Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

На 4.08.2021 г. в 8:46, stanimir каза:

Ръсенето на простотии за "намордници" , "парцали" и прочие тук  удряха дъното и добре тия хора си намериха друга занимавка , та се поукротиха. Нека поне за известно време другаде им слушат "умните" разсъждения.

Народът е казал:

"По-умният отстъпва!" 😎

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
В момента, Брани каза:

Не знам, не знам вече ... Всичко е за много, много, ама много пари!

Аааа, добро утро!На Вашата планета има  просветление!

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 2 минути , AlexandraKo каза:

Аааа, добро утро!На Вашата планета има  просветление!

За съжаление той, естествено, се подиграва. 

А аз днес разбрах, че мъжа на една позната, който почина скоро, е починал 1 седмица след ваксина. Здрав и прав. Еми не е от ваксината, сигурно е от жегата. Пък вие се подигравайте. П. С. Същия човек е оживял от ковида преди 8 месеца. 

• Харесвам 2
  • Шок 8
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

На мен ми е мъчно за всички жертви на тази пандемия - и на директните от вируса, и на индиректните от странични реакции на ваксините. Никога не бих си позволил да се подигравам с това. И не съм сляп, че едни хора направиха доста пари покрай кризата.

Иронията ми е насочена към това как има хора тук, които само сочите с пръст и отричате всякакви опити на света да се опита да се справи с тоя вирус. Някой някъде все пак се опитва да намери решения, макар и не винаги да са правилните.

• Харесвам 29
Връзка към коментар
преди 30 минути , Брани каза:

Не, просто иронизирам! 🙂

Май само това и сарказъм е спасението от всичкознаещите и философите 🙂 .

Много често се спекулираше в темата, какво щеше да стане, ако нямаше рестрикции и дали нямаше да е по-добре. Та затова искам да споделя какво ми казаха вчера наши приятели канадци, които живяха в Швеция от март 2020 до края на юни 2021. 

Там не е имало никакви рестрикции (това всички го знаем). Животът си е течал нормално и шведите са подкрепяли решението на правителството. 
Обаче са имали много болни от ковид, болниците са били и продължават да са препълнени, и страшно много хора са починали. Дъщеря им на 5 е трябвало да отиде по спешност в болница два пъти заради инциденти, и буквално не е имало място за нея. 
Стаден имунитет нямат до сега.

В момента болниците са пълни с хора, изкарали ковид преди месеци, които още не са се оправили и имат усложнения. Това е най-големият проблем там в момента - че за много хора няма напълно оздравяване. 
Нашите приятели не са се чувствали добре изобщо в тази обстановка и се върнаха в Канада края на юни. 

Споделям какво ми казаха нашите приятели, моля да не се заяждате, защото не мисля да влизам в спорове. 

• Харесвам 23
Връзка към коментар

Няма да спорим, защото точно за Швеция съвсем скоро един уважаван съфорумец ми изпрати последните данни. Нямат нищо общо с описаното от приятелката, а, и вчера отворих да погледна Швеция. Нямат нито 1 починал последната седмица. 

@Брани, никой не опитва да се справи с пандемията, мисля, че всеки вече го разбра. Трябва да е чвоек, не знам, наивник, вярващ в Дядо Коледа, за да мисли, че точно това се опитват политиците.

Но, хората дават огромен дан в помощ на безумните и безумните изисквания, извинете, вече година и половина и никога не е достатъчно. 

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Радвам се ,че по-умните са ме разбрали.

Някой хора видимо обичат и да послъгват, но поименното назоваване наистина ще надскочи добрия тон на форума. 

• Харесвам 11
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 3.08.2021 г. в 12:09, Lyubina каза:

Аз не се обиждам, по-скоро не мога да разбера цялостното негативно отношение към точно тези ваксини и "скритите" упреци към медицинската експертиза и хората, които се занимават с това. 

По-скоро ми е болно за отношението на обществото (огледало на което сме ние тук, във форума) към колегите като цяло. 

