да сложа лепенка" и на всичкото отгоре - никакви странични ефекти този път. След първата игла (през март) яко си ме втресе след 12 часа, а още поне 24-48 имах разни болки из мускулите. След втората - нищо. Имам от старите сертификати, сега ще пробвам на 4ти да видя какво ще излезе за новите 

• Харесвам 10
  • Браво 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 минути , stormbringer каза:

Както обичам да казвам - 100% от хората пили вода умират. Няма случай, някой да е пил вода и да е живее вечно. 

п.с. успях да си дръпна втората доза чип за бедни с една седмица по-рано, обаче имам чувството, че ме излъгаха нещо - първо, че изобщо не устеих как ме боднаха, докато разбера и тя каза "дръж това памуче, да сложа лепенка" и на всичкото отгоре - никакви странични ефекти този път. След първата игла (през март) яко си ме втресе след 12 часа, а още поне 24-48 имах разни болки из мускулите. След втората - нищо. Имам от старите сертификати, сега ще пробвам на 4ти да видя какво ще излезе за новите 

И ние нямахме странични ефекти след втората доза. Не я усетих, но после ме болеше ръката. Многократно по-малко гадно от предния път, но със сигурност съм била набодена 🙂 

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 42 минути , stormbringer каза:

сега ще пробвам на 4ти да видя какво ще излезе за новите 

Ако имаш ел.подпис, вече са налични новите.

Публикувано:
преди 42 минути , FlyTraveler каза:

Благодарско! Така като гледам, само от Модерна и от Пфайзер починалите са 9 886, като сложим Астра-Зенека и Джонсън и Джонсън ще надминат 10 000 със сигурност.

Малееее, това са страшно много хора и то само в Европа. Това би трябвало да е официалният сайт на ЕС, съдържащ докладваните смъртни случаи. Може и да са 0, 00 не знам си колко от %, но не са един и двама, все пак. 

Преди няколко месеца имах здравословен проблем и лично попитах трима доктори дали ваксините могат по някакъв начин да навредят на човек. И тримата твърдо и убедено ми отговориха "абсурд, това няма как да стане". Като гледам и нашето Министерство на здравеопазването продължава да твърди, че ваксините са "безвредни и безопасни". Еми не са. Това от сайта на МЗ ми звучи като извадка от здравна лекция, предназначена за жителите на "Факултета":

"Науката е категорична, че ваксините срещу COVID-19 са безвредни и безопасни – те нямат общо с мрежата за пренос на данни 5G; не водят до безплодие; не променят човешкото ДНК; не заразяват с коронавирус; чрез ваксинация не се поставя чип в тялото на човека".

Щеше да е смешно, ако не беше трагично. Половината свят забрани Астра и Янсен, но ние сме горди и щастливи, че предлагаме 4 вида "безвредни и безопасни" ваксини на тълпата. 

Моля хората, на които пожелах да са здрави да не ми отговарят. Няма нужда 🙂 

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Ако някой е решил да не се ваксинира или го е страх поради свои си предразсъдъци и 10 ваксини да има, все тая. @Eva eva не ти отговарям😉, а използвам случая да дам за пример свекърва ми. Голям страх и от вируса и от ваксините. Преди около месец точно на рождения си ден беше с положителен тест. Първо викаше що не се ваксинирах, сега пак се назландисва коя ваксина е подходяща за нея /жена на няма и 60/. Тук поне като гледам отмина страха от вируса, което все е нещо🙂

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

@ДиянаВ, така е. Но аз наистина се опитвам максимално да се информирам за полза/вреда от ваксините. Пак казвам - не съм нито ваксър, нито антиваксър. През ден се будя с мисълта, че ей сега точно днес ще се ваксинирам, най-вече за да мога да си пътувам спокойно 🙂 И сядам, и започвам да чета с коя ваксина да се набода, и като чета някакви страхотии 🙂 И пред очите ми докторката, моята личната, плаче, че накарала сина си да се ваксинира. Няма да забравя и какъв грип ужасен изкарахме с дребния единия път през живота ми, когато реших да се ваксинираме против грип. Даже и в болница лежа той тогава.

Близнашка му работа 🙂 Добре, че не кандидатствах за съда. Е, сигурно нямаше и да успея 🙂 Как щях да решавам делата, не знам 🙂 

Но във всички случаи държа да се казва/пише истината, за каквото и да е 🙂 Днес, с тези цифри, направо ме разбихте. 

• Харесвам 11
  • Браво 2
Публикувано:
преди 9 часа, gini каза:

В секи може да проверява така:

1. Влезте в EudraVigilance

2. Цъкнете буква C

3. В отворилия се списък превъртете надолу до
COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)
COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH (TOZINAMERAN)
COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

4. Цъкнете върху ед н а от 3-те ваксини

5. Отваря се страница със 7 табове отгоре, цъкнете 6-я :
Number of individual cases for a selected reaction

Отварят се - в ляво списък, в дясно 3 групи.
Погледнете най-долната от 3-те групи - Outcome
1-ви ред са Fatal, тоест умрели,
oстаналите 6 реда са за 6 вида поражения

6. Общият брой умрели от тази ваксина получавате, като с умирате фаталните случаи от 26-те групи на Reaction Groups

7. Общият брой поражения от тази ваксина получавате, като сумирате останалите 6 реда за всяка от 26-те групи на Reaction Groups . Не са малко - 6 реда по 26 групи = 156 отчета

По същите инструкции, тчока 2 - цъкваме на I - Ivermectin.

