Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 32 минути , Zaro каза:

Много моля да цитираме надеждни източници. Понеже имам навика да чета на всеки сайт информацията "кои сме ние", на тази интернет платформа намират поле за изява Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин, Карбовски, Иво Сиромахов, Албена Вулева, Ангел Джамбазки. Ако тези са източник на меродавна информация, аз ще емигрирам в Северна Корея.

@Zaro  , моля те напиши откъде да четем меродавна информация , може би бившият и настоящ здравен министър , НОЩ , Кунчев , Кантарджиев?

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Даден е линк към официален източник и линк към въпросната медия.

Всеки може да сравни двата текста и да избере за в бъдеще откъде да се информира, в случай че  държи на вярна информация.

Аз поне не съм намерил за себе си родна медия на която да се доверявам изцяло , дори местните  представителства на западни медии са още по-зле.

Затова само ...БТА и Фокус.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 56 минути , stanimir каза:

Затова само ...БТА и Фокус.

През последно време и БТА се оказа, че не е меродавен източник на достоверна информация. Справка, изявленията на Джоузеф Диксън... 😉

И аз от години чета Фокус, но там проблем понякога са прекалено бързите преводи на чужда информация, при които се получава и ефекта "загубени в превода..." 

Иначе продължавам да се забавлявам с битуващото мнение, че ваксините срещу COVID-19 все още са в период на изпитание. Със сигурност може да бъде извадена статистика относно периода на изпитание и общата бройка на ваксинирани в световен план по отношение на повечето известни на човечеството ваксини. Не бих се изненадал тези срещу COVID-19 да водят и то с много пред останалите в съотношение брой ваксинирани спрямо проявени нежелани реакции, но ние все още сме в процес на проучване на нежелани реакции и недоверие към световната медицина... 😉 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , ivan69 каза:

@Zaro  , моля те напиши откъде да четем меродавна информация , може би бившият и настоящ здравен министър , НОЩ , Кунчев , Кантарджиев?

За предубеден човек няма меродавна информация. И все пак чети източници, които цитират вярно, а не изопачено и манипулативно източника, както се оказа в този случай.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Всеки, който иска да получава висококачествена информация от последна инстанция, може просто да чете мен, да ме слуша много внимателно и да следва напътствията ми.

Обмислям следващата ми книга да се казва Избрани съчинения, но преди това ще трябва да напиша малко съчениния, от които да избера ...

• Браво 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 41 минути , Брани каза:

Всеки, който иска да получава висококачествена информация от последна инстанция, може просто да чете мен, да ме слуша много внимателно и да следва напътствията ми.

Обмислям следващата ми книга да се казва Избрани съчинения, но преди това ще трябва да напиша малко съчениния, от които да избера ...

Как да имаш вяра на човек, на когото не виждаш лицето ... сигурно първото избрано съчинение ще се казва "До последен дъх", "Дишай" или "Дъхът на мандрагората".

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 5 часа, luba_rizova каза:

@funny, това достоверна информация ли е? 

преди 5 часа, Фил каза:

@funny , това предполагам го пусна за да се посмеем :grin: на глупостите, които е написала Мира Баджева, нали? :wink:

Нямам идея до колко е достоверно. Прочетох го чакайки ферибота а после трябваше да карам и до София, та не съм имала време да сверявам. 
Знам че тук веднага ще се намерят хора които да изровят дали е така или не и ви го пуснах, за да не скучаете 😃

Честно казано искрено се надявах да не е вярно това , че две години наливането на средства в тестове … щеше да се окаже меко казано цирк

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

всъщност е адски скучно да се опровергава поредната тъпотия, написана от някой манипулатор или неграмотник, неспособен да напише CDC + PCR и да натисне сърч, ама все тая... и без това който се е впечатлил от линка ти, funny, очевадно няма да прочете и първоизточника

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , antea каза:

всъщност е адски скучно да се опровергава поредната тъпотия, написана от някой манипулатор или неграмотник, неспособен да напише CDC + PCR и да натисне сърч, ама все тая... и без това който се е впечатлил от линка ти, funny, очевадно няма да прочете и първоизточника

Има девет емотикона под поста на @funny и в логиката на това изказване всички са се "впечатлили",  включително и аз.

Да разбирам ли, че съм оценен и причислен в група, която ОЧЕВАДНО не чете и не сверява ?!

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 минути , antea каза:

Явно колкото и скучно да е било опровергаването е направено ! Значи поне един се е "позабавлявал"

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Аз да попитам някои от първоваксиниралите се @antea , @patilana , сигурно има и други , как е положението с антителата? Или вече сте си спокойни и не си ги мерете ежеседмично? Благодаря! Питам не за друго , а за да има някаква яснота какво се случва 4-5 месеца след ваксинирането , защото когато първите се ваксинираха , нямахме данни за толкова дълъг период.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Не съм нито едната, нито другата, но съм ваксинирана. 

Никога не съм ги мерила, нито преди, нито по време, нито след.

Не виждам достатъчно основателна причина да го правя. 

Допълнително, преди известно време споделих резултат от непосредствен контакт с позитивен и болен от Covd-19 близък приятел, с която бяхме 2 дни непрекъснато заедно, по тъжен повод. Тя си го изкара достатъчно тежко, при мен нито имаше симптоми, тестът ми беше отрицателен (направих го заради предстоящо пътуване до Гърция, а и от едното любопитство).

