Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 4 часа, funny каза:

Аз май един път те попитах дали стандартно си крив на целия свят или е временно явление. Е май е перманентно.

И не нито едно не е басня. Хората реагират различно и действат различно . И това че ти не го одобряваш или не го вярваш, не спира света да се върти, нито да функционира по определен начин.

ПП. Може би ако покажеш величието си на света ще вземе да се съобрази с теб.

Бих искал да те помоля да употребяваш думи като "величие", "велик", "величество" и други техни производни само във връзка с мен самия!  Много благодаря!!!

• Смея се 9
Връзка към коментар
преди 5 часа, stanimir каза:

Това като онова с испанците , дето сваляли маските да се разцелуват по три пъти и други басни  разни... разбира се няма как да знаем каква точно е истината.

В Италия го видях с очите си моногократно, пристигат един по един, или двама многобройна комапания приятели на съседна маса, свалят маските и се изреждат да се разцелуват всеки с всеки по три пъти, иначе по улиците са с маски. Във Франция поне не си даваха зор да носят маски по улиците, иначе здраво се разцелуваха, като се срещнат. 

На летищата Завантем и Шарлероа, хващат редовно такива с фалшиви тестове, но не може да се каже, че е 'масово', по скоро изкюченията правят впечатление. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 6 минути , zon каза:

В Италия го видях с очите си моногократно, пристигат един по един, или двама многобройна комапания приятели на съседна маса, свалят маските и се изреждат да се разцелуват всеки с всеки по три пъти, иначе по улиците са с маски. Във Франция поне не си даваха зор да носят маски по улиците, иначе здраво се разцелуваха, като се срещнат. 

На летищата Завантем и Шарлероа, хващат редовно такива с фалшиви тестове, но не може да се каже, че е 'масово', по скоро изкюченията правят впечатление. 

Колко ли не са хванали...

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Винаги ми е било противно това българско ниско самочувствие, и натякване "само българите тарикати, Бай Ганя лъже, само тук ще ти се случи..." Еми не е така, нявсякъде има и мошеници и спазващи правилата, но на, и за тези неща намерихме да спорим и да се скараме. Убедена съм, че ако проверяват щателно на всеки теста, сверяват имената и прочие, тогава ще се оплачем, че има опашки и забавени полети. 

Това "само българите" е като онова "масово".

Никой не е казвал "само българите", просто наблюденията ни са предимно върху тях. Отделно, като си казваме кривиците (примерно боклуците в реката на  Lindt) има някакъв шанс това да се промени, докато вероятно в Ганг боклуците са много повече, но пък няма полза да се споменават точно тук, освен да се знае, че Вуте е по-зле...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
В момента, stanimir каза:

В момента съм в Италия и за щастие вече почти никой не е с маска на улицата.. Вместо да си  пишем глупостите ...пътувайте.

Предполагам в момента на улицата са по желание маските, а не задължителни. 

Живот и здраве, и ако не скрои някой номер долоното вирусче да смени цвета някои зони и/или държави, след две седмици съм Италия. 

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 11 часа, dimitrov6 каза:

Аз пък видях преди месец сам щофьор в леката си кола на един междуселски път в България,без трафик да кара със сложена маска.Какъв е смисъла.

Това го гледам всеки ден в нашия район. Сам да си в кола и да си с маска, пълна безсмислица е това за мен.

Дори днес ми изпратиха във фейса как две момчета карат колела на природа (на снимката си личи, че е в балкан някъде), но с маски..... Това просто вече не го разбирам. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 8 часа, antea каза:

@searus като живееща там, би ми било интересно какво ти е мнението за това - https://www.johnsnowmemo.com/ ? 🙂

Моето мнение, ама ще опитам съвсем накратко, че ме е страх да не възбудя още дискусии 😄, е, че изобщо не ми е логично да обявяват как щяло да се стигне до 100 000 позитивни на ден, и това да не ги притеснява изобщо, защото от тези 100 000 повечето ще са деца и младежи, а нали те го карали леко. Тази мантра вече леко ме дразни, защото има процент (не знам какъв) деца, които всъщност не го изкарват никак леко (и с long covid), и аз като майка няма как да не се притеснявам. Само че за тези случаи почти не се споменава, защото те са в онзи, незабележимия процент... Отделно наглостта да заявят, че смъртните случаи пак щели да са толкова, ама само отлагали неизбежното, т.е. дай направо да им теглим ножа на тия неизбежните, че да се свършва с мерките, които и без това никой не спазва! И отделно предупрежденията, че като го пуснеш да мине през поне 2 милиона това лято, кой знае какво ще изскочи от торбата...

