Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

@crazyhorse, а на мен противогрипните ваксини ми действат с положителен ефект. Това как си го обясняваш? Три поредни години съм си слагала, когато бях изложена на риск и след като се опарих с една гнойна ангина на връх Нова година. Защо така се получава? Ти казваш, че са ти навредили, а аз, че са ми помогнали. Ето как се отразяват нагласите ни в мненията, които изказваме.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

@crazyhorse, а на мен противогрипните ваксини ми действат с положителен ефект. Това как си го обясняваш? Три поредни години съм си слагала, когато бях изложена на риск и след като се опарих с една гнойна ангина на връх Нова година. Защо така се получава? Ти казваш, че са ти навредили, а аз, че са ми помогнали. Ето как се отразяват нагласите ни в мненията, които изказваме.

Защото колкото и да се опитват да ни унифицират всички сме различни - и като начин на отношение/възприемане на определена информация и като начин на реакция на организма към медикаменти , и като реакция и прояви на болести.

За това и не е нужно и тук да се опитваме да се вкараме в "калъпи" един друг.

Един мисли и действа по един начин, а друг - по коренно различен. И няма правилен или неправилен начин на мислене и действие  генерално. Има такъв който е правилен за определен индивид и неправилен за друг

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , funny каза:

Защото колкото и да се опитват да ни унифицират всички сме различни - и като начин на отношение/възприемане на определена информация и като начин на реакция на организма към медикаменти , и като реакция и прояви на болести.

За това и не е нужно и тук да се опитваме да се вкараме в "калъпи" един друг.

Един мисли и действа по един начин, а друг - по коренно различен. И няма правилен или неправилен начин на мислене и действие  генерално. Има такъв който е правилен за определен индивид и неправилен за друг

Съгласна 🙂

От вчера си мисля какъв правилен отговор търси авторът на този пост:

"Оф, така ми се искаше тези ваксини да са безопасни, ефикасни, наистина да водят до пълен имунитет и вече да сме забравили за скапания вирус.  А то какво стана?! Нито са ефикасни, нито безопасни, нито .... нищо."

- пълно потвърждение/съпричастност;

- оборване/разубеждаване;

- не търси отговор, както обича да казва 😀

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Съгласна 🙂

От вчера си мисля какъв правилен отговор търси авторът на този пост:

"Оф, така ми се искаше тези ваксини да са безопасни, ефикасни, наистина да водят до пълен имунитет и вече да сме забравили за скапания вирус.  А то какво стана?! Нито са ефикасни, нито безопасни, нито .... нищо."

- пълно потвърждение/съпричастност;

- оборване/разубеждаване;

- не търси отговор, както обича да казва 😀

Аз бих казала, че надали търси отговор. По-скоро споделя нейно виждане на нещата и разочарование /яд ...

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Продължавам да затвърждавам личното си мнение, че така нареченото "информирано съгласие", прокламирано като едно от най-важните достояния на съвременната човешка цивилизация със свой основен рупор в лицето на глобалната световна мрежа (позната още като интернет), буквално са на път да затрият човечеството...

Тоновете достоверна и недостоверна информация, допълнително манипулирана според нуждите на източника, прави безсмислено съществуването на науката, защото така или иначе всеки от нас с няколко клика придобива усещането за всестранно надарена личност, която е абсолютно наясно и е напълно способна да дискутира научните постижения или обратно - да критикува научните постижения във всяка една област на живота...

• Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 2 часа, luba_rizova каза:

@Alexander, Саше, това вече е проблем в Щатите. Поне така чета от хора, живеещи там. Имало много, много работа, но никой не иска да работи. Давали допълнителни бонуси на бачкаторите, обикновено млади хора, които се набутват да работят повече, за да може да покриват проблемите. Даже, писаха, че сега искали да им спират помощите, но засегнатите щели да атакуват в съда, ако наистина ги спрели, щото не можело така. Дават им и всеки ден храни, които всеки вземал безконтролно и разхищавал безконтролно. (преди някой да скочи, не знам от 1 лице, не живея там, така чувам да се оплакват живеещи в САЩ българи). Това са плашещи неща. Защото парите за цялата работа не идва от политиците, а от работещите, все пак. И стигаме до въпроса защо тук е малко трудно да се налагат тежки мерки - няма пари. А глада е по-силен от страха. Нямаше да могат да си прокарат локдауните, ако не затваряха на хората устите с пари. Сега, че някои като нас са живели при хиперинфлация, за разлика от хората от Западна Европа и САЩ, много помага там да е по-лесно. Ние знаем какво практически се получава при безконтролно печатане, не на теория. Те не. 

