Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Mary каза:

Мерки вземаме, но не знам с какви думи още да напишем, че взаимното уважение трябва да бъде преди всичко!

Затваряйки тази тема, ще се нароят "вирусчетата" по всички останали, затова и остана в сегашния си вид. . Само и единствено в опити да се "надпише" опонента.

Моля разберете - всички вече са наясно с мнението, доводите и мисленето на всеки от редовно пишещите тук. Затова призовавам да пишете ново мнение, само ако имате нещо ново да кажете!

Съгласна съм с @Branko, точно това си мислех вчера, че наистина нещата в тази тема излизат извън контрол и трябва да се направи нещо. Мине се не мине и както тази тема е затихнала, някой съвсем съзнателно ще напише нещо, за да я активира и хората избухват и става още по-зле. Наистина аз не виждам смисъл…

Ето сега прочетох последните 2 страници, които сте изписали днес - в няколко мнения прочетох откровени глупости и спекулации, от хора които не са запознати с това, което пишат, но са толкова категорични и уверени в изказа си, че чак е плашещо. Иска ми се да им отговоря, но няма да го направя, защото с тия хора няма излизане на глава и само се заяждат. 

Междудругото, преди няколко седмици търсих информация тук за една книга в стара тема от 2014 - някои от заяждащите се и тогава са се заяждали, така че ковид едва ли е проблема.

И друго се чудя - от приятели, които в момента са в България чуваме, че там никой не говори за ковид, животът и купонът си течали на макс.

Та не мога да си обясня защо тогава в тази тема постоянно се задълбава, говори, философства, повтаря, потретя, говори, намила се и намила за ковид?!? 

Аз като чета някои потребители тук какво пишат, които живеят в България, оставам с впечатлението, че положението при вас е зле, че има много болни, че няма логика в мерките….

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 1 минута , Emil Chakalov каза:

Ами заклюете я тая тема.Имате ресурс да триете мнения от другите теми,така че ще продължите да го правите,ако някой се прави на интересен в друга тема.Ще прозвучи като заяждане,но за мен не е допустимо съфорумец,който откакто е във форума е ходил да играе бридж в Чехия и да си почива в Кипър,да има десетки еднотипни мнения в тази тема.Все пак сме форум за пътешествия и сме тук да си помагаме,а не да се обиждаме.Това,че един иска да се ваксинира,а друг не,не е драма.Аз и всички около мен сме ваксинирани.Приятел от форума не е и не желае да се ваксинира.Това не ни пречи да се чуваме и да си говорим всеки ден и да пътуваме заедно.

Беше подложено на гласуване и в резултат ... темата остана.

Триенето на мнения никак не е приятно, без значение как изглежда от страни, затова е и призивът ми да се пише уважително.

Разбирам какво те е подразнило, но няма как да определим кой в коя тема точно да пише и колко да се изкаже - това е въпрос на лично усещане.

Затова и призовах повече хора да пишат за пътуванията си - такъв е смисълът на форума ни!

• Харесвам 10
Връзка към коментар

6 август (Ройтерс) - Седем жители на старчески дом в Белгия са починали, след като са били заразени с колумбийския вариант на коронавирус, въпреки че са били напълно ваксинирани, заяви в петък вирусологичният екип, който проведе тестове.

https://www.reuters.com/world/europe/seven-die-after-outbreak-colombian-variant-covid-19-belgian-nursing-home-2021-08-06/

• Харесвам 5
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Брани каза:

Доколкото знам, там се разработва иновативен метод за ваксинация - с имплементацията на винкел. Но в момента изглаждат някои проблеми, защото имало още по-сериозно изразени странични ефекти след първата игла ...

Според мен е имплементация С винкел. Ефектите са странични, защото след първия shot, която дума придобива нов смисъл, се забелязват ефекти в страничен аспект, т.е. мястото на поставяне на ваксината се разширява настрани, става по-широко. Примерно главата става двойно по-широка настрани. Затова се казват странични ефекти.

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 33 минути , Zaro каза:

Според мен е имплементация С винкел. Ефектите са странични, защото след първия shot, която дума придобива нов смисъл, се забелязват ефекти в страничен аспект, т.е. мястото на поставяне на ваксината се разширява настрани, става по-широко. Примерно главата става двойно по-широка настрани. Затова се казват странични ефекти.

Получава се и посиняване на мястото на поставяне …

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Травеолани каза:

Съгласна съм с @Branko, точно това си мислех вчера, че наистина нещата в тази тема излизат извън контрол и трябва да се направи нещо. Мине се не мине и както тази тема е затихнала, някой съвсем съзнателно ще напише нещо, за да я активира и хората избухват и става още по-зле. Наистина аз не виждам смисъл…

Ето сега прочетох последните 2 страници, които сте изписали днес - в няколко мнения прочетох откровени глупости и спекулации, от хора които не са запознати с това, което пишат, но са толкова категорични и уверени в изказа си, че чак е плашещо. Иска ми се да им отговоря, но няма да го направя, защото с тия хора няма излизане на глава и само се заяждат. 

