Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 1 час, Брани каза:

Само ще оставя това тук ...

May be an image of text that says "лодки за разходки украйнаси kynyBa ледоразб според жените в норвегия ваксината на Pfizer увеличава гърдите естествена Plize листьт от норвежката ните възли. заради което гърдите зглеждат о-голе- реакция на лимфните възли, десет процента от преминали пълна казват експерти ваксинация увеличават вобластта подмишниците което напред лемени, обяснява специа- едица жителки на Hop- вегия ъобщават социалните мрежи, не след получаване правителството средств британската"

Лъжат копеленцата!!! Нито ми поникнаха по-големи гърди, нито една малка трета...

Може да са ми сложили фалшива, но бръчките ми стоят 😷

Спойлер

Само тен хванах от пътуване... докато МЗ, разбира се, не се намеси с тази долност за тест въпреки ваксинацията за (първоначално) Испания и Кипър... 💩🙃 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Връзка към коментар
На 8.07.2021 г. в 22:59, Coo каза:

Влизат много мухи и други гадни насекоми като нямаш нещо на лицето и караш... А маските сега са достъпни и навсякъде 😉

Половинката ми е алергичен към някакви цъфтящи неща и откакто маските със супер филтър станаха под път и над път заради пандемията, втора година си ходи си с тях с кеф на отрито без кихане и да му тече носа, особено из поляните с "гадните цъфтящи", дреме му другите какво мислят за маските, без значение има ли хора или не... понеже не хората са му проблем, а алергията 🙂

И аз съм алергичен към доста цъфтящи неща ама явно не съм в засилена фаза и за това не ми прави впечатление дали с маска ще карам колело или ще съм без маска. 😊

Иначе си права за насекомите, а и с очила е хубаво да се кара, за да си запазиш очите. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз къде сериозно, къде на шега, че отвързаха англичаните, но тук става бой за ваксини вече 🤣 бързат да слагат, за да ходят на почивка в чужбина, ваксинационните центрове назначават охрана, а има и случаи на извикана полиция, защото хората не искат да чакат 8 седмици за втората доза и то доста агресивно не искат. Само се чудя кога ЕС ще се усети да търси реципрочност и да заяви, че признава само ваксини, направени в страни-членки. Мда, поредната глупост на английските мозъци на високо ниво, приемат ваксинирани без задължителната карантина, само и единствено ако са ваксинирани от NHS! Дори на британски поданици, живущи в чужбина, не приемат сертификатите за ваксинация...

• Харесвам 6
  • Шок 4
Връзка към коментар

А това казахме ли го - списък на лабораториите, оторизирани да издават цифров сертификат, за отрицателен тест за Ковид:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/spisk-s-laboratoriite-koito-izdavat-cifrov-covid-s/?fbclid=IwAR2HYYDaDEoDxkFuq49NuP6wT6c21IwRT5rNtrGJjR0_ej7XK2MB2t-yKRg

• Харесвам 4
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

А това казахме ли го - списък на лабораториите, оторизирани да издават цифров сертификат, за отрицателен тест за Ковид:

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/spisk-s-laboratoriite-koito-izdavat-cifrov-covid-s/?fbclid=IwAR2HYYDaDEoDxkFuq49NuP6wT6c21IwRT5rNtrGJjR0_ej7XK2MB2t-yKRg

Ми то хубаво, ама Геника я няма . Това значи ли че на Летището не правят тестове вече ... или пък правят ама не им дреме че не са в списъка ???

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , funny каза:

Ми то хубаво, ама Геника я няма . Това значи ли че на Летището не правят тестове вече ... или пък правят ама не им дреме че не са в списъка ???

Да, много от Пловдив, също ги няма. В този списък са само тези, имащи право да издават цифров ертификат.

А другите си издават, както преди. Но аз мисля, за следващото пътуване да си направим тестовете, в такава - с цифров, ако е от другите, да не се затръшка някой, на някое летище, що не е:(((

• Харесвам 4
Връзка към коментар
В момента, AlexandraKo каза:

Да, много от Пловдив, също ги няма. В този списък са само тези, имащи право да издават цифров ертификат.

