Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 49 минути , Coo каза:

Имаше един гръцки линк с всяка област на Гърция и инфо колко заразени има, опитвам се да го намеря, може ли да ми припомните как беше?

След две седмици сме в Гърция и искам да следя изкъсо нещата, вкл. по райони, за да не се получи тъпотия както МЗ насади хората пътуващи от Кипър и Испания. Има две-три седмици докато заминем и се върнем, но не знам в кой ден в МЗ ще се събудят с г*за нагоре и ще я обявят за червена. Ваксинирани сме, но наобратно ако трябва да правим, навреме да запазвам PCR тестване преди полета. Гърция на картата на Реопен.Еуропа още е зелена, но по "българските" стандарти е оранжева. Да съм подготвена. @№$%€§ как ме дразнят тези от МЗ+РЗИ.

Аз тука следях, но не ми се вижда май актуализирано https://uoa-youthshare.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/18e21a4a15d548569ae8b9f5c1cc0407

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Victoria каза:

Този ми го праща грък миналата година, не знам дали него визираш и дали има достатъчно информация там: https://lab.imedd.org/covid19/?lang=en

Благодаря! Приличаше на този, но беше само на гръцки и интерфейса беше в гама зелено-тъмнозелено за бройката новозаразени или нещо такова... 

Този твоя също е готин, пише за всеки остров-район колко са хванати на влизане (самолет, кораб) за последната седмица или ден и може да се сметне евентуално колко е местното и.. после да се хвърля боб какво ще е след 2-3 седмици 🙂

Преди 1 час, Ninkata17 каза:

Аз тука следях, но не ми се вижда май актуализирано https://uoa-youthshare.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/18e21a4a15d548569ae8b9f5c1cc0407

Благодаря! Сега ще го видя подробно дали е...

Връзка към коментар
преди 10 часа, Брани каза:

Прецака се! Защо просто не изчака другите да се ваксинират ...

Много, язък 😆! От сега нататък ще се допитвам до теб за важни решения 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 47 минути , Roje каза:

На 3 юли, в ранния следобед на Терминал 2 аз показах двата листа- разпечатани сертификати / моя и на жена ми/, медицинската сестра или каквато е там само ги погледна, каза добре и това беше. Ама на кого са тези сертификати, да свери имена с паспорти или лични карти, да сканира кода за валидност на сертификата- ЗАБРАВИ! И това ако не е отбиване на номера и познатия български рефрен : Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим...

преди 3 минути , AlexandraKo каза:

Ееее, разчита се на почтеност и самосъзнание:))))

На всички им е писнало - и на проверявани и на проверяващи.

Но да не си мислим, че това е само при нас - дъщеря ми каза, че познатите и колеги и приятели в Швейцария масово пътуват с преправени тестове . А тя Българи в обкръжението си там няма .

• Харесвам 9
  • Шок 3
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
1 hour ago, funny said:

в Швейцария масово пътуват с преправени тестове . А тя Българи в обкръжението си там няма .

Това като онова с испанците , дето сваляли маските да се разцелуват по три пъти и други басни  разни... разбира се няма как да знаем каква точно е истината.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , stanimir каза:

Това като онова с испанците ли, дето сваляли маските да се разцелуват по три пъти и други басни ...

Аз май един път те попитах дали стандартно си крив на целия свят или е временно явление. Е май е перманентно.

И не нито едно не е басня. Хората реагират различно и действат различно . И това че ти не го одобряваш или не го вярваш, не спира света да се върти, нито да функционира по определен начин.

ПП. Може би ако покажеш величието си на света ще вземе да се съобрази с теб.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Не , само когато се пишат небивалици които да паснат на тезите ни.

Живеещи в Испания тогава писаха ,че едва ли е точно така ,сега да чакаме и живеещите в Швейцария ли ?

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , stanimir каза:

Не , само когато се пишат небивалици които да паднат на тезите ни.

Абсолютно.

Да се твърди, че в Швейцария "масово" пътуват с преправени тестове на базата на супер представителна извадка на няколко приятели е несериозно. 

Живея в Швейцария и не мога да се съглася. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

На почти всички са им писнали всички мерки. В Швейцария още на първата ни спирка възрастна дама ме спря и каза, че не ми трябва маска навън. Но и присъствахме на три скарвания на хора с неправилно поставена маска на закрито. 

Все пак ние сме видели достатъчно швейцарци, бутащи колелата си в средата на нищото, заради табела че не могат да ги карат. И не вярвам да си фалшифицират тестовете, те са и безплатни. На сухопътната граница не сме имали проверки, така че защо им е да мамят. Експатове от други държави ок, може да го правят, но пак няма особен смисъл.  