Междудругото, преди няколко седмици търсих информация тук за една книга в стара тема от 2014 - някои от заяждащите се и тогава са се заяждали, така че ковид едва ли е проблема.

И друго се чудя - от приятели, които в момента са в България чуваме, че там никой не говори за ковид, животът и купонът си течали на макс.

Та не мога да си обясня защо тогава в тази тема постоянно се задълбава, говори, философства, повтаря, потретя, говори, намила се и намила за ковид?!? 

Аз като чета някои потребители тук какво пишат, които живеят в България, оставам с впечатлението, че положението при вас е зле, че има много болни, че няма логика в мерките….

Не се притеснявай,  много сме си добре. Лично аз съм много щастлива,  че в момента живея в България. 

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 21 минути , slujitel каза:

Не се притеснявай,  много сме си добре. Лично аз съм много щастлива,  че в момента живея в България. 

Искрено се радвам да чуя, че си щастлива в България! До сега имах по-различно усещане и това не ме радваше. Казвам го без капка ирония.

Явно пътуването се отразява много положително на всеки от нас.

С годините съм се убедила, че колкото повече нови места виждам, толкова по-силно обичам и харесвам страната си!

• Харесвам 15
Връзка към коментар
преди 44 минути , Брани каза:

Получава се и посиняване на мястото на поставяне …

Възможно е, както е възможно да се получи дупка, вместо посиняване.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Искрено се радвам да чуя, че си щастлива в България! До сега имах по-различно усещане и това не ме радваше. Казвам го без капка ирония.

Явно пътуването се отразява много положително на всеки от нас.

С годините съм се убедила, че колкото повече нови места виждам, толкова по-силно обичам и харесвам страната си!

Сгрешила си. Ако живеех там,  където живее @Травеолани, щях да видя Намибия,  ама друг път. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, slujitel каза:

Радвам се, че е така, но от коментарите не личи наистина. 
Да си призная като чета коментарите в темата (не конкретно твоите, а сборно) и на моменти описват много лоша картина, което ме кара да се притеснявам за роднините ми, живеещи в България. 
Роднините понякога не казват цялата истина, за да не ни притесняват и като чета тук, наистина звучеше доста безнадеждно. 

• Браво 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , Zaro каза:

Възможно е, както е възможно да се получи дупка, вместо посиняване.

Ето така започват конспирациите! 

Излиза, че освен чипове, ваксините съдържат още и киселина, а явно имат и левскарски произход с това посиняване. Сра-мо-та! Веднъж завинаги, кажете цялата истина, хората трябва да вземат информирано решение...

• Смея се 1
Връзка към коментар

Ето едно приложение което от сертификата за ваксинация / преболедуване или за тест прави mobile wallet формат и може да се запази в телефона.

https://www.getcovidpass.eu/

ПП. Не е приложение, не се дънлоудва. Сайт е , който конвертира формата в мобилен🙂

• Харесвам 8
Връзка към коментар
Преди 1 час, Duke каза:

Ето така започват конспирациите! 

Излиза, че освен чипове, ваксините съдържат още и киселина, а явно имат и левскарски произход с това посиняване. Сра-мо-та! Веднъж завинаги, кажете цялата истина, хората трябва да вземат информирано решение...

Пак недоволен. Добре, ЧЕРНО-БЕЛИ белези. Снощи ги усетиха частично едни датчани.

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 21 минути , Zaro каза:

Пак недоволен. Добре, ЧЕРНО-БЕЛИ белези. Снощи ги усетиха частично едни датчани.

Не са ли червени, по четири накуп, не ми ги хвали... 😛

• Браво 1
Връзка към коментар

Сега ми остана време и бих искала съвсем добронамерено и уважително да споделя, че се запознах с информацията, представена от съфорумката @antea в този линк https://investors.modernatx.com/news-releases/news-release-details/moderna-reports-second-quarter-fiscal-year-2021-financial?utm_source=social&utm_medium=twitter&utm_campaign=earnings. Както и съфорумката отбеляза "добре че някъде има и наука на този свят, честно!". Напълно съм съгласна!

Е, в този линк почти липсва наука, съвсем схематично са маркирани някакви опорни точки. За сметка на това нямаше как добрите корпоративни резултати на Модерна да не ме ударят през лицето 🙂  През второто тримесечие на 2021 г. компанията генерира продажби за 4,4 млрд. долара, главно благодарение на ваксината си срещу Covid-19, като я умножава многократно спрямо постигнатите 67 милиона долара от предходната година. Печалбата нараства след загуба от предходната година в размер на 117 млн. долара до 2,8 млрд. долара. Бизнесът с иРНК ваксини се оказва изключително доходоносен за американската група. Като цяло Moderna постига нетна печалба от 4 млрд. долара при продажби от 6,3 млрд. долара през първата половина на 2021 г.