А другите си издават, както преди. Но аз мисля, за следващото пътуване да си направим тестовете, в такава - с цифров, ако е от другите, да не се затръшка някой, на някое летище, що не е:(((

В his.bg има по-пълен списък ( Геника е в него) : https://www.his.bg/bg/az-i-moeto-semeistvo/laboratorii#22

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Днес направих една много проста статистика. Данните са от най-официалните: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Значи, до момента от население 7.8 милиарда човека на земята, ковид са хванали 187 милиона и нещо (187,390,067), което е 2.4% от населението. От тези 187 милиона и нещо заразени, са починали 4 милиона и малко (4,045,347), което е 2.1% от заразените и 0.0519% от населението на планетата. Тази процент най-вероятно е силно завишен, но даже и да го приемем за face value, пак излиза, че затвориха целия свят, обърнаха икономиките и живота на всяко човешко същество наопаки заради 0.05% жертви от световното население или с други думи 0.05% шанс човек да почине от ковид (средно аритметично).

Разбира се, има държави, които не дават статистика, но има и такива, където статистиката е силно завишена. Гледаме средно аритметично.

Не слагаме в сметката даже хората починали и получили увреждания вследствие на мерките, заключванията, ваксините и пр. които могат да се окажат повече от починалите и получили увреждане от вируса. 

П. П. Вече надминаваме продължителноста на пандемията от испански грип в началото на 20-ти век (когато освен аспирин не са давали почти никакви медикаменти за инфекцията), която я дават между една и две години, приемаме една и половина, а така като гледам как вървят нещата, не му се вижда края. Да не излезе прогнозата на световната банка за март, 2025 г. вярна, както писах в един пост преди няколко месеца...

• Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , FlyTraveler каза:

Днес направих една много проста статистика. Данните са от най-официалните: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Значи, до момента от население 7.8 милиарда човека на земята, ковид са хванали 187 милиона и нещо (187,390,067), което е 2.4% от населението. От тези 187 милиона и нещо заразени, са починали 4 милиона и малко (4,045,347), което е 2.1% от заразените и 0.0519% от населението на планетата. Тази процент най-вероятно е силно завишен, но даже и да го приемем за face value, пак излиза, че затвориха целия свят, обърнаха икономиките и живота на всяко човешко същество наопаки заради 0.05% жертви от световното население или с други думи 0.05% шанс човек да почине от ковид (средно аритметично).

Разбира се, има държави, които не дават статистика, но има и такива, където статистиката е силно завишена. Гледаме средно аритметично.

Не слагаме в сметката даже хората починали и получили увреждания вследствие на мерките, заключванията, ваксините и пр. които могат да се окажат повече от починалите и получили увреждане от вируса. 

Аха, сега разбирам, че шансът за смърт се изчислява като за база се вземе цялото население, а не само преболедувалото. Молодец!

Връзка към коментар
преди 2 минути , tch каза:

Аха, сега разбирам, че шансът за смърт се изчислява като за база се вземе цялото население, а не само преболедувалото. Молодец!

Ами за всеки един човек на планетата, независимо заразен или не, това е шансът за смърт и то по най-официалните статистики. Иначе просто трябва да ги делиш на смъртност и леталитет. Едното е починалите спрямо цялото население, другото е спрямо заразените.

П. П. Виждам, че влагаш лично отношение с последната дума, на което няма да отговоря, съгласно принципите си на общуване. 😉 

• Харесвам 9
  • Браво 3
Връзка към коментар

Добре де, а не си ли даваш сметка, че сметката ти е манипулирана?

Ковид са хванали 187 милиона при положение, че имаше мерки. Оттам и ниската смъртност. Ако ковид хванат 4 милиарда (както някои проповядват да мине през всеки), тогава ще имаме 2% от 4 милиарда. И това ще е малко, защото заради хаос в здравеопазването ще скочи смъртността от всичко, както стана в България есента.

• Харесвам 7
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

Добре де, а не си ли даваш сметка, че сметката ти е манипулирана?

Ковид са хванали 187 милиона при положение, че имаше мерки. Оттам и ниската смъртност. Ако ковид хванат 4 милиарда (както някои проповядват да мине през всеки), тогава ще имаме 2% от 4 милиарда. И това ще е малко, защото заради хаос в здравеопазването ще скочи смъртността от всичко, както стана в България есента.

