Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Израел нямат и един умрял от доста време. Не знам защо едните заразени изведнъж взеха да ги плашат. Е, имат ваксини за пробутване, трябва да ваксинират и децата и така. Моркова става все по-отдалечен, а стадото все се надява. А пък и свикнаха, какво. 

Или може би ценят повече всеки човешки живот…

• Харесвам 1
Публикувано:

Какво стана сега , Израел и ОК са лидери във ваксинацията и в новозаразените , добре поне , че при нас забуксува ваксинацията.....2 пъти (Израел) и 20пъти (ОК) в сравнение с БГ на % от населението си е сериозен ръст. Поне със смъртните случаи се оправят засега....Ми да почват 3-4 доза какво чакат?

• Харесвам 5
Публикувано:
Преди 1 час, Брани каза:

Ако беше само за цененето на всеки живот нямаше да са 50 години във война с тоя и оня...

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 4 часа, Брани каза:

Брани, моля те, умрели няма. Точно това е интересното. Не че маските на закрито са проблем, ама мисля, че е нагло вече. В България по време на грипна вълна в училищата се стига до 10 деца от клас да са болни. Такова нещо по време на короната не е имало. И спират ги децата за 7 дни и после живота си продължава. А сега.... Хайде стига, прекали се с тази истерия. 

Споменавам децата, зАщото пише за огнища в училищата. Възрастните са ваксинирани и защитени. Децата по принцип не боледуват тежко. Край. Драма няма. 

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Искам само да кажа, че много се радвам, че тази тема вече не излиза сред Последните дискусии ...

:)

• Харесвам 9
Публикувано:
На 26.06.2021 г. в 1:06, ivan69 каза:

добре поне , че при нас забуксува ваксинацията

:scratch_one-s_head:

Кое точно му е "добре"-то на това?

• Харесвам 2
Публикувано:

А някой има ли обяснение защо Делта варианта е спряган за толкова по-по-най ?

Гледах сутринта Индия, че е на 108-мо място в света по брой заболели и на 107-мо по починали от всички версии на Ковид.

И на дневна база - за вчера- отново не може да се каже че Индия води в класацията и по двата показателя ( съотносимо към броя население на държавата)

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Фил каза:

Понеже "забуксува ваксинацията" ли? 

В момента, miroslava каза:

@ivan69 Какво имаш на предвид? Каква е връзката между зелената зона и забавянето на ваксинирането?

Споменавам само факти , вероятно няма никаква връзка , Факт е че като отвориха всичко има по около 0.5% заразени ,Дано устискаме още 2 седмици , че имам един Кипър на 15.07 , а не смятам да си правя тестове които са 3 пъти по-скъпи от самолетните билети.....

• Харесвам 7
Публикувано:

Освен фактите изразяваш и собствено мнение. Определил си ситуацията с ваксинирането като "добре".

Затова се чудим какво имаш напредвид.

• Харесвам 3
Публикувано:

Обещах да не изразявам мнения, затова давам само факт, личен: моя приятелка и колежка загуби баща си преди 2 седмици. Същият беше лекуван за Ковид в Пирогов. Три дни след като почина се разболял и тя. Ние бяхме в близък контакт с нея преди да се проявят симптомите при нея (логично, когато е починал близък и имаш нужда от подкрепа по всякакъв начин).

Ние сме ваксинирани, тя не е. 

Здрави сме и сме отрицателни. Нарочно си направих тест, защото все пак ни предстоеше и пътуване до Гърция. Реших, че трябва да сме сигурни и спокойни, като тръгваме. 

• Харесвам 9
Публикувано:

Вчера установих, че фризьорката ми подържа абсолютно същите тези за пандемията, както групата на противниците на ваксини тук. И сега се питам, възможно ли е да ходим при една и съща фризьорка?🙃

Само се закачам 😜, дайте да не се занимаваме с глупости, ами да пътуваме, докато можем! Иване, леко и приятно пътуване! С интерес ще следя странстванията ви в Чехия. 🙂

• Харесвам 9
  • Браво 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 час, ivan69 каза:

Дано устискаме още 2 седмици , че имам един Кипър на 15.07 , а не смятам да си правя тестове които са 3 пъти по-скъпи от самолетните билети.....

Докато се опитваме да се справяме на принципа всеки за себе си, нищо добро не ни очаква. И тук не говоря само за пандемията! Непонятно ми е това мислене, давам само пример с твоето мнение, защото не само ти разсъждаваш по този начин. Какво значи да устискаме докато ми минат планираните пътувания? След това, какво? След нас и потоп?! Ами, какво да кажат други, които се надяват да пътуват и след 15.07 и след 15.08 и след 15.09 и т.н.? Готови сте да плащате за тестове, което освен финансов ресурс изисква и допълнително време и усилия, да не говорим, че крие и своите рискове от положителен резултат, вместо да приемете, че масовата ваксинация е единствения възможен изход с категорично положителен характер от тази пандемия. Наистина не проумявам подобно мислене, дано не се обидиш от моите думи...