Това са факти само, нали така?! 🙂 Евала момчета, машала. Големи стееее!!! Така се прави 🙂  И аз съм в частния бизнес, не мога да не се възхитя на тези резултати 🙂  Пак някой ще скочи и ще се възмути как мога да гледам печалбите, ами мога, гледам ги 🙂 

Но както и да е, няма да се фиксираме върху парите 🙂 Продължих аз да чета, в крайна сметка да видя какво пише в този документ свързано с ваксините. Преди всичко ме интересува правят ли се проучвания върху болни с автоимунни заболявания и онкоболни. Имам такива приятели, роднини, колеги, които се чудят дали да се ваксинират или не. 

Единственото, което намерих за болните с автоимунни заболявания е това: "First participant dosed in the Phase 1 study of IL-2 mRNA program for autoimmune disorders (mRNA-6231)". За онкоболните е това: "Discontinued further development of mRNA-2416, our standalone OX40L candidate; focus shifted to the development of mRNA-2752, which comprises mRNAs for OX40L plus two cytokines, IL23 + IL36γ."

Сега, доколкото разбирам - тези изследвания нямат нищо общо с ваксината за коронавирус. Моля, поправете ме, ако греша. Интересува ме изобщо правят ли се изследвания как влияе ваксината на такива хора? Важен ми е въпросът и е съвсем добронамерено зададен, предполага съвсем конкретен отговор. Вече не знам в този форум кой от какво ще се нарани и какви последици и тълкувания ще ми предизвика питането 🙂  Затова предварително се извинявам, ако някой се засегне и се обиди от въпроса ми. И пак да кажа, че в спорове няма да влизам 🙂 

• Харесвам 9
  • Браво 3
Връзка към коментар

И аз търся информация за дадено заболяване и не намирам нищо конкретно, общо взето 'нямаме подадени оплаквания от ваксинирани с това заболяване '.  Според мен не се търсят проактивно от създателите на ваксините реакции при конкретно заболяване, а се чака обратна връзка. И ако примерно хората с това заболяване избягват да се ваксинират, данни може да няма скоро....

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 58 минути , VASILEV каза:

Аз освен да ви разкажа как пътувам с метрото до работа...🙂

Такива като теб са много. Аз ще разкажа как ходя ПЕША на работа през парка.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
В момента, bad kid каза:

Според мен не се търси проактивно от създателите на ваксините реакции при конкретно заболяване, а се чака обратна връзка. И ако примерно хората с това заболяване избягват да се ваксинират, данни може да няма скоро....

Ами това е трудно, щото валидни статистически данни може да има от достатъчен брой участници в клинични изпитвания с едно и също състояние. А и съдейки по отношението на хора без здравословни проблеми към ваксините по принцип, а не с короната, не можеш да очакваш от хора с проблемни състояния за се втурнат да се боцкат, като за тях повишеното разене е далеч по-оправдано.

Чета някои хора тука и си мисля - трябва да имате ужасно много свободно време и да се взимате ужасно насериозно, за да пишете такива нАучни трудове в двете посоки. Толкова ли нямате ли по-приятно занимание, че проповядвате правата вяра?

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Zaro каза:

Чета някои хора тука и си мисля - трябва да имате ужасно много свободно време и да се взимате ужасно насериозно, за да пишете такива нАучни трудове в двете посоки. Толкова ли нямате ли по-приятно занимание, че проповядвате правата вяра?

Ако мен визираш - ми да, важна съм си, ужасно насериозно се взимам 🙂 Моите близки и приятели също са ми важни 🙂 Свободно време почти нямам, все пак работя на три места 🙂 Е, да напиша този нАучен труд не ми отне повече от 8 минути. По-приятни занимания имам, със сигурност 🙂 Ако не ме визираш мен - извинявай, че май се припознах 🙂 

E, не може да се отрече колко съм любезна и мила. Нали никой не ми се обиди от този отговор? Предварително да се извиня, ако все пак има такива, простете ми, моля 🙂 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Предлагам темата да се заключи за 48 часа. Прекалено много напрежение се нагнети в последните дни. Щом хора, работещи на три места, намират време да пишат тук, очевидно страстите са прекалено разгорещени. Другият вариант е да ни оставите нас с @Брании @Zaroда продължим да саботираме сериозния характер на темата с идеята да разведрим малко обстановката...

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , Duke каза:

Прекалено много напрежение се нагнети в последните дни.

или се освободи 🙂 

преди 31 минути , Duke каза:

Щом хора, работещи на три места, намират време да пишат тук,

... можем само да сме им благодарни, че намират време да споделят с приятели 🙂 

преди 32 минути , Duke каза:

да продължим да саботираме сериозния характер на темата с идеята да разведрим малко обстановката

по винкелщрасе не е много ведро 🙂 

Лек, спорен, ведър и усмихнат ден на всички!

• Харесвам 7
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.