Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Галин Маргаритов
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

Ако някой го интересува (едва ли, понеже не е някакъв камък в чужда градина), ето така изглежда цялата работа.

image.png.2086d2f95bee5eaaf21be4a28cfa0430.png

Моето е същото но ми излиза на кирилица ,как да го обърна на латиница ?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Galii каза:

Моето е същото но ми излиза на кирилица ,как да го обърна на латиница ?

Еми това писах и аз, че има като проблем - че е на кирилица. Не мисля, че сами може да си го обърнем на латиница.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 42 минути , Zaro каза:

Сканираш или качваш пдф? 

При мен не реагира на добавянето на файл.

Сканирах кода на разпечатан ПДФ. Иначе не реагира за качване и при мен нито за JPEG, нито за PDF. 

Връзка към коментар
преди 3 часа, ivailo_radev каза:

Еми това писах и аз, че има като проблем - че е на кирилица. Не мисля, че сами може да си го обърнем на латиница.

Не може, то си е заложено в самия код. 

Понеже не съм следил дискусията, този "телефонен сертификат" като бордна карта на телефона ли е или я замества?

Явно сме късметлии. Другите, като всичко им е наред от първия път, си имат само по един сертификат. Ние ще имаме вероятно и трети, в който ще има името и на латиница. Екстри....

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Alexander каза:

Епсилон, идващ от САЩ е 2-2,5 пъти по-резистентен към ваксините.

https://science.sciencemag.org/content/early/2021/06/30/science.abi7994

Буквите от гръцката азбука няма да им стигнат...

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Връзка към коментар

300 медици сезират съда срещу задължителната ваксинация в Италия

https://dariknews.bg/novini/sviat/300-medici-sezirat-syda-sreshtu-zadylzhitelnata-vaksinaciia-v-italiia-2275855?fbclid=IwAR2s7ymuBkrWEm0PFeLzfCLFRfG-oYJmehXD1Uam75kX5bGrwRkhHc8gAPY

• Харесвам 5
  • Браво 4
Връзка към коментар

Хм, много интересно. Току - що Министъра на здравеопазването, който е гост на 120 минути, каза нещо много интересно :Договорите, сключени с производителите на ваксини, задължават реципиентните държави да носят всяка отговорност при нежелани реакции. Всяко едно дело, водено срещу производителя и спечелено за негативни последствия, в крайна сметка ще се заплаща от съответната държава, приложила ваксината. Това е и причината да не могат да слагат ваксини на чужденци, защото ставаше въпрос за изтичащ срок на някои партиди. Значи, отговорността ще се носи, 1.От човека, който е принуден да се ваксинира по някакъв начин, подписва и съгласие, и 2. 

От държавата, и край. 

Твърде много станаха въпросите по пустите ваксини и хората с право си ги задават. Особено преболедувалите. Ето и мнението на Кантарджиев за имунитета на хората, изкарали болестта https://m.dnes.bg/obshtestvo/2021/07/04/prof-kantardjiev-preboleduvalite-imat-po-silen-imunitet-ot-vaksiniranite.495826/amp

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 27 минути , luba_rizova каза:

Хм, много интересно. Току - що Министъра на здравеопазването, който е гост на 120 минути, каза нещо много интересно :Договорите, сключени с производителите на ваксини, задължават реципиентните държави да носят всяка отговорност при нежелани реакции. Всяко едно дело, водено срещу производителя и спечелено за негативни последствия, в крайна сметка ще се заплаща от съответната държава, приложила ваксината. Това е и причината да не могат да слагат ваксини на чужденци, защото ставаше въпрос за изтичащ срок на някои партиди. Значи, отговорността ще се носи, 1.От човека, който е принуден да се ваксинира по някакъв начин, подписва и съгласие, и 2. 

От държавата, и край. 

Твърде много станаха въпросите по пустите ваксини и хората с право си ги задават. Особено преболедувалите. Ето и мнението на Кантарджиев за имунитета на хората, изкарали болестта https://m.dnes.bg/obshtestvo/2021/07/04/prof-kantardjiev-preboleduvalite-imat-po-silen-imunitet-ot-vaksiniranite.495826/amp

Това го коментирахме, още миналата година, ей тук, напред в темата:

3D4FC272-741D-41A1-AF7F-F9E47BE01C4A.png.4c12cdcc3265c04a3844aafc1b39a44f.png

Не е ново, знае се. Нали за това, се подписва информирано съгласие.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Аз не разбирам какъв е проблема. За операция на херния се подписвам - "да, съгласен съм да ме режат и съм наясно, че има риск". Нищо по-различно. Операцията на херния се прави от сума време, не е измислена миналата година.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , neuromancer каза:

Аз не разбирам какъв е проблема. За операция на херния се подписвам - "да, съгласен съм да ме режат и съм наясно, че има риск". Нищо по-различно. Операцията на херния се прави от сума време, не е измислена миналата година.

Проблема е ,че ако нещо се обърка при операцията ти от херния ,ще търсиш отговорност от лекаря, екипа, болницата, а не от държавата, в която си се оперирал. Поне аз така го разбирам-ако ти стане нещо в следствие на ваксината, най-много може да осъдиш държавата, но не и производителя на некачествения продукт, който е довел до евентуалното ти увреждане и/или смърт. Но това е направено най-вече за да се ограничат англо-американските професионалисти в застрахователните измами( лично мнение).