Като цяло определено вярвам повече на учени, отколкото на политици (като всеки нормален човек), и с повечето неща от линка съм напълно съгласна, но трябва да кажа, че го четох по диагонал, малко бях заета днес, но да, общо-взето настроението по медиите е пак критично към правителството и неговото решение (то това им е и работата на журналистите).

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 37 минути , Иван Попов каза:

Това го гледам всеки ден в нашия район. Сам да си в кола и да си с маска, пълна безсмислица е това за мен.

Дори днес ми изпратиха във фейса как две момчета карат колела на природа (на снимката си личи, че е в балкан някъде), но с маски..... Това просто вече не го разбирам. 

Влизат много мухи и други гадни насекоми като нямаш нещо на лицето и караш... А маските сега са достъпни и навсякъде 😉

Половинката ми е алергичен към някакви цъфтящи неща и откакто маските със супер филтър станаха под път и над път заради пандемията, втора година си ходи си с тях с кеф на отрито без кихане и да му тече носа, особено из поляните с "гадните цъфтящи", дреме му другите какво мислят за маските, без значение има ли хора или не... понеже не хората са му проблем, а алергията 🙂

• Харесвам 10
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Пфайзер с 26 милиарда $ печалба само от ваксината срещу Ковид! 

https://webcafe.bg/business/pfizer-planira-godishna-pechalba-ot-26-mlrd-dolara-ot-vaksinite-si.html

Виждат им се малко и затова искат разрешение за трета доза! 

https://nova.bg/news/view/2021/07/09/332965/

После ще поискат четвърта, пета, шеста... 

Докога? 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 6 часа, crazyhorse каза:

Пфайзер с 26 милиарда $ печалба само от ваксината срещу Ковид! 

https://webcafe.bg/business/pfizer-planira-godishna-pechalba-ot-26-mlrd-dolara-ot-vaksinite-si.html

Някой от Webcafe, който е превеждал статията от Гардиън, случайно или не, от незнание или нарочно, за да звучи по-бомбастично и за да има съответния пропаганден ефект, "небрежно" е объркал "приходи от продажби" с "печалба". :huh: 
А само за 5 секунди и с два клика може да се установи какво пише в "Гардиън" и че не става дума за печалба:

image.png.5702b3e196a20d346740c0212873b59f.png

Повечето хора, разбира се, ще погледнат само заглавието, малцина ще прочетат статията, а единици, които се усъмнят в достоверността на твърдението в Webcafe, ще отворят да проверят какво пише в оригиналния материал в "Гардиън". 

• Харесвам 14
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Фил каза:

"небрежно" е объркал "приходи от продажби" с "печалба". :huh: 

Сумата е огромна и в двата случая. При такива приходи, с марж колко 5-10-20-50 % и печалбата ще е бомбастична 🙂 Е, разбира се, никой не е очаквал да ни "спасяват" щото сме много убави без печалба 🙂  

• Харесвам 8
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Eva eva каза:

Сумата е огромна и в двата случая. При такива приходи, с марж колко 5-10-20-50 % и печалбата ще е бомбастична 🙂Е, разбира се, никой не е очаквал да ни "спасяват" щото сме много убави без печалба 🙂  

Опа, тук вече навлизаме още повече в излишни спекулации и откровени догадки. Не знам как точно определи този "марж колко 5-10-20-50 %", но сам по себе си толкова широк диапазон от 5% до 50% печалба във всеки един бизнес звучи смехотворно...

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Duke каза:

Опа, тук вече навлизаме още повече в излишни спекулации и откровени догадки. Не знам как точно определи този "марж колко 5-10-20-50 %", но сам по себе си толкова широк диапазон от 5% до 50% печалба във всеки един бизнес звучи смехотворно...

А колко печалба в този бизнес не е смехотворно 🙂 Или ще останат без печалба, като си раздадат бонусите 🙂 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 23 минути , Eva eva каза:

Сумата е огромна и в двата случая.

Да сумата е голяма, но аз не коментирам сумата, а фейк-"новината" в материала. 

