Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

И как само в Англия или най-вече там е варианта делта?

Хем са от първенците по ваксиниране, хем са силно ограничени с мърдането по други страни, на практика никой не ходи никъде.

Не се съмнявам, че винаги ще има някакво обяснение от някои хора.

• Харесвам 7
Публикувано:

То това не е за тази тема, ама сега и на мен ми стана интересно как са влезли всичките тези индийци, при положение, че то бяха карантини, тестове.

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 32 минути , Alexander каза:

И как само в Англия или най-вече там е варианта делта?

Хем са от първенците по ваксиниране, хем са силно ограничени с мърдането по други страни, на практика никой не ходи никъде.

Не се съмнявам, че винаги ще има някакво обяснение от някои хора.

Според теб какъв процент индийско население има в Англия, и какъв в останалата част на Европа?

Карантината беше домашна, т.е. изключително на доброволни начала, малко хора я спазваха, а полети от-до Индия е имало поне по 3 пъти на ден (официална информация, която прочетох някъде, но не ми се търси сега). Просто нямам намерение да продължавам с обясненията.

С последното изречение си напълно прав, важи за абсолютно всеки.

Отново някаква напълно излишна дискусия почна да става, и аз приключих с нея.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Аз имам въпрос, който направо си е свързан с темата. Майка ми получи втора ваксина Пфайзер миналата седмица и на следващия ден се почувства доста зле, от тогава не може да се оправи и днес ще я приемат в болница, направили са и снимка и са и казали, че има пневмония. Някой да му се е случвало или да е чул нещо подобно след някоя от ваксините?

• Шок 3
  • Замислям се 3
Публикувано:
преди 57 минути , searus каза:

Според теб какъв процент индийско население има в Англия, и какъв в останалата част на Европа?

Карантината беше домашна, т.е. изключително на доброволни начала, малко хора я спазваха, а полети от-до Индия е имало поне по 3 пъти на ден (официална информация, която прочетох някъде, но не ми се търси сега). Просто нямам намерение да продължавам с обясненията.

С последното изречение си напълно прав, важи за абсолютно всеки.

Отново някаква напълно излишна дискусия почна да става, и аз приключих с нея.

Няма дискусия, поне не от мен, ако искаш обяснявай, няма нужда да го обявяваш или да се нервираш както изглежда.

Просто гледам фактите в темата за Ковид, най-ваксинираната страна в Европа, с най-много мерки, с карантина дори домашна,  с общо 3 теста на влизане в страната или в пъти по-строго сравнено с други страни и накрая положението е зле.

Има призиви за седене вкъщи/на острова, по-рано от август надали ще отворят нещо, просто излиза, че няма смисъл от всички мерки.

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:

Леко се нервирам, да, когато някой ме постави в категорията "някои хора", а обясненията ми бяха към въпроси, зададени конкретно към мен. Но всеки може да си държи на обясненията, които му допадат. Щом смяташ, че няма смисъл от мерки, ок, просто не обвинявай други "някои хора", че мислят различно от теб.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Леко се нервирам, да, когато някой ме постави в категорията "някои хора", а обясненията ми бяха към въпроси, зададени конкретно към мен. Но всеки може да си държи на обясненията, които му допадат. Щом смяташ, че няма смисъл от мерки, ок, просто не обвинявай други "някои хора", че мислят различно от теб.

Между другото въпроса за покачващите се бройки не беше към теб лично, ама предположих, че ще можеш ти повече информация да дадеш от мястото на събитието. Да не стане, че задавам провокативни въпроси сега. Аз си търся отговори и обяснения, понеже съм очевидно от малкото хора, които не винаги си имат обяснение за всичко.

Ама не разтягайте сега много локуми, ами ако някой може да ми даде инфо за проблема с майка ми 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , searus каза:

Под "някои" хора имах предвид разни от ранга на Борис, министри и други, не теб.