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Отдавна не ми се беше случвало, да гледам и да не вярвам на очите си.

Понеже ми е мерак да посетя остров  Форментера бях гледал преди години, че най-евтиния вариант е без преспиване с ферибота от Дения.

Пътя е 2 часа в посока в най-добрия вариант и може да се стигне в 10:30 или 11:30 във Форментера и да се тръгне на обратно в 21 часа.

Оказа се, че сумата за трима души, БЕЗ кола е 500-600 евро за след 10-15 дни! Гледах, пробвах различни дати, но това е положението. Има по-евтино за около 450 евро, но престоят се съкращава много.

Чак за началото на септември има в по-хубавите часове и голям престой за само 380-400 евро за трима пак.

Преди бях гледал, не помня цифри, но беше приемливо.

Не знам дали е заради ковида и истерията със цените, но това е положението.

• Харесвам 3
  • Шок 7
Връзка към коментар
преди 53 минути , Alexander каза:

Отдавна не ми се беше случвало, да гледам и да не вярвам на очите си.

Понеже ми е мерак да посетя остров  Форментера бях гледал преди години, че най-евтиния вариант е без преспиване с ферибота от Дения.

Пътя е 2 часа в посока в най-добрия вариант и може да се стигне в 10:30 или 11:30 във Форментера и да се тръгне на обратно в 21 часа.

Оказа се, че сумата за трима души, БЕЗ кола е 500-600 евро за след 10-15 дни! Гледах, пробвах различни дати, но това е положението. Има по-евтино за около 450 евро, но престоят се съкращава много.

Чак за началото на септември има в по-хубавите часове и голям престой за само 380-400 евро за трима пак.

Преди бях гледал, не помня цифри, но беше приемливо.

Не знам дали е заради ковида и истерията със цените, но това е положението.

Алекс, тия дни гледах хотелите на Форментера, за почивка.

И хотелите, и феритата - не са за гледане:((((Та се отказахл.

Били сме за един ден, преди време, като обикаляхме Майорка, пък нямам спомен, да е било толкова скъпо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На колега, 20+г, единият родител е починал, а той и другият родител са в интензивното отделение. GP-то до последно им е казвал, да бъдат спокойни, че това не е ковид.

• Шок 14
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Редно е да споменем и добрите новини _ намерението на Борис Джонсън да премахне изцяло мерките в ЮК, като посланието му е - сега или никога. Най-накрая казал, прекъснахме връзката между заболяването и смъртността. Ако успее да удържи на натиска на панкьорите (защото ги натискали, че било хазарт и бла бла) , аз лично ще го поздравя. Евала, Борис. https://news.bg/int-politics/boris-dzhonsan-obyavyava-razhlabvane-na-covid-19-merkite-v-angliya.html

Между другото, Германия обмисляла да промени политиката по отношение на Ваксинираните британци. Това, заедно с изцяло премахване на маски и простотии в ЮК, ако се случи, най_накрая ще даде посланието, което до сега не даваха - все пак има смисъл да се ваксинирате, защото тогава ще махнем наистина мерки, а не само да ви лъжем. Дано. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Те останалите мерки изобщо не са кой знае какви, да не говорим, че вече и малко хора им обръщат внимание, Борисчо е насъбрал обаче гнева на родителите и учителите в момента, защото един случай да има в училище, в техните т.нар. "bubbles", пращат всички деца вкъщи, хората са бесни, включително и аз. В училището на детето са по 4 паралелки на година и вече има над 400 деца в самоизолация, защото има по един случай в първи и трети клас, (този от 3ти клас е и на занималня), и повечко случаи в една паралелка от 6-ти клас. И това е масово, има деца, които вече са седяли в карантина по 3-4 пъти, защото някой си в съвсем друга паралелка е бил позитивен, ама понеже може да са се разминали в коридора или в междучасието са били на същия двор, айде марш да си поседиш на затворено... Директорката ни се чуди какво да прави ама ония отгоре нали трябва да спуснат нещо, не може самосиндикално... 

• Харесвам 1
  • Шок 4
Връзка към коментар

@searus, това е много тъпо наистина, дано се промени. Да изолират децата от паралелката, ок, ама наоколо... Надявам се да направите подписка или нещо подобно и да го преразгледат, освен ако не отпадне барабар с останалите мерки. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

О, те медиите са го подхванали, ама докато се случи нещо, годината ще е свършила и вместо да се наслаждават на ваканцията, една голяма част трябва да си седят вкъщи, да не говорим колко хора пък имат планове за пътуване, почивка и т.н...

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Alexander каза:

Малко се отклоняваме от темата, ама  защо не го направиш с фери от Ибиса - 30-тина евро двупосочен билет? 

Да не говорим, че до Ибиса може да стигнеш за нЕкви си €55 (и то без минаване през ония сайтове)

image.png.ccd743500cd6c6b9d24d18ac899c3c11.png

-----------

image.png.8bb092041845637f80c41656a3289624.png

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Този служебен здравен министър нищо не направи за увеличаването на ваксинираните вред населението, но пък със заповедите от последните дни утвърди всички изказвания против ваксините, че голям келепир от тях няма. Хубаво, че изборите са след седмица и го е ударил на уволнение, що пък друг да не плати цената за това? 

Сертификати, дрън-дрън, влизане от ЕС - Испания и Кипър само PCR тест. Поводът ми е от темата с Ограниченията, но пускам коментара си тук, за да не разводнявам там темата с хейт. 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.