Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, FlyTraveler каза:

Да де, ама за какъв период от време са натрупани случаите с Ивермектина? 40-50 години? Срещу 5 месеца за ковид ваксините. Ивермектина е използван сигурно 100 пъти по-дълго. През март месец има 11 докладвани странични явления от Ивермектин срещу 166 879 от ковид ваксините на Пфайзер, Модерна и АЗ + 88 от Янсен. Ти представяш ли си ако корона ваксините ги използват 50 години колко починали ще се съберат от тях? Над милион.

Много манипулативно боравиш с цифрите. В период на пандемия е повече от нормално да се вземат ударни мерки, оттам огромното количество поставени ваксини за кратък период от време. А защо не сравиниш като абсолютни числа дозите Ивермектин за тия 40-50 години и бройките поставени ваксини?

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

военен (вече пенсионер) парашутист

Радвам се! Ние сме от една кръвна група. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , antea каза:

мио- и пери- кардитите /и то от времената далеч преди РНК ваксини/ са най-силно представени при мъже, и то в ранната им възраст /деца и младежи/, а също и при атлетите

Благодаря за комплимента! Преди 4 ( четири) дни навърших 65 ( шестдесет и пет) години. Никога не сънм се смятал за атлет. Освен мачоветте в т.н. зверилници, които имаше по летищата едно време, когато имаше военна авиация. 

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:

@дядо Пепи Желая ти скорошно и пълно възстановяване! Всичко ще бъде наред. Какво е някакъв малък медицински проблем за ас от военната и гражданската авиация като теб. По-easy, слушаш лекарите и не след дълго време ще си забравил за това.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 22 минути , vino4erpec каза:

Много манипулативно боравиш с цифрите. В период на пандемия е повече от нормално да се вземат ударни мерки, оттам огромното количество поставени ваксини за кратък период от време. А защо не сравиниш като абсолютни числа дозите Ивермектин за тия 40-50 години и бройките поставени ваксини?

Защото няма как да разбера какви са поетите от населението дози от този сайт. Може от докладваните такива да има висок процент смъртност, но като общо от приеманите докладваните да са малко. Докато периода на употреба е ясен - от 70-те насам за Ивермектина. Има и един друг много важен момент - едно лекарство остава в организма 2-3 седмици най-много и страничните явления се появяват в някакъв кратък срок, а при една ваксина страничните явления може да се проявят след години. На Ивермектина знаем какви са дългосрочните такива, на ковид ваксините тепърва ще се разбира (дано да няма, разбира се).

Аз не съм някакъв търговски представител на фарма компания, че да се опитвам да манипулирам когото и да било, просто показвам алтернатива и една от изключително малкото за момента възможности за ранно лечение на ковид инфекция. Който иска да я взема предвид, който не иска, да я игнорира. Ако човек се разболее, тепърва да си слага ваксина, няма да помогне, но Ивермектина би могъл, ако се взема правилно и в комбинация с правилните медикаменти.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 3 минути , FlyTraveler каза:

Има и един друг много важен момент - едно лекарство остава в организма 2-3 седмици най-много и страничните явления се появяват в някакъв кратък срок, а при една ваксина страничните явления може да се проявят след години. 

По-назад @antea беше пуснала цитат, в който се твърди, че няма доказантакъв случай с неблагоприятни последствия от която и да е ваксина, който да се е проявил след години. Дори и след една година.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Като сме почнали с конкретни примери , моя много близка три месеца след прекаран Ковид едва сега се отърсва от поствирусния перикардит.Заобиколена от медицински лица , вкл. работещи в Ковид отделение ,които  преболедуваха ,но относително леко.

• Харесвам 10
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

@дядо Пепи, и аз благодаря за систематизираното интелигентно представяне на случая  и пожелавам скорошно пълно възстановяване. Стегнато , информативно, без  "ойлеле"-то на което обичайно сме свидетели тук.

Не виждам нещо да е свършило и нямам спомен някой да е пращал другиго на психиатър.

Не знам защо професията психолог е мръсна думичка в този форум (или поне в тази тема) , когато вече  дори и почти всяко училище има щатен такъв .Сигурен съм че има и  магелaнци, които се развиват в тази област.

Най-малкото е  обидно към тях.

Не е свършило, тоест, ще продължавате да настоявате, че трябва да се ваксинираме и страничните ефекти от ваксината не са важни?

