Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не, ти си ми звучиш спокойно, ама "напоследък новините за Делта-та са доста неприятни, в Израел имат случаи на напълно ваксинирани заразени, същото и в UK, като там имат и починали ..." не кореспондира с цифрите и поражда безпокойство. Поне за мен цифрите за ЮК са даже обнадеждаващи, за Израел пък съвсем. 

• Харесвам 3
Публикувано:

единственото, което имах предвид е, че не следва ваксинираните да си мислят, че са хванали Господ за шлифера; защото има достатъчно данни, че вариантът пробива .... направили са най-доброто по човешките сили за защита в момента, нататък думата има природата

прочетох последния доклад на английските здравни власти, посветен на варианта, който е 72 страници и е пълен с всякакви статистически данни във всякакви разрези, затова споменавам какви са впечатленията ми от "новините"

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами именно, направили са това, което зависи от тях и от тук натам има два пътя : да си живеят спокойно и да не го мислят, или да се забият в притеснения, че има 1 на 1млн вероятност да се заразят, и 1 на 1млрд вероятност да умрат, ако се заразят,и не могат да го предотвратят. Не разбирам защо трябва да се страхуват хората излишно. Всяко едно хващане на Господ за шлифера е крачка към нормален и необременен живот. 

Иначе, би било интересно да споделиш за симптоматиката, хоспитализацията и протичане на болестта. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 38 минути , luba_rizova каза:

Ванка, само че починалите в ЕС са доста повече от починалите в ЮК. Въпреки ниските нива. Вярно, че смъртността се бави, но ако видим България, ние сме с ниски нива на зараза повече от месец, а смъртността си е все височка. Все пак тя е най_важна. Никой, надявам се, не чака Ковид да изчезне, а просто да си е в нормални граници на смъртност. 

Според мен смъртността идва с един месец закъснение в сравнение с новозаразените , ако и след месец в ОК смъртността е около 25 ще повярвам , че ваксината пази от смъртност , ако обаче има 250+ починали след месец .....Сега единственият извод който си правя , е че ваксината не пази от заразяване.....

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 29 минути , ivan69 каза:

Сега единственият извод който си правя , е че ваксината не пази от заразяване.....

Че това от доста време се знае и никой не е твърдял противното, не знам сега ли стигаш до този извод...

• Харесвам 6
Публикувано:

Човекът е устроен така, че обича да чува аргументи, които да потвърждават собствените му мнения. За мен голям човек е този, който може да надскочи себе си.

Дайте по-бързичко да попътуваме, че ... Не искам и не живея в страх, но съм против тази бърза забрава - от едната крайност в другата. Волейбол национален отбор жени, Златна лига, представителните лица с обществени позиции май са забравили, че все още има задължение за маски на закрито. За публиката е безсмислено да се коментира. Аз пропуснах тази еуфория, но умният ми мъж беше и събота и неделя в “ковид отделението” /негов цитат/. Ако нещо се издъни пътуването ни заради това, ще бягам бързо надалеч 😄

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 39 минути , searus каза:

Че това от доста време се знае и никой не е твърдял противното, не знам сега ли стигаш до този извод...

Този извод налага няколко логични въпроса , на които не очаквам да получа отговор

1,След като сертифицираните могат да се заразят , вероятно могат и да заразяват , защо тогава ползват привилегии(влизане в някои държави от ЕС без тест или прибиране в Родината и освобождаване от карантина без тест)?

2,Заразените от сертифицирани предпазени ли са от смъртност(както сертифицираните)?

3,Каква е идеята на сертификата , да предпазва от заразяване или да осигурява свободно пътуване?

• Харесвам 9
Публикувано:

Хубаво, че уточняваш, как не чакаш отговор, ама не разбирам защо са насочени към мен, сега направо се чувствам почти длъжна да пиша. 😁 Иначе и аз съм на мнение, че животът трябва някак си да продължи с Ковид, защото няма изгледи да изчезне, та, във връзка с въпросите ти, сигурно са преценили по-умни глави от нашите, че някои рискове си заслужават (това по първа точка)... Но по последната ти точка, твърдо не, сертификатите НЕ могат и не искат да предпазват от нищо (поне да бяха хартиени, че да пазят от пек и дъжд) 😉 По втория въпрос, да, до голяма степен (особено ако са ваксинирани), но без гаранция, както и постоянно повтарят горе-долу откакто ги има ваксините...

