Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Тук имаше едно момче - митака, дето му се посмяхме, понеже то много конспирации, много нещо.

Така - сега в Германия назрява такъв скандал, че даже не можем да си представим още последствията от него.

https://www.facebook.com/okodavidi/videos/3915064118621580

Изгледах цялото видео, че много често се правят едни свободни преводи. Преводът е верен (нищо, че не е перфектен). И да, тези, които живеят в Германия сега ще ме почнат с "ама ти на Bild ли ще вярваш". За незапознатите, Bild е нещо от рода на 24 часа. Не винаги са много независими (особено по темата за евреите), ама доста често правят разкрития преди други медии.

Та, за да не е само на Bild, ето и от tagesschau:

https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr/bundesrechnungshof-corona-101.html

А ако някой има съмнения за доклада - и доклада се намери:

https://cdn.businessinsider.de/wp-content/uploads/2021/06/19-8745-BRH-Bericht-uber-Prufung-ausgewahlter-coronabedingter-Ausgaben-1.pdf

Целият локдаун в Германия реално е бил базиран на фалшифицирани данни, за да може да се вземат едни пари от болниците. И да, мерки трябваше да има някакви, но не и такива, които бяха.

Подозирам че и тук може да се получи същата картинка ако се поразровят нещата, но... да видим .

( не специално за локдауна и мерките, че такива няма особено, но за данните)

• Харесвам 9
  • Шок 1
Публикувано:
преди 5 часа, ivailo_radev каза:

Тук имаше едно момче - митака, дето му се посмяхме, понеже то много конспирации, много нещо.

Така - сега в Германия назрява такъв скандал, че даже не можем да си представим още последствията от него.

https://www.facebook.com/okodavidi/videos/3915064118621580

Изгледах цялото видео, че много често се правят едни свободни преводи. Преводът е верен (нищо, че не е перфектен). И да, тези, които живеят в Германия сега ще ме почнат с "ама ти на Bild ли ще вярваш". За незапознатите, Bild е нещо от рода на 24 часа. Не винаги са много независими (особено по темата за евреите), ама доста често правят разкрития преди други медии.

Та, за да не е само на Bild, ето и от tagesschau:

https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr/bundesrechnungshof-corona-101.html

А ако някой има съмнения за доклада - и доклада се намери:

https://cdn.businessinsider.de/wp-content/uploads/2021/06/19-8745-BRH-Bericht-uber-Prufung-ausgewahlter-coronabedingter-Ausgaben-1.pdf

Целият локдаун в Германия реално е бил базиран на фалшифицирани данни, за да може да се вземат едни пари от болниците. И да, мерки трябваше да има някакви, но не и такива, които бяха.

Благодаря за подкрепата, приятелю! Аз, тези неща си ги споделям от месеци, тук, с моите хора и колеги... 😉🙈Ама никой, не ми се,, хваща"... Доводите ми и фактите, излизат един по един-всичко е 100% истина!!! Какво правим сега? 😱😉 - 90% се,, боцнаха" и си останаха в М... Та! 

Ице, ай на здраве, ако прочетеш това.... 

P. S. В понеделник ме среща в любимото ми  кафе, един добър приятел (над 55г.)-горд ми показва лепенката след J&J vaccine - Всичко приключи, казва той, сега съм свободен нема ме боцкат повече, ше пътувам сига свубодно( на берлински диалект)... Във вторник му цитирам шефа на J&J, че в бъдеще май ще се налага още,, боцкане"...!? 🙈😱🙈

Направо щеше да заплаче.... 😰😫🙈

• Харесвам 4
  • Браво 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 14 часа, Mitaka FU каза:

Благодаря за подкрепата, приятелю! Аз, тези неща си ги споделям от месеци, тук, с моите хора и колеги... 😉🙈Ама никой, не ми се,, хваща"... Доводите ми и фактите, излизат един по един-всичко е 100% истина!!! Какво правим сега? 😱😉 - 90% се,, боцнаха" и си останаха в М... Та! 

Ице, ай на здраве, ако прочетеш това.... 

