Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Някой чувал ли е за човек веднъж разболял се и оздравял,след време пак да се зарази и разболее.

Да, няколко случая знам. Два от тях - тежки. Един мой пациент, преболедува, ваксинира се, пак се разболя и си отиде:(

Един друг, много тежко преболедува, в болница, на кислород беше,  след няколко месеца, пак се разболя, пак тежко, но прескочи .

Непредсказуем е този вирус. Явно има хора, по-податливи и други - не.

• Харесвам 6
  • Шок 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

и именно защото е непредсказуем, не е ли по-добре при тази руска рулетка с него да влезеш в играта с две сигурни празни гнезда в револвера в повече? /или едно - при Янсен/

----

в САЩ ще почват от септември поставянето на трета доза, със същата ваксинационна стратегия - първо здравни служители, след това групите по възраст и риск, като трябва да са минали 8 месеца след завършената ваксинация /в Израел броят 6 месеца/, има вече достатъчно данни за спадане на антителата и приблизителна представа къде е граничната стойност, след която заразяването е по-често, а третата доза много бързо ги вдига отново и дава някаква надежда, че може да се пресече нарастването на случаите чрез блокиране още на заразяването /Т-клетъчният имунитет се включва по-късно, след настъпило заразяване, и той допринася за по-лекото преболедуване/

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Чак не ми се вярва, но май положението излиза от контрол. Излиза, че за 6 месеца, някои в Израел ще имат по 3 ваксини и ефекта не е особено голям.

https://www.actualno.com/analysis/handelsblatt-predupreditelen-signal-za-drugite-shampionyt-po-vaksinirane-izrael-e-pred-nov-lokdaun-news_1632020.html?fbclid=IwAR0vZhgdj0u9rwLQeSuG1URAoLe1ix6fQD9v5X1q0YiMP_C7X1Cs9H2sZ70

Има го и на немски 

https://www.handelsblatt.com/politik/israel-ein-warnsignal-auch-fuer-andere-laender-impfweltmeister-stoesst-an-grenzen/27511970.html

• Харесвам 8
Връзка към коментар
22 minutes ago, Alexander said:

Чак не ми се вярва, но май положението излиза от контрол. Излиза, че за 6 месеца, някои в Израел ще имат по 3 ваксини и ефекта не е особено голям.

https://www.actualno.com/analysis/handelsblatt-predupreditelen-signal-za-drugite-shampionyt-po-vaksinirane-izrael-e-pred-nov-lokdaun-news_1632020.html?fbclid=IwAR0vZhgdj0u9rwLQeSuG1URAoLe1ix6fQD9v5X1q0YiMP_C7X1Cs9H2sZ70

Има го и на немски 

https://www.handelsblatt.com/politik/israel-ein-warnsignal-auch-fuer-andere-laender-impfweltmeister-stoesst-an-grenzen/27511970.html

Ми колко да не е голям ? Пет пъти превес на тежките случаи сред неваксинираните спрямо ваксинираните голям или малък ефект е  ? 

Аз примерно изкарвам 1000 лв. ти 5000 лв. , и разликата не е особено голяма ?

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Аа, не знам, Саше. Форумните експерти казват друго.

Просто изречението "да ваксинираме всички, че да не се заразяваме", е дълбоко погрешно. И те го виждат, и ние го виждаме, и всички го виждат, но никой не го признава. Как хем ваксинирани с 3 дози, и ще протича тежко заразата.... Всички казаха, че има процент хора, които нямат имунитет нито след преболедуване, нито след ваксинация, ако ще да им бием 100 дози. То стана така, че хем ще са им празни болниците, хем ще са ваксинирани, хем ще са в локдаун. Говоря не само за Израел. 

Между другото, разсъждавам над нещо напоследък. Имаме локдауни, че да не Товарим болниците, щото нали повече хора умирали. Да, ама у нас, болниците все още не са натоварени, а умират страшно много хора. Колкото си умираха и по вълните с уж пълни болници. Тогава издиша соченето с пръст на разни хора и вменяване на вина, защото резултата си е един и същ в крайна сметка. 

• Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар
12 minutes ago, luba_rizova said:

Да, ама у нас, болниците все още не са натоварени, а умират страшно много хора. Колкото си умираха и по вълните с уж пълни болници. Тогава издиша соченето с пръст на разни хора и вменяване на вина, защото резултата си е един и същ в крайна сметка. 

