Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 4 минути , ДиянаВ каза:

Лято е, морето е от всички посоки и се занимавам накъде да отида😆

Нали знаеш вица "... и трите дядо попе, и трите " ... та и ти - като има море на всички посоки - навсякъде :grin:

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 18 минути , ДиянаВ каза:

@funny знам, че си от твърдото ядро и продължавам да те харесвам😄. Брани също е от твърдите, сменил е тактиката с потвърждения, както се действа с инатливите деца🙃

Лято е, морето е от всички посоки и се занимавам накъде да отида😆. Така днес научих, че между Санторини и Милано ги дели 1700 км. красиво небе🙂

Смяташ да минеш за Санторини през Милано ли?:hang3:

• Смея се 6
Връзка към коментар
преди 8 минути , AlexandraKo каза:

Смяташ да минеш за Санторини през Милано ли?:hang3:

Рея се из небесата😉

Днес всъщност това, което ме заинтригува е Панагюрското съкровище и представянето му в Двореца в Балчик. Според вас дубликатът ли ще се излага или..?

@Zaro знаеш ли какво се показва от съкровищата на България?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 25 минути , ДиянаВ каза:

Така днес научих, че между Санторини и Милано ги дели 1700 км. красиво небе

Само така! 🙂Аз се чуствам по-друг начин, като пътуването ми мине поне през две държави, особено ако едната е Италия! 😉

А @Брани имам чувството, че и ръководство по везане на гоблени да постне, пак ще даде нов тласък на темата. 😜Вижте днес от къде тръгна всичко и кажете, че не съм права.😃

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , iMari каза:

Само така! 🙂Аз се чуствам по-друг начин, като пътуването ми мине поне през две държави, особено ако едната е Италия! 😉

А @Брани имам чувството, че и ръководство по везане на гоблени да постне, пак ще даде нов тласък на темата. 😜Вижте днес от къде тръгна всичко и кажете, че не съм права.😃

Неведоми са тъмните пътища имперски ...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз да си кажа, че не съм ваксиниран и съм от твърдото ядро, но съм нелегален т.е аз се крия, ама те не ме търсят  😛 😄 И за да не кажете, че само спамя, да ви кажа как беше в Равда - В магазините единици с маски. От клиентите, за обслужващия персонал - маски няма. Понятието "Социална дистанция" непознато. Купона си тече. И на мен ми хареса. Да вирус има, но го няма страхът от вируса. Поне на морето.

И много ми е интересно дали и медииите в другите държави тръбят за  четвъртата вълна на Апокалипсиса?!?

• Харесвам 10
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , ДиянаВ каза:

Рея се из небесата😉

Днес всъщност това, което ме заинтригува е Панагюрското съкровище и представянето му в Двореца в Балчик. Според вас дубликатът ли ще се излага или..?

@Zaro знаеш ли какво се показва от съкровищата на България?

Като беше в Пловдив, си беше оригиналът.

В темата за Пловдив, съм ви го наснимала доволно.

Идете, много е интересно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , AlexandraKo каза:

Като беше в Пловдив, си беше оригиналът.

В темата за Пловдив, съм ви го наснимала доволно.

Идете, много е интересно.

"Злите езици" твърдят, че оригиналът отдавна не е в пределите на България.... От мноооого отдавана... 

• Харесвам 6
Връзка към коментар
В момента, chandni каза:

"Злите езици" твърдят, че оригиналът отдавна не е в пределите на България.... От мноооого отдавана... 

Не знам, къде е истината,  единият  от злите езици, ми беше съсед. Той вече е покойник, лека му пръст/, Димитър Костов,та всичките лакърдии , колко копия имало, как Политбюро пиели от златните ритони, как американците давали 2 милиона, па то струвало 2 милиарда и половина,  па как Божидар Димитров, бил в схемата, ги знам. Дали е копие, 1:1 или оригиналът - много е красиво и си струва да се види. А пък за мен, беше голяма приятност, да го разгледам. Нямаше никакви хора, на спокойствие, заведох после и внуците, много се впечатлиха:))

• Харесвам 10
Връзка към коментар

След видео материала съпътстващ водещата новина тази вечер, започвам да гледам с добро око на възможността за неконтролируемо разпространение на вируса в страната през есента и сериозно се замислям какво още правя в пределите на тази територия...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , bad kid каза:

Каквато и тема да се подхване тука, все теория за конспирацията около нея излиза. Ех...

То иначе няма да е интересно и темата ще потъне. А и научаваш къде  по невероятни неща, като например за (не)липсата  на панагюрското съкровище. Аз мислех, че само тракийското го е хванала липсата, но явно още има какво да науча 🙂 🙂🙂

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Пък в нашия вестник пише:

“Гръцките острови в южната част на Егейско море вече са в тъмночервената зона за риска от заразяване с COVID-19”

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Zabravete-za-nai-populyarnite-destinacii-v-Gurciya-1110983

Връзка към коментар
преди 5 часа, Брани каза:

Човек толкова се старае да е черен и вие накрая - сив ... 😞

Сив си щото не си декларирал капитулация!

Ако развееш бялото знаме, със сигурност за много хора ще станеш черен.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , adreno каза:

Сив си щото не си декларирал капитулация!

Ако развееш бялото знаме, със сигурност за много хора ще станеш черен.

Помня последния път, когато искаха от мен да се предам:

All I am surrounded by is fear and dead men Blank Template - Imgflip

• Браво 1
Връзка към коментар

Аз си чета за народа на Бутан. В страната успешно са ваксинирани 90% от възрастното население с дарени ваксини + децата на възраст 12-17 години в близките до границата с Индия райони. Всъщност и ние сме им дарили ваксини 🙂

Чудех се като повечето хора се изхранват със земеделие, как точно са достигнали до тях идеите за масова ваксинация. Оказва се, че премиерът, здравният министър и "министърът на външните работи" са лекари или експерти по обществено здраве, което е интересен избор, защото страната е имала само 300 лекаря преди пандемията. 

