Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 минути , ivan69 каза:

извинявам се на @Травеолани че троля , но това коeто виждам от таблицата на @searus е че съотношението на заразяване сертифицирани/неваксинирани е 40/60. Английският ми не е много добър , още веднъж се извинявам за трола.

Съжалявам, че трябва да ти го съобщя, но не си прав. Има 72 хиляди заразени, които не са ваксинирани и 11 хиляди заразени, които са ваксинирани. Останалите случаи до 123 хиляди са с хора с по една доза или такива, на които не им е бил определен ваксинациония статус.

Още по-интересна е групата под 50, която масово не е ваксинирана и е отговорна за 90 процента от всички заразени.

Ако беше трол на място щеше да се хванеш за това, е в групата над 50 години са починали повече ваксинирани от колкото неваксинирани, но за жалост и на това има много просто обяснение.

• Харесвам 4
Публикувано:

All cases 123620 unvaccinted 71932  42/58 английският ми не е много добър , извинявам се за трола.

Утре сутрин ще се боцна, лека вечер на всички и пак се извинявам за трола.

• Смея се 1
Публикувано:
преди 13 минути , ivan69 каза:

All cases 123620 unvaccinted 71932  42/58 английският ми не е много добър , извинявам се за трола.

Еми то ти го обясняваме трима, на които английският им явно е по-добър, просто прескачаш доста колонки. Вземи си го преведи първо и дай спирачка на писанията за малко... Даже сме щедри, че не броим и ваксинираните само с една доза, иначе добави още 26-27 000 към неваксинираните, защото една доза е вятър работа 😉

Публикувано:
преди 33 минути , searus каза:

Еми то ти го обясняваме трима, на които английският им явно е по-добър, просто прескачаш доста колонки. Вземи си го преведи първо и дай спирачка на писанията за малко... Даже сме щедри, че не броим и ваксинираните само с една доза, иначе добави още 26-27 000 към неваксинираните, защото една доза е вятър работа 😉

Ми поствайте или превеждайте на български , все пак сме БЪЛГАРСКИ ФОРУМ. 

• Харесвам 3
Публикувано:

за елементарна математика не е нужен добър английски

при положение, че в групата над 50 години ваксинираното население е сигурно около 40 пъти повече отколкото неваксинираното в същата възрастова категория,, си направи проста сметчица какво показват тези цифри и каква е разликата в порядъци между двете групи, и какъв би бил процентът заразени и хоспитализирани спрямо ваксинираното и неваксинираното население

Публикувано:
преди 6 часа, funny каза:

Странични ефекти от Ковид може би , знае ли човек :rolleyes:

Трима приятели се "оплакаха", че по време на и след това са били като 16 годишни пубери с постоянна ерекция 😀

• Шок 1
  • Смея се 11
Публикувано:

И понеже гледах Кацаров за 50те лева, каза, че само се мисли и то не като пари, а ваучери за туризъм. 

П. С. Продължавам да не разбирам защо се гледат заразените, единственото важно нещо е натовареността на болниците и смъртността. Щото иначе, за всеки риновирус ще трябва да затваряме държавите, пък до сега никой не му е идвало наум такова нещо. 

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 6 часа, adreno каза:

Трима приятели се "оплакаха", че по време на и след това са били като 16 годишни пубери с постоянна ерекция

Ето такава информация, включена във ваксинационата кампания на държавата може да доведе до масова ваксинация, а не " есента пак ще затворим всичко".

Може и закачливо клипче да пуснат, нещо от рода:

"Една игла - и пак си млад, имаш и 50 лева - вече си богат!"

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 9 часа, ivan69 каза:

Ми поствайте или превеждайте на български , все пак сме БЪЛГАРСКИ ФОРУМ. 

За съжаление, Public Health England няма навика да издава брифингите си на български език, а аз, макар че преводите ми влизат в работата, не виждам защо да го правя, освен ако не желаеш да ми плащаш за това? Ако беше българска статистика, щеше да ти е на български език.

• Харесвам 3
Публикувано:

Не става дума за ваксинирани срещу неваксинирани , а за инфантилно срещу зряло поведение.

Има нещо като обществена солидарност и ако неваксинираните с данъците си плащат част от ваксината на ваксинираните ,то пък последните плащат евентуалното лечение на останалите. Един усложнен случай с интензивно лечение често компенсира разходите  за ваксините на стотици , дори хиляди. Всъщност много се спекулира с цената им , а тя е колкото на 3-4 кутии цигари , или дори само 1 в немалко държави.

• Харесвам 10
  • Браво 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Засега позицията на американските регулаторни  органи е, че няма нужда от 3 доза бустер Пфайзер.. Не да дали разрешение. 

Ха! Данните казвали, че няма (сериозно) заболели сред Ваксинираните и са защитени все още. Браво бе, САЩ! 

• Харесвам 13
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Не става дума за ваксинирани срещу неваксинирани , а за инфантилно срещу зряло поведение.