Ще ти отговоря, след като повдигаш въпроса:

- относно негативното отношение към ваксините - разбира се, мога да кажа моето лично мнение. В началото имах голямо желание да се ваксинирам, наистина. Постепенно, обаче, с тези груби призиви за ваксинация от всякакви знайни и незнайни светила в един момент нещата нещо взеха да излизат извън рамките на нормалното. Даже в един момент започнаха да ни се карат, да ни заплашват едва ли не, че ако не се ваксинираме ти да видиш какво ще стане. Междувременно и към момента излизат постоянно страшни новини, за най-новите страшни щамове и нови ужасии, дето идват. Виж какво става по новините, всяка вечер продължаваме да броим починалите и заразените.

А знаеш ли, че от глад миналата година са починали повече хора, отколкото от коронавирус. Нещо по този въпрос да кажем?! Къде го съобщиха? А от рак колко човека починаха миналата година, броихме ли ги?! За тях какво направихме? А, че събирахме пари за дете на приятелка /150 000 евро/, защото в България не можеха да го оперират от тумор в мозъка и трябваше да ходи в чужбина...все тая. Неееее, коронавируса и новия щам и ваксините, ваксините, ваксините са най-важната тема на света. И всичко щеше да е прекрасно, ако в крайна сметка не се оказва, че тези ваксини не вършат кой знае каква работа. Не стига това, ами е възможно и да навредят. Това не се знаеше в началото, сигурно и към момента не са ясни всички негативни странични ефекти, които е възможно да има от тях. За печалбите от цялата работа ... то е ясно, че ще са огромни.

Цялото това нещо не те ли отвращава? Мен много. 

- "скритите" упреци към медицинската експертиза и хората, които се занимават с това - упреците по-скоро са към хората, които "дирижираха" целия този процес и станаха за смях с неадекватните си мерки. Тук вина имат повече политиците, отколкото докторите.  Факт е, че в голямата си част докторите заслужават нашето уважение и можем да сме им благодарни за хилядите спасени животи и усилията, които полагаха и продължават да полагат за пациентите си.

От друга страна - факт е и че друга част от докторите си гледат единствено и само печалбата от цялата работа и изобщо не им пука за болните. Аз писах и ти веднага скочи, но пак ще ти го кажа, пък скачай колкото искаш - цената за един сертификат за "ваксиниран" е 500 лв. на човек. От три места получих тази оферта. Даже не пожелаха и да се попазарим, все пак 8 човека съм им подготвила. Какво ще кажеш за тези доктори? Как да го уважаваш такъв? Дали им дадох 4 000 лв. 🙂 

Моля те, не ми отговаряй. Това е моето мнение, нито имам желание да споря, нито да се оправдавам. А пък с трети лица съвсем не ми се влиза в спор 🙂 Особено, ако са от други планети 🙂 

• Харесвам 12
  • Браво 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, luba_rizova каза:

Трябва да е чвоек, не знам, наивник, вярващ в Дядо Коледа, за да мисли, че точно това се опитват политиците.

Политиците в последните десетилетия се вълнуват основно от това да ги преизберат и за целта се пазят всячески от какви ли не непопулярни действия. И според теб нарочно седят и не правят нищо като така си саботират икономиките, допускайки загуби от милиарди и рискувайки постоянни протести в големите градове само и само за да ви "контролират"?

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Брани каза:

Политиците в последните десетилетия се вълнуват основно от това да ги преизберат и за целта се пазят всячески от какви ли не непопулярни действия. И според теб нарочно седят и не правят нищо като така си саботират икономиките, допускайки загуби от милиарди и рискувайки постоянни протести в големите градове само и само за да ви "контролират"?

Политиците никога не са се интересували от това да ги преизберат. Много по-важни неща има от това 🙂  Загубите за едни са ...... какво за други 🙂 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 9 минути , Eva eva каза:

Ще ти отговоря, след като повдигаш въпроса:

- относно негативното отношение към ваксините - разбира се, мога да кажа моето лично мнение. В началото имах голямо желание да се ваксинирам, наистина. Постепенно, обаче, с тези груби призиви за ваксинация от всякакви знайни и незнайни светила в един момент нещата нещо взеха да излизат извън рамките на нормалното. Даже в един момент започнаха да ни се карат, да ни заплашват едва ли не, че ако не се ваксинираме ти да видиш какво ще стане. Междувременно и към момента излизат постоянно страшни новини, за най-новите страшни щамове и нови ужасии, дето идват. Виж какво става по новините, всяка вечер продължаваме да броим починалите и заразените.