• Харесвам 7
Връзка към коментар

За CDC и PCR-ите: https://news.yahoo.com/cdc-urges-labs-covid-tests-025958593.html

There were 646 deaths relating to the flu among adults reported in 2020, whereas in 2019 the CDC estimated that between 24,000 and 62,000 people died from influenza-related illnesses.

The CDC urged laboratories to "save both time and resources" by introducing kits that can determine and distinguish a positive test for the coronavirus and flu.

"CDC encourages laboratories to consider adoption of a multiplexed method that can facilitate detection and differentiation of SARS-CoV-2 and influenza viruses," the agency said Wednesday.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Таньо, неочевидно си си сверил информацията на ум, защото очевидно не си споделил резултата от проверката ти с нас, примерно да опровергаеш нещо невярно

Иване, като попрочетох последните страници, забелязах, че и други хора внезапно са извадили от ръкава тесте антитела, които изследват редовно, така че има към кого да се обърнеш за по-надеждна информация от моята относно динамиката им във времето

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Лека - полека почват да си казват.Кой се ваксинирал ,кой си мери антителата ...настанаха времена да не може да различиш "черешка"  от "ягодка". Транс-ът налази и тук.

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Връзка към коментар

https://trud.bg/проф-кантарджиев-ваксинирайте-се-сега-това-е-последната-спокойна-седмица/

Откровени лъжи или ужасяваща некомпетентентност? Ами от това което виждам случаите в Израел са 2065 за вчера и 1753 за днес . Добре че го пенсионираха , ако му спрат и медийните изяви ще е най-добре! Интервюто е пред фокус , така че вероятно е достоверно!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , ivan69 каза:

https://trud.bg/проф-кантарджиев-ваксинирайте-се-сега-това-е-последната-спокойна-седмица/

Откровени лъжи или ужасяваща некомпетентентност? Ами от това което виждам случаите в Израел са 2065 за вчера и 1753 за днес . Добре че го пенсионираха , ако му спрат и медийните изяви ще е най-добре!

С "малката" подробност, че имат в пъти по-малко смъртни случаи от нас.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , tch каза:

С "малката" подробност, че имат в пъти по-малко смъртни случаи от нас.

Ми да сменят тогава изискванията , не според броя заразени , а според броя на починалите!

Връзка към коментар
преди 35 минути , ivan69 каза:

Откровени лъжи или ужасяваща некомпетентентност? Ами от това което виждам случаите в Израел са 2065 за вчера и 1753 за днес . Добре че го пенсионираха , ако му спрат и медийните изяви ще е най-добре! Интервюто е пред фокус , така че вероятно е достоверно!

Ти преди време не цитираше ли Израел като отрицателен пример? 😂

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 7 часа, Zaro каза:

аз ще емигрирам в Северна Корея.

Чувам, че там имало по-малко Ковид - може да ти хареса. Само не знам с интернета как ще се разберете.

преди 7 часа, ivan69 каза:

откъде да четем меродавна информация?

Е как откъде, от magelanci.com, разбира се.

преди 52 минути , stanimir каза:

Лека - полека почват да си казват.Кой се ваксинирал ,кой си мери антителата ...настанаха времена да не може да различиш "черешка"  от "ягодка". Транс-ът налази и тук.

Черешките и ягодките са скучни. Аз лично се причислявам към отбор "лимонка" - и то от тези скритите. По-забавно е.

Иначе чисто информативно, като стана въпрос за антитела. През март след почти безсимптомно изкаран Ковид имах 11500 антитела. Докторът каза, че имам чудесна имунна система. Преди 2 седмици си ги премерих отново и за 4 месеца бяха паднали до 3200.

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Чувам, че там имало по-малко Ковид - може да ти хареса. Само не знам с интернета как ще се разберете.

Аз посочих условие 😂. А и животът в Северна Корея не се различава кой знае колко от нашия преди някое друго десетилетие. 

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 4 минути , Zaro каза:

А и животът в Северна Корея не се различава кой знае колко от нашия преди някое друго десетилетие. 

Факт! Преди години като бях в Северна Корея с умиление забелязах в местните магазини вносни консерви "Русенско варено", някои от по-старите български соц вафли (дори не подозирах, че още се произвеждат), български цигарки без филтър и все едни такива позабравени продукти. Направо носталгия ме удари 🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Не съм чел и писал скоро в темата, но днес ми се случи нещо и ми е интересно как мислите вие по въпроса.

Събота и неделя бяхме на тиймбилдинг на Слънчака и бяхме 25-30 души колеги. Днес след обяд ни се съобщава, че единия от колегите днес е с положителен тест. Ние не сме били толкова близко всички заедно...даже имаше колеги, които почти не видях на тиймбилдинга или седяха на другия край на масата по времето на сбирките.

Обаче "заразения" бил решил, че не иска да съобщава името си и да казва на всички колеги кой е. Бил казал само на 3-мата колеги с които бил пътувал в една кола и според него това било достатъчно.

Чудя се сега, това нормално ли е? И после заради такива като него да ни карат здрави хора да носим маски? Интересно ми е вие какво мислите по въпроса.

Да не говорим, че може да има колеги които излизат отпуск и трябва да пътуват с PCR...те ще треперят до самия полет ли какво ли?

• Шок 4
Връзка към коментар

е ти се радвай, че все пак някой е проявил разум и се е тествал, за да знаят поне малко и останалите, и да се понаблюдават и поограничават... сега дали разбираш смисъла от маските и някаква социална дистанция и между "здрави", след като толкова хора се оказват безсимптомни и не им пише на челото, че могат да заразяват други, които евентуално да не се окажат късметлии без тежко протичане и последващи проблеми?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.