Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой може ли да постне адреса на който се правеха безплатни антиген тестове мисля, че беше в Млдост и дали все още се правят. И може да се направи препоръчано.

Публикувано:

Инженер и антиваксър наближават въжен мост над  река, пълна с крокодили. Антиваксърът пита:
- Колко процента е безопасен мостът?
- 98,97%.
- О, тогава аз по-добре да преплувам реката...
:grin:

• Харесвам 7
  • Браво 2
  • Смея се 16
Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Някой може ли да постне адреса на който се правеха безплатни антиген тестове мисля, че беше в Млдост и дали все още се правят. И може да се направи препоръчано.

Триажът на Окръжна  - ваксините ги правят в барачката със зелените битумни керемиди, а антигенните в следвашата врата. Понед. - петък 8 до 13 ч., но казаха за взимане на материал до 12 да се ходи. Влиза се в двора през входа за спешното.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 15 часа, luba_rizova каза:

Аз моля съфорумцитв, живеещи в Англия да ми обяснят новата паника с делта варианта??? Слушам новини, чувам колко много били заразени, пък ваксинирани, отварям статистиката, имат в ЮК по 2-3 починали на ден, което е нищо. Никой не е обвщавал, че ваксината пази от заразяване, тя пази от тежко изкарване и цифрите го доказват. Тогава защо пак паника, пак удължение на локдауна, защо? Ние тук със 100 заразени на ден имаме много повече починали (не е за хвалба, но просто е показателно). Нямам идея вече защо кое и как се прави... 

Аз не се наемам да обяснявам решенията на една шепа хора, особено такива начело на държава, не вярвам да знам повече от който и да било, четящ и следящ новини. Това, което съм прочела аз, е, че Делта вариантът е много по-заразен (60%), вече е преобладаващ в ОК (90% от случаите, които ще се удвояват на всеки две седмици), една доза не помага особено, болестта при повечето протича (поне в началото) вече съвсем като обикновена настинка, т.е. не го хващат толкова лесно, и с отлагането на премахването на ограничения се надяват да ваксинират колкото се може повече хора с втората доза (която, както знаем, беше супер разтеглена във времето). Починалите на ден не са 2-3, а 10-15, което сигурно не е много, но не мога да кажа, учЕните тук нададоха вой, че щяло да се стигне до трета лоша вълна. Сега ваксинационните центрове общо-взето са отворени за всеки (над 23г), хората, чакащи втора игла в наше село (а сигурно и на други места, не съм гледала), могат да отидат и без предварителен час да се боцнат (стига да са минали 8 седмици), и подканват младите, сред които има най-много случаи. Това са част от официалните причини.

Въобще не коментирам дали има икономически и политически такива :)

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 часа, bibi каза:

Триажът на Окръжна  - ваксините ги правят в барачката със зелените битумни керемиди, а антигенните в следвашата врата. Понед. - петък 8 до 13 ч., но казаха за взимане на материал до 12 да се ходи. Влиза се в двора през входа за спешното.

А за колко време дават резултата и издават ли ти го писменно?

Публикувано:
преди 4 часа, Ivko каза:

А за колко време дават резултата и издават ли ти го писменно?

Не зная. Не съм ползвала лично все още, но приказката тръгна от магеланец, който писа, че резултатът е на български и става за освобождаване от карантина.

• Харесвам 1
Публикувано:

Дава се след 2-3 минути и ти го дават писмено. Не може да пътуваш с него, че не пишело нещо си точно какъв е тестът, но може да се освободиш от карантия + да си знаеш дали си + или - (доколкото е достоверен тестът). Написаното е на български 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, MARTiNSHO каза:

Не може да пътуваш с него, че не пишело нещо си точно какъв е

А някой зане ли къде може да се направи анитгенен тест, на който си пише каквото трябва и точно какъв е на английски и да става за пътуване?

Публикувано:
преди 24 минути , Фил каза:

А някой зане ли къде може да се направи анитгенен тест, на който си пише каквото трябва и точно какъв е на английски и да става за пътуване?

