Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Само че докато вие си чешете тук езиците как ни били чипирвали през ваксините, големите корпорации смениха похвата и ви забиват нож в гърба!!!

Untitled1.png.6fcfc9d0bc765a18b1892ed0d8e593fb.png

Untitled.png.7be19bbce58e6e6d80a39a2315a55149.png

Да си знаете!!!

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 12
Публикувано:

Добра новина - първата антиген на ваксина чука на вратата. Аз лично с удоволствие ще се ваксинирам с нея, ако я одобрят до есента. https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/parvata-antigenna-vaksina-chuka-na-vratata-kak-deystva-i-kakva-zashtita-obeshtava

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 29 минути , Eva eva каза:

@дядо Пепи, бързо оздравяване и от мен!

А то какво - нелепица било, че 10 000 човека починали само от 2 от ваксините. Лъжа ли е, не са ли верни цифрите? Колко е това от %, в границите на нормалното ли е? И пак, щотоналинямакакводругоданапишем и за да избягаме по същество от темата, си приказваме и се пращаме на психиатри и психолози в стил бгмама, там така се водят разговорите. 

нелепица е, защото вероятно не си си направила труда да видиш поне формуляр за докладвани нежелани реакции, въз основа на които се събират някакви данни, които после се представят бомбастично като абсолютно сигурно доказателство и факт

метод на събиране на данни, в който съществуват думи като подозиран и другите, извън "сигурна" очевидно не служи, за да се броят категорично мъртвите

14.PNG.bcddf3d65ce8c8bb3ab37ca77aa5b819.PNG

13.PNG.64a604ce6f39120b82d0101b93d194c5.PNG

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, chandni каза:

Крайно време е да се осъзнае разликата между психолог и психиатър! Никой не е пращл никого тук на психиатър, а както споменаха и други вече, психолог има на щат във всяко училище! Не е срамно да посетиш психолог и да споделиш травмите си! Да, психологичните травми не означават нарушено психично здраве. След всяка престрелка, след всяко нещастие/трагичен случай със съученик психолозите разговарят с децата Ви в училище, за да им помогнат да преодолеят травмата от шока, от загубата на приятелче/дете/съученик.  Това означава ли, че децата ви са дамгосани за цял живот, понеже са разговаряли с психлог (не психиатър)?

Добре де, я си представи чисто хипотетично (аз никога не бих направил такова нещо, нито смятам, че ти имаш нужда от това), че съвсем искрено и приятелски, но публично те посъветвам да отидеш при психолог, защото, видиш ли, базирано на твоите постове напоследък, нещо съм започнал да се тревожа за твоето здраве. То нищо лошо няма, нито срамно човек да поизлезе от релсите мъничко и да отиде да го пооправят (няма какво друго да се подразбере).

Това по моите стандарти е мега-лицемерна обида към съфорумец. Не, че някой (някоя) ми го е написал(а) на мен или ако го направи, бих си го сложил на нещо си, въпросът е принципен. Ако съветваният върне обратно съвета към съветващия, вече би се възприело като заяждане, а не би трябвало да има разлика - посланието би било едно и също.

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 14.03.2021 г. в 15:27, luba_rizova каза:

Е ти уби всичко детско в мен. А аз чакам Джонсън. 

Без да се заяждам, ама защо чакаш сега пък Новавакс, след като вече имаме Джонсън ...

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

не, това е някаква паралелна реалност, наистина... в последните седмици единственото, което правим повечето тук, е да опровергаваме поредните нелепици СРЕЩУ 

ето, @slujitel, ако ще стане по-ясно в директен текст - на мен лично не просто не ми пука дали ще се ваксинираш, а даже настоявам да НЕ го правиш, само не повтаряй по сто пъти нещо, което съществува само в главата ти като отношение на другите към теб

Не само,  че не трябва да ти пука,  не само на теб, и не само за мен.  На никой тук не му влиза в работата,  другите дали ще се ваксинират, от къде и как ще се информират, имат ли нужда от психолог и т.н. Добре е, всеки да си гледа собствена работа.  Аз не си позволих на родителите и на съпруга си да давам акъл дали да се ваксинират, както и те на мен. А тук чак на психолог се пращат хора, и то само защото мнението им не е угодно на някой. Към мен сте нямали отношение,  към @luba_rizova и @Eva eva също ли? 

