Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 52 минути , stanimir каза:

Добро утро.

Австралия я отметнахме. Днес кого ще оплакваме да върви темата ? 

Добро утро! 

2 идеи имам 🙂

1/ Нова Зеландия няма да се отвори тази година.

2/ Тази е по-важна, от вчера чакам някой да я напише и Гугъл ми я пусна:

https://www.schengenvisainfo.com/news/italy-travellers-will-need-green-passes-to-board-airplanes-ships-ferries-buses-more-starting-from-september-1/

Странно ми изглеждаше да не мога да пътувам с влак без тест или ваксинация, но да летя със самолет без тест, защото българското правителство има такива условия. Та не е лошо да се гледат и изискванията на държавите, в които си, не само правилата на авиокомпанията.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Добро утро🙂 Като за петък предлагам Чехия https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

Имат над 10 милиона, даже почти 11 милиона поставени дози ваксини - квадратчето в цвят горчица. Водят отделна статистика и за новозаболелите над 65 години.

А това са данните от последните дни за смъртните случаи.

ECEB8298-324C-447A-A320-08A80DC5E8B1.png

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , Lindt каза:

2/ Тази е по-важна, от вчера чакам някой да я напише и Гугъл ми я пусна:

https://www.schengenvisainfo.com/news/italy-travellers-will-need-green-passes-to-board-airplanes-ships-ferries-buses-more-starting-from-september-1/

Изискването няма да е за всички типове влакове. Т.е. ще има и такива, за които не е необходим "зелен пас".

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , iMari каза:

Мен ме човърка Полша. Никакви маски, никаква дистанция, а продължават да са с най-малко заразени в Европа. Напълно ваксинирани над 47%.

Пият бира, затова 😁

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 8 часа, adreno каза:

Но щом държиш толкова на безсмислените мнения и заяждането на дребно - ти кажи за 30те процента, защо са 30, а не 3 както обещаха.

Съжалявам, но ти даде мнение, което макар и поради ваканция, не можеш да подкрепиш с източник и оттам тръгнаха безмислените мнения.

Последното, което съм чел е от Израел, е че Файзер намалява с 39 процента шанса изобщо да се заражиш и с 95 да попаднеш в болница. И като някой напише точно обратното е нормално да се поинтересувам от къде черпи знанията си.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Полша не тестват много, ето как изглеждат нещата в ЕС за седмица 31 /до 8 август/

testing_rate  е брой тестове на всеки 100 000 човека население

аз лично бих вярвала повече на статистиката от държави, които са от средата надолу в таблицата

Capture-4.PNG.7e817188bc227ee375ff3253d500c43e.PNG

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , iMari каза:

Мен ме човърка Полша. Никакви маски, никаква дистанция, а продължават да са с най-малко заразени в Европа. Напълно ваксинирани над 47%.

Купуват скъпи оръжия от САЩ и така са си купили малко спокойствие да не ги ръсят с корона и кеймтрейлс 😆

• Смея се 8
Връзка към коментар
8 minutes ago, tch said:

Съжалявам, но ти даде мнение, което макар и поради ваканция, не можеш да подкрепиш с източник и оттам тръгнаха безмислените мнения.

Последното, което съм чел е от Израел, е че Файзер намалява с 39 процента шанса изобщо да се заражиш и с 95 да попаднеш в болница. И като някой напише точно обратното е нормално да се поинтересувам от къде черпи знанията си.

При мен браузърът си е в режим на  синхронизация и на всяко устройство логнат с профила си мога да открия история на търсенията. Другото ми изглежда странно.

Връзка към коментар
преди 2 минути , tch каза:

Купуват скъпи оръжия от САЩ и така са си купили малко спокойствие да не ги ръсят с корона и кеймтрейлс 😆

Ковидтрейлс се казва, но трябва да плащаш роялтис на @Zaro :girl_crazy:

• Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , antea каза:

Полша не тестват много, ето как изглеждат нещата в ЕС за седмица 31 /до 8 август/

testing_rate  е брой тестове на всеки 100 000 човека население

аз лично бих вярвала повече на статистиката от държави, които са от средата надолу в таблицата

Capture-4.PNG.7e817188bc227ee375ff3253d500c43e.PNG

Но тази таблица още вчера се разконспирира като причина за безпочвени спекулации и е много по-важно да предположим дали бозата, бирата или водката са всъщност причината за малкото случаи 😜

Извинявай, че се закачам, ама от вчера ми е смешно 🙃

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 1 минута , Lindt каза:

Но тази таблица още вчера се разконспирира като причина за безпочвени спекулации и е много по-важно да предположим дали бозата, бирата или водката са всъщност причината за малкото случаи

Все пак си мисля, че @tch даде най-точният отговор.😁

• Смея се 4
Връзка към коментар

Не че съм някакъв капацитет, ама се вижда, че новата вълна тръгна от ваканционните дестинации, където се смеси хубаво като в казан на вещица дотогава изолираното по домовете си население (Португалия, Испания, Кипър, Гърция) и сега вече се разпространява бавно нагоре докато хората се прибират по домовете си от ваканция....

