Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

правилно го каза @Duke, без валидни  аргументи е невъзможно да стане разумен спор

каквито и факти да се привеждат,  каквито и данни от репутационно- отлични източници да се дават, отсреща винаги ще казват, че са  "спуснати"", или по телевизора са казали друго, или че имат вътрешна информация от нонейм дистрибутор (някой ден когато и тези ваксини стане да се продават на пазарен принцип, може да се смени плочата и да се окажат изведнъж супер добри)

така че и аз като @Lyubina смятам, че темата токончателно трябва да остане за хората, които имат нужда да се надъхват,че всичко е измислено, без значение че световният научен консенсус смята обратното

п.с. не си подарявам апартамента

• Харесвам 9
Връзка към коментар

То станахме латерни, ама:

Световния научен консенсус не е консенсус, просто в 21 век има повече цензура, отколкото в Социалистическа България. 

Това, че някои хора не искат да се ваксинират, не ги прави страхуващи се от чипиране, и многото лекари, неваксиниращи се, са доказателство. Отделно, ваксините имат странични ефекти, понякога по-лоши от изкарване на вируса и факта, че това се крие не означава, че не е истина. 

Много е хубаво човек да си заравя главата в пясъка и да смята, че нещата не са такива, каквито изглеждат, но нека да не принуждава другите да правят същото. 

И, ако хората са разсъждавали по този начин исторически, нямаше да има прогрес, щяхме още да сме в племена и да вярваме на шамана, каквото и да ни каже. 

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 9 часа, boogy83 каза:

Снощния мач...а да си спомняш случайно мачовете от груповата фаза? Защото ще ти ги припомня с няколко снимки, но предполагам ще имаш добро обяснение за това? 

Не знам какво се опитваш да кажеш, но предполагам става дума за липса на информация. В противен случай щеше да знаеш, че по време на EURO2020 на всеки стадион се допуска различен брой публика - от 15% в най-рестриктивно настроените страни, както беше на стадиона в Мюнхен, до 100% в страни с по-малки рестрикции, какъвто беше случая с Будапеща...

Моето мнение беше свързано конкретно с UK. Въпреки че не съм фен на това правителство, трябва да призная, че поне на този етап начертаната преди няколко месеца програма за излизане от пандемията и постепенно отпадане на ограничителните мерки се спазва. Мачът на Уембли онзи ден е потвърждение на този факт. Ако в груповата фаза, Англия игра на Уембли пред публика представляваща около 25% от Уембли, от осминафиналите нататък публиката вече е увеличена до 50% от капацитета на стадиона...

Наистина не разбрах какво точно се опитваш да кажеш...

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, luba_rizova каза:

То станахме латерни, ама:

Световния научен консенсус не е консенсус, просто в 21 век има повече цензура, отколкото в Социалистическа България. 

Това, че някои хора не искат да се ваксинират, не ги прави страхуващи се от чипиране, и многото лекари, неваксиниращи се, са доказателство. Отделно, ваксините имат странични ефекти, понякога по-лоши от изкарване на вируса и факта, че това се крие не означава, че не е истина. 

Много е хубаво човек да си заравя главата в пясъка и да смята, че нещата не са такива, каквито изглеждат, но нека да не принуждава другите да правят същото. 

И, ако хората са разсъждавали по този начин исторически, нямаше да има прогрес, щяхме още да сме в племена и да вярваме на шамана, каквото и да ни каже. 

Познаваме се лично и много добре знаеш, че имам чудесно мнение за теб и цялото ти семейство! Затова и ще си позволя да ти направя едно (не)прилично предложение...

Опитай се в свободно време да извадиш всички свои мнения в тази тема в един отделен файл. Ако при прочит на дисертацията, която ще се получи след това, не изпиташ вътрешното усещане, че четеш мнения под индиго, писани сякаш от някой компютърен бот, аз наистина не виждам причина повече да правя опит за какъвто и да е било рационален спор/дискусия с теб...