Може ли да видим някакви статистически данни или да гледаме по-редовно Гала ?

• Харесвам 2
  • Браво 4
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, luba_rizova каза:

Но, тези хора са много малко. Много по-малко от ваксиниран неболедувал да се разболее. 

То и ваксинираните са много повече от преболедувалите 🙂 

Връзка към коментар
преди 19 минути , luba_rizova каза:

Да, ама у нас, болниците все още не са натоварени, а умират страшно много хора. Колкото си умираха и по вълните с уж пълни болници. Тогава издиша соченето с пръст на разни хора и вменяване на вина, защото резултата си е един и същ в крайна сметка. 

D_2_2021_W31.png

преди 8 минути , stanimir каза:

Може ли да видим някакви статистически данни или да гледаме по-редовно Гала ?

За да не ти се налага да гледаш, че може да попаднеш на някоя препоръка за уринотерапия и т.н. 😄 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , stanimir каза:

Ми колко да не е голям ? Пет пъти превес на тежките случаи сред неваксинираните спрямо ваксинираните голям или малък ефект е  ? 

Аз примерно изкарвам 1000 лв. ти 5000 лв. , и разликата не е особено голяма ?

Това е твоята логика, аз ще ти кажа моята, на днешния стандарт аз изкарвам 100лв, ти 500лв и в двата случая са много малко.

Някой смята ли че най-уязвимите вече умряха, няма как да умират със същия темп дори да нямаше ваксини.

Да, с ваксини има някакво подобрение от към умрели, но нищо повече, пак ще има локдауни и т.н.

Многократно се каза, как се правят на луди, с ваксина може, нищо, че може да нямаш вече антитела, но само с тест за антитела не може.

Двойният аршин ще стане троен.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Темата беше оставена отворена, на всичко отгоре се позволи и твърде много свобода, за да не се чувства някой цензуриран, но грубости и епитети няма да бъдат толерирани!

• Харесвам 7
Връзка към коментар

@luba_rizova, това е сатия от 30 май https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/228127-ministar-katsarov-prichinite-za-uzhasyavashtata-smartnost-tryabva-da-se-razsledvat/amp

Хванах първата по резултат от търсене по ключови думи. Много добре си спомням, че министър Кацаров беше възложил проверка за причините за високата смъртност. Ето и цитатът от статията:

В края на работната седмица той възложи анализ на здравното обслужване по време на епидемията. До 30 юни Националният център по обществено здраве и анализи трябва да определи преките и косвени причини за големия брой починали хора, както и да оцени въздействието на разпространението на Ковид-19 върху регистрираната смъртност.

"Причините за ужасяващата смъртност трябва да се разследват, за да не се повтори това нещо", заяви д-р Кацаров.

"Ако сме разумни хора, сме длъжни да проверим тези обстоятелства и да изведем поуки, за да не се повтаря. И ако има длъжностни лица, допринесли с действието си за големия брой смъртни случаи, да понесат отговорност", добави министърът.

30 юни мина преди месец и половина. Какъв е резултатът от този анализ някой разбра ли? Ако е големият план, то за мен това е преписано нещо от другите държави, когато са очаквали втора или най-много трета вълна. За четвърта все си мислех, че трябва да е по-различно.

И друго се чудя, за което сигурно ще ми се нахвърлите. Болниците и техните ръководства, лекари, аптекари и т.н. искат ли да се борят срещу вируса, предвид техния процент ваксинирани? Допълнителните възнаграждения за постигнати резултати ли се изплащат?

• Харесвам 8
Връзка към коментар

🙃 На френско-белгийската 'граница всичко е спокойно. 

Verwarring alom aan Frans-Belgische grens: coronapas verplicht aan linkerkant van de straat maar niet aan rechterkant | Binnenland | hln.be

Объркване навсякъде по френско-белгийската граница: корона сертификатът е задължителен от лявата страна на улицата, но не от дясната

Странни ситуации в община Сен-Ян-Капел в Северна Франция: улицата е точно на границата между Белгия и Франция. Хората вляво трябва да покажат пропуск за корона в ресторантите, вдясно не. Поради това клиентите се стичат към белгийски заведения.

GHO 17-08-21, 15:48 Последна актуализация: 15:49 Източник: Liberation, La Libre

• Харесвам 4
  • Смея се 9
Връзка към коментар
преди 6 минути , zon каза:

🙃 На френско-белгийската 'граница всичко е спокойно. 