P. S. В понеделник ме среща в любимото ми  кафе, един добър приятел (над 55г.)-горд ми показва лепенката след J&J vaccine - Всичко приключи, казва той, сега съм свободен нема ме боцкат повече, ше пътувам сига свубодно( на берлински диалект)... Във вторник му цитирам шефа на J&J, че в бъдеще май ще се налага още,, боцкане"...!? 🙈😱🙈

Направо щеше да заплаче.... 😰😫🙈

Да де, ама е хубаво човек да не залита в крайности и най-вече, когато твърди нещо, да представя доказателства. На мен залитания и в двете посоки не ми харесват, понеже абсолютен плюс или абсолютен минус няма (ако ползвам магнита като аналогия).  И когато попрекали човек в изказванията, дори и нещата, които са верни, не биват приемани за такива. В горното ти изказване си писал, че 90% са се боцнали, което за Германия не е вярно (още) поне. Та затова човек трябва да е балансиран, понеже иначе трудно се приемат твърденията му.

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 37 минути , ivailo_radev каза:

Да де, ама е хубаво човек да не залита в крайности и най-вече, когато твърди нещо, да представя доказателства. На мен залитания и в двете посоки не ми харесват, понеже абсолютен плюс или абсолютен минус няма (ако ползвам магнита като аналогия).  И когато попрекали човек в изказванията, дори и нещата, които са верни, не биват приемани за такива. В горното ти изказване си писал, че 90% са се боцнали, което за Германия не е вярно (още) поне. Та затова човек трябва да е балансиран, понеже иначе трудно се приемат твърденията му.

90% от моите приятели и познати с които мога да говоря свободно на тази тема...! 

Впрочем, нека тук посоча една цифра- над 10 000...

Нека тя да остане в ,,историята", когато много неща за,, Пандемията" и последствията, излязат наяве... Над 10 000 минимум умрели от началото на,, боцкането", скоропостижно, и то за 5 месеца в Германия !!! До сега офциално потвърдени от правителството - 2700. Лично ще си посипя главата с пепел, и ще се обявя за разпространител на паника и вредни за обществото теории! ( малко ми неудобно, но преди минути гледах едно видео - немски лекар(интензивна медицина) рискува бъдещето си, и говори за зачестилите големи усложнения след ваксиниране🙈🙈🙈- един от малкото наистина следващи клетвата на Хипократ... 🙏👏

Поради нетърпението на други възгледи и мнения (даже и от админите, които не искам да обвиня в пристрастие), не ми се пише редовно в тази тема- който има очи, той  вижда факти, съмнява се, прави си проучвания, информира се=>взима решения! 

Успешен и хубав ден на всички Ви, независимо от здравния и обществен статус

,, Човекът е човек, когато е на път"... А, дали в бъдеще ще сме свободни да пътуваме...? 🙏🙈😉

Еееех Магеланци

p. s подготвям една обширна тема за посещаващи Берлин. Нещо, с което да видите моят град от по-различен ъгъл ✌️

• Харесвам 9
Публикувано:

Има ли някой от преболедувалите, който е диагностициран с антигенен, а не с ПСР тест в лаборатория, който е успял да си изкара въпросния европейски сертификат ?

В моето близко обкръжение вече втори човек не успява.

1. Колега за който приготвях командировка  - диагностициран с антигенен тест в Пирогов, карантиниран, лекуван в Пирогов - не успя , след 20 разговора с РЗИ му казаха че за сега няма да има сертификат засега, защото е диагностициран с антигенен тест ( при това по времето по което вече беше признат официално - март 2021).

За командировката тръгна с отрицателен тест.

2. Приятелско семейство - жената по същия начин, като тя упорито прозвъня освен РЗИ и М-во на здравеопазването, където и обяснили че на 16.06 ще се разискват случаи като нейния и ще имат становище.

Обяснили са и че за момента ситуацията е следната :

"Да, за да имаш валиден Европейски ковид сертификат трябва да изпълняваш определени критерии:
-да си ваксиниран с одобрените от ЕС ваксини
- да имаш положителен PSR тест за последните 6 месеца
Това е."
  • Шок 3
Публикувано:

@funny май е така, въпреки че, ако не се лъжа, някъде тук бях мернала мнение на човек, който твърдеше, че е бил с антигенен и има сертификат.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/preboleduvalite-covid-19-sertifikat-samo-tezi-s-pcr-test-barzite-antigenni-ne-vazhat.html

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , Victoria каза:

@funny май е така, въпреки че, ако не се лъжа, някъде тук бях мернала мнение на човек, който твърдеше, че е бил с антигенен и има сертификат.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/preboleduvalite-covid-19-sertifikat-samo-tezi-s-pcr-test-barzite-antigenni-ne-vazhat.html

Реших, че е случайно стечение на обстоятелствата и попадане на незапознати/некомпетентни служители.

