Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Да, спретнати са, ама тези, които работят. А работят само половината. Дори Амелия, която е почти чисто нов хотел, и май е 4 или 5 звезди, втора година не са отворили и вече е... Абе ще трябва ремонт да правят, ако искат да отвори догодина. Аз днес се връщам от Албена, а бяхме баш във вилите до Магнолия, за това го видях хотела какво представлява. Може да стегнат някоя вила, което е по-лесно, но самият хотел абсурд да отворят 2-3 стаи ей така. Е, надяват се да няма карантинирани, то е ясно. 

П. С. Ставало въпрос за вилите наистина - така става. Успокоихме се, че не е съвсем проформа. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , luba_rizova каза:

Да, спретнати са, ама тези, които работят. А работят само половината. Дори Амелия, която е почти чисто нов хотел, и май е 4 или 5 звезди, втора година не са отворили и вече е... Абе ще трябва ремонт да правят, ако искат да отвори догодина. Аз днес се връщам от Албена, а бяхме баш във вилите до Магнолия, за това го видях хотела какво представлява. Може да стегнат някоя вила, което е по-лесно, но самият хотел абсурд да отворят 2-3 стаи ей така. Е, надяват се да няма карантинирани, то е ясно. 

Каквото и да се ремонтира и адаптира, няма как ремонт да стане за броени дни. Моите ръждясали спомени за сезона на БГ морето е, че след 20ти август се изпразва. Има тласък около 6ти септември, но от българи и не е като август. Българите не са за тези хотели или и тях ще настаняват в такива не пишеше. Чужденците в мнозинството до 1ви септември се изнасят заради началото на учебната година - руснаци, украинци, чехи, поляци, а на други дори в края на август - холандци, шведи, германци. Може и Албена да са се уредили с едни пари от държавата по някоя от програмите за Ковид и сега ще постегнат хотела с тях под уж че го съобразяват с Протоколите. 🤩 Които така и не намерих днес като търсих покрай новината.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Как пък всички медици в ЕС с обективна невъзможност да се ваксинират или вече преболедували и придобили имунитет по такъв начин се оказаха в България...? В другите държави явно ги е подминало и не са боледували... 

image.png

• Шок 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Аз мога ли да попитам нещо, което ме човърка от известно време? След като се доказа, че ваксинираните И се заразяват И разпространяват вируса, по какъв начин да се ваксинираш предпазва общественото здраве? Единственото, от което предпазват, е тежко протичане. Тоест, единствено помагаш на себе си. Тогава, защо лекарите да ги задължим да бъдат ваксинирани, щом това няма да предпази техните пациенти? Защото само тогава има смисъл да ги хулим... И не ви ли се струва вече, че тази игра е много лишена от всякаква логика, но някак по навик сме ок с висчко, с което ни пълнят главите? 

• Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 22 минути , luba_rizova каза:

Аз мога ли да попитам нещо, което ме човърка от известно време? След като се доказа, че ваксинираните И се заразяват И разпространяват вируса, по какъв начин да се ваксинираш предпазва общественото здраве? Единственото, от което предпазват, е тежко протичане. Тоест, единствено помагаш на себе си. Тогава, защо лекарите да ги задължим да бъдат ваксинирани, щом това няма да предпази техните пациенти? Защото само тогава има смисъл да ги хулим... И не ви ли се струва вече, че тази игра е много лишена от всякаква логика, но някак по навик сме ок с висчко, с което ни пълнят главите? 

Виж сега, най- общо и достъпно обяснено :има два вида имунитет, след ваксиниране  - “функционален”, този, който предотвратява тежкото протичане. Да, ваксиниринаният , може да се разболее, но ще е леко и за по-кратко време. Това е едната цел - да не се стига до болница и екстремни състояния. И “стерилизиращ” - този, който намалява възможността, за предаване на вируса на другите хора. Това е втората цел. А, за да се каже, колко са ефективни ваксините , по отношение на втория имунитет, трябва да се натрупа опит. Някъде имаше данни за Файзер, че е висок, за другите не съм срещала, сигурно има, не ми се търси. Хипотетично - болният ваксиниран,  ще заразява, примерно, 20%от контактните, а болният - неваксиниран - 100%.

Но какви са процентите на защита, за колко време, за кои щамове - все въпроси, на които да се отговори, просто, трябва време - месеци ли, години ли, предстои да разберем.

