Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 7 часа, crazyhorse каза:

Пфайзер с 26 милиарда $ печалба само от ваксината срещу Ковид! 

https://webcafe.bg/business/pfizer-planira-godishna-pechalba-ot-26-mlrd-dolara-ot-vaksinite-si.html

Е и? Ти изненадан ли си и какво значение има?!? Не виждам смисъл от подобни постове, наистина.

А междудругото знаеш ли, че Кайли Дженър стана милиардерка на 21 г, защото продава червила и сенки за очи? 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 7 минути , Gentleman Basta каза:

9? Уау! А другите 403 спринцовки ли продават?

IMG_20210709_175850.jpg

Не беше идеята за бройката милиардери, а в статията пишеше колко са скочили акциите на компаниите - а ти зададе такъв въпрос.

ПП. Взимам си бележка и вече като отговарям на въпрос от отбор черешка ще пояснявам : " погледни "масово" за какво се отнася" или " "погледни в статията на 4-ти абзац а не заглавието" ....

• Харесвам 7
  • Смея се 1
Връзка към коментар

За мен отчетите за 2020 не са показателни , тогава ваксините още се изпитваха. Истината е , че всички ги плащаме тези ваксини , сертифицираните поне ги ползват , а неваксинираните само плащаме.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
Георги Матеев

преди 1 час, Eva eva каза:

@Георги Матеев Е, колко пък да сме убави 😄

Дотолкова, че да ни е абсолютно все тая какви са печалбите на корпорациите 😊 Наистина ли има значение или ще купуваме акции (питам риторично)?

Всъщност, далеч по-интересно ми е Пфайзер колко повече са спечелили от Виагра :download:

• Харесвам 7
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

Всъщност, далеч по-интересно ми е Пфайзер колко повече са спечелили от Виагра :download:

Screenshot 2021-07-09 at 18.26.02.png

Това са приходите, а печалбата .... между 3 и 50 % :grin:

• Харесвам 6
  • Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , funny каза:

Screenshot 2021-07-09 at 18.26.02.png

Това са приходите, а печалбата .... между 3 и 50 % :grin:

Ауууу, търсенето е намаляло последните години. Да не би мъжете да са станали по-... мъжествени? 

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Оппа, тук виждам нещо подозрително! Забелязвате ли как рязко са паднали приходите от Виагра през 2018г и 2019г, а всички знаем кога дойде короната. Възможно ли е не Бил Гейтс, а Пфайзер да са планирали всичко?🤓

преди 8 минути , luba_rizova каза:

Ауууу, търсенето е намаляло последните години. Да не би мъжете да са станали по-... мъжествени? 

Ти представяшли си, тамън да си решиш този проблем и да дойде короната.

• Харесвам 1
  • Смея се 18
Връзка към коментар
преди 3 минути , luba_rizova каза:

Странични ефекти от Ковид може би , знае ли човек :rolleyes:

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 1 час, funny каза:

Не беше идеята за бройката милиардери, а в статията пишеше колко са скочили акциите на компаниите - а ти зададе такъв въпрос.

ПП. Взимам си бележка и вече като отговарям на въпрос от отбор черешка ще пояснявам : " погледни "масово" за какво се отнася" или " "погледни в статията на 4-ти абзац а не заглавието" ....

Всъщност най-лесният начин е да копираш четвърти абзац. Ето го:

Moderna's share price has gained more than 700% since February 2020, while BioNTech has surged 600%. CanSino Biologics' stock is up about 440% over the same period. The company's single-dose Covid-19 vaccine was approved for use in China in February.

Много ми е интересно защо Pfizer или AZ не присъства в този капиталистически списък. Дали е заради това, че имат сериозен бизнес и ваксината не може да ги "подбутне толкова"? А другите компании имат по 200 милиона годишен оборот преди да дойде ковид и да "спечелят" състезанието за разработка на ваксина? Много интересен факт, не мислиш ли? 

И като представител на отбор "развалена ягодка" да ти напомня, че темата беше Pfizer. В статията, която даваш, няма нищо за техните акции - защо я цитираш въобще? 

Но пък по другата тема има нещо:

Pfizer expects its sales of the vaccine to total about $26 billion by the end of this year, with a profit margin approaching 30%.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Gentleman Basta каза:

Всъщност най-лесният начин е да копираш четвърти абзац. Ето го:

Moderna's share price has gained more than 700% since February 2020, while BioNTech has surged 600%. CanSino Biologics' stock is up about 440% over the same period. The company's single-dose Covid-19 vaccine was approved for use in China in February.

Много ми е интересно защо Pfizer или AZ не присъства в този капиталистически списък. Дали е заради това, че имат сериозен бизнес и ваксината не може да ги "подбутне толкова"? А другите компании имат по 200 милиона годишен оборот преди да дойде ковид и да "спечелят" състезанието за разработка на ваксина? Много интересен факт, не мислиш ли? 

И като представител на отбор "развалена ягодка" да ти напомня, че темата беше Pfizer. В статията, която даваш, няма нищо за техните акции - защо я цитираш въобще? 

Но пък по другата тема има нещо:

Pfizer expects its sales of the vaccine to total about $26 billion by the end of this year, with a profit margin approaching 30%.

Честно, не  разбирам защо с тоя тон, но приемам че отбор "черешки" , не харесват отбор "развалени ягодки" само поради факта че не са ваксинирани.  И това поради факта че не се познаваме, та надали ще да е по друга причина. Ок, така да е .

