Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , neuromancer каза:

@Duke, при положение, че има поляризирани мнения първо за съществуването на опасността, второ за това дали опасността е за всички, трето за начина на справяне с нея просто няма как да направим нещо всички заедно. За голямо съжаление...

Ако пък се наложат действия отгоре, това противоречи на човешките права и свободи на повечето хора, така че няма как да стане у нас, за разлика от Китай.

Тоест ще си го влачим това бреме дълги години. 

ПП що ви трябваше за изравяте темата изобщо не разбрах

Като добронамерена шега от моя страна беше, и то си стана като сентенцията за добрите намерения ...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Duke каза:

Докато се опитваме да се справяме на принципа всеки за себе си, нищо добро не ни очаква. И тук не говоря само за пандемията! Непонятно ми е това мислене, давам само пример с твоето мнение, защото не само ти разсъждаваш по този начин. Какво значи да устискаме докато ми минат планираните пътувания? След това, какво? След нас и потоп?! Ами, какво да кажат други, които се надяват да пътуват и след 15.07 и след 15.08 и след 15.09 и т.н.? Готови сте да плащате за тестове, което освен финансов ресурс изисква и допълнително време и усилия, да не говорим, че крие и своите рискове от положителен резултат, вместо да приемете, че масовата ваксинация е единствения възможен изход с категорично положителен характер от тази пандемия. Наистина не проумявам подобно мислене, дано не се обидиш от моите думи...

Остави. Друго си е да си казваме “Дано устискаме”😉

Публикувано:

Да ви заостря вниманието , към една статия, снимала съм , една част от текста:

46D435D8-9FFD-4DEF-9DD1-171F75D92C6E.jpeg.06bbaf40192a9deaef045917a6736e2c.jpeg

https://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/mrrb-vrushta-nad-490-mln-lv-za-hemus-v-centralniia-biudjet?fbclid=IwAR1HoiKGKUQHfwMGD_o-j04BhmUdVuuwwE8jXTldLuNdBK_oz47h6j6kSQk

Не че нещо, ама, @ivan69,да не излезе прав:)))

За това, не се мОтайте, ами, пътувайте, дорде може. Че пак ще ни затворят:(((

И един друг въпрос ме мъчи от доста време: защо нямаше , тази година, противогрипни ваксини? Като всички оторизирани лица знаеха, че ще има повишено търсене, че и комисия в ЕС бяха направили, за планиране, за да няма недостиг - и на ваксини, и на лекарства.

Отговорът съм си го намерила. Давам тема за размисъл.

И от къде се знае, че “ …иде тежка, есенно -зимна вълна на Ковид-18…”

Визирам горния цитат.

Не искам да споря, но подобни факти има, разни и разнообразни:))))

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

И един друг въпрос ме мъчи от доста време: защо нямаше , тази година, противогрипни ваксини? Като всички оторизирани лица знаеха, че ще има повишено търсене, че и комисия в ЕС бяха направили, за планиране, за да няма недостиг - и на ваксини, и на лекарства.

Интересно, тук има. Жената иска да се ваксинираме да не ни мисли, аз мисля, че така и така от седене вкъщи няма как да хванем грип...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

Интересно, тук има. Жената иска да се ваксинираме да не ни мисли, аз мисля, че така и така от седене вкъщи няма как да хванем грип...

И в Англия винаги има, а всъщност по въпроса, че няма как да го хванем, бях доста изненадана да прочета в доклад съвсем наскоро, че починалите от грип и (друга явно) пневмония са 10 пъти повече от тези с Ковид. Само не помня за какъв период ставаше въпрос, но данните бяха пресни. Децата им пръскат назално противогрипно спрейче в училище наред, но първо трябва да ги оторизираш... Чува се и за комбинирано ваксиниране грип+ковид за в бъдеще.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 минути , neuromancer каза:

Сложете си, жената знае защо, нали е лекар.

Тука се урЕдихме, само връзкарите:))))

Който е ваксиниран срещу грип, по-рядко се заразява с коронавирус

https://www.dw.com/bg/който-е-ваксиниран-срещу-грип-по-рядко-се-заразява-с-коронавирус/a-57039416

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

https://www.dw.com/bg/който-е-ваксиниран-срещу-грип-по-рядко-се-заразява-с-коронавирус/a-57039416

Еее,що не каза?Пак съм се прецакал-сложих си и двете ваксини.

