Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Нека да сме точни.Не го е рекъл Херакъл / Херкулес/, а Хераклит.

Ами зависи, ако @samuraika има предвид Херакъл, син на Александър Македонски и персианката Барсиана, е много вероятно и той да е казвал това прозрение.:wink:

От гледна точка на потенциална близост на този Херакъл с българите, аз бих се придържал към тази хипотеза. :grin:

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , ven62 каза:

Ами зависи, ако @samuraika има предвид Херакъл, син на Александър Македонски и персианката Барсиана, е много вероятно и той да е казвал това прозрение.:wink:

От гледна точка на потенциална близост на този Херакъл с българите, аз бих се придържал към тази хипотеза. :grin:

"Пенчо, бре чети!"

да не викам венчоооо

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 15 минути , AlexandraKo каза:

"Пенчо, бре чети!"

да не викам венчоооо

E-e-e, колко още да чета. (ако това се отнася за мен, де)

Виж какви знания демонстрирам. Казвам ти за един  друг Херкулес (Херакъл) - реален и по-млад от Хераклит, само и само да те впечатля.

А ти - пак недоволна.

:biggrin:

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , ven62 каза:

E-e-e, колко още да чета. (ако това се отнася за мен, де)

Виж какви знания демонстрирам. Казвам ти за един  друг Херкулес (Херакъл) - реален и по-млад от Хераклит, само и само да те впечатля.

А ти - пак недоволна.

:biggrin:

..." Пенчо не чете..."

• Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

СЗО препоръча да посрещнем Коледа с маски и у дома

https://bntnews.bg/news/szo-preporacha-da-posreshtnem-koleda-s-maski-i-u-doma-1087587news.html

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/szo-preporacha-noseneto-na-maski-na-semeynite-sabiraniya-po-koleda-i-nova-godina

Аз се е**вах, че ще ни накарат да спим с маски, ама май скоро и това ще ни препоръчат.

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Смея се 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, boogy83 каза:

СЗО препоръча да посрещнем Коледа с маски и у дома

https://bntnews.bg/news/szo-preporacha-da-posreshtnem-koleda-s-maski-i-u-doma-1087587news.html

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/szo-preporacha-noseneto-na-maski-na-semeynite-sabiraniya-po-koleda-i-nova-godina

Аз се е**вах, че ще ни накарат да спим с маски, ама май скоро и това ще ни препоръчат.

Немците ще изтърпят някакси карантината по време на Коледа, но за Kурбан Байрама ще се вдигнат на бунт. 🙂🙂 

• Харесвам 2
  • Смея се 14
Връзка към коментар

@boogy83, наистина тази масирана идиотска пропаганда за носенето на парцали по лицата ми идва в повече. Дори петгодишната ми дъщеря ми спомена днес, че искала да носи маска в предучилищната. От 18 деца в клас само тя и още едно момченце са без намордници, въпреки че маските не са задължителни за деца до 6 години в Мадрид. Веднага й обясних, че няма нужда от никакви маски/парцали/намордници, но ако все пак държи да има маска, да си сложи или такава за Хелоуин или венецианска бална маска. А, ако още веднъж изобщо повдигне въпроса за каквито и да е лицеви парцали, остава без коледни подаръци. Това го повторих на три езика и мисля, че ме разбра отлично.

Колкото до намордник вкъщи, че и по време на Коледа и Нова година, това просто няма как да се случи у нас. Аз на улицата не нося подобни парцали, а какво остава вкъщи. Нито бих поканил човек, който иска да е с маска у нас. Парцалите по лицето ми пречат, причиняват ми алергии най-малкото.

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Днес на село , с ферибота пристигна Пфайзер ваксината в две кашончета. Може би не е излишно да кажа, че коментарите са само позитивни .

imageproxy.php?img=&key=44c9c277a0e57062B3C53F91-28AD-4156-AC88-6C3BBCE3198E.jpeg.7073f76290d8f5cec63264ab7c500869.jpegC8AFE6AF-2F25-4DDC-ADE5-9F45BE210A6F.thumb.jpeg.a278d40e6c180fb426151549ad9183b7.jpeg535D064E-29E2-431F-BB6A-81D44FD09B6D.thumb.jpeg.0971e12aae5c0fa439898e4de339af72.jpeg

п.п. Големи адмирации за Стенк за желязната психика да чете глупотевините в темата и да опитва да промени безплодната и посока.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Пасажер с Ковид умира по време на полет Орландо - Лос Анжелис 

COVID-19 positive man dies on United flight

Unfortunately a passenger died on United Airlines flight 591 from Orlando to Los Angeles on Monday:

• About two hours into the flight a passenger sitting in seat 28D stopped breathing; according to other passengers, he was having a hard time breathing from the beginning of the flight
  • The crew asked if there were any doctors onboard, and a few people ended up trying to help the passenger; you could apparently hear his bones cracking during chest compression, and then the man turned blue
  • Reports suggest that the passenger’s wife initially admitted he was experiencing shortness of breath and a lack of taste and smell, and when talking to EMTs in New Orleans, the wife admitted the man had tested positive for coronavirus
  • After the passenger was offloaded in New Orleans, his seat was wiped down, and the plane continued to Los Angeles
Връзка към коментар
преди 6 часа, stanislavpp каза:

Днес на село , с ферибота пристигна Пфайзер ваксината в две кашончета. Може би не е излишно да кажа, че коментарите са само позитивни .

imageproxy.php?img=&key=44c9c277a0e57062B3C53F91-28AD-4156-AC88-6C3BBCE3198E.jpeg.7073f76290d8f5cec63264ab7c500869.jpegC8AFE6AF-2F25-4DDC-ADE5-9F45BE210A6F.thumb.jpeg.a278d40e6c180fb426151549ad9183b7.jpeg535D064E-29E2-431F-BB6A-81D44FD09B6D.thumb.jpeg.0971e12aae5c0fa439898e4de339af72.jpeg

п.п. Големи адмирации за Стенк за желязната психика да чете глупотевините в темата и да опитва да промени безплодната и посока.

Сега ще чакаме да се ваксинирате и да покажете на всички пишещи глупотевини, че не са прави. 

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, stanislavpp каза:

Как така в кашончета? Не трябва ли да е на -70 температура? 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

https://eu.usatoday.com/story/news/health/2020/12/12/covid-vaccine-distribution-first-pfizer-shipments-arrive-monday/6521379002/

Each vaccine shipping box weighs about 80 pounds and holds up to 4,875 doses of vaccine. There are five doses per vial. The vials are packed in flat boxes about the size of a small pizza box, each of which holds 195 vials. As many as five of these are stacked together in a reusable, insulated cardboard box that is topped with 50 pounds of dry ice.  

vaccine.jpg.acf886d1c1702722bccb4c8723eb8a30.jpg

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 час, slujitel каза:

Сега ще чакаме да се ваксинирате и да покажете на всички пишещи глупотевини, че не са прави. 

Най-сетне животът ми придоби смисъл. 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 13 минути , stanimir каза:

Най-сетне животът ми придоби смисъл. 

+1

В началото се притеснявах, че ще има недостиг на ваксини, опашки, списъци, драми...ама Господ си знае работата. Важното е да има, който иска да се ваксинира. Който не иска - никой няма да го задърпа пищящ и ритащ да го ваксинира насила.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Ама, саму, то това е проблема. Че както се виждаше недостиг на ваксини, защото се примиряваме с ужаса вече цяла година с цел да дойдат, пазим доктори, учители, потискаме децата си, и сега какво??? 30% от докторите само искат да се ваксинират. Те искат да продължат да са на 1 линия и да се борят с вируса, жертвайки се и вменявайки ни вина, че искаме нормален живот. С учителите положението, сигурна съм, ще е още по-плачевно. И тогава??? Някой ще се ваксинира, повече не, и... мерките ще си продължат. Защото паникьорите и крещящите за затваряне НЕ искат ваксини. Искат само и единствено локдаун, но с незнайна цел. АкО има сериозни локдауни, не се ваксинират повече хора, вируса вместо да мине за година - две ,ще му трябват 10 години. Наистина аз лично не разбирам логиката. 

А в момента няма да се ваксинирам, защото имам антитела. Ако едно преболедуване не ми даде защита, защо пък ваксината да ми даде по_голяма??? А ако голяма част от лекарите са се сблъскали с вируса и за това не желаят да се ваксинират, да Излезнат и да си кажат. Ние сме 6 млн човека и сигурно 1 вече са преболедували, тогава защо се държим, сякаш вируса вчера дойде и ни завзе и не знаем какво да правим

? Мина 1 година. А в Германия даже забраниха Коледата. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 17 минути , samuraika каза:

...ама Господ си знае работата. 

Айде сега, и Господ намесихме! 

Остава да разберем Господ на чия страна е - на ваксинираните или на неваксинираните. 

А и за кой Господ иде реч?

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
30 minutes ago, luba_rizova said:

Ама, саму, то това е проблема. Че както се виждаше недостиг на ваксини, защото се примиряваме с ужаса вече цяла година с цел да дойдат, пазим доктори, учители, потискаме децата си, и сега какво??? 30% от докторите само искат да се ваксинират. Те искат да продължат да са на 1 линия и да се борят с вируса, жертвайки се и вменявайки ни вина, че искаме нормален живот. С учителите положението, сигурна съм, ще е още по-плачевно. И тогава??? Някой ще се ваксинира, повече не, и... мерките ще си продължат. Защото паникьорите и крещящите за затваряне НЕ искат ваксини. Искат само и единствено локдаун, но с незнайна цел. АкО има сериозни локдауни, не се ваксинират повече хора, вируса вместо да мине за година - две ,ще му трябват 10 години. Наистина аз лично не разбирам логиката. 

А в момента няма да се ваксинирам, защото имам антитела. Ако едно преболедуване не ми даде защита, защо пък ваксината да ми даде по_голяма??? А ако голяма част от лекарите са се сблъскали с вируса и за това не желаят да се ваксинират, да Излезнат и да си кажат. Ние сме 6 млн човека и сигурно 1 вече са преболедували, тогава защо се държим, сякаш вируса вчера дойде и ни завзе и не знаем какво да правим

? Мина 1 година. А в Германия даже забраниха Коледата. 