После тези, които говореха за разделение на обществото не били прави.

Моля, не ми отговаряй.

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:

Аммм, моля за извинение всички, които са били засегнати, които в момента се засягат или ще бъдат засегнати от мнението ми. 

Пропуснете го!!!

За останалите, имам въпрос/предложение:

Понеже българите винаги сме си малко "Тома Неверни", предлагам да се изпрати петиция на МЗ (а защо не и до ЕМА, ЕК) и да се спре с тези разрешения, регистрации, анализи, оценки, публикации, просто защото са официални, на официалните власти и всички те целят да измамят народонаселението (преди всичко българското, да не си помислите нещо друго, щото нали, ние българите сме най-голямата ценност на планетата).

Достатъчно е ФБ да каже, че една ваксина е ок и точка по въпроса. Всички други да бъдат kindly disregarded. 

• Смея се 4
Публикувано:
На 30.05.2021 г. в 21:08, Lyubina каза:

Аз пък бих попитала, защо аджеба, да не можете да се ваксинирате? 

Противопоказанията са много строго дефинирани и те са: доказана свръх чувствителност към активното вещество (как и кога) или някое от помощните вещества на ваксината (виж по-горе). Бременност и кърмене. Деца под 16 (в някои случаи 18) годишна възраст. Хеморагичните диатези не са абсолютно Противопоказанията, а и както знаем, хемофилия та засяга само мъжкия пол. 

Мисля че днес се получи отговор на въпросът.

@дядо Пепи Желая ти бързо възстановяване , бъди здрав!

Мисля , че ковидваксърите поне днес трябва да се смирят , но не тирадите продължават. Помислете как се чувства @дядо Пепи , като ви чете....

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, FlyTraveler каза:

Фичо, който напоследък стана @Фил, би трябвало да повярва сега, че щом в ЕС има 10 000+ починали от ковид ваксините, е повече от нормално да има 3 500 такива в САЩ. На @Duke се надявам линка също да му свърши работа. Става въпрос за сайта, който постна @gini

Не, в ЕС няма 10000+ починали от ковид ваксините, нито в САЩ има 3500 такива и съм сигурен, че и ти много добре го осъзнаваш, но някак удобно се разсейваш. :smile3:
А то много ясно е написано на сайта EudraVigilance, който посочи gini.  Аз не съм много добър с английския, но ти, като човек живял в  страна, в която се говори английски, може да  помогнеш с превода на това, което съм повдигнал с жълтия маркер:

image.png.a7f2064336bca18670fe1fc677c0cbba.png

И аналогично за Щатите от Centers for Disease Control and Prevention , пак да помоля да помогнеш с превода на това, което съм повдигнал с жълтия маркер, моля:
image.png.3852666b6071f9536e48de5f4e68edbc.png

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 11 минути , Фил каза:

Не, в ЕС няма 10000+ починали от ковид ваксините, нито в САЩ има 3500 такива и съм сигурен, че и ти много добре го осъзнаваш, но някак удобно се разсейваш. :smile3:
А то много ясно е написано на сайта EudraVigilance, който посочи gini.  Аз не съм много добър с английския, но ти, като човек живял в  страна, в която се говори английски, може да  помогнеш с превода на това, което съм повдигнал с жълтия маркер:

image.png.a7f2064336bca18670fe1fc677c0cbba.png

И аналогично за Щатите от Centers for Disease Control and Prevention , пак да помоля да помогнеш с превода на това, което съм повдигнал с жълтия маркер, моля:
image.png.3852666b6071f9536e48de5f4e68edbc.png

Нищо не ми излиза от линка ти, където си маркирал с жълто. Относно обвиненията ти, че манипулирам съфорумците, ще те помоля да ми дадеш една-единствена причина, която да ме кара да правя това. Нещо, от което да имам полза, да ме накара да се чувствам по-добре, да нямам никакво друго присъствие във форума, че да се опитам и аз да кажа нещо в тази тема поне и да се правя на интересен... Нещо, каквото и да било то.