Verwarring alom aan Frans-Belgische grens: coronapas verplicht aan linkerkant van de straat maar niet aan rechterkant | Binnenland | hln.be

Объркване навсякъде по френско-белгийската граница: корона сертификатът е задължителен от лявата страна на улицата, но не от дясната

То да е само там кашата... пък то цялата идея "със сертификат в заведение" е леко безумна..

Ходят на работа хора със и без сертификати, срещат се по улиците, ходят си на гости, пътуват заедно в градския транспорт един до друг, седят на външните маси в заведенията отново заедно....... и изведнъж - хоп ако се хранят вътре, видиш ли, тц, не може без сертификат   ?!?!??!?

• Харесвам 8
Връзка към коментар
В момента, funny каза:

То да е само там кашата... пък то цялата идея "със сертификат в заведение" е леко безумна..

Ходят на работа хора със и без сертификати, срещат се по улиците, ходят си на гости, пътуват заедно в градския транспорт един до друг, седят на външните маси в заведенията отново заедно....... и изведнъж - хоп ако се хранят вътре, видиш ли, тц, не може без сертификат   ?!?!??!?

А Фъни в голяма грешка си, и за отвън искат сертификат, задължително е. 

Просто политиката е в посока да си кажеш, че е по добре да се ваксинираш от практична гледна точка. 

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 45 минути , slujitel каза:

Аз не разбирам,  защо вместо да ни тормозят по всякакъв начин, не направиха ваксините задължителни и нямаше да има дилема.

Защото поне на теория все още трябва да се води, че населението има така наречения "свободен избор". Основна ценност на ЕС, ала-бала.

Ако не друго поне покрай тази пандемия се нагледахме на двойни аршини, лицемерие на световно ниво и т.н. В интересни времена живеем.

• Харесвам 18
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , slujitel каза:

Аз не разбирам,  защо вместо да ни тормозят по всякакъв начин, не направиха ваксините задължителни и нямаше да има дилема.

Защото все още ваксините са одобрени"под условие" .Няма как да станат задължителни. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Когато наскоро за два дни срещнах повече китайски туристи ,отколкото за година и половина назад , истински се зарадвах че пандемията все още продължава. Куп спомени ме връхлетяха и ми се иска да се порадвам още малко на настоящето , дори да е само в Европа.После пак ще им я оставим ,но в момента си е за нас.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , stanimir каза:

Когато наскоро за два дни срещнах повече китайски туристи ,отколкото за година и половина назад , истински се зарадвах че пандемията все още продължава. Куп спомени ме връхлетяха и ми се иска да се порадвам още малко на настоящето , дори да е само в Европа.После пак ще им я оставим ,но в момента си е за нас.

А такааа. А какво стана с мантрата "да мислим за обществото, защото не сме егоисти " :mosking:

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 31 минути , Георги Матеев каза:

Ако не друго поне покрай тази пандемия се нагледахме на двойни аршини, лицемерие на световно ниво и т.н. В интересни времена живеем.

Винаги ги е имало, просто сега всичко лъсна и ... "маските паднаха", да ме прощавате за израза :)

• Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 58 минути , funny каза:

А такааа. А какво стана с мантрата "да мислим за обществото, защото не сме егоисти " :mosking:

Животът и здравето на членовете на обществото и комфортът на отделната единица не са съпоставими.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , desislavna каза:

Животът и здравето на членовете на обществото и комфортът на отделната единица не са съпоставими.

Дали ?

"Когато наскоро за два дни срещнах повече китайски туристи ,отколкото за година и половина назад , истински се зарадвах че пандемията все още продължава"

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Брани каза:

Винаги ги е имало, просто сега всичко лъсна и ... "маските паднаха", да ме прощавате за израза 🙂

Като гледам новата ти профилна... Както казах, интересни времена 🙂

Иначе аз наскоро констатирах леките плюсчета на пандемията и как ХИЧ не ми липсва китайската тълпа. Пък ако искате егоист ме наречете 🙂

@bad kid акцентът предполагам пада върху все още?

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, funny каза:

Правим нещата, които са по-добри за обществото, но какво ни се иска от егоистична гледна точка е съвсем друг въпрос. Кой не иска Фонтана Ди Треви без никой наоколо? Матеев май беше разказал, как му харесало този път на Тадж Махал, и т.н... Това не значи, че ще натиснем копчето на ядрената бомба, за да можем да си правим селфита без да има други туристи, които да ни се пречкат 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.