На моя от РАМУС си пишеше май всичко както трябва.

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, ivailo_radev каза:

На моя от РАМУС си пишеше май всичко както трябва.

Благодаря, а ти ползва ли го за излизане от България към страна, която го изисква, или ти беше за други цели?

Публикувано:
На 15.06.2021 г. в 7:05, luba_rizova каза:

Точно пък най-кръвожадната хиена да обвинява другите в своите грехове граничи с жестоко грешна самооценка. Не че е неочаквано. 

Обмислят да дават 50 кинта за ваксинирани, които да се ползват за ресторант или хотел. Интересна идея, но не мисля, че ще хване дикиш. Ако искат, могат да накарат хората, де, но по-скоро с рестриктивни мерки за неваксинирани. Но, на фона на това какво става в ЮК, не знам как ще се случи. Ще видим какво ще се случи наесен. За мен, на фона на студа сега и липсата на мерки от 2 месеца, да се очаква поредна огромна и страшна вълна, няма никакво основание. Ама епсилон чака зад ъгъла, очакваме го. 

П. С. Наистина не знам какво са правили и с какво са се занимавали някои хора, преди да дойде вируса и да не могат да се откопчат от идеите си за затваряне и локдауни и броене на болни до безкрай. Че дори и чумата си е отишла. 

Ама за всяка ваксина ли ще дават по 50 лева или само за "специалната"? Че ако дават за всяка, която имаш сложена, аз цял живот не мога да ги изям тези пари после. 😄

преди 4 минути , Фил каза:

Благодаря, а ти ползва ли го за излизане от България към страна, която го изисква, или ти беше за други цели?

Не го ползвах, понеже минах с ваксинационния сертификат. Аз си го направих с идеята, че втората ваксина ми е била преди 2 дни само и няма да ми важи за летене към Германия, ама кой ти гледа на летище София 😄 😄 😄 Мога да ти го сканирам по-късно и да ти го пратя на лично обаче, да видиш точно какво е описано.

P.S. 2 дни по-късно със същия ваксинационен сертификат не ме пуснаха в един квартален арабски ресторант в Дюселдорф, понеже не били минали 14 дни 😄

• Шок 1
  • Благодаря 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 30 минути , Фил каза:

Аз ще правя в Рамус - Дружба.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , ivailo_radev каза:

Ама за всяка ваксина ли ще дават по 50 лева или само за "специалната"? Че ако дават за всяка, която имаш сложена, аз цял живот не мога да ги изям тези пари после. 😄

А да бе ... по 50 на всяка - ние Задкулисието да не сме бездънна яма. Имате ли идея с колко проекти се занимаваме едновременно по цялото земно кълбо - геноциди, преврати, революции, пандемии, съсипване на морали. Всичко си иска финансиране. Да не говорим, че понякога с този голям обем и големи обърквания стават - например в една държава се оказа, че сме финансирал двете съпериничещи си фракции и фактически воюваме със себе си! И оттогава аз поне си описвам всичко в екселски таблици. Секретни разбира се - специално за нашите нужди Бил разработи специален Ексел с черен фон. Само за драма, всичко друго му е като на Ексела за плебеи ...

• Смея се 11
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

А да бе ... по 50 на всяка - ние Задкулисието да не сме бездънна яма. Имате ли идея с колко проекти се занимаваме едновременно по цялото земно кълбо - геноциди, преврати, революции, пандемии, съсипване на морали. Всичко си иска финансиране. Да не говорим, че понякога с този голям обем и големи обърквания стават - например в една държава се оказа, че сме финансирал двете съпериничещи си фракции и фактически воюваме със себе си! И оттогава аз поне си описвам всичко в екселски таблици. Секретни разбира се - специално за нашите нужди Бил разработи специален Ексел с черен фон. Само за драма, всичко друго му е като на Ексела за плебеи ...

Що ми разби мечтите сега. Аз почнах да ги смятам при жена ми вече - 5 против бяс (250 лева), после хепатит - 2 (100) лева, после тетанус и дифтерия (тук тънко - 50 лева само), после жълта треска и т.н. и т.н. При мен е евтино - само 2 или 3 бяха против бяс.