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, searus каза:

По принцип и аз бях на това мнение, но явно поне намалява риска.

1623928060649-png.1668905

• Харесвам 6
Публикувано: (редактирано)

@tch, да, и аз така смятам, просто не ми се влизаше в подробности 😊@garnet, тук се опитваме да поддържаме добър тон.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Чудя се защо се тиражира, включително от юристи, тезата: Не е доказано, че ваксинираните не заразяват.

Това отрицание, даже двойно, не подлежи на доказване. Доказват се положителни факти - Ваксинираните заразяват, в случая. 

@ivan69 ето ти чудесно поле за обосноваване, вместо да пускаш въпроси, на които не искаш отговор 😉

• Харесвам 4
Публикувано:

Тук е мястото да съобщя за важни новости около ваксините. Ние може да сме Задкулисие, но се стараем да се вслушваме в оплакванията на хората (не, постоянно разбира се). Затова сме горди да съобщим, че внедряваме ново поколение графични чипове във ваксините. Така веднага ще решим проблема на хората, оплакващи се от ограниченията в пътуванията: чипът ще генерира перфектната виртуална реалност и ще ви "изпрати" на която искате дестинация, като заедно с това ще ви генерира необходимите поне 10-15 снимки от локация. Т.е. ще имате всичко необходимо от едно пътуване, без всъщност да се налага да го правите!

• Смея се 6
Публикувано: (редактирано)
преди 8 часа, searus каза:

@tch, да, и аз така смятам, просто не ми се влизаше в подробности 😊@garnet, тук се опитваме да поддържаме добър тон,.

Прав-крив няма значение аз как се чувствам.

Интерсно ми е какво е съотношението ваксинирани за здраве към ваксинирани за Гърция/пътуване в нашата родина мила.

Гледайки групата за КПП Кулата 90% напускащите са с ваксина 🙂

Щеше да е смешно, ако не беше тъпо и тъжно.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 часа, ivan69 каза:

Сега единственият извод който си правя , е че ваксината не пази от заразяване.....

Ваксината не предпазва 100% от заразяване. "Ваксината не пази от заразяване" е подходящо заглавие за жълт вестник. Презервативите също не гарантират 100% предпазване от забременяване.

преди 10 часа, ivan69 каза:

Този извод налага няколко логични въпроса , на които не очаквам да получа отговор

1,След като сертифицираните могат да се заразят , вероятно могат и да заразяват , защо тогава ползват привилегии(влизане в някои държави от ЕС без тест или прибиране в Родината и освобождаване от карантина без тест)?

2,Заразените от сертифицирани предпазени ли са от смъртност(както сертифицираните)?

3,Каква е идеята на сертификата , да предпазва от заразяване или да осигурява свободно пътуване?

1. Сертифицираните могат да се заразят, могат и да не се заразят. На този етап второто е доста по-вероятно, поради което могат да се приберат без тест, който гарантира единствено, че титулярът не е преносител в момента на излизане на резултата от теста, но не и след това.

2. Господ си знае работата.

3. Сертификатът не предпазва от заразяване, както и значката не предпазва един инспектор от натопорчения бик в един стар виц. Сертификатът осигурява опростена процедура на преминаване границите. Осигурява също така и една идея по-добро проследяване, в случай на "късо съединение". И преди някой да подскочи, че "те вече ни следят", ще задам риторичния въпрос: имате ли мобилен телефон?

преди 9 часа, ДиянаВ каза:

Чудя се защо се тиражира, включително от юристи, тезата: Не е доказано, че ваксинираните не заразяват.

Това отрицание, даже двойно, не подлежи на доказване. Доказват се положителни факти - Ваксинираните заразяват, в случая. 

@ivan69 ето ти чудесно поле за обосноваване, вместо да пускаш въпроси, на които не искаш отговор 😉

Някои ваксинирани могат и да заразят. Презервативите също не гарантират 100% предпазване от забременяване.

преди 8 часа, garnet каза:

Прав-крив няма значение аз как се чувствам.

Интерсно ми е какво е съотношението ваксинирани за здраве към ваксинирани за Гърция/пътуване в нашата родина мила.