Не съм сумирала всичките фатални изходи от всички 26 групи, но  :

Кръвни и лимфни проблеми - от 81 общо докладвани - 14 фатални.

Кардио                                         - от 80 докладвани 30 фатални.

Гастро                                             -от 634 докладвани 14 фатални.

Общи                                              - от 1648 докладвани 131 фатални

Инфекции                                      - от 269 докладвани 67 фатални

Дихателни                                      - от 205 докладвани 25 фатални

Дори без много сметки се вижда, че фаталните случаи са много по-чести при Ивермектина. Само един пример :

При Файзер от 10199 докладвани кардио проблеми 773 са фатални, което е 7.5%

При Ивермектин 80 докладвани кардио проблема и 30 от тях фатални - 37.5%

Нищо чудно, че само съдебно решение може да принуди лекар да изпише такъв продукт на пациент....

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, samuraika каза:

По същите инструкции, тчока 2 - цъкваме на I - Ivermectin.

Не съм сумирала всичките фатални изходи от всички 26 групи, но  :

Кръвни и лимфни проблеми - от 81 общо докладвани - 14 фатални.

Кардио                                         - от 80 докладвани 30 фатални.

Гастро                                             -от 634 докладвани 14 фатални.

Общи                                              - от 1648 докладвани 131 фатални

Инфекции                                      - от 269 докладвани 67 фатални

Дихателни                                      - от 205 докладвани 25 фатални

Дори без много сметки се вижда, че фаталните случаи са много по-чести при Ивермектина. Само един пример :

При Файзер от 10199 докладвани кардио проблеми 773 са фатални, което е 7.5%

При Ивермектин 80 докладвани кардио проблема и 30 от тях фатални - 37.5%

Нищо чудно, че само съдебно решение може да принуди лекар да изпише такъв продукт на пациент....

Да де, ама за какъв период от време са натрупани случаите с Ивермектина? 40-50 години? Срещу 5 месеца за ковид ваксините. Ивермектина е използван сигурно 100 пъти по-дълго. През март месец има 11 докладвани странични явления от Ивермектин срещу 166 879 от ковид ваксините на Пфайзер, Модерна и АЗ + 88 от Янсен. Ти представяш ли си ако корона ваксините ги използват 50 години колко починали ще се съберат от тях? Над милион.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз говоря за проценти, ти говориш за бройки....А ти представяш ли си ако Ивермектина се въведе масово в болниците какво ще настане с такъв висок процент фатални изходи от всички проблемни? Или, може би, да заключим, че цитираният от теб сайт не е подходящ диагностичен инструмент....абе кво се пъна и аз...

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 7 часа, Eva eva каза:

Щеше да е смешно, ако не беше трагично

преди 6 часа, Eva eva каза:

Близнашка му работа

Наистина колебанието дали е смешно, или трагично го има. Но на мен повече, макар и Близнак, като зодия ми бие на трагедия. Нямах никакви, ама никакви намерения да се ваксинирам. Но спазвайики карантина, откъснати от най-близките - деца и внуци със съпругата бавно- бавно достигнахме до  извода, че за да преодолеем изолацията и сме полезни малко-от малко е добре да се ваксинираме. Това и направихме. Жена ми като медицинско лице избра Модерна. 24 часа след първата доза беше като парцал. Едва ходеше и прекара почивните дни след инжекцията в някакъв транс. По същия начин се получи и с втората доза. На 08.03 си поставих първата доза Модерна.  Нямах никакви странични реакции. На 05.04 беше втората игла. Същото нещо. Даже ако не беше лепенката нямаше да знам къде са ме боцнали. На 10.04, т.е. пет дни след втората доза се събудих отпаднал, с главоболие, леко повишено кръвно налягане и пулс 50, което се смята за показател на долната граница. Отидохме веднага на деж. кардиолог ( беше събота) . Кардиограма, ехокардиогафия, Холтер. На следващия ден - от Холтера: ескстрасистоли, мъждене и др, неща, които вече им забравих имената. И от тогава се започна зобане на хапчета. На 12.04 - коронарография. За мое спортно щастие тя показа, че големите съдове на сърцето са чисти, т.е ако има поражения те са по малките съдове. И пак нови излкедвания, ехографии. Накрая ЯМР на сърце в Пирогов.Откриха се някави увредени учасъци от миокарда и перикарда. При положение, че авиационната ми професия изискваше непрекъснат лекарси контрол ( при мен и домашен от съпругата, която е интернист) - пероидични прегледи на всеки 6 месеца. Тъй че нямам съмнение, че състоянието ми е от небрежност, или негрижа за собственото здраве. Последва "преглед по документи" от Нац. консултант по кардиология. Та той даде завършен вид, т.е. диагноза на състоянието ми ; постваксинационен мио и перикардит. Състояние, което във времето подлежи на възстановаване, но след лечение, проследяване и контрол. Всичко това с промяна на режима - почивка, почивка, почивка. каквото и да значи това. Винаги съм смятал, а и страдал от проблеми с опорно-двигателния апарат - професионално увредени и обусловени. Докато бях военен летец с шегувахме с авиолекаря, че с моето кръвно може да си сверява апарата. Не съм допускал, че изкачването на 8-10 стъпала биха били проблем за мен. Но го доживях и това. В заключение мога да кажа, че не казвам на никой да се ваксинира, както и обратното. Всеки прави личен избор. Но във всички случаи ще се срещне с медикамент, който е нов на пазара, не достатъчно проучен и изпитан. И всеки да бъде готов да понесе последствията от това - положителни, или негативни.     

• Харесвам 29
  • Шок 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.