• Харесвам 16
  • Браво 5
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Гледах сутринта Индия, че е на 108-мо място в света по брой заболели и на 107-мо по починали от всички версии на Ковид.

И на дневна база - за вчера- отново не може да се каже че Индия води в класацията и по двата показателя ( съотносимо към броя население на държавата)

Аз може би имам, но не комуникирам с неваксинирани!

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 39 минути , Duke каза:

Докато се опитваме да се справяме на принципа всеки за себе си, нищо добро не ни очаква. И тук не говоря само за пандемията! Непонятно ми е това мислене, давам само пример с твоето мнение, защото не само ти разсъждаваш по този начин. Какво значи да устискаме докато ми минат планираните пътувания? След това, какво? След нас и потоп?! Ами, какво да кажат други, които се надяват да пътуват и след 15.07 и след 15.08 и след 15.09 и т.н.? Готови сте да плащате за тестове, което освен финансов ресурс изисква и допълнително време и усилия, да не говорим, че крие и своите рискове от положителен резултат, вместо да приемете, че масовата ваксинация е единствения възможен изход с категорично положителен характер от тази пандемия. Наистина не проумявам подобно мислене, дано не се обидиш от моите думи...

@Duke Уважавам много всяко твое мнение за да се сърдя.Относно справянето всеки за себе си , за мен ситуацията го изисква. Гледам да спазвам правилата , колкото и безумни да са. PCR за пътуване , не бих си правил , затова и не планирам презокеански пътувания. Защо може да се прибираме свободно от Румъния и Чехия , а от Македония , Сърбия и Албания да речем не можем , въпреки , че там също е доста ниска заболеваемостта? Ще използвам темата да те питам и един личен въпрос. Какви са ми шансовете да се прибера от Чехия ( транзит Словакия и Унгария) , през Румъния в България без тест? Прибирайки се от Германия през този маршрут ги слагали под карантина на Румънско-Българската граница. 

• Харесвам 5
Публикувано:

"Туризмът няма да се възстанови преди 2023 г.

Международният туризъм ще стагнира тази година, с изключение на някои западни пазари, което ще доведе до загуби до 2.4 трилиона долара, се казва в проучване на ООН. Секторът няма да се възстанови напълно преди 2023 г., съобщава Ройтерс.

Ваксинацията и сертификатите срещу COVID-19 са ключови за възстановяването на доверието в международния туризъм, което осигурява спасителен пояс за много страни, особено за малките островни държави, които разчитат силно на сектора за осигуряване на работни места.

През 2020 г. международните пътувания спаднаха със 73% от нивата преди пандемията, причинявайки прогнозни загуби от 2.4 трилиона долара в туризма и свързаните сектори, според доклада на Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD) и Световната туристическа организация на ООН (UNWTO).

"Перспективите за тази година не изглеждат много по-добри", каза Ралф Питърс от UNCTAD.

Първите три месеца от годината са били слаби.,Известно възстановяване се очаква през втората половина на годината, поне за Северна Америка и Европа заради по-високите нива на ваксиниране, добави той.

В проучването се излагат три сценария за 2021 г., показващи прогнози за туристи от 63% до 75% от предпандемичните нива и загуби между 1.7 трилиона и 2.4 трилиона долара.

"В международния туризъм сме на нива отпреди 30 години, върнахме се към 80-те и много хора са застрашени да загубят препитанието си", каза Зорица Урошевич, представител в Женева на базираната в Мадрид UNWTO."

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/06/30/4227104_koronavirusut_po_sveta_efektut_ot_ruskata_vaksina/

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

Ще кажа само нещо - втори доктор се изтапани по телевизията и измежду приказките как трябва да се ваксинираме ала бала се изпусна, че Делтата е с по-леки симптоми и минава по-леко. Това е. А е по-опасен не защото е по-опасен, а от страх. Не може за 20 заразени никой умрял от седмици да искаш локдаун. 

Иначе, Дюк, тезата ти издиша, защото най-Ваксинираните страни си имат всякакви локдауни. Ваксинирай се, че да сме ок. Е, ваксинирахме се. Да, ама те излъгахме, си стана в ЮК. 

А това за общото благо в този комерсиален егоистичен самотен свят са само думи без съдържание. 

Както и да е, оставете хората да са свободни, никой не принуждава антиваксърите да ваксинират децата срещу полиомелит, никой не ги сочи с пръст, а това е безотговорно поведение, в момента, който иска и има нужда, е свободен да се защити. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 2 часа, Мари Николова каза:

Вчера установих, че фризьорката ми подържа абсолютно същите тези за пандемията, както групата на противниците на ваксини тук.

Фризьорките са виновни. Неслучайно затвориха салоните в началото на пандемията.

