Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 1 час, Duke каза:

Много хубав въпрос, на който с удоволствие ще отговоря!

Лично аз се ваксинирах защото имах неприятна близка среща с вируса и не бих искал да си го причиня отново. Това е първото и естествено най-логично обяснение за моето решение да се ваксинирам. Няма причина да заблуждавам когото и да е било, че водещ фактор при формиране на моето решение не са били лични преживявания и неприятни спомени от вируса...

Има обаче и второ, и трето, и четвърто обяснение, а едно от тях измести всички останали защото се превърна в приоритетно и пряко свързано с едно от двете най-големи удоволствия в живота ми - свободното и неорганизирано пътуване... 

За мен най-важната причина за ваксинация е постигане на колективен имунитет. Повтарям тезата си през две-три мнения, но очевидно не е достатъчно. Вирусът не може да се изпари от само себе си и тъй като за жалост все още няма лекарство срещу него, единственият ефективен начин за преодоляването му е масовата ваксинация. Това е пътят да приключим с коментари относно неадекватни политически решения и да се върнем към свободното неорганизирано пътуване...

Ще съм безкрайно благодарен ако поне този път за разнообразие опиташ да разбереш тезата без да е необходимо да влизаме в излишна полемика...

Този път за разнообразие ти потвърди идеята че всеки е егоист сам за себе си ( лично здраве, удобство при хобитата му) а пък това че съвпада с всеобщата директива “ който не се ваксинира е лош и егоист” , само му идва като бонус .

Иначе казано само обобщих това което професията ти те е научила да казваш с повечко думи за да изглежда по-различно от действително казаното 🙂

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , AlexandraKo каза:

В САЩ връщат маските за ваксинираните лица

"Нови непубликувани данни - показващи, че при ваксинираните хора, заразени с варианта Delta, се открива същото количество вирус, колкото и при хората, които не са ваксинирани - е основният двигател за последната промяна на насоките на CDC за носене на предпазна маска, казва пред CNN източник, ангажиран с процеса на вземане на решение. "

Доцент Мангъров от месеци казва , че ваксините не предпазват от заразяване с Индийският щам , сега на кого да вярваме , на CNN , Мангъров, Статистиката на новозаразени в Израел , ОК , Исландия , Малта и т.н или на здравният министър и доцент Кантарджиев?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 32 минути , ivan69 каза:

Доцент Мангъров от месеци казва , че ваксините не предпазват от заразяване с Индийският щам , сега на кого да вярваме , на CNN , Мангъров, Статистиката на новозаразени в Израел , ОК , Исландия , Малта и т.н или на здравният министър и доцент Кантарджиев?

Айде стига с тоя доцент Мангъров... Миналата година същият твърдеше, че вирусът ще изчезне юни 2020, ама 14 месеца по-късно гледам, че  леко не му се е получила прогнозата. 

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

В САЩ връщат маските за ваксинираните лица

"Нови непубликувани данни - показващи, че при ваксинираните хора, заразени с варианта Delta, се открива същото количество вирус, колкото и при хората, които не са ваксинирани - е основният двигател за последната промяна на насоките на CDC за носене на предпазна маска, казва пред CNN източник, ангажиран с процеса на вземане на решение. "

И едно уточняващо, но много съществено, допълнение от източника на информацията:

Overall, vaccinated people still play a small role in transmission, and breakthrough infections remain rare.

The new guidance also recommends fully vaccinated people to test 3-5 days after a possible or known exposure, and to continue to wear a mask when in indoor public settings for the next 14 days or until a negative test result.

Разликата в поднесената информация е огромна.

• Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Zaro каза:

Ами щото не е работата всеки да се спасява поединично и да мисли само за себе си. Но си давам сметка, че такова мислене не е по силите на всеки. И все пак, точно този начин е леко краен.