Да напомня, че и мен изпратиха на психиатър, при положение,  че  на всеки 4 години посещавам такъв заради специализираното медицинско изследване,  което ми е необходимо за работата.  А лично ти беше написал,  как в службите приемали хора...не помня точния израз. 

Интересното е, че ние никого не пращаме на психиатър,  макар, аз да мисля,  че някои са прекалено вманиачени в този вирус и също биха имали полза от такъв. Моля, не тълкувайте погрешно.

Ние = групата,  която не бърза да се ваксинира.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 16 минути , П.Кръстев каза:

По-назад @antea беше пуснала цитат, в който се твърди, че няма доказантакъв случай с неблагоприятни последствия от която и да е ваксина, който да се е проявил след години. Дори и след една година.

Ковид ваксините не са която и да е ваксина до момента. Няма как да се знае, преди да мине въпросното време кой каквото да казва и да пише.

Важното е да сме здрави, доколкото е възможно, а пък всеки да го постига това както намира за най-добре. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Интересното е, че политиката се прокрадна по един или друг начин в този форум, най-вече посредством тази тема, която е благодатна почва за дезинформация. Цитират се непрекъснато "статистики" от типа "руският болен е най-здрав" и "руското джудже е най-високо", и на всичко отгоре, цитиращите ги се обиждат (или пък директно игнорират) постове, в които им се показва абсурдността на това 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 17 минути , FlyTraveler каза:

ас от военната и гражданската авиация като теб

О, не, не! Много далеч, ама много далеч съм от тази категория. Аз съм просто едно момче, мечтало да стане летец и осъществило мечтата си. Работил съм и прехранвал мен и семейството ми с това, което най-много обичам и ми е харесвало да върша. И понеже на първо място за мен винаги е била безопасността, съм оцелял и сега мога дас е радвам на внуците си, и си спомням красивите ( а и не само) моменти от моя живот.   

• Харесвам 20
  • Браво 9
Публикувано:
13 minutes ago, slujitel said:

Не е свършило, тоест, ще продължавате да настоявате, че трябва да се ваксинираме и страничните ефекти от ваксината не са важни?

Да напомня, че и мен изпратиха на психиатър, при положение,  че  на всеки 4 години посещавам такъв заради специализираното медицинско изследване,  което ми е необходимо за работата.  А лично ти беше написал,  как в службите приемали хора...не помня точния израз. 

Интересното е, че ние никого не пращаме на психиатър,  макар, аз да мисля,  че някои са прекалено вманиачени в този вирус и също биха имали полза от такъв. Моля, не тълкувайте погрешно.

Ние = групата,  която не бърза да се ваксинира.

Вие сте досущ като във вица за Тодор Живков ,дето бил нелегален. Никой не го търсел ,но той се криел.

Никой ви не кара ,но не спирате да биете камбаната ,че не искате.

• Харесвам 11
Публикувано:

не, това е някаква паралелна реалност, наистина... в последните седмици единственото, което правим повечето тук, е да опровергаваме поредните нелепици СРЕЩУ ваксините, само че @stormbringer  е прав - удобно се игнорират доказателствата; цитират се цифри от сайт, ама какво означават тези цифри, как са събирани - няма значение, важното е да се повтори, че хиляди хора са измрели от ваксини, а-у, ужас, леле!

ето, @slujitel, ако ще стане по-ясно в директен текст - на мен лично не просто не ми пука дали ще се ваксинираш, а даже настоявам да НЕ го правиш, само не повтаряй по сто пъти нещо, което съществува само в главата ти като отношение на другите към теб

• Харесвам 6
Публикувано:

Крайно време е да се осъзнае разликата между психолог и психиатър! Никой не е пращл никого тук на психиатър, а както споменаха и други вече, психолог има на щат във всяко училище! Не е срамно да посетиш психолог и да споделиш травмите си! Да, психологичните травми не означават нарушено психично здраве. След всяка престрелка, след всяко нещастие/трагичен случай със съученик психолозите разговарят с децата Ви в училище, за да им помогнат да преодолеят травмата от шока, от загубата на приятелче/дете/съученик.  Това означава ли, че децата ви са дамгосани за цял живот, понеже са разговаряли с психлог (не психиатър)?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 8 минути , stanimir каза:

Вие сте досущ като във вица за Тодор Живков ,дето бил нелегален. Никой не го търсел ,но той се криел.