Не ме разбирайте погрешно, и аз обичам ваканция на море, ама то се вижда какво става... Разбира се може и да е съвпадение.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

слагам и една последна безпочвена данна и ми стига толкова статистика за днес  - сравнение как сме днес и на същия ден преди година, данните са от тук https://data.egov.bg/covid-19?section=8&subsection=16&item=36, като единствено смених числата за днес с релевантните данни от PCR-тестове, за да има съпоставимост с миналата година

след месец ще видим докъде сме я докарали

Capture-5.PNG.ab31438efc53e9fcc07d902fa26fa920.PNG

• Харесвам 4
Връзка към коментар

На мен ми е интересен случая с Китай, там имат общо  по-малко заразени от броя на заразените на ден в САЩ примерно.

Нямат вълни, нямат нищо и това сигурно е чистата истина..

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 10 минути , antea каза:

слагам и една последна безпочвена данна и ми стига толкова статистика за днес  - сравнение как сме днес и на същия ден преди година, данните са от тук https://data.egov.bg/covid-19?section=8&subsection=16&item=36, като единствено смених числата за днес с релевантните данни от PCR-тестове, за да има съпоставимост с миналата година

след месец ще видим докъде сме я докарали

Capture-5.PNG.ab31438efc53e9fcc07d902fa26fa920.PNG

Сега като гледам тази прелест и започвам да се чудя освен нас, други европейски държави искат ли тест и карантина от ваксинираните, пристигащи от червен район? Мисля, че Италия изискват карантина от 5 дни от списък D. Мъча се да измисля къде ще може да отидем есента. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Alexander каза:

На мен ми е интересен случая с Китай, там имат общо  по-малко заразени от броя на заразените на ден в САЩ примерно.

Нямат вълни, нямат нищо и това сигурно е чистата истина..

Може би е заради ваксината. Мой приятел, който беше по работа в Сингапур, си е поставил от ваксината Sinopharm. Не съм специалист и не разбирам от ваксини, но той каза, че това е най-добрата ваксина според всички лекари, с които е контактувал в Сингапур.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

за Синофарм вече се препоръчва слагане на бустъри от АЗ или Пфайзър - https://www.reuters.com/world/americas/peru-study-finds-sinopharm-covid-vaccine-504-effective-against-infections-2021-08-13/

същото май ще се почне да се случва и след еднодозовата Janssen - в Исландия са привикали всички, ваксинирани с нея, за поставяне на втора доза Pfizer

@Lindt според мен в Европа ще държат още известно време сертификатната политика като единствено достатъчна - първо заради тромавата бюрокрация, а също и като стимул/мотив за повишаване на ваксинацията, но ако нещата продължават в същия дух, който се изпусна от бутилката преди месец-два, скоро ще трябва да се съобразяват навсякъде с новите данни - че макар и с осезаемо по-нисък риск, ваксинираните също представляват източник на заразяване и не може хартийката да им е индулгенция - тоест може, ама медицински не е правилно

• Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , Guinness каза:

Може би е заради ваксината. Мой приятел, който беше по работа в Сингапур, си е поставил от ваксината Sinopharm. Не съм специалист и не разбирам от ваксини, но той каза, че това е най-добрата ваксина според всички лекари, с които е контактувал в Сингапур.

Ами те и доста преди ваксината пак спряха да имат случаи. Тъмна Индия е тоя Китай.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, AlexandraKo каза:

Туй, дет му викаш бла-бла е цитат от Библията, внимавай, нещо да не тресне изневиделица на вашата планета…

Оф, не искам да те плаша:(

А, аз си мислех, че е от "Малкият принц" 😞

Ще трябва да взема да я прочета тази Библия най-сетне ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Guinness каза:

с 50% ефективност това мога да го твърдят само китайски лекари.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.