Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Е да, ама при тях не е така. При тях си мина една година без нищо, после една седмица локдаун и следва предположително пак нормален живот.

Годината и половина е в останалия свят, дето се мъчи с половинчати мерки.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Сега е моментът да си сложите във фейса по едно "Pray for Australia"  

Коалите и кенгурутата тая година май са си ок , малко загриженост и за хората да има !!!

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
В момента, stanimir каза:

Сега е моментът да си сложите във фейса по едно "Pray for Australia"  

Коалите и кенгурутата тая година май са си ок , малко загриженост и за хората да има !!!

Сакън!🤣🤣🤣

Ама може нещо помощи това-онова...

Връзка към коментар
преди 6 минути , neuromancer каза:

Е да, ама при тях не е така. При тях си мина една година без нищо, после една седмица локдаун и следва предположително пак нормален живот.

Годината и половина е в останалия свят, дето се мъчи с половинчати мерки.

Никакъв нормален живот не виждам в налаганата им самоизолация. И колкото и да е строга тази самоизолация, пак се вижда, че не работи.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 20 минути , logist13 каза:

Никакъв нормален живот не виждам в налаганата им самоизолация. И колкото и да е строга тази самоизолация, пак се вижда, че не работи.

Колко да е самоизолация? Приятели в Пърт пускаха снимки от концерти преди месеци, когато тук бяхме в пик на умиращи всеки ден. Да имаха самоизолационни периоди, но през останалото време живеят доста по-нормално отколкото в повечето европейски страни, а ако не се лъжа не са много напред с ваксините 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 11 минути , logist13 каза:

Ами въпрос на лично мнение, не ми се спори. Австралия не е един двор, а континент.

За сравнение, в Бразилия почти  нямаше принудителни мерки, като резултат имаме 3 варианта на вируса и пак почти никоя държава не пуска туристи от Бразилия вече година и половина, въпреки че отвътре никой не ги спира. И минус половин милион население междувременно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хвърчим с ваксините...Ама последния месец, откакто в Сидни стана огнище. Това се случи точно защото на местно ниво те решиха, че няма да обявяват локдаун и оставиха нещата да се развият седмица и сега имат по над 200-300 всеки ден, като всички щати затвориха към тях още в началото.

Таргета да се "отвори" към света е 80% напълно ваксинирани.

Screenshot_20210812-210043_Chrome.jpg

Screenshot_20210812-210201_Chrome.jpg

Опа, забравих  да отбележа- 974 смъртни случая от началото до сега.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 6 минути , stanimir каза:

Е , то от жегите.

Да ти кажа, такива жеги като сега в София не съм преживявал в Бразилия. Града е в планината, а ако не съм там съм на море...

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Тони каза:

сега имат по над 200-300 всеки ден, като всички щати затвориха към тях още в началото.

Аматьори. В България всичко под 2000 на ден го броим за статистическа грешка. 

• Смея се 7
Връзка към коментар

Израел затяга ограничителните мерки

Всички израелски граждани на и над 3-годишна възраст ще трябва от идната сряда да покажат удостоверение, че са ваксинирани, преболедували са COVID-19 или имат отрицателен тест, за да могат да посещават спортни и културни събития, фитнеси, ресторанти и конференции.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/izrael-zatiaga-ogranichitelnite-merki-6129616

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, stanimir каза:

Мога да пратя сирене, колбаси ...такива неща. Не знам какво обичате.

Без буркан лютеница и домашарка в бутилка от уиски, няма кого да впечетлиш...

• Смея се 2
Връзка към коментар

За мен е видно и без да съм професор математик или доктор, че страните с пълна изолация като Австралия, Япония и други, само отлагат сериозните цифри на заразени.

Може да изкарат още колкото години решат, но и на 95% ваксинирани да са, отворят ли се и тръгнат ли хората ще има голям бум на заразени.