А знаеш ли, че от глад миналата година са починали повече хора, отколкото от коронавирус. Нещо по този въпрос да кажем?! Къде го съобщиха? А от рак колко човека починаха миналата година, броихме ли ги?! За тях какво направихме? А, че събирахме пари за дете на приятелка /150 000 евро/, защото в България не можеха да го оперират от тумор в мозъка и трябваше да ходи в чужбина...все тая. Неееее, коронавируса и новия щам и ваксините, ваксините, ваксините са най-важната тема на света. И всичко щеше да е прекрасно, ако в крайна сметка не се оказва, че тези ваксини не вършат кой знае каква работа. Не стига това, ами е възможно и да навредят. Това не се знаеше в началото, сигурно и към момента не са ясни всички негативни странични ефекти, които е възможно да има от тях. За печалбите от цялата работа ... то е ясно, че ще са огромни.

Цялото това нещо не те ли отвращава? Мен много. 

- "скритите" упреци към медицинската експертиза и хората, които се занимават с това - упреците по-скоро са към хората, които "дирижираха" целия този процес и станаха за смях с неадекватните си мерки. Тук вина имат повече политиците, отколкото докторите.  Факт е, че в голямата си част докторите заслужават нашето уважение и можем да сме им благодарни за хилядите спасени животи и усилията, които полагаха и продължават да полагат за пациентите си.

От друга страна - факт е и че друга част от докторите си гледат единствено и само печалбата от цялата работа и изобщо не им пука за болните. Аз писах и ти веднага скочи, но пак ще ти го кажа, пък скачай колкото искаш - цената за един сертификат за "ваксиниран" е 500 лв. на човек. От три места получих тази оферта. Даже не пожелаха и да се попазарим, все пак 8 човека съм им подготвила. Какво ще кажеш за тези доктори? Как да го уважаваш такъв? Дали им дадох 4 000 лв. 🙂 

Моля те, не ми отговаряй. Това е моето мнение, нито имам желание да споря, нито да се оправдавам. А пък с трети лица съвсем не ми се влиза в спор 🙂 Особено, ако са от други планети 🙂 

От както в България се говори активно за корона вирус до сега са починали 30 000 човека повече от обичайното. Дали това е достатъчна причина да се говори по новините всеки сам си преценява, 
В държави с висока степен на ваксининация и 8-9 пъти повече заразени в момента - Израел имат същото моментно ниво на смъртност от вируса каквото при нас. Дали повече помагат или вредят може всеки да си отговри сам.

Но наистина е важно, че си написала, че това е твоето мнение и нямаш желание да спориш или да го променяш. Така ще се спестят загубено време и нерви от двете страни.

Бързо оздравяване на твоята позната и повече пътувания ти желая. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 12 минути , Eva eva каза:

А знаеш ли, че от глад миналата година са починали повече хора, отколкото от коронавирус. Нещо по този въпрос да кажем?! Къде го съобщиха? А от рак колко човека починаха миналата година, броихме ли ги?! За тях какво направихме? 

Е не ми се струва правилно я повдигаме тази тема и да започнем да класираме хора по важност. Изобщо не мисля, че си права, но "не ми отговаряй, защото не ми се влиза в спор!"

(да видиш колко е хубаво като почнат с твоите камъни по тебе 🙂 )

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Брани каза:

Е не ми се струва правилно я повдигаме тази тема и да започнем да класираме хора по важност. Изобщо не мисля, че си права, но "не ми отговаряй, защото не ми се влиза в спор!"

(да видиш колко е хубаво като почнат с твоите камъни по тебе 🙂 )

Така де, мое мнение 🙂 Всички хора са важни - и умиращите от глад, и от коронавирус! 

