Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , Брани каза:

А, аз си мислех, че е от "Малкият принц" 😞

Ще трябва да взема да я прочета тази Библия най-сетне ...

Много зловещ поглед!  Като коте беше сладък и добричък!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, adreno каза:

С бързо търсене няма да стане, ако намеря линка пак ще го постна - което няма да е много лесно предвид, че алгоритмите на гугъл доста затрудняват намирането на информация за нещо различно от "ваксините са много полезни за всяко живо същество".

Но по спомен - данни от Израел: болните от ковид, които са ваксинирани са около 30% от случаите, а преболедувалите 1%. Съотнесено като  абсолютна стойност към бройките на двете групи се получаваше това 6.5 пъти повече хора ваксинирани с ковид отколкото преболедували и с ковид за втори път.

https://www.nytimes.com/interactive/2021/08/12/science/covid-delta-breakthrough.html?smtyp=cur&smid=fb-nytimes&fbclid=IwAR1lKTZBAwEQQSs8S-70Lvo_wfv3a8syAhn5m2yl8IJOjXDrmmw3IjErnGM

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Ти си един слуга на Биг Фарма, аз ще извадя само това от контекста 

20210813_145233.jpg

• Харесвам 9
  • Шок 1
Публикувано:
On 8/13/2021 at 2:55 PM, stormbringer said:

Ти си един слуга на Биг Фарма, аз ще извадя само това от контекста 

20210813_145233.jpg

Тц , не е така. Лъжат. Фризьорката ми каза , а и една братовчедка ,пък и най-добрата ми приятелка ...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 41 минути , Ivko каза:

От кога има Кандиларов на Т1 и пср бил 87лв? Сетиха се след като преместиха полетите 😁

Не е ли на Т2?

Публикувано: (редактирано)
преди 47 минути , bad kid каза:

Не е ли на Т2?

Приятел сега ми каза, че като заминавал в събота от там имало реклама и даже сега се вайка, че ще каца на Т2 и ще ходи до Т1 да си прави. Освен да не е видял рекламата добре за кой терминал се отнася. Ще питам.

Значи имат и на двата терминала звънял им е днес.

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 4
Публикувано:

Добре де, не е ли по-добре и по-удобно вие и вашите приятели да се ваксинирате и така няма да се занимавате с ПСР-и и търчене от терминал на терминал ...

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 28 минути , Брани каза:

Добре де, не е ли по-добре и по-удобно вие и вашите приятели да се ваксинирате и така няма да се занимавате с ПСР-и и търчене от терминал на терминал ...

Като идваш от червена зона все тая дали си ваксиниран...тестове се иска за всички 🤐 ваксината вече е за твое спокойствие, а не спомага за пътуване

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 24 минути , Ivko каза:

Като идваш от червена зона все тая дали си ваксиниран...тестове се иска за всички 🤐 ваксината вече е за твое спокойствие, а не спомага за пътуване

Това изобщо не е така.

Малко държави са червени, но за да се движа неваксинирана из Франция, Кипър, Италия, Гърция, Австрия и тн. държави, да трябва да си правя тестове през ден, чудейки се какъв резултат ще излезе, е тотална тъпотия.

• Харесвам 6
Публикувано:

Ми това само по Европа май го има с тестове из заведения и ако не искаш/можеш да си сложиш ваксина ще ходиш, където не изискват такива неща, както правя аз 🙄

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 3 минути , Ivko каза:

Ми това само по Европа май го има с тестове из заведения и ако не искаш/можеш да си сложиш ваксина ще ходиш, където не изискват такива неща 🙄

А и където го има толкова се и спазва де. Не че няма и спазващи, но задължително може да си намериш и места без такива изисквания ( поне в Италия- около бергамо и Комо- никой нищо не искаше през уикенда , а и в Гърция преди 2 седмици)

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 минути , Ivko каза:

Ми това само по Европа май го има с тестове из заведения и ако не искаш/можеш да си сложиш ваксина ще ходиш, където не изискват такива неща, както правя аз 🙄

Да кажем, че аз търся места, на които ваксината ми помага за безпроблемно пътуване, а ако не съм ваксинирана, ще търся какво... отворена държава извън Европа, с полети до там, която да не предлага облекчения за ваксинирани? 