Но ако наистина е така, явно е велика идиотия :angry:

Първо с тестове за антитела - НЕ може  !!! - защото може би раздават антитела на сергиите пред офисите или може да си ги разменил на бартер за кора яйца 

Второ с  ако си боледувал ама са те диагностицирали с антигенен тест - пак не може ?!??! Що - никой не може логично да обясни !!! ( Само да спомена че колегата който описах, освен че го лекуваха в Пирогов ами стигна и до системи, вливания. Не е като да е минал за тест и преглед от там и да са му казали да си лежи в къщи на топло и ще му мине)

• Харесвам 10
Публикувано:

Общоевропейско решение било да не се признават антигенните за сертификат за преболедували. Нашият омбудсман е изпратил протестна нота до ЕК за нарушаване на правата на тези хора. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 5 часа, funny каза:

Реших, че е случайно стечение на обстоятелствата и попадане на незапознати/некомпетентни служители.

Но ако наистина е така, явно е велика идиотия :angry:

Първо с тестове за антитела - НЕ може  !!! - защото може би раздават антитела на сергиите пред офисите или може да си ги разменил на бартер за кора яйца 

Второ с  ако си боледувал ама са те диагностицирали с антигенен тест - пак не може ?!??! Що - никой не може логично да обясни !!! ( Само да спомена че колегата който описах, освен че го лекуваха в Пирогов ами стигна и до системи, вливания. Не е като да е минал за тест и преглед от там и да са му казали да си лежи в къщи на топло и ще му мине)

Още едно доказателство, че всичко се прави за пари... Боледувал ли си? Боледувал си! От болница /лаборатория ли е теста? Да. В статистиката влезнал ли си като болен? Влезнал си. Е защо да не може, по ягодите, да се възползваш? Щот не си снесал на нашите хора тройна сума. Хак ти е, дай сега. То бива, бива, ама всяко нещо си Има граници. Ама с толкоз овчи хората, всичко минава. 

Дано успеят с това обжалване. 

• Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:
На 12.06.2021 г. в 10:42, Mitaka FU каза:

p. s подготвям една обширна тема за посещаващи Берлин. Нещо, с което да видите моят град от по-различен ъгъл

“В момента тече Berlinale Summer Special 2021. Направени са 60 Open Air кина в целия град.” (приятелче от Берлин сподели).

Ти какво мислиш по въпроса?

• Харесвам 3
Публикувано:

преди 44 минути , cck каза:

“В момента тече Berlinale Summer Special 2021. Направени са 60 Open Air кина в целия град.” (приятелче от Берлин сподели).

Ти какво мислиш по въпроса?

Бившата работеше за тях преди време... 🙈😁

Въпреки това:

- Опитват се да възстановят малка част от фестивала, но няма да стане... С тази,, паникдемия" тук и орегулирането на всички събития... , просто няма да стане! Много неща са лошо организирани и има риск всеки момент нещо да се забрани, съкрати, отложи и т. н... Не е същият дух, както преди..., колкото и да се напрегнат... Не препоръчвам на никой, да си дава в момента парите за тези събития... Просто, това не е истинският Берлин 😰😭😰😫🙈

Sorry за откровенноста ми

Иначе, идеята с автокината е супер... И, един ден(ако изчезне Короната), бих се качил в колата с жената... 🙈🙏❤️

Това е моето лично мнение, и е възможно да се лъжа... 😉

• Харесвам 5
Публикувано:

Ваксината срещу COVID-19 на Novavax е над 90% ефективна, включително срещу варианти на коронавируса, заяви производителят на ваксини в понеделник след мащабно американско проучване.

Препаратът "демонстрира 100% защита срещу умерено и тежко заболяване, като цяло ефикасността е 90,4%", се казва в изявлението на компанията, в което се добавя, че "в проучването са включени 29 960 участници в 119 района в САЩ и Мексико, за да се оцени ефикасността, безопасността и имуногенността".

Компанията със седалище в Мериленд заяви, че възнамерява да кандидатства за регулаторно одобрение до третото тримесечие на 2021 година, предава БГНЕС.