• Харесвам 1
Публикувано:

с варианта Delta, който е с 60% по-трансмитивен от Alfa, и очакванията Delta-та да стане глобално-доминантният вариант (което не се е случвало с другите досега), има логика да се очаква нова вълна и у нас, предвид ниския колективен имунитет (преболедували и ваксинирани, които в едната си част и се припокриват), защото е видно, че това се случва и в държави с много по-висок процент с някакъв имунитет

E5FU4X3VkAMTaJB.jpg.e70534c774cb5048738c3550c5073a91.jpg

разбира се, много бих се радвала да не е така, но не виждам много причини за оптимизъм

@AlexandraKo за коя година имаш предвид за противогрипните ваксини? миналата имаше някъде в началото на септември доставки от единия вид (холандската), после към средата на октомври - малко и от френската, който е искал - успя да се ваксинира, друг е въпросът, че се знаеше, а после и се доказа, че грипът няма да го има през обичайния му сезон, заради доминантността на SARS-а, както и заради повечето мерки като цяло - маски, социални дистанции и тн; надявам се някой в България да е помислил и да е поръчал достатъчно за тази есен, защото е много вероятно при наличието на хора с имунитет срещу ковид-а, грипната зараза да намери почва за повече разпространение

• Харесвам 4
Публикувано:
В момента, Emil Chakalov каза:

Еее,що не каза?Пак съм се прецакал-сложих си и двете ваксини.

Ми не аз, тия от Мичиганския се туткаха:))))

Надявам се, до септември да излезе комбинирана ваксина - грип+Ковид-19 и ще ни е лесно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , AlexandraKo каза:

О, изобщо няма да споря с нея по въпроса, това е ясно. 

преди 23 минути , AlexandraKo каза:

Смятам, че при 20% ваксинирани не се иска да си кой знае какъв гений за да се сетиш. Пък ако не се случи - пейте и танцувайте по улиците.

"Вярвай в Бога, но дръж барута си сух"

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 17 минути , antea каза:

с варианта Delta, който е с 60% по-трансмитивен от Alfa, и очакванията Delta-та да стане глобално-доминантният вариант (което не се е случвало с другите досега), има логика да се очаква нова вълна и у нас, предвид ниския колективен имунитет (преболедували и ваксинирани, които в едната си част и се припокриват), защото е видно, че това се случва и в държави с много по-висок процент с някакъв имунитет

E5FU4X3VkAMTaJB.jpg.e70534c774cb5048738c3550c5073a91.jpg

разбира се, много бих се радвала да не е така, но не виждам много причини за оптимизъм

@AlexandraKo за коя година имаш предвид за противогрипните ваксини? миналата имаше някъде в началото на септември доставки от единия вид (холандската), после към средата на октомври - малко и от френската, който е искал - успя да се ваксинира, друг е въпросът, че се знаеше, а после и се доказа, че грипът няма да го има през обичайния му сезон, заради доминантността на SARS-а, както и заради повечето мерки като цяло - маски, социални дистанции и тн; надявам се някой в България да е помислил и да е поръчал достатъчно за тази есен, защото е много вероятно при наличието на хора с имунитет срещу ковид-а, грипната зараза да намери почва за повече разпространение

Виж сега, мислех да не ти отговарям.

Но ще го направя, защото те уважавам и защото съм в т.нар. здравна система, и може би, съм по-навътре в нещата:

1.Как и кой, доказа, че нямаше грип тази зима? И кого го интересуваше, има или няма?
Всички смъртни случаи, бяха от Ковид - и зарязаните онкоболни, и зарязаните хронично болни, и зарязаните, нуждаещи се от инвазивни кардиопроцедури, и,и,и…
2. Фармацевтичната фирма на сина ми, е дистрибутор на ваксините  у нас, така че, много добре знам, какво и колко се внесе. 

Но пак казвам - не искам да споря, щото няма смисъл.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 18 минути , AlexandraKo каза:

Тази теория се прокрадваше в изявите по медиите и на някои наши медици. 

И аз си сложих противогрипна, както го правя всяка година. Ако малко пази и от Ковид, щеше за бъде бонус. 

И без да проповядвам, фактите са следните: от 1 година почти не съм се пазила, пътувам с маска постоянно в градски и междуселищен транспорт, на работа слагаме маски по коридорите, в кабинетите почти не се случва, маска слагам в  магазин, аптека, поликлиника, на улицата съм без маска, независимо от количеството хора. Не съм боледувала и нямах антитела преди ваксинирането. След ваксинирането - над 11 000 единици. Това не ме опази от летния вирус, с който ме зарази внучката ми този месец.

Всеки си прави изводи и взема решение за себе си. Никой не може и не бива да налага поведение, защото не можем да сме абсолютно сигурни в правотата си.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 минути , AlexandraKo каза:

Но ще го направя, защото те уважавам и защото съм в т.нар. здравна система, и може би, съм по-навътре в нещата:

1.Как и кой, доказа, че нямаше грип тази зима? И кого го интересуваше, има или няма?
Всички смъртни случаи, бяха от Ковид - и зарязаните онкоболни, и зарязаните хронично болни, и зарязаните, нуждаещи се от инвазивни кардиопроцедури, и,и,и…
2. Фармацевтичната фирма на сина ми, е дистрибутор на ваксините  у нас, така че, много добре знам, какво и колко се внесе. 