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Lindt каза:

И не вярвам да си фалшифицират тестовете, те са и безплатни.

Безплатните са за лично тестване. Те не са за пътуване. И да имат по 5 на месец на човек

преди 10 минути , MCC каза:

Абсолютно.

Да се твърди, че в Швейцария "масово" пътуват с преправени тестове на базата на супер представителна извадка на няколко приятели е несериозно. 

Живея в Швейцария и не мога да се съглася. 

Ами в групата от 8 човека които пътуваха за Ибиза , само тя беше с тест за който плати 200 франка .

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 10 минути , Lindt каза:

Но и присъствахме на три скарвания на хора с неправилно поставена маска на закрито. 

Аз пък видях преди месец сам щофьор в леката си кола на един междуселски път в България,без трафик да кара със сложена маска.Какъв е смисъла.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 минути , MCC каза:

Ами това е повече показателно за групата, отколкото за Швейцария 🙂

то е като да кажа, че понеже синът ми ще пътува с голяма група приятели за рожден ден на Миконос, и всички са ваксинирани, та значи в България 100% от хората /или "масово"/ са ваксинирани

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 5 минути , funny каза:

Безплатните са за лично тестване. Те не са за пътуване. И да имат по 5 на месец на човек

Безплатните бързи тестове, които ние си бяхме резервирали в Сен Морис, бяха ок за пътуване. И това беше основанието, с което си ги букнахме. Е, накрая с 01.07 ни отпадна необходимостта да ги правим. Нямам представа на колко броя имат право, но 5 броя не са малко. Четох, че на влизане в Швейцария после не се приема бърз тест, а само PCR, защото не могат да са сигурни в стандартите на чуждестранните лаборатории.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Идеята не е да се заяждаме на дребно. Има от всички “отбори- ягодка и черешка” на всякъде. И  ако искаш го виждаш, ако - не го.

Затварянето на очите за каквото и да било не означава, че автоматично то престава да съществува

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 1 час, stanimir каза:

Не , само когато се пишат небивалици които да паснат на тезите ни.

Живеещи в Испания тогава писаха ,че едва ли е точно така ,сега да чакаме и живеещите в Швейцария ли ?

Имало е и статии по въпроса още февруари. Но то пък, след като живеещите в Швейцария са казали, няма да вярваме на някакви власти я.

https://www.rts.ch/info/economie/11967566-le-marche-noir-de-faux-tests-negatifs-au-covid19-inquiete-les-autorites-suisses.html

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, funny каза:

Имало е и статии по въпроса още февруари. Но то пък, след като живеещите в Швейцария са казали, няма да вярваме на някакви власти я.

https://www.rts.ch/info/economie/11967566-le-marche-noir-de-faux-tests-negatifs-au-covid19-inquiete-les-autorites-suisses.html

Иначе-българите не спазваме законите и сме тарикати....

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Навсякъде по света ще се намерят хора, които не спазват законите или някакви правила. Както и в линка по-горе се казва, че има засечени случаи на фалшифицирани тестове (като не е уточнено дали са били представени от швайцарци, французи, българи, австралийци или папуаси).
Когато обаче се каже "масово", това добива съвсем друг смисъл.  

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 13 минути , Фил каза:

Когато обаче се каже "масово", това добива съвсем друг смисъл.  

Масово, тръгна от "четене с неразбиране", защото ако подскочилите на два метра магеланци се върнат на публикацията ми и прочетат , може и да видят че пише :

"познатите и колеги и приятели в Швейцария масово пътуват с преправени тестове"

А колкото до изказването на @MCC  какво му говори това за "групата", мога да му/и дам и статистика за още "по-задълбочен" анализ :

- 7 човека - работещи на експертни почиции в една от двете големи швейцарски банки с възрастов диапазон 27-40 год. Основно швейцарци ( 2 изключения от Германия и Полша). 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Винаги ми е било противно това българско ниско самочувствие, и натякване "само българите тарикати, Бай Ганя лъже, само тук ще ти се случи..." Еми не е така, нявсякъде има и мошеници и спазващи правилата, но на, и за тези неща намерихме да спорим и да се скараме. Убедена съм, че ако проверяват щателно на всеки теста, сверяват имената и прочие, тогава ще се оплачем, че има опашки и забавени полети. 

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Фил каза:

Извинявам се, че не съм разбрал добре какво се е имало предвид под "масово".

При толкова внушения в една или друга посока в темата, аз също вече не смогвам да следя логическата нишка, но така или иначе сблъсъкът на философии продължава с пълна сила... 😛 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.