Зависи, не знаем какво щеше да стане ако нямаше мерки. Можеше всичко да приключи за 7-10 месеца, общо жертвите от ковида, мерките, заключванията, ваксините да са много по-малко и да сме забравили, че някога е имало пандемия. Не знаем, така, че манипулация няма. 

Имай предвид, че жертвите от мерките ги няма изобщо в тази официална статистика, а те са милиони.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Ами нищо не знаем, точно, това което пишеш също не го знаем, просто ти харесва като твърдение, това е.

Аз живея в държава, където мерките бяха много малко и точно правителството поставяше прът навсякъде. 100% съм сигурен, че никой магеланец не би предпочел да живее тук, като се вижда резултата. Точно както австралийците не могат да пътуват, и ние не можем, само дето междувременно тук умряха половин милион човека, а там не.

• Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 25 минути , FlyTraveler каза:

Не слагаме в сметката даже хората починали и получили увреждания вследствие на мерките, заключванията, ваксините и пр.  ... 

... както и онези, починали защото на много места болниците и в частност реанимациите бяха препълнени, поради голям брой пациенти  с пневмонии и други усложнения  от Covid. 

• Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към коментар

Това е голата статистика, напълно официална, която виждаме в този момент. Всичко останало са лични тълкувания, независимо в каква посока, включително и моите расъждания. Ще ме извините, просто нямам време да отговарям на всеки поотделно, не е от липса на уважение.

преди 12 минути , neuromancer каза:

Ами нищо не знаем, точно, това което пишеш също не го знаем, просто ти харесва като твърдение, това е.

Аз живея в държава, където мерките бяха много малко и точно правителството поставяше прът навсякъде. 100% съм сигурен, че никой магеланец не би предпочел да живее тук, като се вижда резултата. Точно както австралийците не могат да пътуват, и ние не можем, само дето междувременно тук умряха половин милион човека, а там не.

Не съм ви следил заключванията, но не са от два или три месеца назад... Бях гледал едно видео още в първата година на пандемията, където показваха бразилски политик, който разблъска охраната и влезе в една ковид болница, в която се оказа, че няма нито един пациент. Нито пациенти, нито персонал. Бразилия не съм я гледал, кога графиките са ви били най-високи, като е нямало заключвания или след като е имало, наистина не знам. Просто една "снимка" (snapshot) в световен мащаб на ситуацията в момента и повод за размисъл.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Георги Матеев

Стига чоплихте статистики, а пътувайте повече, ако имате възможност. Действа много успокоително, от опит говоря 🙂

Поздрави от Луфтханза бизнес салона на летище Берлин, където в момента транзитирам на път за остров Силт. Ей най-накрая успях да видя и BER.

Между другото - на полет Рим-Берлин отново тотално нулев контрол, никой нищо никъде не гледаше или питаше. Явно в Шенген е така.

• Харесвам 21
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 19 часа, Брани каза:

Какъв по-добър (естествен) виагра-ефект от големите гърди!

🙂

Шепа-шепа и половина стига, Ваша Тъмност! Другото е алчност.

• Смея се 9
Връзка към коментар
преди 46 минути , Goal & Boss каза:

Шепа-шепа и половина стига, Ваша Тъмност! Другото е алчност.

Един приятел казваше: " ... трябва добре да изпълва мъжката длан, без вулгарно да прелива!"  :biggrin::grin:

• Харесвам 2
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Фил каза:

Един приятел казваше: " ... трябва добре да изпълва мъжката длан, без вулгарно да прелива!"  :biggrin::grin:

Мисля, че въпросът си плаче за spin off тема - Гърдите по света!

• Смея се 9
Връзка към коментар
преди 9 часа, AlexandraKo каза:

@funny, списъкът е на МНЗ и е от 2 юли. 

Тука също ги няма:

https://coronavirus.bg/bg/1041

Ако тоя в Хис е по- нов?

На кого да вярва човек?

Ето това е сертификата,който ми издаде Геника в събота. Снимала съм само част от листа. За освобождаване от карантина изпратих файла от регистрацията ми,но отидох да си взема резултата,точно за да разбера издават ли сертификат,или е като преди .Не знам само дали всичките им клонове го дават така, или само централния в София. За заминаване на 02.07 ,в клона им срещу Александровска не беше сертификат. 

IMG_20210712_005714.jpg

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.