Иначе в капиталистическия списък има за АЗ - последен абзац, и за да е по лесно - копирам. Явно не е необходимо да се чете излишно :

AstraZeneca (AZN), which produced a vaccine with researchers at Oxford University, has agreed to provide doses at cost until at least July 2021, and in perpetuity to low and middle-income countries. Johnson & Johnson (JNJ) has also said it will provide its vaccine on a not-for-profit basis, as long as the world continues suffering from the pandemic.
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , funny каза:

но приемам че отбор "черешки" , не харесват отбор "развалени ягодки"

Нека цитирам любимия си източник - а именно, самия мен - и да кажа, че специално аз не харесвам хората като цяло ...

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Темата започва да получава уклон към инвестиционната.  :grin: 
Обаче леееееко сме закъснели с купуването на акциите. :biggrin: Е, освен ако някой не е напазарувал преди година-две. :wink:

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , funny каза:

Честно, не  разбирам защо с тоя тон, но приемам че отбор "черешки" , не харесват отбор "развалени ягодки" само поради факта че не са ваксинирани.  И това поради факта че не се познаваме, та надали ще да е по друга причина. Ок, така да е .

Иначе в капиталистическия списък има за АЗ - последен абзац, и за да е по лесно - копирам. Явно не е необходимо да се чете излишно :

AstraZeneca (AZN), which produced a vaccine with researchers at Oxford University, has agreed to provide doses at cost until at least July 2021, and in perpetuity to low and middle-income countries. Johnson & Johnson (JNJ) has also said it will provide its vaccine on a not-for-profit basis, as long as the world continues suffering from the pandemic.

Майка ми, баща ми, баба ми и брат ми не са ваксинирани - харесвам ги. Всъщност не деля хората на ваксинирани и неваксинирани. По-важно ми е кой какво иска да каже и откъде си вади информацията и как я интерпретира.

Добре, говорим си за цените на акциите и моят английски не е много добър - можеш ли да ми преведеш от цитираното от теб как са се движили акциите на AZN & JNJ? Като сме на темата, копирай ми моля те текста за акциите на Pfizer

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Gentleman Basta каза:

Майка ми, баща ми, баба ми и брат ми не са ваксинирани - харесвам ги. Всъщност не деля хората на ваксинирани и неваксинирани. По-важно ми е кой какво иска да каже и откъде си вади информацията и как я интерпретира.

Добре, говорим си за цените на акциите и моят английски не е много добър - можеш ли да ми преведеш от цитираното от теб как са се движили акциите на AZN & JNJ? Като сме на темата, копирай ми моля те текста за акциите на Pfizer

Убедена съм че ти е добър английския. 

Относно акциите на АЗ , след като ще продават на доставна цена и няма да им повишава печалбата този продукт ( поне на този етап), аз лично не очаквам да има промяна в нивото на акциите им.

За Пфайзер не са дадени данни както и сам виждаш.

И ако държиш да си говориш на въпреки с някой поради причини които не са ни ясни, избери си друг. Не смятам да ти влизам нито в тона нито в режима на разговор.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@funny като за човек, който хвърля нерелевантна за темата статия и после ме вкарва в някакъв "лош" отбор, смятам пацифизма ти за доста инсинуиран. Хубава вечер!

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , ivan69 каза:

“Ако сме в тъмно червена зона, то ще работят само финансови институции, хранителни магазини и аптеки. Но ако има да речем ресторант, в които всички служители са ваксинирани и клиентите им са - то той може да работи." 

Още една норма, за която (поне за мен) е пределно ясно, че ще съществува само формално на хартия, поради обстоятелството,  че със сигурност няма да има нито достатътчно ресурс, нито воля в администрацията да се контролира ефективно. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

https://www.24chasa.bg/novini/article/9971770

Това за мен е вече леко притеснително , ако човек изобщо трябва да се притеснява от новини свързани с Covid19. Дано поне г-н Стойчо въведе тестове за пристигащите от ОК , както за пристигащите от Испания и Кипър. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Струва ми се, че в тази тема има много потребители с държание на интернет тролове… Хора, които пускат информация, само и единствено, за да създават спорове и да гледат сеир. 

Нека спрем да им отговаряме!

2CEEF293-54CD-48E1-A7F8-354313894A7E.jpeg.610f73d8ca826030063589c89e4b2b62.jpeg

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Ама ако сами всявате смут и напрежение помежду си, Тъмните сили ще останем без работа! И ще сме нещастни, защото за нас работата е удоволствие! А и какво ще ги правим всичките тия оръжия и тайни планове!

По-спокойно го раздавайте ... въпреки различията всички тук би трябвало да сме от един отбор 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар

извинявам се на @Травеолани че троля , но това коeто виждам от таблицата на @searus е че съотношението на заразяване сертифицирани/неваксинирани е 40/60. Английският ми не е много добър , още веднъж се извинявам за трола.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , ivan69 каза:

извинявам се на @Травеолани че троля , но това коeто виждам от таблицата на @searus е че съотношението на заразяване сертифицирани/неваксинирани е 40/60. Английският ми не е много добър , още веднъж се извинявам за трола.

Всъщност е доста подвеждащо да го смяташ така.

Ваксиниран е човек след втората доза. За делта го изчисляват около 30% защита след първата игла.

Те затова и са разбили ги числата така.

Най-важното съотношение е ваксинирани с 2 дози към неваксинирани: 1 към 7

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , ivan69 каза:

Ако може само да махнеш от речника си "сертифицирани", защото е объркващо, сертификатите се дават и за тествани или прекарали вируса... Иначе не ми става ясно откъде вадиш това съотношение, аз виждам над 70 000 неваксинирани и над 10 000 ваксинирани с две дози, а това не е 40/60

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.