Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 11 минути , boogy83 каза:

Не съм чел и писал скоро в темата, но днес ми се случи нещо и ми е интересно как мислите вие по въпроса.

Събота и неделя бяхме на тиймбилдинг на Слънчака и бяхме 25-30 души колеги. Днес след обяд ни се съобщава, че единия от колегите днес е с положителен тест. Ние не сме били толкова близко всички заедно...даже имаше колеги, които почти не видях на тиймбилдинга или седяха на другия край на масата по времето на сбирките.

Обаче "заразения" бил решил, че не иска да съобщава името си и да казва на всички колеги кой е. Бил казал само на 3-мата колеги с които бил пътувал в една кола и според него това било достатъчно.

Чудя се сега, това нормално ли е? И после заради такива като него да ни карат здрави хора да носим маски? Интересно ми е вие какво мислите по въпроса.

Да не говорим, че може да има колеги които излизат отпуск и трябва да пътуват с PCR...те ще треперят до самия полет ли какво ли?

Честно, не разбирам какъв му е проблема на колегата ти за да не казва ?!?!?!?

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , antea каза:

е ти се радвай, че все пак някой е проявил разум и се е тествал, за да знаят поне малко и останалите, и да се понаблюдават и поограничават... сега дали разбираш смисъла от маските и някаква социална дистанция и между "здрави", след като толкова хора се оказват безсимптомни и не им пише на челото, че могат да заразяват други, които евентуално да не се окажат късметлии без тежко протичане и последващи проблеми?

ма не дъвчем проблема с маските...това е дъвкано 375 страници и преди малко приятелката ми ми обясни как в метрото жена си е махала на два пъти маската за да се изкашля...

И не, не разбирам защо да се тества и после да не каже на контактните, че е заразен за да се изолират и те...Няма логика...това се опитвам да кажа. Един отговорен човек, разбрал че е болен трябва да каже на всички с които е контактувал, не да се крие...не е срамно че си болен, срамно е да го криеш според мен.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 15 минути , boogy83 каза:

И после заради такива като него да ни карат здрави хора да носим маски? Интересно ми е вие какво мислите по въпроса.

питал си баш за маските, та ми се стори, че ти се дъвче темата

изглежда за много хора е нещо срамно, че са се били заразили, и си траят, ама каква е логиката им, могат да кажат само те

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

Факт! Преди години като бях в Северна Корея с умиление забелязах в местните магазини вносни консерви "Русенско варено", някои от по-старите български соц вафли (дори не подозирах, че още се произвеждат), български цигарки без филтър и все едни такива позабравени продукти. Направо носталгия ме удари 🙂

Предполагам си попаднал на китайски ментета... 😛

• Харесвам 3
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Coo каза:

@Velyana оффтопик: как сте, пътешественици, вече +1 ли сте и пътувате ли по света както и до където може преди да изпозатварят пак? 🙂 ❤️ 

😂😂 +1 сме от един месец, но пътуваме само в Швейцария, че чакаме да стане паспорта готов. Все пак имаме надежда, че ще

можем да по пътуваме и из Европа и няма да затворят всичко ☺️

• Харесвам 11
  • Браво 21
Връзка към коментар
Преди 1 час, boogy83 каза:

Не съм чел и писал скоро в темата, но днес ми се случи нещо и ми е интересно как мислите вие по въпроса.

Събота и неделя бяхме на тиймбилдинг на Слънчака и бяхме 25-30 души колеги. Днес след обяд ни се съобщава, че единия от колегите днес е с положителен тест. Ние не сме били толкова близко всички заедно...даже имаше колеги, които почти не видях на тиймбилдинга или седяха на другия край на масата по времето на сбирките.

Обаче "заразения" бил решил, че не иска да съобщава името си и да казва на всички колеги кой е. Бил казал само на 3-мата колеги с които бил пътувал в една кола и според него това било достатъчно.

Чудя се сега, това нормално ли е? И после заради такива като него да ни карат здрави хора да носим маски? Интересно ми е вие какво мислите по въпроса.

Да не говорим, че може да има колеги които излизат отпуск и трябва да пътуват с PCR...те ще треперят до самия полет ли какво ли?

Естествено, че не е нормално, но в спектъра от хора, които яростно отричат маските, ваксината, до това да се ваксинират веднага след като са го изкарали и после да продължат да се пазят явно ще се случи да има и такива, които да са положителни и да не казват.