• Харесвам 17
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Alexander каза:

За мен е видно и без да съм професор математик или доктор, че страните с пълна изолация като Австралия, Япония и други, само отлагат сериозните цифри на заразени.

Може да изкарат още колкото години решат, но и на 95% ваксинирани да са, отворят ли се и тръгнат ли хората ще има голям бум на заразени.

Да де, ама след като стана ясно, че ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването, бумът им на заразени основно ше покашлят и подсмърчат малко , а няма да стигат до болници и системи. Може би на австралийците им е най-важното това.

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Абе като какже някой станало ясно.. Какво и на кого точно е станало ясно и до кога ще бъде актуално това ясно - не е ясно...

"Защитата" на Пфайзер от 95% вече е на 35% според последни проучвания. Плахо почнаха да се появяват и проучвания, че имунитета след преболедуване е доста по -траен и пълен от ваксиналния - 6.5 пъти 

• Харесвам 9
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , adreno каза:

Плахо почнаха да се появяват и проучвания, че имунитета след преболедуване е доста по -траен и пълен от ваксиналния - 6.5 пъти 

Моля за източник, защото не намерих с бързо търсене

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Таньо каза:

Всички израелски граждани на и над 3-годишна възраст ще трябва от идната сряда да покажат удостоверение, че са ваксинирани, преболедували са COVID-19 или имат отрицателен тест, за да могат да посещават спортни и културни събития, фитнеси, ресторанти и конференции.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/izrael-zatiaga-ogranichitelnite-merki-6129616

Само мен ли ме впечатлява това "над 3-годишна възраст"? По-скоро все пак е грешка, би трябвало да е 12 години. Всъщност няма грешка:

The limitation will apply to all people over the age 3. Children under the age of 12 who are not currently eligible to vaccinate will be able to take rapid tests for free. Anyone unvaccinated over the age 12 will need to pay for their tests.

• Шок 1
  • Замислям се 4
Връзка към коментар
Преди 1 час, Таньо каза:

3 И над 3? Правилно ли разбирам, че и малките деца са в кюпа? Как, тук всички радетели на успешния Израелски модел го обясняват? Като болниците уж са празни? И по какъв начин тогава това ще е различно за Австралия, където и без грам ваксинация, смъртността си е похвално ниска? Тоест, при неминуемото вдигане на заразените, ще следват локдауни след локдауни? За ЕС не коментирам, тук стана ясно какво-що. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 8 минути , Gentleman Basta каза:

Моля за източник, защото не намерих с бързо търсене

Сигурно не си проверил bradva.bg, newbulgariantimes и последна лакърдия на Мангъров 😄 

• Харесвам 3
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 52 минути , Duke каза:

Без буркан лютеница и домашарка в бутилка от уиски, няма кого да впечатлиш...

Не е вярно, мен пък всеки, домъкнал успешно меко сирене в ръчен багаж, ще ме впечатли 🤭

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 39 минути , Брани каза:

Да де, ама след като стана ясно, че ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването, бумът им на заразени основно ше покашлят и подсмърчат малко , а няма да стигат до болници и системи. Може би на австралийците им е най-важното това.

Така е, но защо тогава за 2-ма заразени прилагат локдаун? Явно не ги интерсува дали само ще кашлят.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 24 минути , adreno каза:

Абе като какже някой станало ясно.. Какво и на кого точно е станало ясно и до кога ще бъде актуално това ясно - не е ясно...

"Защитата" на Пфайзер от 95% вече е на 35% според последни проучвания. Плахо почнаха да се появяват и проучвания, че имунитета след преболедуване е доста по -траен и пълен от ваксиналния - 6.5 пъти 

Я дай източник за тия 35%. За какво са тия проценти? Заболяване, хоспитализиране, смърт?

Днес гледах за 42% срещу заболяване със симптоматика  - https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.06.21261707v1.full.pdf

Защитата срещу хоспитализиране и смърт е друга цифра - 95%

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.