П. П. Относно текста ти за CDC, аз нямам никакво доверие в тази институция и горещо се надявам някои хора от нея и не само, персонално да поемат отговорност за загубени животи и съсипани бизнеси и икономики, а не нещата да се размият след време при закъснели откровения, както обикновено се случва след подобни масови престъпления. Ако толкова много искаш да покажеш тяхната информация, има съфорумци с перфектен английски, които с удоволствие биха ударили едно рамо с превода.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 41 минути , Брани каза:

Без да се заяждам, ама защо чакаш сега пък Новавакс, след като вече имаме Джонсън ...

Защото ще се ваксинирам септември. Смятам, че ако човек трябва да се ваксинира, за да се защити, на есен е момента. Тогава, ако я има Новавакс, я предпочитам. А Янсен я чаках заради мъж ми, той не иска да слага 2 дози и това е единствения начин да се навие за ваксина, аз нямам против и Пфайзер също. Ние сме в комплект, така и така не пътуваме отделно, та е необходимо да сме с ваксини и двамата, за да се пътува. Ето, аз нямам против ПСР, за да отида в чужбина, той има, но и аз не мога по тази причина да пътувам никъде.

Ето нещо в контекста на мотиви, което не е необходимо да се обяснява, защото е ненужно, но отвън погледнато изглежда, че човек е в противоречие. Ама хайде да върви. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 30 минути , FlyTraveler каза:

Нищо не ми излиза от линка ти, където си маркирал с жълто.

Първото от сайта на EudraVigilance,   а второто  - от Centers for Disease Control and Prevention 
Пак да те помоля да преведеш това, което съм повдигнал в жълто. 

преди 30 минути , FlyTraveler каза:

Относно обвиненията ти, че манипулирам съфорумците, ще те помоля да ми дадеш една-единствена причина, която да ме кара да правя това. 

Нямам никаква идея какви са причините да твърдиш, че " в ЕС има 10 000+ починали от ковид ваксините" и " 3 500 такива в САЩ", след като, както е видно от това, което представих в предния пост,  тези твърдения са меко казано произволни спекулации и не почиват на факти. 

• Харесвам 7
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, antea каза:

нелепица е, защото вероятно не си си направила труда да видиш поне формуляр за докладвани нежелани реакции, въз основа на които се събират някакви данни, които после се представят бомбастично като абсолютно сигурно доказателство и факт

метод на събиране на данни, в който съществуват думи като подозиран и другите, извън "сигурна" очевидно не служи, за да се броят категорично мъртвите

14.PNG.bcddf3d65ce8c8bb3ab37ca77aa5b819.PNG

13.PNG.64a604ce6f39120b82d0101b93d194c5.PNG

Не знам за другите, но в изнесения от теб метод на събиране на данни, лично аз директно виждам цифрата 10 000 и повече няма какво да говорим... 😛

(обещавам да го повторя поне 10 пъти през 1 страница от темата и накрая ще открием черната котка в тъмната стая, независимо дали тя присъства физически там)

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Фил каза:

Първото от сайта на EudraVigilance,   а второто  - от Centers for Disease Control and Prevention 
Пак да те помоля да преведеш това, което съм повдигнал в жълто. 

За сайта на EudraVigilance - аз си мислех, че ще ми покажеш нещо интересно, а ти ми даваш линк към най-обикновен стандартен дисклеймър. Всеки един финансист, преди да започне анализ на пазари и акции, обявява преди това, че казаното не бива да се приема като финансов съвет. Това е само един малък пример.

Относно сайта на CDC - явно не си прочел послеписа, който добавих към предния си отговор. Ако си го прочел, значи нещо аз не съм се изразил достатъчно ясно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 38 минути , antea каза:

нелепица е, защото вероятно не си си направила труда да видиш поне формуляр за докладвани нежелани реакции......