След това, казаха от нея, ще бъде в ход да се правят 100 милиона дози на месец до края на третото тримесечие и 150 милиона дози на месец до края на годината.

"Днес Novavax е една крачка по-близо до справянето с критичната и постоянна глобална обществена здравна нужда от допълнителни ваксини COVID-19", каза Стенли К. Ерк, президент и главен изпълнителен директор на Novavax.

Докато някои богати държави са постигнали напредък във ваксинирането на своето население, все още има опасения, че много по-бедни страни са оставени встрани от глобалния стремеж за ваксиниране.

Степента на ваксинация в най-бедните държави в света е далеч зад тази в Групата на седемте индустриализирани сили и други богати държави - по отношение на дозите, прилагани до момента,

За разлика от някои съперници, ваксината на Novavax - официално известна като NVX-CoV2373 - не трябва да се съхранява при свръхниски температури. Компанията заяви, че е "съхранявана и стабилна при 2 - 8 градуса по Целцзий, което позволява използването на съществуващите канали за доставка на ваксини за нейното разпространение".

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/06/14/efektivnostta-na-vaksinata-novavax-sreshtu-koronavirusa-e-90.493666

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Те и на Пфайзер вече не се съхраняват при свръх ниски температури. Доказаха стабилност в хладилни условия още преди месец-два. И тяхната ефикасност е 96%.

Всичко това е прекрасно. Проблемът е, че и още 10 ваксини да излязат на пазара, пак ще си стоят неизползвани у нас. 

Нищо че в началото имаше въпроси и коментари, че сме имали недостатъчно ваксини за населението. 

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 26 минути , Lyubina каза:

Проблемът е

И чий проблем е това? 🙂  Изобщо, проблем ли е? 🙂 Нали всеки има право на избор, поне засега 🙂 

• Харесвам 13
Публикувано:

Моля ви, "приятели", ваксинирайте се!

Хиляди рептили, илюминати и масони от векове подготвят тези зловещи планове. Знаете ли, че на отговорниците за България им се смеят всички в Тайното световно правителство заради ниския брой ваксинирани! Горките са пред нервен срив. И те са хора (някои), и те душа носят (още по-малко от тях). На вас приятно ли ще ви е някой да се подиграе с труда ви?!

• Смея се 10
Публикувано:

Добре де, нали по някое време стигнахме до консенсус, че на никой не му влиза в работата другарчето иска или не иска да се ваксинира ?!?!

Какъв беше пак зора да се правят опити за тънки намеци.

• Харесвам 15
Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

Добре де, нали по някое време стигнахме до консенсус, че на никой не му влиза в работата другарчето иска или не иска да се ваксинира ?!?!

Какъв беше пак зора да се правят опити за тънки намеци.

Няма да ни оставят на мира, затова дай да си дойдем на думата 😄 

https://www.flagman.bg/article/242972 

• Харесвам 5
  • Смея се 3
Публикувано:

Аз моля съфорумцитв, живеещи в Англия да ми обяснят новата паника с делта варианта??? Слушам новини, чувам колко много били заразени, пък ваксинирани, отварям статистиката, имат в ЮК по 2-3 починали на ден, което е нищо. Никой не е обвщавал, че ваксината пази от заразяване, тя пази от тежко изкарване и цифрите го доказват. Тогава защо пак паника, пак удължение на локдауна, защо? Ние тук със 100 заразени на ден имаме много повече починали (не е за хвалба, но просто е показателно). Нямам идея вече защо кое и как се прави... 

• Харесвам 9
Публикувано:
28 minutes ago, Lyubina said:

Ееее, пак сгазих лука. 

Нищо не си сгазила.Гледала ли си как нападат хиените? 😉

• Смея се 3
Публикувано:
преди 8 часа, Eva eva каза:

И чий проблем е това? 🙂  Изобщо, проблем ли е? 🙂 Нали всеки има право на избор, поне засега 🙂 

Ако @Lyubina беше заменила  “Проблемът е…” с “Въпросът е…” какви щяха да бъдат коментарите ти?Предполагам “Чий въпрос е това,изобщо въпрос ли е…”

Или идеята е да слагаме под лупа всяка дума и да се хващаме за нея,въпреки че може да е просто начин на изразяване.

