Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако ви е интересно нещо за ваксините, това е ББС хоризонт:

Свали тук

Има субтитри на английски. Ако не го знаете, си ги прекарайте през Г преводач.

Филма е супер добре направен и НЕ Е препоръка за ваксиниране или обратното.

Публикувано:
преди 31 минути , luba_rizova каза:

Нов щам е открит в Индия - Делта плюс. По-заразен. По-ужасен. То и няма как да е друго, дори и по-лекото протичане на всяка една вариация на вируса, е всъщност по-тежко. А ако не е, ще стане. 

https://www.standartnews.com/zarazata/otkrikha-nov-shcham-v-indiya-delta-464348.html

Защо се занимаваш? По-важното: Защо и аз реших да прочета какво толкова пише😄 Отворих този линк, пишеше, че печеля IPhone 12 pro😂 Сега телефонът ми нещо забива 😛

Стандарт, Труд не са това, което бяха. Пример: В рубриката им Култура пишат какво се случва в турските сериали и кой актьор ще видим в новия😂

преди 7 минути , Георги Матеев каза:

Еее, изпуснах най-новия модел. Ще трябва да се връщам в Индия значи.

Остави Индия, а отвори линка и получаваш free новия IPhone 

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Добре бе, На мен не ми изскача Такава реклама, ей сега пак пробвах, чувствам се някак пренебрегната, без ай фон на далавера. Уффф, мъка, мъка. 

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:

"Единствено хора, които са ваксинирани срещу коронавируса, ще могат да присъстват на мачовете от световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. Това съобщиха властите в страната в съвместно изявление със Световната футболна федерация (ФИФА)."

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Отворих този линк, пишеше, че печеля IPhone 12 pro😂

преди 1 час, luba_rizova каза:

Добре бе, На мен не ми изскача Такава реклама, ей сега пак пробвах, чувствам се някак пренебрегната, без ай фон на далавера. Уффф, мъка, мъка. 

@luba_rizova виждаш ли... пак само за ваксинираните са печалбите на телефони.  :scratch_one-s_head: ( И аз не печеля)

• Смея се 16
Публикувано:

Странно беше пътуването ми днес.  На автогарата в Братислава на таблото пише,че в 20 и нещо си часа има Flixbus за Виена, а аз съм за 14:00. Гледам, между чакащите да отпътуват, един зелен, ама хърватски.Отварям първата иконка в телефона, имейла, дори не стигам до приложението. Шофьорът метна един поглед и маха с ръка да се качвам. Нито лична карта, нито сертификат! Потеглихме. Говорят си шофьорите- хървати ли са, сърби ли са?... Взеха да псуват- сърби ще са! А то, защото, полиция ги спира и проверяват на всички паспортите. Няколко пъти съм пътувала по тази отсечка - за пръв път правят проверка между Словакия и Австрия.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 7 часа, ivailo_radev каза:

Аз попитах, защото не съм успял с нито един четец да го разчета до момента. Може и да почне да работи чак от 01.07 де, ама за момента не работи.

image.png

На 4.06.2021 г. в 16:12, cck каза:

"Странните символи" са текстовото изражение на публичният ключ на цифровия подпис на лабораторията/болницата/здравното заведение или личен лекар издал документа (сертификат/тест и т.н.)

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 часа, chandni каза:

А някой знае ли кой е порталът? Съжалявам за горното споделяне, ама нещо се обърка като тръгнах да пиша.

Публикувано:
преди 21 минути , ivailo_radev каза:

А някой знае ли кой е порталът? Съжалявам за горното споделяне, ама нещо се обърка като тръгнах да пиша.

Не знам кой е порталът, но за какво ти е? Дори да го знаеше кой е, едва ли ще имаш достъп до него. QR кодът не носи информация. Информацията е само върху сертификата. QR кодът е единствено един електронен подпис / КЕП / сертификат, удостоверяващ сертификата, върху който е положен.

В този ред на мисли, предположението, че системата още не работи и ще заработи след 01.07 е неправилно. Системата си работи, но единственото, което проверява, е дали този QR код е валиден електронен подпис.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , chandni каза:

Не знам кой е порталът, но за какво ти е? Дори да го знаеше кой е, едва ли ще имаш достъп до него. QR кодът не носи информация. Информацията е само върху сертификата. QR кодът е единствено един електронен подпис / КЕП / сертификат, удостоверяващ сертификата, върху който е положен.

В този ред на мисли, предположението, че системата още не работи и ще заработи след 01.07 е неправилно. Системата си работи, но единственото, което проверява, е дали този QR код е валиден електронен подпис.

За да си го имам в дигитален формат на телефона и да не мъкна хартийки с мен винаги.

Поразрових се сега малко и намерих решението. Като един добър провокатор, ще го споделя.

