Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Duke каза:

Другият вариант е да ни оставите нас с @Брании @Zaroда продължим да саботираме сериозния характер на темата с идеята да разведрим малко обстановката...

Аз предлагам, вместо да се млатите виртуално, да обърнете внимание на моя талант.🤪 Събудих се в едно такова поетично настроение и искам да го споделя с Вас:

Колибрита летете,

При Уиз отидете,

да закъснеят още малко им кажете,

с  биткойн ме заредете.🤩🎉

А това е хайку посветено на последните 48ч в тази тема:

Матеев още тихо хлипа, че няма Дядо Мраз,

А ние в тази тема се изядохме от раз,

Ваксините оставете, ама Рамус колко спечелиха от нас!?....

МОля, да не спорите с мен, че хайкуТо не трябва да е в рима. Това е източноевропейско хайку, в рима е за да не е тъпо!

А, как е? Да подготвям ли стихосбирка?🤣

• Харесвам 6
  • Браво 10
  • Смея се 22
Връзка към коментар
преди 12 минути , iMari каза:

Аз предлагам, вместо да се млатите виртуално, да обърнете внимание на моя талант.🤪 Събудих се в едно такова поетично настроение и искам да го споделя с Вас:

Колибрита летете,

При Уиз отидете,

да закъснеят още малко им кажете,

с  биткойн ме заредете.🤩🎉

А това е хайку посветено на последните 48ч в тази тема:

А ние в тази тема се изядохме от раз,

Ваксините оставете, ама Рамус колко спечелиха от нас!?....

МОля, да не спорите с мен, че хайкуТо не трябва да е в рима. Това е източноевропейско Хайку, в рима е за да не е тъпо!

А, как е? Да подготвям ли стихосбирка?🤣

Екстра е, ама Уиз съм ги задраскал с големия флумастер и предпочитам Дядо Коледа пред Дядо Мраз, че последния ми докарва колики... 😛

Връзка към коментар
преди 5 минути , Duke каза:

Екстра е, ама Уиз съм ги задраскал с големия флумастер и предпочитам Дядо Коледа пред Дядо Мраз, че последния ми докарва колики... 😛

Няма проблем, записвам си, те простоти...., упс, произведенията буквално извират от главата ми, все някое ще разведри и теб.😃

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 9 минути , iMari каза:

Няма проблем, записвам си, те простоти...., упс, произведенията буквално извират от главата ми, все някое ще разведри и теб.😃

Дай нещо с Райън и кеш! 😉

• Смея се 7
Връзка към коментар

Е, хубава работа. Човек си пише съвсем учтиво и уважително за притесненията и тревогите свързани с темата и какво?!

Нищо, както и досега, разбира се. Цъфна нейното безсмислие 🙂 

• Харесвам 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар

За тези, които са очаровани особено от първото ми стихче, имам нужда да споделя, че Parallel space е приложение, което дублира приложения в телефона. Thanks на @Patrick K! 🙂

Може да се използва, ако имате близки, които нямат свободно място на своя телефон, за да инсталират конкретно приложение. Ако пък нямат и банкова сметка на свое име, крипто преводите са анонимни.

Нямам идея, как ми дойде това, но тя музата като ме хване....😁

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Eva eva каза:

Е, хубава работа. Човек си пише съвсем учтиво и уважително за притесненията и тревогите свързани с темата и какво?!

Нищо, както и досега, разбира се. Цъфна нейното безсмислие 🙂 

https://www.news-medical.net/amp/news/20210711/Pfizer-BioNTeche28099s-COVID-19-vaccine-effective-and-safe-for-use-among-cancer-patients.aspx

https://www.gov.uk/government/news/covid-19-vaccines-highly-effective-in-most-people-in-clinical-risk-groups

https://www.google.com/amp/s/www.the-scientist.com/news-opinion/covid-19-vaccines-work-in-people-with-cancer-study-68930/amp

https://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(21)00250-3/fulltext

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 22 минути , Gentleman Basta каза:

Жижо, бре, кой ще чете толкоз информация в почивните дни след толкова напрегната работна седмица? Дай, кажи нещо за съседката в червената рокля, че там ме притеснява каква ще бъде развръзката за теб... 😞

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Duke каза:

Жижо, бре, кой ще чете толкоз информация в почивните дни след толкова напрегната работна седмица? Дай, кажи нещо за съседката в червената рокля, че там ме притеснява каква ще бъде развръзката за теб... 😞

Ех, съседката, съседката ... Още няма движение по темата, но ще те държа информиран!

• Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Gentleman Basta каза:

Ех, съседката, съседката ... Още няма движение по темата, но ще те държа информиран!

Може и на лични, че тук нали разни други персони четат, при това безплатно... 😛

Връзка към коментар
преди 43 минути , Duke каза:

Може и на лични, че тук нали разни други персони четат, при това безплатно... 😛

Даааа, бе... Безплатно! Плащат си даже, за да четат с приоритет - преди още Жижо да е публикувал мнението! :girl_crazy:

Преди 1 час, Gentleman Basta каза:

Какви са тези съмнителни сайтове, които споделяш...? Това gov.uk не ми звучи като надежден сайт! 

• Смея се 10
Връзка към коментар
преди 7 часа, iMari каза:

Еее, милост нямаш. Едва преживях факта, че няма Дядо Коледа, а сега и това разкритие за Дядо Мраз... Моля те само не казвай нищо за Снежанка, та поне да ми остане нещичко 🙂

• Смея се 18
Връзка към коментар
преди 32 минути , Георги Матеев каза:

Еее, милост нямаш. Едва преживях факта, че няма Дядо Коледа, а сега и това разкритие за Дядо Мраз... Моля те само не казвай нищо за Снежанка, та поне да ми остане нещичко 🙂

Ами то като те напъне хайкуто, така става. 🤣 Но Снегурочка със сигурност има, особено след 4 водки. 😉

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 9 часа, Duke каза:

Предлагам темата да се заключи за 48 часа. Прекалено много напрежение се нагнети в последните дни. Щом хора, работещи на три места, намират време да пишат тук, очевидно страстите са прекалено разгорещени. Другият вариант е да ни оставите нас с @Брании @Zaroда продължим да саботираме сериозния характер на темата с идеята да разведрим малко обстановката...