А ситуацията в България все повече ми наподобява на тази, когато голяма компания е на масата и идва сметката. Част от хората дават тяхното плюс бакшиш, друга дава без бакшиш, а трета дава по-малко, като се надява разликата да бъде покрита от горницата на първата група, т.е. някой друг да поеме и тяхната част. Та и тук сме така - една част от хората се ваксинираха от самото начало, други на следващ етап, а трети дебнат в засада, надявайки се другите да свършат работата за така бленувания колективен имунитет. Във форума присъстват достатъчно представители и на трите групи. Всички са ОК с авантите, ама когато обстоятелствата изискват да дадеш нещо, настава вой. :crazy:

Ако човек няма чувство за хумор, да не коментира мнението ми. Такива ги подреждам до стената и то един зад друг. Да пестя. :vinsent:

Напълни ми душата !!! 👏

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, luba_rizova каза:

А защо не се направи нещо като "Обществен договор"? Населението приема да се ваксинира, доброволно по възможност, и при достигане на 70%, правителствата се задължават да махнат всички мерки, тестове, дистанция и спира говоренето за вируса, вътре в държавите и реципрочно така да бъде и към държави с такъв процент ваксинирано население. И край.  

Много интересна, дори бих я нарекъл екзотична идея! Имам само един уточняващ въпрос. Специално ти към коя група ще се причислиш - към тази на 70% ваксинираните или към онази на 30% неваксинираните? Защото ако съдя по всички твои писания по темата, очевидно спадаш към втората група. При това положение какво по-различно ще предложи този "Обществен договор"? Хората с твоите убеждения ще продължат да очакват някой друг да свърши работата вместо тях и на практика всичко се връща в начална точка... 😉 

Преди 1 час, funny каза:

Този път за разнообразие ти потвърди идеята че всеки е егоист сам за себе си ( лично здраве, удобство при хобитата му) а пък това че съвпада с всеобщата директива “ който не се ваксинира е лош и егоист” , само му идва като бонус .

Иначе казано само обобщих това което професията ти те е научила да казваш с повечко думи за да изглежда по-различно от действително казаното 🙂

Каква е разликата между нас? И защо за пореден път манипулативно вадиш заключения от името на част от обществото? Говори единствено и само от свое име, каква е тази "всеобща директива"? Къде е публикувана? От кого е изготвена и приета? Кому задължава?

С последното изречение не разбрах, лъжец или манипулатор ме нарече и моля за уточнение?

Връзка към коментар
преди 12 минути , Duke каза:

С последното изречение не разбрах, лъжец или манипулатор ме нарече и моля за уточнение?

Малко за разведряване на обстановката - https://profit.bg/klasatsii/mezhdunarodni/nay-golemiyat-lazhets-na-sveta/

"Според правилника в шампионата нямат право на участие политици и юристи, тъй като те биха имали нечестно предимство пред останалите поради професионална деформация."

Дано не се обидиш, наистина с цел хумор го пускам. 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 4 минути , ivailo_radev каза:

Малко за разведряване на обстановката - https://profit.bg/klasatsii/mezhdunarodni/nay-golemiyat-lazhets-na-sveta/

"Според правилника в шампионата нямат право на участие политици и юристи, тъй като те биха имали нечестно предимство пред останалите поради професионална деформация."

И аз искам да разведрявам обстановката 🤩

No description available.

• Благодаря 1
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , ivailo_radev каза:

Дано не се обидиш, наистина с цел хумор го пускам. 🙂

В никакъв случай не се обиждам, но има една много важна разлика. Политиците лъжат, докато юристите манипулират. Разликата е огромна... 😛 

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

И аз искам да разведрявам обстановката 🤩

No description available.

Тук примерно един чип няма да навреди, понеже ще могат да им добавят многото липсващ софтуер в кратуните и на двамата 🙂

• Смея се 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, agenta каза:

Днес ли се очаква European Centre for Disease Prevention and Control да публикува нова карта на 14 дневната заболеваемост на седмична база - Weekly maps in support of the Council Recommendation - ТУК и след обед ли ще е по някое време, за да видим тенденциите, които ще следват нашите мислители от МЗ ?

Сега излезе новият отчет. Излиза четвъртък около 14-15:00ч.

На мен ми е интересна Полша. Тежко изкараха зимата, с висок процент ваксинирани са, над 40% и цяло лято са рекордьор по най-малко заболели. Очаквах да има повишение в днешният отчет - нищо такова, малко над 3 на 100к.

Там на открито никой не носи маска. Говорим за улици пълни с народ, ако видиш някой с маска това вероятно е чужденец. На закрито някои носят, повечето не. Общо взето се държат все едно няма вирус. Надявам се да останат добрият пример.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , iMari каза:

Сега излезе новият отчет. Излиза четвъртък около 14-15:00ч.