"А пък с трети лица съвсем не ми се влиза в спор 🙂  Особено, ако са от други планети 🙂 " 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Добре, съгласих се. Ти първа каза, че не искаш да влизаш в спор с мен преди аз да напиша, че не искам да влизам в спор с теб и аз като един джентълмен, макар и тъмен, ще уважа това!

Но само относно теб! С другите ще си споря ...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Ох, Брани, ама какви загуби, не чу ли за далаверите и в цивилизованите държави, за тук да не говорим? Някой си напълни джобовете. А за преизбирането, те се постараха-всяха алогичен, неконтролируем и безкраен страх, включително и в мрежите се заглушаваха различните мнения, та хората сами биха си сложили въжето, само и само да не пукнат от вируса. Цялото говорене вече година и половина е в една посока, моркова никога не го настигаме и все е в далечината. 

Може и 30 000 човека да са умрели, ама повече от половината са от закъсняла и не навременна помощ, защото зер има една болест и другите не ни интересуват. 

И, да разведрим малко обстановката, приходило ми се е за кюнефе и чи кюфте, ще взема да се пробвам:

FB_IMG_1628192203612.jpg

• Харесвам 3
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 21 минути , Eva eva каза:

Така де, мое мнение 🙂 Всички хора са важни - и умиращите от глад, и от коронавирус! 

"А пък с трети лица съвсем не ми се влиза в спор 🙂  Особено, ако са от други планети 🙂 " 

2021 и най-сетне научихме, че гладът е заразна болест и затова, ако някой умира от глад, ще е добре да търсим начин да не зарази околните 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

От 387 страници писания на магеланци за мен има само един, който може да накара двата отбора да млъкнат. Не го цитирам нарочно 😉Митака ФЮ 😆

Самоанализирайте се кой накъде потегля, като поставя тук собствените си вълнения.

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 14 минути , stormbringer каза:

2021 и най-сетне научихме, че гладът е заразна болест и затова, ако някой умира от глад, ще е добре да търсим начин да не зарази околните 

Аааа и за друго нещо ни отвориха очите,че ваксините не вършат кой знае каква работа…щеше да е смешно,ако не беше тъжно…😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А аз продължавам да не мога да си обясня как успяха да ви вкарат по-голям страх от ваксините, отколкото от вируса. Ако ваксините дават странични реакции, при положение, че съдържат съвсем малко количество синтетичен вариант на вируса, какво би станало с този човек, ако реално се срещне с Ковид?

Не ми го побира главата, защо се налага да даряваме ваксини, при положение, че съвсем скоро болниците ще се напълнят и пак ще сме на челни места по изгубени животи. От страх от ваксини!

Като че ли някога е измислено съвършеното лекарство, без каквито и да било странични реакции.

Имаш реален, очеваден проблем, имаш някакво решение. Не е най-доброто, но друго нямаш. Здравеопазването ти е на критично ниво. Ти анализираш, кой колко пари ще спечели, все едно никога не си ползвал лекарства. 

Все едно някога сте се питали колко е спечелила Bayer от аспирина, докато го взимате като ви цепи глава.

• Харесвам 22
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 13 минути , ДиянаВ каза:

От 387 страници писания на магеланци за мен има само един, който може да накара двата отбора да млъкнат. Не го цитипам нарочно 😉Митака ФЮ 😆

Самоанализирайте се кой накъде потегля, като поставя тук собствените си вълнения.

Аз като един човек над всякакъв вид отбори, спорове, дори вселената и всичко останало извън нея, съм забелязал, че единственият човек, който може да ме накара да млъкна, съм аз самият. И то не всеки път - понякога дори аз не мога да се справя със себе си.

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 6 минути , iMari каза:

А аз продължавам да не мога да си обясня

Не е страх, това е ИЗБОР. Част от мотивите си ги изложих по-горе, има и още, но това са основните. 

@stormbringer, ми правилно, защо трябва да ни пука за тях. Май не разбра какво написах 🙂 

@imarev, защо да ти е тъжно, нали си свободен вече 🙂  Мани ни нас, дори не си заслужава и да ни четеш 🙂 

• Харесвам 10
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.