Смятам, че мерките са неадекватни, хем 3 теста + карантина, хем от задния двор влизат индийци както ти каза

• Харесвам 6
Публикувано:

@ivailo_radev, отговорите (разбирай, личното си мнение) почнах да давам покрай питането на @ДиянаВ, а @Alexander, от мнението ти не става ясно това, можеш да уточняваш, когато пишеш, иначе звучиш малко крайно, според мен.

Публикувано:

Да допълня Searus, от това, което към чела знам, че за защита от Делта мутацията са нужни и двете дози, а в Англия досега разчитаха на стратегията с възможно най-дълго отлагане на втората доза. Сега мисля, че се опитват да наваксат с вторите дози, Германия също набляга на тях и тези седмици много малко малко хора получават първа доза. Може би това е правилната стратегия за борба с делта варианта.

Ивайло Радев, бързо оздравяване на майка ти.

Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Аз имам въпрос, който направо си е свързан с темата. Майка ми получи втора ваксина Пфайзер миналата седмица и на следващия ден се почувства доста зле, от тогава не може да се оправи и днес ще я приемат в болница, направили са и снимка и са и казали, че има пневмония. Някой да му се е случвало или да е чул нещо подобно след някоя от ваксините?

Хмм, около мен голяма част от ваксинираните си изкараха среднотежък едноседмичен Ковид, грип или неясно какво след ваксинирането , но чак до пневмония ....

• Замислям се 1
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

Ваксината не заразява и не разболява от Ковид, мисля, че си наясно. Винаги са казвали, че и с ваксина можеш да се заразиш, но ще го караш по-леко, отколкото без ваксина. И, че  иска пазене след първата,  и до 14 дни след втората игла. Не се е опазила жената. Дано мине леко!

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

Аз не мога да се отърва от подозрението, че някой е получил пари за превод на български на https://reopen.europa.eu/bg/map/ITA/6001

Цитат

......

Използването на лицемаски маски е силно препоръчително дори в частни домове, в присъствието на хора, които не са съживени.

......

🤣

Цитат

Дейностите на дребно могат да продължат, при условие че в допълнение към междуличностното разстояние от най-малко 1 метър е осигурена смайваща входна система за обществеността.

Цитат

Маската трябва да се носи, когато не е седнала на масата.

• Шок 1
  • Смея се 24
Публикувано:

Гугъл преводача такива ги ръси. А дали са платили на някого и той е пуснал преводача нямам представа.

Иначе винаги съм казвал ако ви трябва за нещо, различно от забавление никога не четете сайтове на български.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, ivailo_radev каза:

А на какво се дължи покачването на заразяванията на Острова сега? Нали ги давахме за пример тук - как им падат числата и т.н. и сега гледам 85 на 100 000 за седмица.

Ваксината основно пази от това да изкараш болестта по-леко. Особено Астра Зенека имаше сравнително нисък процент (около 70) на предпазване от заболяване.

И най-важното, поне за мен, въпреки обявените бройки абсолютния брой на починалите във Великобритания в моментално е по-нисък от този в България при 10 пъти по-голямо население.

преди 4 часа, funny каза:

Еее, чак пък толкоз. 

Не малка част от неваксинираните са преболедували, та надали дължат благодарности на някой тези хора

85% не са ваксинирани, така че определено частта на хората, които са преболедували и за това не са се женили ваксинирали е малка.

преди 5 часа, ДиянаВ каза:

имерно в Германия/Франция/Италия ... броят чужденци-резиденти е много по-голям, а той влиза ли в броя население, въз основа на което се изчислява процентът ваксинирани?

Щом си се регистрирал в общината, то те броят към населението на страната, поне за Германия е така.

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой наясно ли е какво става в Лисабон? Излизат ми разни новини, че града  затваря. ние со пътуваме около Синтра и вечерта трябва да се върнем в хотела в Лисабон.

• Шок 4
Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

Под "някои" хора имах предвид разни от ранга на Борис, министри и други, не теб.

Смятам, че мерките са неадекватни, хем 3 теста + карантина, хем от задния двор влизат индийци както ти каза

Индийците им напомнят, че някога слънцето никога не е залязвало над Британската империя. Затова са на облекчен режим. Виж, за източноевропейци това вероятно не важи.