На мен ми е интересна Полша. Тежко изкараха зимата, с висок процент ваксинирани са, над 40% и цяло лято са рекордьор по най-малко заболели. Очаквах да има повишение в днешният отчет - нищо такова, малко над 3 на 100к.

Там на открито никой не носи маска. Говорим за улици пълни с народ, ако видиш някой с маска това вероятно е чужденец. На закрито някои носят, повечето не. Общо взето се държат все едно няма вирус. Надявам се да останат добрият пример.

Видях го току-що сега разглеждам данните. Гърция не върви на добре.

Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 14 минути , iMari каза:

То това с маските си е от средата/края на май. Реално, можеш напълно спокойно да си ходиш навсякъде без маска и никой няма да ти каже нещо (градски транспорт, влак, магазини, заведения). 

И това наблюдение е изцяло лично, но единствените които носят маска, почти постоянно това са испанците. Без значение, дали е 11 вечерта и няма никой около тях, те продължават да си носят 🤦‍♂️

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 19 минути , ivailo_radev каза:

Тук примерно един чип няма да навреди, понеже ще могат да им добавят многото липсващ софтуер в кратуните и на двамата 🙂

Тия, кат гледам, са група - направо си имат нужда от 5G или там, квото е най-силно, че да има полза.

Да ви кажа, като ги разправяте тия работи, все си мислех, че това са шеги - с чиповете, с извънземните.

И чак толкоз прости люде няма. Сега порових по тоя въпрос, та гледам, че има хора, дето, наистина вярват.

Как не ми падне един такъв, да му разкажа, колко пъти са го чипирали до сега, с всички ваксини, откак се е родил и да му дообъркам и без това, объркания софтуер.

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 39 минути , Duke каза:

Ех, ама уж четете вие юристите :grin:.

Я прочети пак - тъкмо казах че за първи път сме на едно мнение казано по два различни начина - ти по твоя си начин, аз по моя 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, tch каза:

Не ти трябва друго обяснение защо процента ваксинирани е толкова нисък 😄 

Да, ама според мен е много яко, ако се разпространи идеята, че ще им хванат фалшивия сертификат с розов bluetooth  🙃

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

И чак толкоз прости люде няма. Сега порових по тоя въпрос, та гледам, че има хора, дето, наистина вярват.

Избягвам да пиша в тема, но ей това ме провокира 🙂 

Ако не си го видяла (на всичкото ми не-гледане на телевизия да взема точно това да видя/чуя) - в една серия интервюта за ваксината, една девойка на средна възраст заяви, че нейната лична лекарка й казала, че не трябва да се ваксинира, защото това е експеримент, при който целта е до 6 месеца всички ваксинирани да умрат. А тя не искала да умира и затова няма да се ваксинира.

• Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , agenta каза:

Видях го току-що сега разглеждам данните. Гърция не върви на добре.

Хич не върви на добре:( Качили са с близо 50% спрямо миналата седмица.

Италия и тя. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Lyubina каза:

Ако не си го видяла (на всичкото ми не-гледане на телевизия да взема точно това да видя/чуя) - в една серия интервюта за ваксината, една девойка на средна възраст заяви, че нейната лична лекарка й казала, че не трябва да се ваксинира, защото това е експеримент, при който целта е до 6 месеца всички ваксинирани да умрат. А тя не искала да умира и затова няма да се ваксинира.

Да не си правя планове за Коледа значи. 😄

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , funny каза:

Ех, ама уж четете вие юристите :grin:.

Я прочети пак - тъкмо казах че за първи път сме на едно мнение казано по два различни начина - ти по твоя си начин, аз по моя 

Четем много добре и обикновено отначало докрай, та аз именно за края питам:

преди 2 часа, funny каза:

Връзка към коментар
преди 31 минути , ivailo_radev каза:

Тези имат проблеми не само със софтуера, ами и с хардуера.

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 35 минути , Lyubina каза:

Ти сега, ще ме провокираш, да взема да гледам телевизия.:crazy:

И друг път съм казвала, че от години не гледаме телевизия, явно изпускам интересни неща:)))))

• Смея се 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.