• Харесвам 18
  • Браво 6
Връзка към коментар

В САЩ в момента се провежда добре експериментът според мене.

Вече има концерти, в момента тече фестивалът Лолапалуза, който последно 2019 е събирал 100 000 души на ден. Всички трябва да са или ваксинирани или с негативен тест, като неваксинираните трябва да са с маска, което очевидно е невъзможно да се контролира в тълпата. Интересно ми е след седмица какво ще се пише за заразените на фестивала.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 13 минути , adreno каза:

Отбор, усеща се пропукване в противника.

Капитулацията е близо 😄

Да, да, надявай се! 😉

@Брани е Сивият кардинал на темата, който дърпа конците. Ако направиш ретроспективен анализ, ще установиш, че всяко избухване на темата започва след негова невинна реплика. 😃

• Харесвам 4
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 57 минути , iMari каза:

Да, да, надявай се! 😉

@Брани е Сивият кардинал на темата, който дърпа конците. Ако направиш ретроспективен анализ, ще установиш, че всяко избухване на темата започва след негова невинна реплика. 😃

Човек толкова се старае да е черен и вие накрая - сив ... 😞

• Смея се 18
Връзка към коментар
преди 8 часа, luba_rizova каза:

След като се доказа, че ваксинираните И се заразяват И разпространяват вируса ...

Забелязвам масов, епидемичен, не, пандемичен дефицит по български език. 

Боцнатите могат да се заразят и да разпространяват вируса, но това не е задължително да де случи. Ако има нещо доказано, то е, че МОЖЕ да се случи, а не ЧЕ СЕ СЛУЧВА. 

Научете го тоя език..., че на Брани заканите ще ви се видят песен.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 16 минути , Брани каза:

Човек толкова се старае да е черен и вие накрая - сив ... 😞

Начиии, сивото е кофти цвят, не се съгласявай:),))

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , Zaro каза:

Боцнатите могат да се заразят и да разпространяват вируса, но това не е задължително да де случи. Ако има нещо доказано, то е, че МОЖЕ да се случи, а не ЧЕ СЕ СЛУЧВА. 

@Zaro, недей, кат една даскалица съща:))) Пък за имунитета, по-нагоре го обясних, с думи прости.

Но пропуснах нещо: има хора, с определен генотип, които,  или не боледуват, или - изобщо не разбират, че са се срещнали с вируса. Защо е така, никой не може да каже, точно. Някъде четох, че важало, за 30% от хората.

По тоя повод са и разните му конспиративни теории, че вирусът е изкуствено създаден, че е насочен, само към определени генотипи, че за това децата не боледуваха, пък сега, като има мутации, започнаха и те.

Тия дни коментирахме с колега, колко е двоен стандартът:

Разболява се възрастният човек от Ковид / ама има диабет, подагра, обезитас и високо кръвно/.

Пишат го - Ковид екзитус.

Ама , кръвната захар, станала 32 и не могат да я свалят, изпаднал в диабетична кома - ми човекът си е починал от диабета, който е далеч по- страшен. 

Не е от вируса - то и най- обикновена настинка, може да бъде последвана от същото.

Аз искам, за себе си,  да разбера, как и  по какъв механизъм, / но не съм намерила точни данни, които да обяснят подробно и логично, на базата на изследвания/ се случва всичко,  за младите хора, които си отидоха, без никакви съпътстващи заболявания, за по няколко дни.

Наш приятел - сега щеше да стане на 60, в отлично здраве, страхотен дух и вкус към живота, не разбрахме какво стана..

Точно за три дни. Царство му Небесно:(

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 59 минути , AlexandraKo каза:

@Zaro, недей, кат една даскалица съща:)))

А бе ясно, ама именно такива манипулативни твърдения наливат вода в мелницата на привържениците на конспирацията, а те като рупор засилват въздействието на едно невярно твърдение стократно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 12 минути , Zaro каза:

А бе ясно, ама именно такива манипулативни твърдения наливат вода в мелницата на привържениците на конспирацията, а те като рупор засилват въздействието на едно невярно твърдение стократно.

Не бе, имах предвид другия дефицит:))

За който си абсолютно прав - като чета из нета, във вестниците, в разните блогове/влогове, като слушам, по телевизии, се шири “дебело невежество”, както вика дедо Захарий Стоянов.:( От типа “ Селкор”, дето Димо Казака “ пише, сякаш кърти камъни и туря запетайки, където му падне”. И като чуя: “ направимЕ, отидемЕ “ и подобни, не ми се слуша натам…Или:  “ ти КОЙ плашиш?”