В ето този документ са описани кои са проверяващите институции за различните държави:

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/ehealth/docs/gateway_jointcontrollers_en.pdf

Мен конкретно ме интересуваше за Германия и съответно тук е Роберт Кох инститът. Свалих си приложението Corona Warn App и в него има опции да се вкарат сертификатите за ваксини. Сканира се бар кодът и си излиза всичко на телефона. Та не е само КЕП, който удостоверява сертификата, ами е най-малкото и връзка към базата данни, понеже ми излезнаха веднага личните данни, датата на ваксиниране, както и името на ваксината.

Сертификатът ми го дава, че е валиден 1 година. До 2022, ама това може да се коригира винаги нагоре или надолу.

• Харесвам 10
Георги Матеев
Публикувано:
преди 16 часа, luba_rizova каза:

За яд си е... Аз току-що получих айфончето, директно ми го пратиха до хотела в Румъния, в който съм в момента 🙂

Пиши на съпорта и ги нахокай!

• Шок 1
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

За яд си е... Аз току-що получих айфончето, директно ми го пратиха до хотела в Румъния, в който съм в момента 🙂

Пиши на съпорта и ги нахокай!

Връзкар, обадих се, казаха, че последния са го пратили на някакъв джентълмен, дето бил в мина в Румъния. Решили, че ще помогнат на бедните миньори, а то пак измама. 

• Шок 1
  • Смея се 10
Публикувано:

Здравейте,

Възможно ли е сертификатът, който получих за поставянето на ваксината да е без този национален референтен номер, който се изисква за електронният сертификат, тъй като никъде не го виждам?

Публикувано:
преди 2 минути , Plamsi каза:

Здравейте,

Възможно ли е сертификатът, който получих за поставянето на ваксината да е без този национален референтен номер, който се изисква за електронният сертификат, тъй като никъде не го виждам?

Не би трябвало, това е номера на втората ваксина

Публикувано:
преди 4 минути , Plamsi каза:

Здравейте,

Възможно е. Първите сертификати, които не са валидни вече, имаха, следващите нямаха такъв номер, а последните пак имат.  

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)
преди 17 минути , Plamsi каза:

Здравейте,

Ето тук можеш да провериш валидността му. Моят също няма такъв национален референтен номер, а само номер.

https://www.his.bg/certificate

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

Възможно е. Първите сертификати, които не са валидни вече, имаха, следващите нямаха такъв номер, а последните пак имат.  

какво имаш предвид под последни? европейските не са ли последните, те нямат информация за този НРН?

напоследък новините за Делта-та са доста неприятни, в Израел имат случаи на напълно ваксинирани заразени, същото и в UK, като там имат и починали от варианта, също с напълно приключен ваксинационен цикъл, в Швеция също има починали ваксинирани от варианта, като те поне са дали информация, че средната им възраст е 88 години (един вид по-слаб имунитет като цяло и повече заболявания)

• Шок 1
Публикувано:

Да, гаранция никой не дава. В ОК и информация не съм видяла с подробности около починалите, но че има заразени ваксинирани, има, това не е тайна (твърдят, че след 2 дози са малко). И аз искам да знам колко годишни са, и ако са над 80 все пак да се има предвид също така, че са минали 6 месеца от ваксинацията, та... Повече въпроси, отколкото отговори...

• Харесвам 1
Публикувано:

Ситуацията в Израел - нито 1 починал последната седмица. Има до 50 заразени на ден. Ситуацията в ЮК - 8000-12000 заразени на ден последната седмица, с 3-5, макс 20 починали. Сравнявам с Германия, около 500 заразени на ден и около 40 починали, в Италия е подобно, за тук не коментирам изобщо. И вие ТВЪРДИТЕ, че ситуацията е ужасяваща и адски притеснителна??? В ЮК Делтата е доминиращ, а смъртността е в много пъти по-малка от останалата Европа в момента. 

Screenshot_20210622_202914_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20210622_202811_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:

Малко статистика от последните дни

Новозаразените в ОК( население 68М) са повече отколкото в цяла Европа(760 М)(изключвайки Русия146М) Починалите в ОК за последното денонощие са 27 ( очаквам скоро да надхвърлят 100 на ден).Това са сухите данни от статистиката , изводите всеки може сам да си направи.....

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 8 минути , ivan69 каза:

Това са сухите данни от статистиката , изводите всеки може сам да си направи.....

Така е, много е радващо че ваксинацията дава резултат и смъртността е толкова ниска.

Или имаш друг поглед над нещата 🙂 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:

Ванка, само че починалите в ЕС са доста повече от починалите в ЮК. Въпреки ниските нива. Вярно, че смъртността се бави, но ако видим България, ние сме с ниски нива на зараза повече от месец, а смъртността си е все височка. Все пак тя е най_важна. Никой, надявам се, не чака Ковид да изчезне, а просто да си е в нормални граници на смъртност. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

@luba_rizova, не знам къде видя някой да твърди, че е ужасяваща и адски притеснителна ситуацията, просто я следим, не се паникьосваме. Дори днес имаше изказване, мисля че на министъра на здравеопазването, че всъщност се стабилизират цифрите, дори в червените райони... 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.