Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

@Duke, това, че съм против задължителната ваксинация, и си задавам въпроси изобщо не значи, че съм антиваксър. Това ви е проблема на "праведните" - слагате хората в калъпи. Ако не бях изкарала вируса, щях да се ваксинирам още март. Дори и сега, до сега да съм я свършила тази работа отдавна, ако не ме караха насила. Изключително ми е неприятно това и ме отвращава. Не е правилно. И това, че аз нямам противопоказания не означава, че не ме интересува, че хора имат, а ще трябва. И че всеки си има своите причини. И че други ще имат проблеми, за които ще се мълчи, и с които сами ще се справят, защото нито ти, нито друг, ще отиде да ги оздравява. Целият този цирк е едно огромно лицемерие. 

• Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , luba_rizova каза:

@Duke, това, че съм против задължителната ваксинация, и си задавам въпроси изобщо не значи, че съм антиваксър. Това ви е проблема на "праведните" - слагате хората в калъпи. Ако не бях изкарала вируса, щях да се ваксинирам още март. Дори и сега, до сега да съм я свършила тази работа отдавна, ако не ме караха насила. Изключително ми е неприятно това и ме отвращава. Не е правилно. И това, че аз нямам противопоказания не означава, че не ме интересува, че хора имат, а ще трябва. И че всеки си има своите причини. И че други ще имат проблеми, за които ще се мълчи, и с които сами ще се справят, защото нито ти, нито друг, ще отиде да ги оздравява. Целият този цирк е едно огромно лицемерие. 

Само да уточним, че никъде не съм написал, че си "антиваксър", а също така не разбирам защо ме включваш в някаква категория на "праведните" и още по-малко пък имам желание да слагам когото и да е било в "калъп". Много моля да спрем с инсинуациите и внушенията! Така и не отговори на въпроса ми, но реално погледнато не съм и очаквал нещо друго...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Отговора е, че естествено, че щях да съм в 70%-те процента и то отдавна. И сега ще съм в 20%-те, макар и да не бия тъпана и да не си слагам банерче на фейса, и да споделям на целия свят антителата си. А при наличие на обществен договор до сега ехеее колко хора щяха да са агитирани. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 39 минути , luba_rizova каза:

Отговора е, че естествено, че щях да съм в 70%-те процента и то отдавна. И сега ще съм в 20%-те, макар и да не бия тъпана и да не си слагам банерче на фейса, и да споделям на целия свят антителата си. А при наличие на обществен договор до сега ехеее колко хора щяха да са агитирани. 

Проблемът е в постоянната употреба на първо лице единствено число не само в изказа, но и в мисленето. И тук не говоря нито за отбор "Черешка", нито за отбор "Ягодка", а за всички НАС, като членове на цивилизовано общество от ХХI-ви век. Не знам колко месеца пиша, че лично мен не ме интересуват АЗ и ТИ, а в конкретния случай ме интересува единствено и само НИЕ. Защото само с мисленето на НИЕ можем да се справим с проблема. Насреща получавам ехидни подмятания, обвинения в лицемерие и некоректно изопачаване на думите ми. Да ти призная, уморих се... 😞

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ее, хайде и ти се разсърди. Теб в лицемерие никой не те е обвинил. Обвиних те в праведност, а то това не е обида, ами направо комплимент. 

Иначе, не спорим тук, просто си говорим, защото нещата се случват извън нашите раздумки,така и така, за хубаво или за лошо. 

Одеве разглеждах новозаразените, а в Япония как се случва, че има 10 000 заразени, но много ниска смъртност, а хората са възрастни, а и не са ваксинирани, до колкото гледах графики последно? Много добре се справят, макар и да не избягаха от вълната,то кой ли успя. Което още един път говори за безсмислието на 2/3 от мерките, ама... 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Тия, кат гледам, са група - направо си имат нужда от 5G или там, квото е най-силно, че да има полза.

Да ви кажа, като ги разправяте тия работи, все си мислех, че това са шеги - с чиповете, с извънземните.

И чак толкоз прости люде няма. Сега порових по тоя въпрос, та гледам, че има хора, дето, наистина вярват.

Как не ми падне един такъв, да му разкажа, колко пъти са го чипирали до сега, с всички ваксини, откак се е родил и да му дообъркам и без това, объркания софтуер.

Ти нямаш фейсбук, та не си запозната с всичката подобна помия, която се излива там. Ще ти пратя на лични след малко няколко скрийншота да се посмееш 🙂 .

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Травеолани каза:

Ти нямаш фейсбук, та не си запозната с всичката подобна помия, която се излива там. Ще ти пратя на лични след малко няколко скрийншота да се посмееш 🙂 .