Има нещо като обществена солидарност и ако неваксинираните с данъците си плащат част от ваксината на ваксинираните ,то пък последните плащат евентуалното лечение на останалите. Един усложнен случай с интензивно лечение често компенсира разходите  за ваксините на стотици , дори хиляди. Всъщност много се спекулира с цената им , а тя е колкото на 3-4 кутии цигари , или дори само 1 в немалко държави.

Цялата ни здравна система за добро или лошо е базирана на солидарността.

И цялото работещо население от години плаща лечение, социални придобивки, детски надбавки и майчинство на една никак не малка част от населението, която няма и един трудов ден, нито пък плаща данъци. Така , че не е нито нещо ново нито необичайно за модела ни на здравеопазване.

Ако всеки си имаше индивидуална партида на база направените от него вноски, нямаше да има драма кой какво плаща и какво ползва. Аз съм твърдо за това.

Тогава обаче ще стане ясно, че проблема няма да бъде при тези които взимат самостоятелно решение за техния избор и така или иначе си плащат за това, а в останалите , чието лечение зависи от категория 1.

Та с две думи, повечето не само сме си платили за евентуално лечение от каквото и да било, ами сме платили и на доста хора, нямащи нищо общо с нас.

• Харесвам 13
  • Браво 4
Публикувано:
преди 12 часа, Георги Матеев каза:

Извинете, тук ли раздават по 50 лв. за ваксинация?

Записвам се.

Аз пък ще чакам да увеличат сумата. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Та с две думи, повечето не само сме си платили за евентуално лечение от каквото и да било, ами сме платили и на доста хора, нямащи нищо общо с нас.

Ох, не отваряй тази тема, че се ядосвам:(((

От както съм пенсионер, от преди сто години и като такъв, съм ЗО, а като работещ пенсионер, всяка година, плащам ЗОВ, в размер на 2000-3000 лева.А в последните, поне 20 години, не съм ползвала дори едничка, безплатна здравна услуга. Вървя си и си плащам, навсякъде.

Така че, не само не  съм в тежест на ЗС,  ами и мъкна на гърба си, не знам колко безделници:(

• Харесвам 23
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , AlexandraKo каза:

Ох, не отваряй тази тема, че се ядосвам:(((

От както съм пенсионер, от преди сто години и като такъв, съм ЗО, а като работещ пенсионер, всяка година, плащам ЗОВ, в размер на 2000-3000 лева.А в последните, поне 20 години, не съм ползвала дори едничка, безплатна здравна услуга. Вървя си и си плащам, навсякъде.

Така че, не само не  съм в тежест на ЗС,  ами и мъкна на гърба си, не знам колко безделници:(

Това говоря и аз.

И ако случайно някой реши да ми спре здравоосигурителните права, защото видиш ли не съм се ваксинирала, за които ваксини косвено съм платила с данъците си, то  аз много лесно ще мина на варианта минимални вноски към държавата за осигуровки .  ( Не че ползвам въпросното безплатно здравеопазване, но е принципен въпроса),

Тогава обаче губещата няма да съм аз а останалите които се обслужват от моите вноски.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

Това говоря и аз.

И ако случайно някой реши да ми спре здравоосигурителните права, защото видиш ли не съм се ваксинирала, за които ваксини косвено съм платила с данъците си, то  аз много лесно ще мина на варианта минимални вноски към държавата за осигуровки .  ( Не че ползвам въпросното безплатно здравеопазване, но е принципен въпроса),

Тогава обаче губещата няма да съм аз а останалите които се обслужват от моите вноски.

Ставаш все по-добра в манипулацииите, но все още личи липса на сериозен опит в материята. Добре е от време на време да отпускаш педала, за да не се набиваш толкова на очи... 😉

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
8 hours ago, funny said:

Ако всеки си имаше индивидуална партида на база направените от него вноски, нямаше да има драма кой какво плаща и какво ползва.

...докато ти потрябва нов бъбрек примерно,да не дава Господ нещо по-сериозно.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 9.07.2021 г. в 20:09, ivan69 каза:

Съдейки как настава суматоха, когато някъде се приема някоя карта, с която билетът става по-евтин с грандиозната сума от 2 лева, юрушът е гарантиран.

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

...докато ти потрябва нов бъбрек примерно,да не дава Господ нещо по-сериозно.

За трансплантации, и за други тежки заболявания и манипулации си плащам застраховка за лечение на тежки заболявания с покритие в цял свят. Подържам я от 5 години насам и ще продължа с идеята да не ми се налага да я ползвам. 

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

За трансплантации, и за други тежки заболявания и манипулации си плащам застраховка за лечение на тежки заболявания с покритие в цял свят. Подържам я от 5 години насам и ще продължа с идеята да не ми се налага да я ползвам. 

@funny не се хаби , няма смисъл.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 10 минути , jul каза:

Сега чакаме да обявят виагра-ефект при коя има 😆

Какъв по-добър (естествен) виагра-ефект от големите гърди!

🙂

• Смея се 8
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.