Даже ковид кризата медицински и политически да беше свършила (което далеч не е така), икономически тепърва ще наблюдаваме/ търпим последствията. През последните две години ФЕД напечата повече пари, от предишните осем. Положението с ЕЦБ изобщо не е по-добро. В САЩ и Канада се разпращат "Стимулиращи чекове", даже си имат жаргонен израз - "Хеликоптерни пари" т. е. едва ли не ги хвърлят от хеликоптери. В населението има по-голям брой пари, отколкото преди ковида, само дето срещу тях ги няма съответните стоки и услуги.

Инфлацията още не е дошла сериозно в Европа, но в САЩ и Канада е силно осезаема. Даже официалната статистика в САЩ отчита рекордните 5.4% (CPI Index) при последния доклад в края на юни. Сега ще видим какво ще покажат на 11-ти август. Реалната инфлация е поне 3-4 пъти по-висока. Джером Пауъл (председателя на ФЕД) ни уверява, че инфлацията била временна, щели да започнат да вдигат лихвените проценти след година-две, ако се наложело, но това все едно наркоман да обяснява как ще спре наркотиците в обозримо бъдеше. Аз до момента през живота си не съм изпитал голяма инфлация (нямало ме е в България през 90-те, спомням си, че при едно от редките ми посещения, левовете бяха с доста нули), но мога да си представя ситуацията.

Купувайте реални активи - обработваема земя, благородни метали и подобни. Подозирам, че най-търсените артикули е възможно да станат огнестрелните оръжия и амунициите. В САЩ от няколко месеца има недостиг на амуниции - в оръжейните магазини ги продават в ограничени количества (както в началото на пандемията тоалетната хартия в ОК и Германия) или само приемат поръчки за бъдещи доставки.

• Харесвам 10
  • Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, antea каза:

въпросът може би си го задала риторично, ама на мен не ми стана ясно - дали ги даде? или се ваксинира истински, ама ей така с отвращение, за да можеш да влизаш в ресторанти в чужбина, за да се храниш? или вероятно планираш да даряваш непохарчените пари за тестове на някоя организация за изхранване на гладните по света?

Не, не ги дадох, разбира се. А какво ще си правя парите си е лично моя работа 🙂 

@ДиянаВ, ето @funny от половин дума ме разбра 🙂 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

ама разбира се, че си е твоя работа, просто не използвай като аргумент отвращението си, че съществуват ваксини за някаква болест, докато хора умират от глад, след като използваш същите тези ваксини с основен мотив да ядеш безпрепятствено ти самата - някак лицемерно идва

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 9 минути , antea каза:

ама разбира се, че си е твоя работа, просто не използвай като аргумент отвращението си, че съществуват ваксини за някаква болест, докато хора умират от глад, след като използваш същите тези ваксини с основен мотив да ядеш безпрепятствено ти самата - някак лицемерно идва

"Това е моето мнение, нито имам желание да споря, нито да се оправдавам. А пък с трети лица съвсем не ми се влиза в спор 🙂  Особено, ако са от други планети 🙂". 

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Branko каза:

Когато се появи тази тема,може и да имаше някакъв смисъл от нея ( аз лично и тогава не намирах такъв ).Доста от активните магеланци спряха да пишат и да влизат в форума от подобни теми в които се зараждат безмислени спорове и се преобразуват в нападки между тези,които пишат в тях.

В момента е една от най активните теми тук и най безсмислената.Единственото ,което правите напоследък в нея е да се "джафкате" и настройвате по между си.

Не е ли време някой модератор да вземе мерки @cck

Мерки вземаме, но не знам с какви думи още да напишем, че взаимното уважение трябва да бъде преди всичко!

Затваряйки тази тема, ще се нароят "вирусчетата" по всички останали, затова и остана в сегашния си вид. 

От 20-тина дни не бях я отваряла темата и си затвърдих мнението, че тук нищо ново не се случва - повтаря се едно и също до безкрайност. Само и единствено в опити да се "надпише" опонента.

Моля разберете - всички вече са наясно с мнението, доводите и мисленето на всеки от редовно пишещите тук. Затова призовавам да пишете ново мнение, само ако имате нещо ново да кажете!

Сигурна съм, че всички участници тук, ако си направят по една тема и разкажат подробно за последното си пътуване, ще има много по-голяма полза за всички, но ... няма много желаещи за тази дейност. Аз лично ще дам пример, като започна с разказ за последното пътуване. А Вие?!

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 24 минути , Eva eva каза:

@antea, спри се, бре, жена. Моето мнение го написах. Отказвам да ти влизам във филмите, повече няма да ти отговарям.  

да, точно, мой "филм" е, че си си продала убежденията колко са опасни пустите ваксини заради едното ядене, докато междувременно пишеш фермани с невалидни аргументи, ама хайде - спирам, че и без това няма да ми отговаряш вече, нали 🙂 и без това ме чака Родос за описване

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Абе, днес е петък... няма ли да хванете по пътя, я към морето, я към някоя планина... да се разведрите малко, да се огледате наоколо, да погледнете на света с други очи... лято е, кеф! 