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Duke каза:

Познаваме се лично и много добре знаеш, че имам чудесно мнение за теб и цялото ти семейство! Затова и ще си позволя да ти направя едно (не)прилично предложение...

Опитай се в свободно време да извадиш всички свои мнения в тази тема в един отделен файл. Ако при прочит на дисертацията, която ще се получи след това, не изпиташ вътрешното усещане, че четеш мнения под индиго, писани сякаш от някой компютърен бот, аз наистина не виждам причина повече да правя опит за какъвто и да е било рационален спор/дискусия с теб...

Не, че нещо,  но това е валидно за всеки писал тук. Всеки си има мнение и вярва в него. Чете и чува това, което съвпада с мнението му и е глух и сляп за това,  което не съвпада.

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Дюк, така е, не споря, и даже и не искам да споря с никой. Аз изрично казах, че сме латерни. Ама и не смятам, че има смисъл изобщо да се убеждаваме в нещо, защото всички си повтаряме опорните точки, просто за спорта. За това и Брани например ми е весело, като се включва, макар и по някои въпроси да мисли различно. 

Та, още отначало тази тема не е с цел някой да бъде убеден, а просто като място да си споделяме мислите, поне с цел да има представителност на различни мнения. 

Та, не знам защо така дълбоко се приема всичко, в настоящия момент нещата са ок, като се променят, ще се променят. Няма да ни пита никой. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 28 минути , slujitel каза:

Не, че нещо,  но това е валидно за всеки писал тук. Всеки си има мнение и вярва в него. Чете и чува това, което съвпада с мнението му и е глух и сляп за това,  което не съвпада.

Напълно съм съгласен с теб, но разликата е в аргументацията... 😉 

Връзка към коментар

Има много нелогични неща, криене и пр в цялата ваксинация и затова много се отказват или ги е страх по различни причини. Не мисля, че някой тук го е страх от чипиране.

Някой може ли да обясни дори като на идиот, как с ПСР и антиген мога да мина навсякъде, включително със стар положителен ПСР, хем се знае, че не са на 100% достоверни, обаче с доказана кръвна проба за антитела не може.?

Последното  при всички случай е най-достоверното от изброените, но то не се зачита никъде за нищо.

Само това е достатъчно всичко да се гледа под лупа за мен.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 43 минути , slujitel каза:

Не е точно така. Аз чета и мнения, несъвпадащи с моето на 100%. Толерирам процент някъде между 97 и 98! Смятам, че това доказва моята широка скроеност.

🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 32 минути , Alexander каза:

Само това е достатъчно всичко да се гледа под лупа за мен.

За пореден път моля да обясните за лупата, че наистина ми е любопитно какво продължава да подклажда теориите на конспирациите...

Ама, ако може аргументирано, както аз аргументирано не веднъж обясних защо считам масовата ваксинация за единствено възможното бързо и повсеместно решение за излизане от пандемията...

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Alexander каза:

файсбук 

Да, но фейсбук си е частна компания с техни си правила и политики и никой не е казал, че трябва да се ползва задължително FB, има голям избор от множество подобни платформи. 

Връзка към коментар

Малко ще ви отклоня от много смислената дискусия, ама както бях споменал преди около седмица, майка ми беше приета в болница преди около 10 дни. Та, за наша радост я изписаха, бая антибиотици и всякакви други работи и вляха, ама е по-добре сега. Обаче имаме следния проблем - лекуващата лекарка отказва да и каже каква е диагнозата, да и дадат епикризата и т.н. Всеки път с различни оправдания - първо сестрата каза, че не я знае, лекарката щяла да я каже. После като хванахме лекарката на тясно, тя пък твърди, че не я пишело в картона, там били само медикаментите вписани, които и вливат. Диагнозата била записана на едно CD и само там я пишело. Това възможно ли е и така ли е, че нямам опит с български болници? Мистериозното CD сега май почна да изчезва. 