имаше данни и за България, ако държиш ще ги потърся - бяха единични бройки доказани проби с грипен вирус

но примерно за САЩ числата са -  доказани с проби над 38 000 000 грипни случаи за сезон 2019-2020 и 2124 случая за сезон 2020-2021, мога и линкове да дам,, но надали има смисъл

а ето го и първият от мизерниците, изобличен публично

https://gospodari.com/lekar-izdava-sertifikat-za-vaksina-bez-vaksinatsiya/?fbclid=IwAR0v8zZgEhZZ1xuLNjFk8WL19vXV3gKyRgt6qlS7dA7UCHt_DawSsxoU4lk

Публикувано:

Вижте сега, както е казал поета : "Носете си новите дрехи..."

Та това префасонирано в днешните времена е : пътувайте докато можете, че не е ясно кой и кога ще затвори кранчето и пак ще ни закотвят по къщите.

То е ясно че това скоро няма да приключи, ни с ваксини, ни с маски. И на 100% де се ваксинираме пак ще изникне версия  Епсилон, Капа, Сигма... та до Омега.

Та ... тогава ще нищим пак Ковид темата на нов глас 😉

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 32 минути , antea каза:

имаше данни и за България, ако държиш ще ги потърся - бяха единични бройки доказани проби с грипен вирус

но примерно за САЩ числата са -  доказани с проби над 38 000 000 грипни случаи за сезон 2019-2020 и 2124 случая за сезон 2020-2021, мога и линкове да дам,, но надали има смисъл

а ето го и първият от мизерниците, изобличен публично

https://gospodari.com/lekar-izdava-sertifikat-za-vaksina-bez-vaksinatsiya/?fbclid=IwAR0v8zZgEhZZ1xuLNjFk8WL19vXV3gKyRgt6qlS7dA7UCHt_DawSsxoU4lk

Gospodari.com?

преди 42 минути , AlexandraKo каза:

Ааа, отговаряй, отговаряй, за някои мнението ти е интересно.  Точно защото си медицинско лице. Да четем в интернет всички знаем. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Да ви заостря вниманието , към една статия, снимала съм , една част от текста:

46D435D8-9FFD-4DEF-9DD1-171F75D92C6E.jpeg.06bbaf40192a9deaef045917a6736e2c.jpeg

https://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/mrrb-vrushta-nad-490-mln-lv-za-hemus-v-centralniia-biudjet?fbclid=IwAR1HoiKGKUQHfwMGD_o-j04BhmUdVuuwwE8jXTldLuNdBK_oz47h6j6kSQk

Не че нещо, ама, @ivan69,да не излезе прав:)))

За това, не се мОтайте, ами, пътувайте, дорде може. Че пак ще ни затворят:(((

Отговорът съм си го намерила. Давам тема за размисъл.

Визирам горния цитат.

Не искам да споря, но подобни факти има, разни и разнообразни:))))

Алекс, то се знае,че ще си играем на затвори-отвори и преди да започнат да пишат разни статии. Ясно е като бял ден!Незнам кога това,ще се случи в България, но за Германия това ще бъде факт след изборите през септември 🙂Така, че да си попътуваме докато можем. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 33 минути , slujitel каза:

Gospodari.com?

Ааа, отговаряй, отговаряй, за някои мнението ти е интересно.  Точно защото си медицинско лице. Да четем в интернет всички знаем. 

Някъде ми се мЕрна, че у нас, от здравните работници - лекари/ около 30 000, зъболекари около 10 000 и лица по здравни грижи , грубо 40 000/ = 80 000 , ваксинираните са 20%.

Не го намирам, къде беше.

И се питам - ако е така, защо ли?

преди 5 минути , Blagovesta78 каза:

Алекс, то се знае,че ще си играем на затвори-отвори и преди да започнат да пишат разни статии. Ясно е като бял ден!Незнам кога това,ще се случи в България, но за Германия това ще бъде факт след изборите през септември 🙂Така, че да си попътуваме докато можем. 

Ми имам отговор- тия ваксини, дето ги набълваха, нали трябва да се продадат?
А какъв по-хубав бизнес от този, да ги плащат правителствата…

За АЗ вече си говорят за трета доза, като да е витамин С:)))

След малко, ще се присетят и останалите…

• Харесвам 8
Публикувано:

Аз имам само 1 вътрешно, ъъъъ, безпокойство. Ваксините пазят. Спасението е във ваксините, това ни говорят още От миналата година. Ваксинирайте се, за да си върнете живота. Ааа, да припомня, първо беше Стойте вкъщи, за да си върнете живота. После, Ваксинирайте се. Та, в Израел се вакинираха. За групов имунитет и би трябвало всичко да е ок. Защо продължават да се изследват??? Не е ли връщане към нормален живот, след като сме ваксинирани, защитени, да си живеем живота? Какво нормално има да продължим с тестове? За мен нормален живот значи :Браво, ваксинирахте се, имаме имунитет, хайде забравяме случая. Нищо повече не можем да направим и това е. А това което се случва, е много гнило. Ама много. 