Ти сериозно ли?! Питам аз - починали ли са 10 000 човека след ваксиниране, ти ми показваш формуляра за докладване?! Направо ме уби с този аргумент 😄 Дай да опитаме отново, но ако не се чувстваш достатъчно компетентна и подготвена, моля те, не ми отговаряй 🙂 

- починали ли са 10 000 човека СЛЕД ваксиниране с ваксините на Пфайзер и Модерна и то само в Европа? Това не са просто някакви нелепи цифрички от някакъв сайт, както твърдиш "нелепици" и "цифри от сайт", това са починали хора, фигуриращи в официалната база-данни на ЕС, докладвани като починали СЛЕД ваксиниране.  Осъзнавам, че доказването на връзка между смъртта и ваксинирането не е толкова проста работа и не може да се твърди със сигурност, че хората са починали ОТ или ЗАРАДИ ваксините. Явно за доказване на тази връзка са необходими по-сериозни и глобални изследвания, каквито в момента не са налице;

- тези починали СЛЕД ваксиниране в нормалните/очаквани/предвидими граници и % ли са? Ако да - пише ли го в листовките като странична реакция? Ще попитам по друг начин - ако се ваксинирам, например с Пфайзер колко % шанс има да почина след ваксинирането? Колко % има шанс да получа други странични реакции и какви? Всичко ясно и конкретно ли е посочено?

- след като са налице 10 000 човека, починали след ваксиниране и има вероятност за проява на опасни странични ефекти, това прави ли ваксините "безвредни и безопасни", както твърди Министерство на здравеопазването?  Чак ме е страх да си помисля и за другите възможни странични ефекти и засегнатите хора, които изобщо в случая не коментираме.

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , FlyTraveler каза:

Относно текста ти за CDC, аз нямам никакво доверие в тази институция

Прощавай, не бях съобразил, че в тази тема трябва да се позоваваме само на институции или източници, на които ти лично имаш доверие.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Ето цитат от листовката на английски (да не си помислите, че българската страна е фалшифицирала превода 😉 )

Цитат

Very common side effects: may affect more than 1 in 10 people • injection site: pain, swelling • tiredness • headache • muscle pain • chills • joint pain • diarrhoea • fever Some of these side effects were slightly more frequent in adolescents 12 to 15 years than in adults

Common side effects: may affect up to 1 in 10 people • injection site redness • nausea • vomiting Uncommon side effects: may affect up to 1 in 100 people • enlarged lymph nodes • feeling unwell • arm pain • insomnia • injection site itching • allergic reactions such as rash or itching Rare side effects: may affect up to 1 in 1,000 people • temporary one sided facial drooping • allergic reactions such as hives or swelling of the face Not known (cannot be estimated from the available data) • severe allergic reaction

Това е конкретно за ваксината на Пфайзер. Не пише проценти, пише колко човека ще получат някакви нежелани реакции.

За смърт след ваксина, доказано свързана с ваксината (конкретната) все още не пише нищо, вероятно защото все още е въпрос на анализ и решение доколко двете събития са свързани.

Публикувано:
преди 10 минути , Фил каза:

Прощавай, не бях съобразил, че в тази тема трябва да се позоваваме само на институции или източници, на които ти лично имаш доверие.

Ти, както и всички останали може да се позовавате на каквото си искате, кой съм аз, че да ви казвам на какво, но като ме молиш лично аз да направя нещо, съвсем нормално е да имам право на аргументиран отказ. 

Ако ще си пускаме сарказми, аз съм много добър в това, но си го позволявам само с изключително близки хора, така, че няма да отвърна симетрично, точно както никога не си позволявам да правя пряка или косвена характеристика на съфорумец.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Публикувано:
преди 5 минути , Eva eva каза:

Ти сериозно ли?! Питам аз - починали ли са 10 000 човека след ваксиниране, ти ми показваш формуляра за докладване?! Направо ме уби с този аргумент 😄 Дай да опитаме отново, но ако не се чувстваш достатъчно компетентна и подготвена, моля те, не ми отговаряй 🙂 

Може ли аз да отговоря? Ама, ти сериозно ли? Знаех си аз, че ще се наложи да повторя горното поне десет пъти в следващите страници, но не очаквах, че веднага ще се наложи... 😉 

10 000 човека починали СЛЕД ваксиниране не означава 10 000 човека с ДОКАЗАНА причина за смъртта поставена ваксина. Обърни внимание на възможните опции в скрийншота постнат по-горе от @antea, който за твое удобство отново прилагам: 

13.PNG

Има ли смисъл да обяснявам какво означава "сигурна" и останалите пет възможни опции и теорията на вероятностите при анализ на резултатите?