Знам, че не е по темата за ковид, обаче понеже тук бях писал, затова и тук питам. По какъв начин можем да се доберем до поставената диагноза, на базата на която се е провеждало лечението?

• Шок 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , Duke каза:

За пореден път моля да обясните за лупата, че наистина ми е любопитно какво продължава да подклажда теориите на конспирациите...

Ама, ако може аргументирано, както аз аргументирано не веднъж обясних защо считам масовата ваксинация за единствено възможното бързо и повсеместно решение за излизане от пандемията...

Нали дадох моите аргументи и факти, лупата да я оставим. С нея имам предвид, че след като за абсолютно видни неща се правят на луди или както им е удобно, какво остава за други по-скрити.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , Duke каза:

Ще се опитам аз да обясня мен какво ми прави впечатление. Предполагам и другите ще кажат за тях си :

- Ваксинацията като доказателство за имунитет -ок. Логично и разбираемо.

- Преболедуване , но само след ПСР , без антиген - нелогично, необяснимо . Защо ? Преболедувалите, установени с антиген по-малко боледували ли са ?

- Не приемане на тест за антитела за доказателство за .... налични антитела ( демек налична защита от вируса) - нелогично, необяснимо. Пак въпрос защо?

Ако целта е реалната картина на защитени - имунизирани и преболедували ( симптомно или не) - към даден момент , то най-логично е масово тестване за антитела и от там да се прави статистика:

- при ...% от ваксинираните ИМА/НЯМА изградени антитела

- при ...% от неваксинираните ИМА/НЯМА антитела

Генерално за държава Х - едиколко си процента от населението е защитено.

От там адекватни мерки за държавата и адекватна реакция на колко време да се прави такава статистика и промяна в мерки и прочие.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 4 минути , ivailo_radev каза:

Малко ще ви отклоня от много смислената дискусия, ама както бях споменал преди около седмица, майка ми беше приета в болница преди около 10 дни. Та, за наша радост я изписаха, бая антибиотици и всякакви други работи и вляха, ама е по-добре сега. Обаче имаме следния проблем - лекуващата лекарка отказва да и каже каква е диагнозата, да и дадат епикризата и т.н. Всеки път с различни оправдания - първо сестрата каза, че не я знае, лекарката щяла да я каже. После като хванахме лекарката на тясно, тя пък твърди, че не я пишело в картона, там били само медикаментите вписани, които и вливат. Диагнозата била записана на едно CD и само там я пишело. Това възможно ли е и така ли е, че нямам опит с български болници? Мистериозното CD сега май почна да изчезва. 

Знам, че не е по темата за ковид, обаче понеже тук бях писал, затова и тук питам. По какъв начин можем да се доберем до поставената диагноза, на базата на която се е провеждало лечението?

Това не е първи подобен случай с епикриза, в последния месец. Ще питам какво стана с другия и ще пиша пак 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@ivailo_radev Епикриза са длъжни да дадат, в деня на изписването или няколко дни по-късно. Хартиена е и там пише - от какво и с какво е лекувана.

Сега виждам предния пост - ама какви са тия работи? 

Ако не я дадат доброволно, аз не бих се молила, а бих пратила покана. Ако е вярно изобщо, защото ми се вижда доста странно.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 3 минути , funny каза:

- Ваксинацията като доказателство за имунитет -ок. Логично и разбираемо.

Сама пишеш, логично и разбираемо...

преди 4 минути , funny каза:

- Преболедуване , но само след ПСР , без антиген - нелогично, необяснимо . Защо ? Преболедувалите, установени с антиген по-малко боледували ли са ?

Кой тест, на кой производител, издаден от кой, проследим как? 

преди 5 минути , funny каза:

- Не приемане на тест за антитела за доказателство за .... налични антитела ( демек налична защита от вируса) - нелогично, необяснимо. Пак въпрос защо?