Знаете, че по всяко време можете да разчитате на мен да внеса нотка, две или защо не цяла партитура несериозност към всяка тема …

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Gentleman Basta каза:

Благодаря! И аз намерих част от тези проучвания. Ще ги пратя на моята приятелка да чете, в крайна сметка тя трябва да си вземе решение. Докторите вдигат рамене и това е положението. Мерси още веднъж 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Над 140 протеста във Франция срещу противоепидемичните мерки (СНИМКИ)

https://dariknews.bg/novini/sviat/nad-140-protesta-vyv-franciia-sreshtu-protivoepidemichnite-merki-snimki-2279768?fbclid=IwAR1k6KYsOImCnaPGrQtwpWM61iHus95s9wPGtKjrGh9bV1WGfxO3emwbFDg

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 4 часа, Брани каза:

Знаете, че по всяко време можете да разчитате на мен да внеса нотка, две или защо не цяла партитура несериозност към всяка тема …

Напротив. Това е единственото сериозно нещо в цялата тема. Ние с @Duke се опитахме да се включим на съответното интелектуално ниво с компетентни мнения за ваксината на фармацевтичната компания Winkel със седалище в Перник.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Чуството за хумор и високата интелигентност, уви, са абстрактни понятия. Самопреценката в някои случаи може да е леко замъглена, напр. в резултат на едни субстанции, приемани обикновено вечер, и вместо духовит, както си мислиш, да се окажеш просто досаден. На всеки се случва.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Да отдадем заслуженото на човекът, който въпреки първоначалната политика и разногласията си с Фаучи направи наистина много за овладяване на пандемията с правителствените стимули за разработка на ваксините.

Както обикновенно малко хиперболизира ,но по същество е прав.

Доналд Тръмп :

https://news.bg/world/tramp-100-mln-amerikantsi-biha-pochinali-ot-covid-bez-vaksinite.html

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Минавам да ви кажа Благодаря 🙂 в азбучен ред: на антиваксърите, на проваксърите, на всички. Това ми е второ лято в Пандемия и ако не бяхте всички тук с безспирната си любов и омраза към Ковида, сигурно щях като много други мои приятели от чудене какво става да стигна най-много до Черно море. Което не е никак лошо море само по себе си! Използвам го като олицетворение на това да не мръдна никъде. Толкова ми е хубаво с пътуванията това лято, че едва ли не съм ЗА пандемията да остане и другото лято... 🙃🤪 Пътувайте! Докато може!

Бележка: На всички, които са загубили близки или преживели тежко Ковид - Съжалявам! Не отричам пандемията. Просто исках да споделя с всички вас които обичаме пътуванията, че лятото е хубаво въпреки гадостите, които много вероятно ще дойдат с увеличените бройки Ковид след броени седмици.

• Харесвам 10
  • Браво 1
Връзка към коментар

Имам конкретен въпрос към @Брани, @Zaro и @Gentleman Basta, като моля учтиво @Childishда пропусне или да се направи, че не вижда това мнение...

Приятели, от тази сутрин се чувствам някак особено и бих искал да знам дали и при вас положението е подобно. Осъзнах, че след втората доза (разбирай, ъпдейт, фърмуеър или там както му се казва по нАучному), имам странното и изключително натрапчиво усещане, че всичко се ръководи от жените в новия свят. Ето, ансамбълът по художествена гимнастика тази сутрин взе златен медал и потвърди афоризма, че българина най-обича като се прибЕрЕ домА, жена му да го посрещне с ракийката, салатката и накрая да донесе медалите от Олимпиадата. Гледам я мойта в кухнята и все едно виждам някаква богиня, такова страхопочитание изпитвам към нея!

Какво става, какво се случва с мен?! В лека паника съм, а говорят за бустерна доза. Да вземем да се откажем или вече е твърде късно?

• Смея се 15
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, Duke каза:

Имам конкретен въпрос към @Брани, @Zaro и @Gentleman Basta, като моля учтиво @Childishда пропусне или да се направи, че не вижда това мнение...

Приятели, от тази сутрин се чувствам някак особено и бих искал да знам дали и при вас положението е подобно. Осъзнах, че след втората доза (разбирай, ъпдейт, фърмуеър или там както му се казва по нАучному), имам странното и изключително натрапчиво усещане, че всичко се ръководи от жените в новия свят. Ето, ансамбълът по художествена гимнастика тази сутрин взе златен медал и потвърди афоризма, че българина най-обича като се прибЕрЕ домА, жена му да го посрещне с ракийката, салатката и накрая да донесе медалите от Олимпиадата. Гледам я мойта в кухнята и все едно виждам някаква богиня, такова страхопочитание изпитвам към нея!

Какво става, какво се случва с мен?! В лека паника съм, а говорят за бустерна доза. Да вземем да се откажем или вече е твърде късно?

И в стария и в новия свят, всичко се случва по повелите или с мълчаливото съгласие (понякога маскирано като неодобрение проформа) на нашето Задкулисие. Привидното ръководство на жените напоследък, естествено, е внимателно планирано и изчислено така, че да служи на нас. Нека за миг повярват, че нещо зависи и от тях, а на следващата вълна отново ще ги върнем вкъщи до печката и пералнята ...

🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.