Вирусът ще мине и ще замине, ама този дефицит,  ще остане и ще расте…

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, Zaro каза:

Аааа, то било проблем на българския език, а не на фактите. Извинявам се, забравих, че в 21 век вече не вярваме на факти, а на каквото ни кажат да вярваме. Така де, не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти казвам. Ок. Може да се съглася, но няма . 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Офф, малко за разведряване. @Zaro, след самородните "бисери" - "ваканцува" и "входира", онзи ден по повод инцидент на заслона Тевно езеро прочетох, че хижарят е "агресирал" група студенти, или те ли го бяха "агресирали"...

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 17 минути , luba_rizova каза:

Аааа, то било проблем на българския език, а не на фактите. Извинявам се, забравих, че в 21 век вече не вярваме на факти, а на каквото ни кажат да вярваме. Така де, не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти казвам. Ок. Може да се съглася, но няма . 

И фактите са, че освен по български, куцаме и по математика и като кажат (примерно) - ако си чипиран си предпазен в 95% от случаите и разпространяваш 1 вирус 1 на 1 милион, а ако не си чипиран има 4% смъртност и разпространяваш 1 на 10, го разбираме като "и в двата случая се заразяваш, и в двата случая разпространяваш вирус. Няма полза от ваксини! АНАТЕМА, никога на мен, къде са ми правата?"  

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Светославов каза:

Офф, малко за разведряване. @Zaro, след самородните "бисери" - "ваканцува" и "входира", онзи ден по повод инцидент на заслона Тевно езеро прочетох, че хижарят е "агресирал" група студенти, или те ли го бяха "агресирали"...

Най-вероятно, са се “бъхтали”, имаме си и  наша си, подходяща дума:)))):clapping::clapping:

преди 14 минути , stormbringer каза:

И фактите са, че освен по български, куцаме и по математика и като кажат (примерно) - ако си чипиран си предпазен в 95% от случаите и разпространяваш 1 вирус 1 на 1 милион, а ако не си чипиран има 4% смъртност и разпространяваш 1 на 10, го разбираме като "и в двата случая се заразяваш, и в двата случая разпространяваш вирус. Няма полза от ваксини! АНАТЕМА, никога на мен, къде са ми правата?"  

Нека не започва отново, тоя безконечен спооор!:drinks:
Аз не мисля, че във форума, има антиваксър, по принцип и за всички ваксини.

Според мен, просто в момента, има предпазливост, по отношение, конкретно на тази ваксина.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 13 минути , AlexandraKo каза:

Нека не започва отново, тоя безконечен спооор!:drinks:
Аз не мисля, че във форума, има антиваксър, по принцип и за всички ваксини.

Според мен, просто в момента, има предпазливост, по отношение, конкретно на тази ваксина.

Да, съгласна съм да си предпазлив по отношение на себе си. Тогава казваш: аз имам такива и такива или някакви си притеснения, ще изчакам да съм по-спокоен или да се уверя, че не искам. Когато ден през ден се пуска това, което се търси и е интересно откъм нагласите ми за четене в гугъл, не е предпазлизост, а самонавиване. Аз също го правя, усещам се и спирам.

• Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Щом играта на отбори продължава, я от нагнилата ягодка да си признаят кои се поддадоха на дявола. Не пропукване, ами пробойна ще е 😜

На въпроса - не съм се ваксинирала.

Относно принципа - смятам че нито трябва някой се вълнува дали съм ваксинирана, "ваксинирана" или неваксинирана, нито пък и че реално някой го вълнува моя статус .

Та ... море е, лято е , нямаме мерки, имаме отпуски.... 🍸🍹...  - релакс.

• Харесвам 12
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Една от ползите от ваксините току-що нарастна с ... колко ... някъде около 25 % 🙂 Разбира се, печалбата се запазва 1-3  % 😄 

https://dnes.dir.bg/svyat/faynenshal-tayms-pfayzer-i-moderna-s-novi-tseni-na-vaksinite-si-za-es 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

@funny знам, че си от твърдото ядро и продължавам да те харесвам😄. Брани също е от твърдите, сменил е тактиката с потвърждения, както се действа с инатливите деца🙃

Лято е, морето е от всички посоки и се занимавам накъде да отида😆. Така днес научих, че между Санторини и Милано ги дели 1700 км. красиво небе🙂

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.