Виж по-горе, отново говорим за тест и отново опираме до субективни категории...

Имаме ли консенсус, че при хипотетично 100% ваксинирано население на планетата, пандемията ще остане в миналото?

И обратно, можем ли да твърдим, че хипотетично при 100% негативни тестове на населението на планетата на произволна дата, същите тези тестове ще бъдат негативни и на следваща произволна дата?

Връзка към коментар
преди 33 минути , Duke каза:

Имаме ли консенсус, че при хипотетично 100% ваксинирано население на планетата, пандемията ще остане в миналото?

И обратно, можем ли да твърдим, че хипотетично при 100% негативни тестове на населението на планетата на произволна дата, същите тези тестове ще бъдат негативни и на следваща произволна дата?

Принципно за момента - да, с уговорката че все още не знаеме колко от вакиснираните изграждат антитела. Което пак ни връща на ... тест за антитела.

Не ще да е кой знае колко голяма философия да дадат критерии и за този тест ( както за антигенните)

След като може да сътворят ваксини за 6-7-8 месеца , а дано могат и да кажат критерии за тестовете за антитела 😉

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Дани Магелани
Преди 1 час, ivailo_radev каза:

От болницата са ЗАДЪЛЖЕНИ да ви дадат епикриза, в която освен диагнозата , са описани всички изследвания и показанията, разчитане на ренгени, скенери и т.н. Подай искане към ръководството на болницата и копие до Здравната каса. Може да го пратиш по имейл, ако няма как да го заведете през деловодство, все остават доказателства. Може и нотариална покана да пусне някой от ваше име. Търси си правата! Плащаме им безумни осигуровки, да поработят!

Преди 2 дни водихме внучката с висока температура в Токуда. За преглед, вземане на кръв  и рентген, гледане на резултатите от 12,30 до 19 ч. Измъчихме детето!

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , ivailo_radev каза:

Ами сигурно не е за даване, ако е от ваксината. 

преди 1 час, Duke каза:

Напълно съм съгласен с теб, но разликата е в аргументацията... 😉 

Ти не приемаш нашата аргументация, ние не приемаме твоята. Все едно и също е. Няма да рискувам собственото си здраве заради общността,  щом ми е позволено.

преди 57 минути , Фил каза:

Къде това? В Северна Корея, в Беларус, в Русия ... ? :scratch_one-s_head:

Ти наистина ли вярваш, че в днешно време в България няма цензура по телевизията,  вестниците,  сайтовете? И не само в България.  Никога ли не си се сблъсквал в реалния живот,  да си бил там и да си видял с очите си едно, а после да четеш и слушаш съвсем друго?

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , ivailo_radev каза:

По какъв начин можем да се доберем до поставената диагноза, на базата на която се е провеждало лечението?

Входирай си писмено искане с номер, нещо, което да оставя доказателства и не спирай да я искаш. Личния и лекар не вижда ли документация като и влезе в ел. досие?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , slujitel каза:

Ти не приемаш нашата аргументация, ние не приемаме твоята. Все едно и също е. 

За пореден път ще напиша, че не е важно какво аз приемам или не приемам!

Важни са аргументите, а поне за мен аргументи са факти и обстоятелства, които са доказани и не подлежат на тълкуване. Всичко останало са необосновани твърдения, които изразяват единствено и само субективното усещане на своя автор...

преди 6 минути , slujitel каза:

Няма да рискувам собственото си здраве заради общността,  щом ми е позволено.

Благодаря за откровението! Това е все едно да признаеш, че ако на улицата станеш неволен свидетел на човек изпаднал в нужда, просто ще отминеш, защото ти е позволено...

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Duke каза:

Благодаря за откровението! Това е все едно да признаеш, че ако на улицата станеш неволен свидетел на човек изпаднал в нужда, просто ще отминеш, защото ти е позволено...

Това сега са глупости,  от нямане какво да кажеш. 

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.