То затова се правят някакви правила (по възможност смислени), пък като се направят се спазват. Иначе - как дойде.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 31 минути , Velyana каза:

😂😂 +1 сме от един месец, но пътуваме само в Швейцария, че чакаме да стане паспорта готов. Все пак имаме надежда, че ще

Каква хубава новина! Да е живо и здраво детенцето, да сте здрави и щастливи и вие, родителите!🍀 Много радост и любов ви пожелавам!❤️

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, boogy83 каза:

Аз съм за личната здравна тайна. И доколкото ми е известно законът за това не е променен заради Ковид.

Нали сте разбрали, искате да знаете кой е точно за да го сочите с пръст ли!? Ясно, че за някои хора всеки с корона е тъпо небрежно прокажено копеле, което иска да убие света, за мене това отношение към когото и да е не е нормално.

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , bad kid каза:

Аз съм за личната здравна тайна. И доколкото ми е известно законът за това не е променен заради Ковид.

Нали сте разбрали, искате да знаете кой е точно за да го сочите с пръст ли!? Ясно, че за някои хора всеки с корона е тъпо небрежно прокажено копеле, което иска да убие света, за мене това отношение към когото и да е не е нормално.

Е, не знаех за това отношение, но ми обяснява защо сме почти единствените, боледували симптомно в тая държава 🤣  

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , bad kid каза:

Ми не, никой не иска да го сочи с пръст...ама половината от хората може въобще да са нямали контакт с него и защо трябва да са под напрежение дали не са случайно "заразени"?

А ти като си за личната здравна тайна, като кажат да си сложим приложения на телефоните, за да проследяват кой заразен с кого се е видял? Това не противоречи ли малко на здравната тайна?

Връзка към коментар
преди 1 час, Velyana каза:

Честито! ❤️ Няма да затварят! 😉 Имате важна задача за след няколко месеца като пропълзи - самозахранването с пясък и водорасли, 🙂 Само да му стане паспорта на бебето и всичко по пътя ви ще е тип-топ 😉 🙂 🤩

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 20 минути , boogy83 каза:

Ми не, никой не иска да го сочи с пръст...ама половината от хората може въобще да са нямали контакт с него и защо трябва да са под напрежение дали не са случайно "заразени"?

А ти като си за личната здравна тайна, като кажат да си сложим приложения на телефоните, за да проследяват кой заразен с кого се е видял? Това не противоречи ли малко на здравната тайна?

Тази възможност да си "случайно заразен" е налице от миналата зима. Аз затова не разбирам много добре какво точно притеснява в момента конкретните колеги без маски, общуващи  в група от по 35 души.

Всъщност много се чудех и на упорството на хората да не се тестват преди да стъпят на родна земя, но накрая се сетих, че те през цялото време на пътуването си са изложени на риск да се заразят и няма как да им е спокойно да се тестват. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

@Velyana честито! Сега остава да ни кажеш момче или момиче е🙂, за да не казвам пожеланията в среден род🙂

Аз не успях с две деца, но спомогнах в окуражаването двама души да се ваксинират - майка ми и баща ми. Нещо, за което личните лекари нямаха време, не им се занимаваше и така🙂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 9 минути , Velyana каза:

@ДиянаВ едномесечен мъж си имаме☺️
@Coo имаме едни самолетни билети за Малдивите , които са на standby- Модус и само да стане паспорта и мисля да ги активирам 😂 

Да ви радва един малък палавник😉, за да е по-разнообразно ежедневието ви🙂. Да стане емоционален пътешественик още от първите си месеци😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , Velyana каза:

@ДиянаВ едномесечен мъж си имаме☺️
@Coo имаме едни самолетни билети за Малдивите , които са на standby- Модус и само да стане паспорта и мисля да ги активирам 😂 

Е това е! Роден със самолетен билет❤️

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, antea каза:

питал си баш за маските, та ми се стори, че ти се дъвче темата

изглежда за много хора е нещо срамно, че са се били заразили, и си траят, ама каква е логиката им, могат да кажат само те

Наистина ли се чудиш каква е логиката на хората да изпитват чувство за срам, че са се разболели от ковид и да си траят?