Иначе за “проблема” веднага ще ти кажа,още през есента ще стане и твой проблем,когато почнат да затварят отново всичко,когато за пристигащи от България започнат да изискват тестове,карантини и т.н

Надявам се разбра какъв е проблема,със сигурност не е дали леля от Долно Нанагорнище иска или не иска да си сложи ваксина.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Точно пък най-кръвожадната хиена да обвинява другите в своите грехове граничи с жестоко грешна самооценка. Не че е неочаквано. 

Обмислят да дават 50 кинта за ваксинирани, които да се ползват за ресторант или хотел. Интересна идея, но не мисля, че ще хване дикиш. Ако искат, могат да накарат хората, де, но по-скоро с рестриктивни мерки за неваксинирани. Но, на фона на това какво става в ЮК, не знам как ще се случи. Ще видим какво ще се случи наесен. За мен, на фона на студа сега и липсата на мерки от 2 месеца, да се очаква поредна огромна и страшна вълна, няма никакво основание. Ама епсилон чака зад ъгъла, очакваме го. 

П. С. Наистина не знам какво са правили и с какво са се занимавали някои хора, преди да дойде вируса и да не могат да се откопчат от идеите си за затваряне и локдауни и броене на болни до безкрай. Че дори и чумата си е отишла. 

• Харесвам 12
  • Браво 2
Публикувано:

Никой не знае какво и защо  се случва в Англия, там мерките не намаляват, почти невъзможно е да се мръдне от острова или ще струва много скъпо връщането и т.н. но пък са ваксинирани добре.

Призовават ги да ходят по техните места на ваканция лятото.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 19 минути , luba_rizova каза:

Точно пък най-кръвожадната хиена да обвинява другите в своите грехове граничи с жестоко грешна самооценка. Не че е неочаквано. 

Обмислят да дават 50 кинта за ваксинирани, които да се ползват за ресторант или хотел. Интересна идея, но не мисля, че ще хване дикиш. Ако искат, могат да накарат хората, де, но по-скоро с рестриктивни мерки за неваксинирани. Но, на фона на това какво става в ЮК, не знам как ще се случи. Ще видим какво ще се случи наесен. За мен, на фона на студа сега и липсата на мерки от 2 месеца, да се очаква поредна огромна и страшна вълна, няма никакво основание. Ама епсилон чака зад ъгъла, очакваме го. 

П. С. Наистина не знам какво са правили и с какво са се занимавали някои хора, преди да дойде вируса и да не могат да се откопчат от идеите си за затваряне и локдауни и броене на болни до безкрай. Че дори и чумата си е отишла. 

Не свършиха ли вече тези пари, че и пандемията да приключи. 

преди 23 минути , imarev каза:

Ако @Lyubina беше заменила  “Проблемът е…” с “Въпросът е…” какви щяха да бъдат коментарите ти?Предполагам “Чий въпрос е това,изобщо въпрос ли е…”

Или идеята е да слагаме под лупа всяка дума и да се хващаме за нея,въпреки че може да е просто начин на изразяване.

Иначе за “проблема” веднага ще ти кажа,още през есента ще стане и твой проблем,когато почнат да затварят отново всичко,когато за пристигащи от България започнат да изискват тестове,карантини и т.н

Надявам се разбра какъв е проблема,със сигурност не е дали леля от Долно Нанагорнище иска или не иска да си сложи ваксина.

На политиците угодия няма. 

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не е въпрос за пари само, новите либерални идеи, които владеят света и които се прокарват от най-богатите (за които излезе инфо, че не са плащали и 1 долар данък) са, че за доброто на света е необходимо да се ограничат пътуванията на хората. Добре било за природата, добре било и за предотвратяване на бъдещите  пандемии. От къде накъде ще пътува всеки, когато и където си иска. Та, нищо чудно да се постигне това. По един или друг начин да се ограничи стадото да си живее в собствената си кошарка. Разбира се, това не се отнася за богатите, за тях не важат такива ограничения, за това и смело се опитват да си прокарат идеите. И се успява. Да не кажа, в някои държави е поразителен ефекта. До колкото са ми казвали, редовия англичанин (тук някой спомена и за Азия) не желае да пътува и не желае други да пътуват. Така за 1 година се прегрупира психиката и нищо чудно да се върви в тази посока. Което е за наше добро, да не си помислим, че е за нещо друго. 

• Харесвам 15
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.