Аз се ваксинирах миналата година срещу грип, заедно с всички деца, мъжа ми също,но той се ваксинира всяка година. Съжалих, защото с това седене вкъщи нямаше смисъл. А ковида го изкарахме леко, може и заради грипна та ваксина да беше. И, едното ми дете направи епилептичен гърч 2 седмици след тази ваксина. За мен има връзка. Смешното е, че ако беше след изкаран ковид, той щеше да е виновен, защото вече всички за всичко ковида изкарват виновен. Ама не е той,  психиката е. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 10 часа, Брани каза:

Искам само да кажа, че много се радвам, че тази тема вече не излиза сред Последните дискусии ...

🙂

И аз това си мислех тези дни радостно. Ама защо ти трябваше да я повдигаш пак 😉 ? 

Аз да напиша какво се случва в нашата провинция. 
70% от населението е ваксинирано с поне една доза, 26% с две дози. Случаите ни започнаха да намаляват постепенно - от 1500 на ден през март до 29 вчера. 

От средата на май, след като осезаемо започнаха да намалят случаите, постепенно започнаха да падат и рестрикциите. От 1.07 ще сме без маски в затворени обществени помещения. От 5.07 може да се пътува навсякъде в Канада и ако се връщате в Канада от друг континент, ваксинираните с две дози няма нужда да се карантинират. Границата със САЩ казват, че ще я отворят на 21.07. 

В общи линии правителството на нашата провинция са постоянни са в съобщенията и действията се водят от логиката - по-малко случаи води до падане на рестрикциите. 

Съобщиха също така, че ковид вече не е emergency situation и няма да наблягат толкова много на новините свързани с него. В общи линии живота си продължава. 

Не знам само какво ще стане есента. Интерсно ми е дали ще има увеличаване на случаите, как ще действат тогава и ще има ли пак рестрикции. 

Относно грипа и грипната ваксина миналата есен - тук ни предлагаха ваксина и много хора се ваксинираха. Нашето семейство не я сложихме тази ваксина, но изкарахме сезонния грип, въпреки, че си стоим вкъщи. 

Относно защо не работеше локдаунът в някои европейски държави - ами простата причина според мен е, че хората не спазваха мерките и не вземаха нещата на сериозно. Освен това Европа е много населена, а територията ѝ е малка и сигурно е трудно да се спазват мерки, както тук примерно, където има огромни разстояния и не толкова много хора.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Проблемът е, че не става дума за спор, а за валидни аргументи. Лично аз съм изненадан, че именно човек от системата едва ли не поставя под съмнение медицинския характер на пандемията и непрекъснато осмива свои колеги и под една или друга форма саботира техните усилия. А непрекъснатото повтаряне, че не искаш да спориш, но все пак държиш още веднъж да подчертаеш колко си навътре в нещата е доста патетично...

• Харесвам 8
  • Браво 2
Публикувано:
преди 3 минути , Duke каза:

Проблемът е, че не става дума за спор, а за валидни аргументи. Лично аз съм изненадан, че именно човек от системата едва ли не поставя под съмнение медицинския характер на пандемията и непрекъснато осмива свои колеги и под една или друга форма саботира техните усилия. А непрекъснатото повтаряне, че не искаш да спориш, но все пак държиш още веднъж да подчертаеш колко си навътре в нещата е доста патетично...

Отново те оставям, ти да си прав.

• Харесвам 6
Публикувано:

според тази статия, към 16 април ваксинираният медицински персонал е

Цитат

Ваксинираните специалисти по здравни грижи са около 22 000. При лекарите процентът на ваксинираните е най-висок - между 80% и 90%, като това са общо 33 450 души. Зъболекарите са около 5000, а магистър-фармацевтите - 2700.

дали е вярно, те си знаят, според официалната ни статистика лекарите към 31.12.2020г. са по-малко от ваксинираните лекари към 16.04.2021

Публикувано:
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Отново те оставям, ти да си прав.

Не е важно аз да съм прав, жалко, че за пореден път не искаш да разбереш какво искам да кажа, а търсиш причината на друго място...

• Харесвам 1
Публикувано:

От това което е минало, до сега винаги са познвали за вълните. Аз лично съм уверен, че ще има нова вълна на есен с някакъв щам и ще има нови затваряния.

Имам познат работещ в болница в България, снабдява с кислород и никъде не махат разните му допълнителни инсталации, чакали есента и новите вълни.

Явно каквото кажат ще стане по един или друг начин.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.