Е чак пък да са забранили Коледата  😂😂😂 не е вярно. А да не говорим, че една голяма част от Населението на Германия изобщо не спазва правилата и си живеят живота. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
1 minute ago, luba_rizova said:

Аз се пошегувах, Вели😀.  Радвам се, че германците не са хора за пример, че бях се депресирала на балкански синдром. Абе друго си е и Вуте да е зле. 

Хахах така си 😆😆😆   Както казава мъжа ми , който вече 16 години е живял, учил и работил в Германия, немците са много добри в измислянето на правила, а още по добри са в това да ги нарушават 😂😂 

До преди няколко дни всички немци от региона мразеха швейцарците и ги обиждаха, сега същите тези хора се изсипаха в Швейцария да пазаруват, защото видиш ли магазини и ресторанти са все още отворени 😂 

Но колкото и да съм за строгите мерки и правила, трябва да призная, че вече започва да идва в повече, особенно за хората които през цялото време ги спазват и се съобразяват.

Но ни остава да се надяваме и плануваме за повече пътувания следващата година 🌞🌞

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Проблемът е в комуникационната стратегия за ваксинирането и не е само в България. Тези дни доста статии изчетох, в които лекари бяха цитирани да казват, че изобщо не им е предоставена информация за ваксината. Нормално е да са скептични, в крайна сметка част от работата им е да поставят под въпрос нещо подобно и да искат да се уверят в ползата от това - за себе си и за пациентите си. ЕС още не е одобрила официлно ваксината на Пфайзер примерно, мисля че на 21.12 трябва да се реши. За сметка на това лекари, държавни служители, социални и подобни са ги питали още преди няколко седмици нещо в стил "До утре кажи ще се ваксинираш ли". Ми дай листовка, разясни времето на действие, възможните странични реакции - както за професионалисти, така и за хората, които не са лекари, но също са в "рисковите" групи, а не след това да сочиш с пръст и да развяваш прес рилийзи, че на, даваш им спринцовка, пък те не искат да си я набучат.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
32 minutes ago, Coo said:

Проблемът е в комуникационната стратегия за ваксинирането и не е само в България. Тези дни доста статии изчетох, в които лекари бяха цитирани да казват, че изобщо не им е предоставена информация за ваксината. Нормално е да са скептични, в крайна сметка част от работата им е да поставят под въпрос нещо подобно и да искат да се уверят в ползата от това - за себе си и за пациентите си. ЕС още не е одобрила официлно ваксината на Пфайзер примерно, мисля че на 21.12 трябва да се реши. За сметка на това лекари, държавни служители, социални и подобни са ги питали още преди няколко седмици нещо в стил "До утре кажи ще се ваксинираш ли". Ми дай листовка, разясни времето на действие, възможните странични реакции - както за професионалисти, така и за хората, които не са лекари, но също са в "рисковите" групи, а не след това да сочиш с пръст и да развяваш прес рилийзи, че на, даваш им спринцовка, пък те не искат да си я набучат.

И аз така мисля.

Също така вероятно има немалък процент, които са преболедували.

Връзка към коментар

Ако ваксинацията е наистина доброволна, няма да има недоволни, но проблемът е, че тенденцията е да стане доброзорна. В Русия още от септември са започнали да принуждават държавни служители, учители и мед. работници да участват в експериментални ваксинации със Спутник V.
https://www.segabg.com/hot/chinovnici-sa-prinuzhdavani-moskva-da-se-vaksinirat-eksperimentalno

Лекари в няколко московски клиники също се оплакват сега, че има изключителен натиск върху тях да се ваксинират.
https://www.dnevnik.bg/video/svobodna_evropa/2020/12/14/4152236_ruski_lekari_se_oplakvat_che_gi_prinujdavat_da_se/

Всичко е доброволно по принцип, как иначе?! Очаквам и в ЕС да има подобни доброзорни схеми. Предполагам януари и моят шеф ще ни съобщи, че ваксинацията е напълно доброволна, но ако не се ваксинираме ще ни преразгледа трудовите договори. И те така с доброволните ваксинации.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 минути , Crazy Horse каза:

Всичко е доброволно по принцип, как иначе?! Очаквам и в ЕС да има подобни доброзорни схеми. Предполагам януари и моят шеф ще ни съобщи, че ваксинацията е напълно доброволна, но ако не се ваксинираме ще ни преразгледа трудовите договори. И те така с доброволните ваксинации.

Ето това е големия проблем по принцип с ваксините. Доброволни са, но ако не си ги сложиш доброволно... ти се орязват доста права .

Я няма да може да работиш в определени структури и фирми, я няма да може да пътуваш с определен транспорт, я нещо подобно.

Иначе мантрата е "доброволни са, какво ревете ако не искате да се ваксинирате "

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Имам приятел в Москва, малък шеф е в системата на Московското енерго. Доброволна е ваксината, дори прилагат система на материално стимулиране за да се ваксинираш.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.