преди 9 минути , funny каза:

А и където го има толкова се и спазва де. Не че няма и спазващи, но задължително може да си намериш и места без такива изисквания ( поне в Италия никой нищо не искаше през уикенда , а и в Гърция преди 2 седмици)

Разбира се, че е така и си права, но тази динамика и чудене дали ще мина между капките или ще си изпусна ферибота, и да тичам до неизвестна лаборатория в случай на неуспех, мен ме уморява. Сещам се само за един човек в този форум, който може да си отстоява принципите да изчака с ваксинирането, без да се прави на тарикат или да се ограничава по някакъв начин. Но доста трябва да поработим, за да се постигнем това разположение на духа и настройка. 

Както и да е, разбирам идеята ви, просто не е вярно, че е еднакво лесно и спокойно да пътуваш ваксиниран и неваксиниран. 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 20 минути , funny каза:

А и където го има толкова се и спазва де. Не че няма и спазващи, но задължително може да си намериш и места без такива изисквания ( поне в Италия- около бергамо и Комо- никой нищо не искаше през уикенда , а и в Гърция преди 2 седмици)

Ми нали и ние обиколихме цяла Корсика, без никой, да ни иска нещо:)))

За Франция специално, Pass Sanitaire е, за да принудят хората да се ваксинират. Ама, кат гледам, колко им пука.

Първо, тестът им е без пари.

Второ - отиват с колата, през прозорчето им вземат пробата и резултат  пращат на мейла.

И трето, ние за двамата, платихме по-малко, отколкото в Бг.

Нито чакане, нито опашка .Идеална организация, всеки ден могат да си правят - не през 4 дни.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 9 минути , Lindt каза:

Както и да е, разбирам идеята ви, просто не е вярно, че е еднакво лесно и спокойно да пътуваш ваксиниран и неваксиниран. 

На мен лично по време на пътуванията ми не ми се е налагало да показвам сертификат освен на летището/границата. Поради тази причина за момента не ми е направило впечатление да има някакви сериозни ползи от наличието му. Не че съм се сбъркала от пътувания това лято, но поне в 4 държави в които имах реален престой и още няколко само сухопътен транзит, не усетих липсата на сертификат за ваксинация по каквато и да е причина. 

Възможно е да съм късметлия в това отношение. А е възможно и тепърва да се усеща покрай н-найстите вълни и вариации на вируса. Ще видим

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 2 минути , funny каза:

На мен лично по време на пътуванията ми не ми се е налагало да показвам сертификат освен на летището/границата. Поради тази причина за момента не ми е направило впечатление да има някакви сериозни ползи от наличието му. Не че съм се сбъркала от пътувания това лято, но поне в 4 държави в които имах реален престой и още няколко само сухопътен транзит, не усетих липсата на сертификат за ваксинация по каквато и да е причина. 

Възможно е да съм късметлия в това отношение. А е възможно и тепърва да се усеща покрай н-найстите вълни и вариации на вируса. Ще видим

Не сме се ограничили да си пътуваме , нито миналата година, нито тази. Но не отиваме никъде за седмица - поне за две, тридневни  подскоци, отдавна не практикуваме:))))

Так че, тестовете не ни пречат за сега.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 2 минути , dimitrov6 каза:

Някой чувал ли е за човек веднъж разболял се и оздравял,след време пак да се зарази и разболее.

Лично не, но доста такива случаи имаше по света.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 минути , dimitrov6 каза:

Някой чувал ли е за човек веднъж разболял се и оздравял,след време пак да се зарази и разболее.

Да, в Бургас, един път есента, и един път през февруари. И двата пъти със съотвентие симптоми, не съм сигурен дали и двата пъти бяха с тестове, но така мисля. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , dimitrov6 каза:

Да. 

@master_of_germs ми е казвал за такива негови колеги.

Дъщерята на Гала също. 

Сега, въпроса е дали под разболяване се има предвид положителен тест само, или със симптоми.  Защото обикновено един от двата пъти е просто положителен тест. 

Но, тези хора са много малко. Много по-малко от ваксиниран неболедувал да се разболее. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , dimitrov6 каза:

Дъщерята на Гала. Не знам защо не следите светските новини!

@luba_rizova, е как можа да ме изпревариш?

• Благодаря 1
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Аз лично основно по естетически съображения , но отвреме - навреме се сблъсквам с родния хай-лайф. То е неизбежно , а и той прави всичко възможно да не остава незабелязан.

Публикувано:
преди 57 минути , dimitrov6 каза:

Моя роднина за втори пьт е в болница, пьрвият път беше малко след Нова година.

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.