Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

5 minutes ago, Lindt said:

Не е вярно, мен пък всеки, домъкнал успешно меко сирене в ръчен багаж, ще ме впечатли 🤭

Че то това го правим редовно , също и пастет в стъклен буркан.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Lindt каза:

Не е вярно, мен пък всеки, домъкнал успешно меко сирене в ръчен багаж, ще ме впечатли 🤭

Лесна работа - купуваш на сиренето сертификат за 300лв, че е твърдо, и летиш

преди 2 минути , Alexander каза:

Така е, но защо тогава за 2-ма заразени прилагат локдаун? Явно не ги интерсува дали само ще кашлят.

Тони по-горе е пуснала информация за това как върви ваксинацията в Австралия - не са напреднали много

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 минути , stanimir каза:

Че то това го правим редовно , също и пастет в стъклен буркан.

Верно? След като ми изхвърлиха сиренцата в Ница, вече мъкнем само пармезан и чедър 🤩

преди 2 минути , Gentleman Basta каза:

Лесна работа - купуваш на сиренето сертификат за 300лв, че е твърдо, и летиш

Ама QR четецът дали, как...?  Пък междувременно ще забранят и твърдото сирене, и на.. 

Връзка към коментар
преди 17 минути , Lindt каза:

Верно? След като ми изхвърлиха сиренцата в Ница, вече мъкнем само пармезан и чедър 🤩

Ама QR четецът дали, как...?  Пък междувременно ще забранят и твърдото сирене, и на.. 

Още не можете да го преживеете това сирене!

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Брани каза:

Да де, ама след като стана ясно, че ваксините предпазват от тежко протичане на заболяването, бумът им на заразени основно ше покашлят и подсмърчат малко , а няма да стигат до болници и системи. Може би на австралийците им е най-важното това.

Да де, ама не броят стигналите до болница,  а покашлящите и подсмърчащите, а даже и тези,  които нито покашлят, нито подсмърчат.  Докато ги изброят всички в Австралия,  ще са откачили от локдауни.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 5 минути , slujitel каза:

Да де, ама не броят стигналите до болница,  а покашлящите и подсмърчащите, а даже и тези,  които нито покашлят, нито подсмърчат.  Докато ги изброят всички в Австралия,  ще са откачили от локдауни.

"По-добре да броиш подсмърчащите, отколкото да броиш умрелите" - древна австралийска поговорка

• Харесвам 11
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 1 минута , Gentleman Basta каза:

"По-добре да броиш подсмърчащите, отколкото да броиш умрелите" - древна австралийска поговорка

Да, и локдаун до края на живота. Не знам кое предпочитам. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Провежда се имперски експеримент: Искам да видя дали ще бъда харесван повече от хората и мненията ми ще имат повече лайкове ако външността ми е предполага дружелюбност и симпатии (които винаги са проформа, разбира се).

преди 38 минути , Дани Магелани каза:

Ехоо! 

Аз да слагам маска ли?

Съвсем забравих, че и ти си с бяла котка. Сега ще сменя цвета 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 15 минути , Брани каза:

Провежда се имперски експеримент: Искам да видя дали ще бъда харесван повече от хората и мненията ми ще имат повече лайкове ако външността ми е предполага дружелюбност и симпатии (които винаги са проформа, разбира се).

Съвсем забравих, че и ти си с бяла котка. Сега ще сменя цвета 🙂

Брани, ако искаш наистина да си много харесван (най-вече от дамите) и да имаш повече лайкове, може да си избереш аватар от тук  :biggrin:

P.S. За да не каже някой, че съм оф-топик - това е във връзка с обсъждането на положението в Австралия! :grin:

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 1 минута , Zaro каза:

Нещата там са ясни, ама дали тази картинка е ясна, или ще говорим за 35%?

"развитието на Ковид диагностицираните по възрастова група в Австрия (средноседмична стойност на 1 милион души). Мисля, че ситуацията е ясна." https://t.co/mVlV7TbzyX

20210812_184701.jpg

Връзка към коментар

Тоест 14/100000 в най-социално активната група предрича края на света 😄

Като на слънчев бряг не смогваше канализацията сигурно от стомашно-чревни вируси коефициента беше 100 пъти по-висок.

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Е, то след цялата паника догодина ще броим и киханията. Ако повече от 3 на 1 млн кихат - затваряне за 6 месеца. 

Току - що по новините казаха, че в Германия някаква сестра слагала физиологичен разтвор, вместо ваксина, на възрастни хора, и хвърляла флакона. Била признала за 6, но подозренията били за 3600 и ще повтарят ваксинацията. Не разбрах защо го е правила, но явно навсякъде по света си има маскари. 

• Харесвам 8
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

явно е бил нейният начин да се противопостави на ваксинацията, споделяла е позицията си из социални мрежи, саботаж му се вика накратко; иначе по западните медии пишат, че става дума за 8600 човека

• Шок 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Фил каза:

Брани, ако искаш наистина да си много харесван (най-вече от дамите) и да имаш повече лайкове, може да си избереш аватар от тук  :biggrin:

P.S. За да не каже някой, че съм оф-топик - това е във връзка с обсъждането на положението в Австралия! :grin:

O не, моята красота е вътрешна. Най-същественото е невидимо за очите, бла бла ...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 8 часа, Gentleman Basta каза:

Моля за източник, защото не намерих с бързо търсене

С бързо търсене няма да стане, ако намеря линка пак ще го постна - което няма да е много лесно предвид, че алгоритмите на гугъл доста затрудняват намирането на информация за нещо различно от "ваксините са много полезни за всяко живо същество".

Но по спомен - данни от Израел: болните от ковид, които са ваксинирани са около 30% от случаите, а преболедувалите 1%. Съотнесено като  абсолютна стойност към бройките на двете групи се получаваше това 6.5 пъти повече хора ваксинирани с ковид отколкото преболедували и с ковид за втори път.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 18 минути , adreno каза:

С бързо търсене няма да стане, ако намеря линка пак ще го постна - което няма да е много лесно предвид, че алгоритмите на гугъл доста затрудняват намирането на информация за нещо различно от "ваксините са много полезни за всяко живо същество".

Но по спомен - данни от Израел: болните от ковид, които са ваксинирани са около 30% от случаите, а преболедувалите 1%. Съотнесено като  абсолютна стойност към бройките на двете групи се получаваше това 6.5 пъти повече хора ваксинирани с ковид отколкото преболедували и с ковид за втори път.

Убеден съм, че може бързо да го намериш

в Browser историята си, ако толкова те е впечатлило 🙂

За останалите 69 процента предполагам няма да искаш да коментираш.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Брани каза:

O не, моята красота е вътрешна. Най-същественото е невидимо за очите, бла бла ...

Туй, дет му викаш бла-бла е цитат от Библията, внимавай, нещо да не тресне изневиделица на вашата планета…

Оф, не искам да те плаша:(

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 47 минути , tch каза:

Убеден съм, че може бързо да го намериш

в Browser историята си, ако толкова те е впечатлило 🙂

За останалите 69 процента предполагам няма да искаш да коментираш.

Ако почерпиш едно узо (бутилка!) може и да си разваля ваканционния рахат и да се занеса до офиса.

Не виждам какво толкова искаш и очакваш да коментирам - останалите 69 процента са неваксинирани, които са хванали вируса.

Но щом държиш толкова на безсмислените мнения и заяждането на дребно - ти кажи за 30те процента, защо са 30, а не 3 както обещаха.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.