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

- починали ли са 10 000 човека СЛЕД ваксиниране с ваксините на Пфайзер и Модерна и то само в Европа? Това не са просто някакви нелепи цифрички от някакъв сайт, както твърдиш "нелепици" и "цифри от сайт", това са починали хора, фигуриращи в официалната база-данни на ЕС, докладвани като починали СЛЕД ваксиниране.  Осъзнавам, че доказването на връзка между смъртта и ваксинирането не е толкова проста работа и не може да се твърди със сигурност, че хората са починали ОТ или ЗАРАДИ ваксините. Явно за доказване на тази връзка са необходими по-сериозни и глобални изследвания, каквито в момента не са налице;

- тези починали СЛЕД ваксиниране в нормалните/очаквани/предвидими граници и % ли са? Ако да - пише ли го в листовките като странична реакция? Ще попитам по друг начин - ако се ваксинирам, например с Пфайзер колко % шанс има да почина след ваксинирането? Колко % има шанс да получа други странични реакции и какви? Всичко ясно и конкретно ли е посочено?

- след като са налице 10 000 човека, починали след ваксиниране и има вероятност за проява на опасни странични ефекти, това прави ли ваксините "безвредни и безопасни", както твърди Министерство на здравеопазването?  Чак ме е страх да си помисля и за другите възможни странични ефекти и засегнатите хора, които изобщо в случая не коментираме.

не, ти сериозно ли?

в ЕС умират средно по 13000 човека всеки ден по всякакви причини, за 5 месеца това прави около 2 млн човека, от тях при покритие от минимума 10% ваксинирани, са 200 000 човека, които сигурно са починали по всякави причини и едновременно с това са били ваксинирани

предлагам да започнете да използвате тази цифра - 200К, защото има потенциал само да расте напред във времето

• Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , Eva eva каза:

Each individual case in EudraVigilance refers generally to a single patient; however, more than one side effect may have been reported in a report. Therefore, the number of side effects will not always be the same as the number of individual cases.

Май дори сметката с 10 000 смъртни случая в данните от сайта не е вярна. Един пациент може да е регистрирал във въпросния сайт повече от един страничен ефект, докато вие събирахте смъртни случаи за всеки страничен ефект.

Отделно остава въпросът за това доколко данните са достоверни и дали има причинно-следствена следствена връзка.

• Харесвам 3
Публикувано:

На този сайт всеки може да докладва нещо си.

Няма как да се гарантира достоверност и  се базира изцяло на субективни данни и усещания. Наумили сте си нещо , но колкото  и пъти да го повторите няма да стане вярно. Дайте малко по-сериозно поне за пред аудиторията тук ,иначе за ФБ е идеално.

След като се ваксинират примерно 2-3 млд. души направо не ми се мисли колко ли от тях ще починат в близките  месеци ,години и т.н.

Все още не е измислена ваксина за безсмъртие.

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

В ЕС се ваксинира приоритетно най-възрастното население. За съжаление, хората достигайки определена възраст умират, със или без ваксина. Не,че не сме го коментирали и преди, но то така или иначе тук въртим една и съща информация. 🙂

Не разбирам защо се сърдите и оплаквате, че някой налага мнение. Темата си е една постоянна говорилня. Всеки си споделя какво му е на сърце. Ако сте убедени, че ваксините са опасни, защо го споделяте тук. Вариантите са два:

1. Или искате да видите мнението на останалите 2. Или искате да се заяждате с вече ваксинираните, т.е. възможните жертви на ваксините, което хич не е Ок. 

И в двата случая очаквате реакция. 🙂

И пак да отбележа, че разделение има само в тази тема, в другите си общуваме симпатично и вакси и антивакси.

Аз се възхищавам на преходите на Люба, както и кулинарните творения на Ева(или беше обратното) 😉 и

въобще не ми пречи за какво се дракаме в тази тема. 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Доста хора в САЩ и Англия бяха ваксинирани в разгара на третата вълна. Част от хората са били заразени. В България заразена лекарка почина след първа доза. Веднага обвиниха ваксината за това. 

Нямам съмнения, че има нещастни случаи, но да говорим за хиляди само в ЕС е малко прекалено. 

За мен единственият смислен въпрос е доколко предпазва ваксината. 

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.