При цялото зомбиране текло в последните 18 месеца? Цялата медийна истерия, брифингите, хаосът, чувалите, "Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история",  "Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към нашите близки, възрастни родители, приятели и колеги", след глобите от по 5000 лв за неспазване на мерки, след тенденциозното тръбене, че неспазването на мерките ще убие мама, дядо и шуранайка от третия етаж в съседния квартал, след репортажите от ковид отделенията, след всички десетки други неща чрез които се внушаваше страх, страх и пак страх на публиката?

Като се насажда така масово страх, като той покълна накрая се изроди и в неудобство, и в срам - че не си успял, че си се провалил - когато все пак се заразиш.

Стигматизираха се заразените - които е хванал вируса,  той е безотговорен, мърляч, нарушител, масов убиец.

Имам нагледни примери в обръжението си - които спазваха  мерките, не излизаха, носеха си маските. Като се заразиха едни не искаха да ходят да се тестват или да викат бърза помощ (какво ще си помислят съседите, като дойдат онея с хазмат костюмите; какво ще стане ако съм заразил някой друг и той вземе че стигне до болница или умре). Други стигнаха до развод (жената обвини мъжа си за опасен и безотоворен, защото и донесъл ковида в къщи - нищо , че той работи на "първа линия" и има контакт със стотици души на ден, и независимо,  че тя пазейки се у дома бодро помпаше кредитната му карта за онлайн поръчки). Трети просто изперкаха от седене в къщи.

• Харесвам 13
  • Браво 2
Връзка към коментар

Аз пък мисля ,че е  супер гнусно да си заразен и да криеш от кантактните си хора. Познавам лично такива типажи ,някой от  които не се изолираха и не нарушиха за миг спокойствието си. Сега част от тях имат безкрайната наглост да се оплакват ,че тестовете им за антитела не били признавани в сертификатите.

За мен точно тези хора са дъното в цялата пандемия.

Те по-хитри ли са от онези които съвестно си караха карантината и споделиха с близки и колеги ?

Търсенето на оправдание с някаква стигма над тях и ала-бала е нелепо.

• Харесвам 16
  • Браво 1
Връзка към коментар

Добре де, защо още се дъвчат тези заплахи с "чувалите". Та същият човек, който говореше за чували и хладилни чанти, само 5 месеца след това казваше, че нищо нямало да затваря, а "шефът" му заяви, че "локдауните не работят".  От май 2020 в България цари пълно спокойствие, с изключение на едни 2-3 месеца, когато имаше нещо като "затваряне". 
Ясно ми е, е тази "пресконференция" беше изключителна тъпотия, но да продължаваме да правим препратки към нея вече е абсурдно. Защото, както затвориха всичко (март и април 2020), така и отвориха много неща първи в ЕС (стадионите през май 2020, ресторантите, а после отново стадионите през април, отново първи в ЕС). И докато ние, живеещи зад граница, бяхме принудени да ходим с маски навън, в България хората даже в магазините нямаха маски. И пак се оплакваме колко сме "тероризирани".

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Това за маските не е вярно, поне в София, в супермаркетите много се следи, виждал съм не един или два пъти да се гони някой из магазина и да му казват, да си сложи маската. В моловете следят на входа, чат пат има някой който си я сваля след това.

Но пък на Т2 ми направи впечатление в салона на излитащи и на гейтовете, че никой не следи и има хора без маски, и това при положение че на самото летище има РЗИ на практика....

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 15 часа, antea каза:

Таньо, неочевидно си си сверил информацията на ум, защото очевидно не си споделил резултата от проверката ти с нас, примерно да опровергаеш нещо невярно

Aнтеа, информация се проверява, а не се сверява и за да се приеме като условно вярна се сравнява с три независими източника .... , но на мене ми е достатъчно мнението на @funny, на която вярвам напълно и по презумпция, заради умното, интересно и забавно присъствие във всеки пост.

Също по презумпция не вярвам на някой, който преди 500 + + поста в тази тема се зарече официално повече да не пише в нея.

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Таньо каза:

Да разбирам ли, че съм оценен и причислен в група, която ОЧЕВАДНО не чете и не сверява ?!

отговорила съм ти със същата дума, която си използвал първоначално ти, но изглежда и това те обърква

иначе нямам против да се доверяваш безрезервно на каквото и да е, щом е от определен източник, дори и да е фалшива новина, твое право си е

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.