преди 3 часа, ivan69 каза:

Факт е че като отвориха всичко има по около 0.5% заразени

Би ли погледнал данните за миналото лято. Благодаря! Може и да не ми отговаряш. Есента си я спомняме.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 41 минути , ivan69 каза:

@Duke Уважавам много всяко твое мнение за да се сърдя.Относно справянето всеки за себе си , за мен ситуацията го изисква. Гледам да спазвам правилата , колкото и безумни да са. PCR за пътуване , не бих си правил , затова и не планирам презокеански пътувания. Защо може да се прибираме свободно от Румъния и Чехия , а от Македония , Сърбия и Албания да речем не можем , въпреки , че там също е доста ниска заболеваемостта? Ще използвам темата да те питам и един личен въпрос. Какви са ми шансовете да се прибера от Чехия ( транзит Словакия и Унгария) , през Румъния в България без тест? Прибирайки се от Германия през този маршрут ги слагали под карантина на Румънско-Българската граница. 

Аз имам предвид нещо друго. В случай, че липсва основателна медицинска причина е очевидно, че единствено масовата ваксинация ще реши проблема в глобален план. Иначе се въртим в омагьосан кръг от въвеждане и отмяна на ограничителни мерки. Не е въпросът всеки от нас да планира своите пътувания според собствените си разбирания и желания, а да всички заедно да направим така, че ограниченията да отпаднат и колкото се може по-бързо да забравим за тази пандемия...

Относно зададеният въпрос наистина не знам какво да ти отговоря. Съгласен съм, че заповедта е изключително неясна и подлежи на субективно тълкуване. Според мен нищо не пречи да опиташ без тест, тъй като в крайна сметка си български гражданин и се прибираш в родината си, а ако се наложи с оглед избягване на карантина в следващите 24 часа да направиш тест...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , luba_rizova каза:

Иначе, Дюк, тезата ти издиша, защото най-Ваксинираните страни си имат всякакви локдауни. Ваксинирай се, че да сме ок. Е, ваксинирахме се. Да, ама те излъгахме, си стана в ЮК. 

Сега остава да кажеш, че в най-ваксинираните страни се наблюдава увеличение на заболеваемостта и се върви масово към тотално затваряне. И това, което пишеш за UK са абсолютни небивалици. Снощният мач на Уембли, който и ти гледа ако не се лъжа, доказа тези мои думи. UK върви към тотално отваряне и това се дължи на масовата ваксинация...

преди 17 минути , luba_rizova каза:

А това за общото благо в този комерсиален егоистичен самотен свят са само думи без съдържание.

Самотниците като мен обаче са мнозинство, което е поставено под заплаха от малцинството, което представляваш...

преди 18 минути , luba_rizova каза:

Както и да е, оставете хората да са свободни, никой не принуждава антиваксърите да ваксинират децата срещу полиомелит, никой не ги сочи с пръст, а това е безотговорно поведение, в момента, който иска и има нужда, е свободен да се защити. 

А кой ще ме остави мен свободен да пътувам когато поискам и до където поискам? Нали именно така наречените антиваксъри са в основата на продължаващите ограничителни мерки. Доколкото ми е известно от утре, Европа е отворена за напълно ваксинирани, а до кога ще бъде отворена за огромно съжаление отново зависи от малцинството...

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 55 минути , luba_rizova каза:

Ще кажа само нещо - втори доктор се изтапани по телевизията и измежду приказките как трябва да се ваксинираме ала бала се изпусна, че Делтата е с по-леки симптоми и минава по-леко.

То хубаво го твърди лекар по телевизията, но не разчитай 100% да е прав.

Такива твърдения е хубаво да чуят от поне два достоверни източника.

Лекаря може да има такива наблюдения, но реалността да се окаже друга.

Веднага мога да намеря и обратното твърдение: САРС става по смъртоносен

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 47 минути , Duke каза:

Аз имам предвид нещо друго. В случай, че липсва основателна медицинска причина е очевидно, че единствено масовата ваксинация ще реши проблема в глобален план. Иначе се въртим в омагьосан кръг от въвеждане и отмяна на ограничителни мерки. Не е въпросът всеки от нас да планира своите пътувания според собствените си разбирания и желания, а да всички заедно да направим така, че ограниченията да отпаднат и колкото се може по-бързо да забравим за тази пандемия...

Относно зададеният въпрос наистина не знам какво да ти отговоря. Съгласен съм, че заповедта е изключително неясна и подлежи на субективно тълкуване. Според мен нищо не пречи да опиташ без тест, тъй като в крайна сметка си български гражданин и се прибираш в родината си, а ако се наложи с оглед избягване на карантина в следващите 24 часа да направиш тест...

@Duke, при положение, че има поляризирани мнения първо за съществуването на опасността, второ за това дали опасността е за всички, трето за начина на справяне с нея просто няма как да направим нещо всички заедно. За голямо съжаление...

Ако пък се наложат действия отгоре, това противоречи на човешките права и свободи на повечето хора, така че няма как да стане у нас, за разлика от Китай.

Тоест ще си го влачим това бреме дълги години. 

ПП що ви трябваше за изравяте темата изобщо не разбрах

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , neuromancer каза:

ПП що ви трябваше за изравяте темата изобщо не разбрах

Наместникът на Императора получи фалшив сигнал за тревога и неволно активира темата, но ще бъдат взети мерки подобни инциденти да бъдат сведени до минимум! 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.