• Харесвам 18
  • Браво 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Polina каза:

Абе, днес е петък... няма ли да хванете по пътя, я към морето, я към някоя планина... да се разведрите малко, да се огледате наоколо, да погледнете на света с други очи... лято е, кеф! 

Щом хората на четири водки влизат да четат темата смятай какъв купон е. На кого му е притрябвала природа?

• Смея се 20
Връзка към коментар

И с просто око се вижда, че накрая всички ще се ваксинираме, въпреки убежденията ни, защото ни притискат. Виждаме какво става из Европа. България колкото и да е либерална в това отношение,  рано или късно,  ще бъде принудена да направи същото. Да видим тогава, ще приключи ли цирка.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички, които ме подкрепиха във форума, на тези които ми писаха ЛС тук и във ФБ, и даже на дамата-магеланка, която ми звънна 🙂  Много мило 🙂  Както отбелязах - написах моето, лично мнение. В по-голямата си част даже бяха факти, но както и да е. Не твърдя, че съм права, даже не искам да съм права!  Извинявам се, най-вече на модераторите, че отново моите думи станаха причина за спорове и обиди по темата 🙂  Е, това не означава, че в бъдеще няма да пиша, разбира се 🙂 

И за да не започваме уикенда така минорно, предлагам да се усмихнем:

"Края на 2023 г. Всички вече са ваксинирани, само бай Иван от Малко село - не. Отива джипито при него и го моли: "Хайде, моля те, ваксинирай се, само ти остана!". Бай Иван, обаче, си пуснал радиото и си чопли в градината. Лекарят продължава да го увещава, но той непреклонен. По едно време по радиото прекъсва музиката и се чува следното съобщение: "Сега специално за бай Иван от Малко село - нов щам на коронавируса." 🙂 

• Харесвам 2
  • Смея се 15
Връзка към коментар
преди 34 минути , slujitel каза:

И с просто око се вижда, че накрая всички ще се ваксинираме, въпреки убежденията ни, защото ни притискат. Виждаме какво става из Европа. България колкото и да е либерална в това отношение,  рано или късно,  ще бъде принудена да направи същото. Да видим тогава, ще приключи ли цирка.

Ще ни принудят да се сертифицираме , не да се ваксинираме!

• Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , ivan69 каза:

Ще ни принудят да се сертифицираме , не да се ваксинираме!

И накрая Не!новините пак ще са предвидили бъдещето:  Жена с фалшив COVID-сертификат се разболя, поиска лекарят да ѝ върне парите

• Харесвам 2
  • Смея се 20
Връзка към коментар
преди 5 минути , stormbringer каза:

И накрая Не!новините пак ще са предвидили бъдещето:  Жена с фалшив COVID-сертификат се разболя, поиска лекарят да ѝ върне парите

За 150 толкова. Да беше дала 500.

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 29 минути , Zaro каза:

Има, в Перник. Ама от другия флекс.

Доколкото знам, там се разработва иновативен метод за ваксинация - с имплементацията на винкел. Но в момента изглаждат някои проблеми, защото имало още по-сериозно изразени странични ефекти след първата игла ...

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, Mary каза:

Мерки вземаме, но не знам с какви думи още да напишем, че взаимното уважение трябва да бъде преди всичко!

Затваряйки тази тема, ще се нароят "вирусчетата" по всички останали, затова и остана в сегашния си вид. 

От 20-тина дни не бях я отваряла темата и си затвърдих мнението, че тук нищо ново не се случва - повтаря се едно и също до безкрайност. Само и единствено в опити да се "надпише" опонента.

Моля разберете - всички вече са наясно с мнението, доводите и мисленето на всеки от редовно пишещите тук. Затова призовавам да пишете ново мнение, само ако имате нещо ново да кажете!

Сигурна съм, че всички участници тук, ако си направят по една тема и разкажат подробно за последното си пътуване, ще има много по-голяма полза за всички, но ... няма много желаещи за тази дейност. Аз лично ще дам пример, като започна с разказ за последното пътуване. А Вие?!

Ами заклюете я тая тема.Имате ресурс да триете мнения от другите теми,така че ще продължите да го правите,ако някой се прави на интересен в друга тема.Ще прозвучи като заяждане,но за мен не е допустимо съфорумец,който откакто е във форума е ходил да играе бридж в Чехия и да си почива в Кипър,да има десетки еднотипни мнения в тази тема.Все пак сме форум за пътешествия и сме тук да си помагаме,а не да се обиждаме.Това,че един иска да се ваксинира,а друг не,не е драма.Аз и всички около мен сме ваксинирани.Приятел от форума не е и не желае да се ваксинира.Това не ни пречи да се чуваме и да си говорим всеки ден и да пътуваме заедно.

• Харесвам 13
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.