Впрочем годишните приходи на Кауфланд-България са около $1млрд. 
Годишните приходи на L'Oreal  са около €30млрд. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Eva eva каза:

А колко печалба в този бизнес не е смехотворно 🙂 Или ще останат без печалба, като си раздадат бонусите 🙂 

Никой освен финансовите и търговски отдели на фармацевтичните компании, които произвеждат ваксините, не може да каже каква е печалбата, но диапазон от 5% до 50% със сигурност звучи нереално. Мен ако питаш, печалбата е в рамките между 1% и 3%, защото тук става дума за огромни поръчки на държавно ниво, при които са важни оборот и най-вече търговска репутация, а не толкова моментната печалба... 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 40 минути , Eva eva каза:

Е, разбира се, никой не е очаквал да ни "спасяват" щото сме много убави без печалба 🙂  

Ее, ти па. Убави сме си :beach:

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 16 минути , Duke каза:

Никой освен финансовите и търговски отдели на фармацевтичните компании, които произвеждат ваксините, не може да каже каква е печалбата, но диапазон от 5% до 50% със сигурност звучи нереално. Мен ако питаш, печалбата е в рамките между 1% и 3%, защото тук става дума за огромни поръчки на държавно ниво, при които са важни оборот и най-вече търговска репутация, а не толкова моментната печалба... 

1-3% е нереално според мен , все пак се договориха бройки за 3-4-5 и т.н ваксинации , ако случайно Ковид Умре , какво ще ги правят тези ваксини? По съм склонен да се съглася със @Фил( за пръв път) , но според мен не работят на по-малко от 40-50% Все пак ден- година храни , кой знае кога ще ни връхлети следващият " най-смъртоносен вирус в историята"  , за да трябва ударно да ни "спасяват",

• Харесвам 6
Връзка към коментар

@ivan69 те като са сключили договори, произвели ли са вече ваксините? Не вярвам и договорите да нямат клаузи в случай, че "ковид умре". 

А каква може да е причината акциите им да не са скочили? Пълен лаик съм в тази област и задавам откровен въпрос - хората няма ли да искат да купуват, ако е толкова сериозна печалбата?

image.png.f6b4b85a17b4e87d08349f1bcc6b2826.png

Радвам се, че има хора тук, които мислят, че някой прави нещо безплатно на този свят. Явно е в коя епоха са си получили образованието.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 10 минути , Фил каза:

При Pfizer е някъде около 20%

Това ми звучи по-реалистично, в сравнение 1-3 %, които спомена @Duke. Интересното е, че например Модерна през 2019 г. е имала оборот 60 млн. долара, колко ли милиарда ще завъртят тази година?! В тази статия посочват поне 13 милиарда. BioNTech пък са били на загуба даже миналата година,  с оборот 500 млн. евро. 

https://www.dw.com/bg/от-pfizer-до-curevac-ваксините-ще-им-донесат-милиарди/a-56442038 

@Георги Матеев Е, колко пък да сме убави 😄 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

И само да си знаете : 

"Ваксинирани срещу COVID-19 служители може да не носят маска за лице на работните си места. Заповедта влиза в сила от днес, 7 юли.

Така вече и по заведения и магазини няма да виждаме хора с маски 😉

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 12 минути , ivan69 каза:

1-3% е нереално според мен , все пак се договориха бройки за 3-4-5 и т.н ваксинации , ако случайно Ковид Умре , какво ще ги правят тези ваксини? По съм склонен да се съглася със @Фил( за пръв път) , но според мен не работят на по-малко от 40-50% Все пак ден- година храни , кой знае кога ще ни връхлети следващият " най-смъртоносен вирус в историята"  , за да трябва ударно да ни "спасяват",

Нали осъзнаваш, че 1%-3% печалба от продажбата на няколко милиарда ваксини е различно от 20% годишна печалба от продажбата на всичко останало?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Gentleman Basta каза:

@ivan69 те като са сключили договори, произвели ли са вече ваксините? Не вярвам и договорите да нямат клаузи в случай, че "ковид умре". 

А каква може да е причината акциите им да не са скочили? Пълен лаик съм в тази област и задавам откровен въпрос - хората няма ли да искат да купуват, ако е толкова сериозна печалбата?

image.png.f6b4b85a17b4e87d08349f1bcc6b2826.png

https://edition.cnn.com/2021/05/21/business/covid-vaccine-billionaires/index.html

Не е като да не са скочили

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.