Гледайки групата за КПП Кулата 90% напускащите са с ваксина 🙂

Щеше да е смешно, ако не беше тъпо и тъжно.

Е, едва ли преобладаващият брой са с ваксина заради едната Гърция. Със сигурност има и такива, но все си мисля, че са по-скоро малцинство.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

След като умните глави са решили,  че трябва 10 дневна карантина от определени държави заради индийския щам, например,  защо идващите от Англия са без карантина,  като там въпросния щам отдавна върлува? И наистина ли никой все още не го е внесъл? Нещо не ми се вярва. И толкова за умните глави.

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Изобщо не съм визирала "нашите" умни глави, изглежда целият свят е решил да опрости малко живота на хората и да поотворят граници и икономики... А за карантината за Англия, да не би януари при голямата вълна на предния вариант да имаше? И как да не е внесен? Отдавна е разнесен по света, скоро ще го видим и в България...

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , searus каза:

Изобщо не съм визирала "нашите" умни глави, изглежда целият свят е решил да опрости малко живота на хората и да поотворят граници и икономики... А за карантината за Англия, да не би януари при голямата вълна на предния вариант да имаше? И как да не е внесен? Отдавна е разнесен по света, скоро ще го видим и в България...

Нямаше,  а трябваше да има, ако здравната страна на нещата беше над политическата и ако наистина мерките са за да предпазват.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 18 часа, ДиянаВ каза:

Ето тук можеш да провериш валидността му. Моят също няма такъв национален референтен номер, а само номер.

https://www.his.bg/certificate

Може би тъп въпрос, но след време като останат само дигиталните сертификати, как ще се получи, ако го няма този код на хартиения?

Публикувано:
преди 26 минути , Plamsi каза:

Може би тъп въпрос, но след време като останат само дигиталните сертификати, как ще се получи, ако го няма този код на хартиения?

Не е тъп въпросът, но още, поне аз, не знам отговора. Предполагам, че ще има приложение и чрез идентификация на човека ще има достъп до каквото го касае. Тестовете също нямат такива номера, но и те ще са приложими под дигитална форма.

• Харесвам 1
Публикувано:

Оксфордският университет започва проучване относно ефективността на Ивермектина в рамките на Principle платформата си за рандомизирани клинични проучвания

добре е най-сетне да има отговор на въпроса за употребата на това лекарство, но получен чрез изследване, направено по всички високи стандарти - или ще се спрат спекулациите, или човечеството ще се сдобие с евтин, ефективен начин за лечение (лично аз предпочитам да е второто, но... каквото излезе)

• Харесвам 10
Публикувано:

Наскоро ми попадна едно ревю от един американски журнал за ивермектин.

И общо взето може би има ефект от това лекарство ако се почне рано.

Дано от оксфорд си направят проучването добре и данните да са надежни.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 7 часа, antea каза:

добре е най-сетне да има отговор на въпроса за употребата на това лекарство, но получен чрез изследване, направено по всички високи стандарти - или ще се спрат спекулациите, или човечеството ще се сдобие с евтин, ефективен начин за лечение (лично аз предпочитам да е второто, но... каквото излезе)

След няколко месеца очаквай да ти обесняват как биг фарма са финансирали проучването  и то няма никаква тежест 😄 

• Смея се 5
Публикувано:

Израел обяви в петък връщане на маските на закрито с оглед трайното нарастване на случаите на COVID-19 със силно заразния индийски щам, съобщи Ройтерс. Решението идва само 10 дни, след като властите в страната позволиха маските да не бъдат носени на затворени обществени места.

Кой каза, че с ваксинацията ще се върнем към нормалното.... ЮК уж са в изолация, нам си колко теста си правиш като влезеш- пълно било с Индийски щам. Откъде го внесоха толкова, че да почне да става доминиращ?

Израел първенци по ваксиниране - и там тръгна индийския щам. България - последна по ваксини. Един имало с индийския, ама той се самоизолирал и никой не заразил?!

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Израел нямат и един умрял от доста време. Не знам защо едните заразени изведнъж взеха да ги плашат. Е, имат ваксини за пробутване, трябва да ваксинират и децата и така. Моркова става все по-отдалечен, а стадото все се надява. А пък и свикнаха, какво. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.