Благодаря ти!

Малко шизоидни ми се видят всичките тези лакърдии:))))

То, по принцип , фобиите са основата на шизофрениите.

Не може нормални  хора, без отклонения, да вярват в тия неща.

Преди време си имах една пациентка -шизофреничка.Беше се вкопчила в мен , имаше ми доверие и ми разправяше такива неща - за чипове, за точене на информация от мозъка и , гледаше, да бъде все на 2-3 метра от другите хора, поради тези причини. 
Но момичето си е болничко и това поведение е нормално за нея, не е нормално, за нормалните хора:(

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

Ами ако си подбирахте приятелите във ФБ вероятно по-рядко щяхте да срещате и подобни постове. Друго си е да включваш куцо и сакато ,та белким се намерят поне 100-200 човека винаги да ви обясняват колко сте прелестни и вие да слухтите денонощно клюките.

Аз имам десетки ваксинирани познати ,но банер още не съм видял. Напротив ,това което виждам ,е че другия отбор много държи да ни каже как няма да се ваксинира все едно живо ни интересува. Надявам се ще се разпознаят.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, bad kid каза:

3 доза Файзер в Израел за хора 60-200.

'Israel plans to start offering a third shot of the BioNTech-Pfizer coronavirus vaccine to people over 60.'

A за тези над 200, може би и четвърта! :)

• Смея се 5
Връзка към коментар

Самоуби се италианският лекар, който пръв е приложил лечението с кръвна плазма. По това, което пише, съсипали са му кариерата заради неприемането на задължителната ваксинация. Ето така работи демокрацията. Разбира се, не се знае причината, но е показателно какво се случва с несъгласните, макар и да имат огромен принос в борбата срещу Ковид. 

https://blitz.bg/svyat/italiya-posrna-samoubi-se-lekaryat-obyaven-za-natsionalen-geroy_news831901.html

• Шок 4
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 18 минути , luba_rizova каза:

Самоуби се италианският лекар, който пръв е приложил лечението с кръвна плазма. По това, което пише, съсипали са му кариерата заради неприемането на задължителната ваксинация. Ето така работи демокрацията. Разбира се, не се знае причината, но е показателно какво се случва с несъгласните, макар и да имат огромен принос в борбата срещу Ковид. 

https://blitz.bg/svyat/italiya-posrna-samoubi-se-lekaryat-obyaven-za-natsionalen-geroy_news831901.html

Но източника все пак е Blitz.

• Харесвам 3
  • Браво 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Добре де, Люба, сериозно ли си правиш генерални заключения от нещо написано в БЛИЦ! Светла му памет на човека, това е много тъжно, но ситуацията може да е много далеч от това, което медията се опитва да внуши. Въобще стремежа да се търси целенасочено нещо, което го няма - световен заговор, обреченост, преследване и натиск върху инакомислещите (явно се оказва, че са мнозинство), наистина може да разболее и здрав човек. Съвсем сериозно питам - какво точно се случва с несъгласните в твоето обкръжение и репресирани ли са по някакъв начин? Лято е, жега е. Бе ходете на плаж, планина или където ви е комфортно, бе хора! Забравете за малко този вирус!

• Харесвам 18
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , traveler каза:

Но източника все пак е Blitz.

Преди два дни е станало това, а в Блитз е преписано и преведено дословно, ето и на италиански 

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/de-donno-plasma-covid-7ec65eb8-1ea8-49c1-a965-55cd80650a1b.html

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За съжаление, е вярно, преди два дни:;

https://www.bitchute.com/video/k8JTftSgY8Ly/

ttps://en.memesrandom.com/dead-giuseppe-de-donno-dies-apparently-committed-suicide/

https://pledgetimes.com/doctor-giuseppe-de-donno-committed-suicide-one-of-the-promoters-of-plasma-treatment-against-covid/

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Нека не забравяме, че голяма част от медиите се изхранват от шока, ужаса и паниката, която внушават. Взимат 10% от истината и създават съвсем различна версия на историята, за да може материала им да циркулира като дъвка за балончета из интернет пространството.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Само да ви кажа, че лечението с плазма (макар и широко анонсирано и възхвалявано) вече не се приема като добър подход. 

(не се опитвайте да ме убеждавате в противното, има си публикации по въпроса, а и това си е мое убеждение, както всички вие си имате свои).

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

Странно поведение е имал 'Де Доно беше чест посетител до преди няколко месеца на Facebook, където дори с фалшиви профили обсъждаше със себе си ефикасността на хиперимунната плазма' http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/morte-giuseppe-de-donno-procura-mantova-apre-inchiesta-3a7c9996-0446-4d68-9ac4-f4e41d9dd2b9.html

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 52 минути , iMari каза:

Добре де, Люба, сериозно ли си правиш генерални заключения от нещо написано в БЛИЦ!