Двустранен стокхолмски синдром.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Rositsa88 каза:

Някой наясно ли е какво става в Лисабон? Излизат ми разни новини, че града  затваря. ние со пътуваме около Синтра и вечерта трябва да се върнем в хотела в Лисабон.

Затварят града за уикенда, но това не важи за чуждестранни туристи.

https://www.reuters.com/world/europe/lisbon-residents-confined-region-weekends-covid-spikes-2021-06-17/

People living in the 18 municipalities of Lisbon's metropolitan area will be banned from leaving from 3 p.m. on Friday until 6 a.m on Monday. Those living outside the area will not be allowed in.

Foreign tourists visiting Lisbon are exempt from the weekend rule and can still travel to and from the area.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 минути , Rositsa88 каза:

сигурно си го прочела и това, но за всеки случай да имаш и телефоните на посолството, ако някъде ви спрат

Цитат

Поради нарастване на броя на заболелите от COVID-19 в Лисабон правителството на Португалия наложи затваряне на региона на столицата с цел предпазване на останалата част от страната от разпространение на заразата.

Мярката влиза в сила от 15:30 ч. местно време днес, 18 юни 2021 г., и към момента ще важи до 6:00 ч. в понеделник, 21 юли 2021 г.

По информация на българското посолство в Португалия по време на ограничителните мерки няма да е позволено влизането и излизането в португалската столица и околностите й – т. нар. широк регион на Лисабон, който включва общините Almada, Amadora, Barreiro, Loures, Moita, Montijo, Odivelas, Oeiras, Palmela, Seixal, Setúbal, Vila Franca de Xira, Lisboа, Cascais, Sintra, Sesimbra и Alcochete. Няма промяна в режима на влизане в Португалия.

При необходимост от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време - +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: Embassy.Lisbon@mfa.bg.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Ваксината не заразява и не разболява от Ковид, мисля, че си наясно. Винаги са казвали, че и с ваксина можеш да се заразиш, но ще го караш по-леко, отколкото без ваксина. И, че  иска пазене след първата,  и до 14 дни след втората игла. Не се е опазила жената. Дано мине леко!

Мен на акъла не ми е идвало, че заразява или разболява от Ковид. Майка ми са и правили и бърз и PCR тест днес, когато я приемат в болницата, като и двата са негативни. Така че Ковид не е замесен тук. Сега ще и правят и други изследвания, за да видят какво става.

По принцип дори нямаше да питам тук, ама понеже се случва часове след ваксината и попитах за евентуална връзка между двете и опит досегашен.

• Харесвам 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 18 минути , ivailo_radev каза:

Мен на акъла не ми е идвало, че заразява или разболява от Ковид. Майка ми са и правили и бърз и PCR тест днес, когато я приемат в болницата, като и двата са негативни. Така че Ковид не е замесен тук. Сега ще и правят и други изследвания, за да видят какво става.

По принцип дори нямаше да питам тук, ама понеже се случва часове след ваксината и попитах за евентуална връзка между двете и опит досегашен.

Едва ли е същото,  но леля ми по същия начин се почувства зле след ваксина на Файзер. След много изследвания установиха тромб в белия дроб, казаха от ваксината. Сега е в болница.

• Харесвам 1
  • Шок 3
Публикувано:
В момента, slujitel каза:

Едва ли е същото,  но леля ми по същия начин се почувства зле след ваксина на Файзер. След много изследвания установиха тромб в белия дроб, казаха от ваксината. Сега е в болница.

Аз си мисля, че имунната и система е била отслабена покрай напасването на ваксината и е лепнала междувременно нещо друго, ама да, лекарите ще кажат може би какво и е.

преди 1 минута , DaBo каза:

@ivailo_radev, пожелавам на майка ти бързо възстановяване! 

Благодаря 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, Lindt каза:

Аз не мога да се отърва от подозрението, че някой е получил пари за превод на български на https://reopen.europa.eu/bg/map/ITA/6001

🤣

Мисля, че това трябва да го пуснеш в отдел ХУМОР.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.