Премиерът е бил сериозен застъпник на ваксините още от началото и е отговарял на въпроси в социалните мрежи, а кралят е правил трекове из страната, за да популяризира ваксината 😍

https://edition.cnn.com/2021/07/28/asia/bhutan-covid-vaccine-rollout-intl-hnk/index.html

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Костов каза:

Някой може ли да ми каже сайт на който е видно бройката или процента  ваксинирани в различните държави?

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 26 минути , Костов каза:

Някой може ли да ми каже сайт на който е видно бройката или процента  ваксинирани в различните държави?

За ЕС има тук https://www.ecdc.europa.eu/en/news-events/ecdc-launches-report-countering-online-vaccine-misinformation-eueea

Видях и тази статистика покрай вчерашния пост на @chandni за ваксинираните медицински лица в България.

Въпреки действителността около мен, все още се надявам, че статистиката ни е сбъркана, защото:

- не знаем колко са българите в България;

- едно поне 5 хиляди от вече 8 хиляди+ души оздравели са хартисали по трасето на РЗИ, което показва възможни грешки в статистиката;

- едно лице-жена, която се намърда в стая за ваксиниране 3 на 3 с четири човека вътре /лекар, сестра, майка ми и аз/, за да яде от кутийка Снежанка половин час преди санитарната им почивка, да е санитарка, необхваната от статистиката с медицинските лица заради текучеството.

🙂

Поне в тази статистика за медицинските лица за много европейски държави няма данни.

Продължавам да смятам, че най-ваксинираните държави са тези с най-много емигранти на територията си. Ако при тях идва нова вълна, защо да не е от също незнайното им приходящо население? Може би наистина не трябва да се броим индивидуално🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 42 минути , ДиянаВ каза:

- не знаем колко са българите в България;

Съвсем скоро ще знарм, но дори да сме 6млн. а не 6.9 каквито са официланите статистики пак ще сме на последно място в целия ЕС.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 47 минути , ДиянаВ каза:

за да яде от кутийка Снежанка половин час

Неутрализирала е ваксината !!!

Незнам дали съм разказвала как приятелка със съпруга и свекър и отиват да се ваксинират.

Предупреждават дядото - никакъв алкохол преди ваксината !!! Докато паркират, обикалят да пипитат от къде да влязат и виждат как дядото надига една малка бутилчица.

- Какво е това ? - тя

- Ами... коктейлче !!! - дядото

- Ами нали не трябваше да пиеш предния ден и днес. - тя

- Е да ама Пешо / Гошо ( забравих името на съседа ) казА че една -две водки преди инжекцията неутрализирали ваксината. Та ... неутрализирам я ! - дядото

ПП. Приятелката ми каза че вечерта те и двамата със съпруга и с лека температура, болки в ръката... а дядото - нищо !! НеутрализирАл я е !

ППП. За протокола неутрализира се по таз рецепта само Пфайзер доказано. За другите науката мълчи за сега .

• Смея се 25
Връзка към коментар

Малко инфо от днес. Три семейства близки и познати бяха на Халкидики от 7 или повече дни. И трите - напълно ваксинирани възрастни с Файзер - едните даже още март, с тежки връзки. От вчера - 3/4 от възрастните и децата са със симптоми - температура, гърло, хрема и.тн. Поне един е положителен с антигенен тест (от аптеката). Всички се прибраха днес със сертификат за ваксинация, без тест. Няколко извода:

1. Не само че ваксинираните МОЖЕ да се заразят - те се заразяват и разболяват

2. Не само, че се заразяват, ами могат и да заразяват - при тесен семеен кръг е очевидно

3. Болни хора влизат на територията на държавата под прикритието на ваксинацонен сертификат, което го прави лишен от смисъл като "сигурен" документ 

4. Тежките локдауни не решават проблема, а го отлагат - гръцките политици  в стремежа си да спасят сезона затваряйки населението за 7 месеца всъщност го докараха до това през август цялата им държава да е пламнала - островите са в червено (включително такива като Родос, Кос, Корфу, част от Цикладите с висока степен на ваксинация), на Халкидики тепърва ще почервеняват, предвид бума на случаите в детски лагери и места за настаняване. Това между другото идва и в следствие и на 3. - а именно в уповаването на ваксинациооният сертификат.

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , adreno каза:

Не само че ваксинираните МОЖЕ да се заразят - те се заразяват и разболяват

2. Не само, че се заразяват, ами могат и да заразяват - при тесен семеен кръг е очевидно

Отдавна известни факти. Ваксината намалява шанса да се разболееш с около 95 процента. Като си бил с дни със заразени, а част с част от от тях си бил интимен щеше да е осмото чудо на света.

преди 23 минути , adreno каза:

4. Тежките локдауни не решават проблема, а го отлагат

Въпрос на гледна точка. Ние решихме да не отлагаме проблемът и се простихме с 30 000 души.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 35 минути , tch каза:

Отдавна известни факти. Ваксината намалява шанса да се разболееш с около 95 процента. Като си бил с дни със заразени, а част с част от от тях си бил интимен щеше да е осмото чудо на света.

E що за ваксина е това, ако разичта на осмото чудо? Ако тoва беше истина и за останлите широкоприлагани ваксини - досега да не са останли медицински специалисти в инфекциозните клиники...

И нали  Пфайзер  намаляваше шанса за сериозно протичане с 95%, а не от разболяване изобщо?

Сега остава да каже някой, че точно членовете на тези три семейства са все в петте процента дето не е хванала ваксината...

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.