Има ли значение къде е писано след като е вярно? Стига вече с това писано е там или там или е вярно или не е вярно , в случая , явно е вярно! Далеч не съм привърженик на медията която е цитирана!

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Връзка към коментар

О, аз не си правя никакви изводи, даже не мисля, че има общо кончината му с Ковида. Просто ми стана неприятно, че, макар и да е признат за герой и какво ли не, е бил наказан и порицан заради мнението си. Това е. Исках да покажа как се действа - никой няма право на някакво различно мнение и това е плашещо и нередно. 

Любина, така е за плазмата.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, ivan69 каза:

Има ли значение къде е писано след като е вярно?

Значение има кое от написаното е вярно и кое са внушения. 
Не става дума дали е вярно обсотятелството, че въпросният доктор е починал (самоубил се). Става дума за необоснованите интерпретации и пропагандните внушения, които се правят по този повод.  
Съобщава се за факта, че е починал - добре, обаче вече като почне да се намеква че  се е самоубил защото е репресиран от властите  - това си е  свобдна интерпретация и пропагандно внушение с определена цел. 
Друг може да каже: "той се самоуби, защото  се почуства виновен, че са починали пациенти, които е опитвал да лекува с плазма, вместо по друг протокол". И това също би било  свобдна интерпретация и неподплатено с факти внушение.  
Просто защото само той си знае защо точно се е самоубил и всичко друго са фантасмагории. 

И като се зачетеш в материала на Блиц :
"Терапията с хиперимунната кръвна плазма струва много малко, почти нищо, лекува бързо и сигурно..." -  ами не, за съжаление, въпреки големите надежди, които се възлагаха на терапията с плазма, се оказа, че този метод далеч не е толкова ефективен. 

"Bon voyage Giuseppe, оставяш голяма празнота", написа бившият вицепремиер Матео Салвини, най-популярният и обичан политик в Италия в момента." 
И тук отново откровена политическа пропаганда и внушения с превъзнасяне на италианския Волен Сидеров (мое мнение) - Салвини. 
Колко пък да е "най-популярен" и "най-обичан" - справка в някое от сравнително най-скорошните по време проучвания показва нещо по-друго:

image.png.87a0c1ebf26c638603c8594afc429e8b.png

• Харесвам 9
  • Браво 12
Връзка към коментар

Хей, не е ли суперяко, че на второ лято с Ковид, в средата на сезона все пак за избрали хотелите, които ще са гарантирано пълни 🙂

Има ли го публичен и къде този протокол, за който говорят, търсих на сайта на  МЗ, но не намерих. По сайтовете на регионалните РЗИта ли трябва да се търси?

Балтова: Има два карантинни хотела по морето. Работи се за въвеждането на трети в София, посочи министърът на туризма
31 юли 2021 (Нова ТВ)

Спойлер

„Успяхме да създадем здравен протокол, в който е заложено споразумението за карантините хотели по морето. Има два хотела – един на Северното и един на Южното Черноморие. Работим и за въвеждането на карантинен хотел в София ”, заяви министърът на туризма Стела Балтова в ефира на „Събуди се”.
Курортите по Черноморието са препълнени
Тя посочи, че в хотелите по морето се работи изключително дисциплинирано. Министърът сподели, че е била на обиколка по Южното Черноморие, където едва са успели да намерят стая, в която да я настанят.
„Не съм удовлетворена от броя на ваксинираните в сектора, но правим всичко възможно. В три града – Поморие, Слънчев бряг, Несебър, бяха открити ваксинационни центрове буквално на площада. Във всички РЗИ има от четирите вида ваксини, като работещите в туризма са с приоритет”, обясни тя.
Целия разговор гледайте във видеото.
https://nova.bg/news/view/2021/07/31/335305/балтова-има-два-карантинни-хотела-по-морето/

ПС: Магнолиите в Албена ми звучи супер 🙂 Кой ще пълнят в София: Хаят или ще чакат да построят Мариот? 😂

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , luba_rizova каза:

Хотел Магнолиите в Албена не работи втора година. Ужасно запустял е!!! Не виждам как ще сложат някой вътре, той е като призрак. Подигравка е това. 

Интересно. Не знаех, че е толкова зле в Албена 🙂 Не съм стъпвала по северното черноморие от една супер бърза обиколка преди десетина години - живея в някакво славно минало, в което Албена е сравнително добре организиран курорт със спретнати хотелчета (на фона на мега-строителството в Сл. бряг)... 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.