Тук искам да добавя - никой не кара и хора, които имат заболяване, поради което всякакви ваксини (не само тези) не са препоръчителни, да се ваксинират. Точно заради тези хора, е добре колкото може по-скоро да се ваксинират останалите. Точно такива хора биват "пазени" от другите при достигане на стаден имунитет. 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 7 минути , stanimir каза:

Това е двупосочно. И едните и другите "бият камбаната" с избора си.

И едните и другите се опитват да изнасят тези в полза на тяхното мнение и само защото едната група във форума е по-малкобройна изгледжа като провокативната група.

Нито едно от крайно мнение ( в която и да е посока - за или против ваксинация) не е правилно. Както за всяко нещо, така и за ваксините е хубаво да се премислят и плюсове и минуси. И това че има и двете групи за да отчитат едната плюсовете а другата минусите е само от полза.

Предполагам и групата "за" ваксините и тази "против" си дава сметка че нищо не е толкова бяло или черно.

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

Предполагам и групата "за" ваксините и тази "против" си дава сметка че нищо не е толкова бяло или черно.

Надявам се да си права. 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз смятам, че намерих лесно и опростено решение на т.нар. спор: нека просто всички възприемат моето мнение като такова на най-велик и разногласията ще изчезнат!

• Браво 2
  • Смея се 10
Публикувано:

Искам само да отбележа, при това съвсем уместно (както би казал @Брани), че е крайно време и вторият отбор да се разкрие и преброи, защото видимо се действа хаотично и разпиляно от ваксинираната група 🤣

#ZaEDnoMOJEMEpoVe4e!!!!

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 23 минути , chandni каза:

Крайно време е да се осъзнае разликата между психолог и психиатър! Никой не е пращл... 

Само че всеки си знае сам травмите, кое го притеснява, как и кога. Най-много и близките да са наясно, ако има късмет, ще знае и на децата си. Та, кое дава право на някой анонимник във форума да праща хората с несимпатични мнения на психолог? И то само от 1-2-10 мнения? Кое? От загриженост? А защо тогава не се пращат хора, поддържащи  собствената теза, на специалист? Изобщо, да бъдем честни, целта на всяко такова действие е да се обиди и дескридитира опонента и да се заглуши, много лицемерна форма на цензура, между другото даже върши работа, за съжаление. За това и така се приема. 

И то е очевидно. И не виждам защо пък "магеланци" не били дорасли да дискутират това. Мястото на такива дискусии е в кабинета, tet-a-tet. Да не говорим пък за изкривеността на този форумски вид общуване. 

• Харесвам 10
Публикувано:

@дядо Пепи, бързо оздравяване и от мен!

Влизам аз във форума да видя как е продължил разговорът от снощи. С тайна надежда някой аргументирано да извади цифри, данни, факти и да каже - ей, ето тази ваксина е безопасна, защото.... Ей, министерството не лъже, безопасни са ваксините, защото.... А то какво - нелепица било, че 10 000 човека починали само от 2 от ваксините. Лъжа ли е, не са ли верни цифрите? Колко е това от %, в границите на нормалното ли е? И пак, щотоналинямакакводругоданапишем и за да избягаме по същество от темата, си приказваме и се пращаме на психиатри и психолози в стил бгмама, там така се водят разговорите. 

Според мен самият факт, че Министерство на здравеопазването изнася невярна информация и то поднесена с такъв подигравателен тон само по себе си достатъчно притеснително и тревожно. И хората го осъзнават - налице са масово негативни коментари под поста във ФБ. Това води до недоверие не само в институцията, но и недоверие във ваксините, съответно - отказ от ваксиниране. 

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 минути , Eva eva каза:

И хората го осъзнават - налице са масово негативни коментари под поста във ФБ.

Винаги е добре, когато реакцията от най-висшата инстанция е еднопосочна! 

Публикувано:

Из чуждите форуми е още по-забавно, сега покрай отварянето на Пукет се вихри конспирацията, че няма да пускат ваксинирани с pfizer, щото не е изброена в незнам си коя новина в линка на не знам си кой. 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, дядо Пепи каза:

почивка, почивка, почивка. каквото и да значи това.

Е какво да значи - обратното на работа, работа, работа!

От сърце ти пожелавам пълно възстановяване!

преди 2 часа, Lindt каза:

Ех, и аз не разбрах защо @Eva eva ще пие антидепресанти след като всеки ден може да си направи епичен сладкиш 🥰

Тя временно е включила в рецептата и Prozac 🙂

преди 1 час, antea каза:

са най-силно представени при мъже, и то в ранната им възраст /деца и младежи/, а също и при атлетите

Половите?? 😬

• Смея се 6
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.