И това съм аз, дето съм обявен за антиваксър. Смятай при ваксърите какво ще е 😄

• Смея се 8
Публикувано:
преди 21 минути , Фил каза:

Аз съм ползвала антигенен тест още март месец (Рамус), за влизане в ОК, пише си всичко, каквото трябва, на английски език.

149117745_IMG_20210616_0901503.jpg.276ecfcc2ae5503fd4f3bb992642cd5f.jpg

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Смятай при ваксърите какво ще е 😄

Е, как какво! Ще си финансираме пътуванията по този начин. Пуснат ли 50лв за игла, почваме да 

обикаляме ваксинационните центрове на ротационен принцип, докато не се усетят! 😜  Може да си измислим слогън, нещо от рода"Стремежът към боцкане умира последен"!

• Смея се 2
Публикувано:
преди 9 минути , searus каза:

Аз съм ползвала антигенен тест още март месец (Рамус), за влизане в ОК, пише си всичко, каквото трябва, на английски език.

149117745_IMG_20210616_0901503.jpg.276ecfcc2ae5503fd4f3bb992642cd5f.jpg

И сега е същият, тъкмо сканирах моя. Т.е. няма промяна и би трябвало да е достатъчно това описание.

Публикувано:
преди 58 минути , Фил каза:

Ползван антигенен тест на Рамус за влизане в Германия ( преди седмица) - няма проблем

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , funny каза:

Ползван антигенен тест на Рамус за влизане в Германия ( преди седмица) - няма проблем

Аз ползван не обичам да ми слагат в носа - искам да отварят нов пред мен 😄

P.S. Заради потребителското ти име знам, че ще носиш на шега 🙂

• Смея се 11
Публикувано:

"Пищна 20-минутна заря стана атракция снощи за жителите на Ню Йорк. Интересен бе поводът за зрелището. Градските власти решиха да направят тези илюминации заради темповете на ваксинация срещу COVID-19 в града. Вече 70% от нюйоркчани са имунизирани срещу заразата. А достигането на този праг бе счетено от специалисти като знак за задоволително ниво на стаден имунитет, при което могат да отпаднат повечето ограничения в града. Сега кметът Андрю Куомо обяви, че целта е постигната. В резултат вече няма да има лимит на заетост на места в закрити помещения, спазване на социална дистанция и дезинфекцията на повърхности. Все пак магазините ще продължат да изискват от гражданите да носят предпазни маски."

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 27 минути , ivailo_radev каза:

Аз ползван не обичам да ми слагат в носа - искам да отварят нов пред мен 😄

P.S. Заради потребителското ти име знам, че ще носиш на шега 🙂

Аз пък говоря за колеги та , на чужд нос и ползван тест може :grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 19 минути , funny каза:

Аз пък говоря за колеги та , на чужд нос и ползван тест може :grin:

Е, ти пък така почни. То щом е за друг, може и ползван китайски да му дадат 😄

• Смея се 1
Публикувано:

Някой правил ли е PCR-тест в Торакс ?  
Какви атрибути трябва да съдържа документа за PCR-теста, че за става за пътуване? 

Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Някой правил ли е PCR-тест в Торакс ?  
Какви атрибути трябва да съдържа документа за PCR-теста, че за става за пътуване? 

Те проблемите са при антигенния, а не при PCR. Заяждат се (и то май за някои държави само), ако не пише "sensitivity" и "specificity" колко са.

• Харесвам 4
Публикувано:

"Луфтханза" няма да иска тест от ваксинирани пътници

"Най-голямата европейска авиокомпания "Луфтханза" съобщи, че ще позволява на пътниците си да използват новите цифрови COVID сертификати при чекиране за своите полети, вместо документите за отрицателен тест.

Германският превозвач обяви, че пътниците ще могат да покажат цифровата или хартиената версия на сертификата си, за да получат бордната си карта."

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.