Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , funny каза:

От тук нататък си мисля , че мнооого сценки ще се разиграват. Веднъж като стана ясно как се контролира населението  , при това в световен мащаб ( страх) , вече ми се струва абсурдно да не го ползват "по предназначение" , с най-различни цели.

Ето това е истината. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 52 минути , Velyana каза:

Хората не само, че не си мият ръцете, не спазват дистанция, ами и болни си разцъкват по улиците. Мога да дам и конкретен пример, като съм убедена, че не е единичен случай) Моя позната, собственици на ресторант, болна със загуба на обоняние и вкус и температура, отказва да си направи тест, защото щели да им затворят ресторанта. Поне да се беше изолирала, а тя ходи на работа, по цяла вечер с приятели в ресторанта, ходи на фризьор- е как да ми е жал за нея ?

А какво ли щеше да е без мерки, колко ли хора щяха да умират? 
За мен не нормално млади хора да умират или хора да остават без пари за хляб, а в същото време някой да се оплаква , че не може да направи годинка на детето си с още 100 човека.  Истината е в баланса и златната среда, за жалост теудно постижими 😔

Е, какво,  от сега нататък така ли ще живеем? Това ли е правилния вариант? Защото всички знаем,  че дори и да се ваксинираме сега и да изгоним този вирус, догодина ще има друг. Няма да се женим, няма да се виждаме с близки, ще се събираме до 15 човека и като е заразен 1, той ще заразява по 14, ще летим с тестове,  превозвачите на стоки ще мръзнат по затворените граници, децата ще учат онлайн, майките няма да работят за да ги гледат... и т.н. и т.н.

• Харесвам 8
Публикувано:
Преди 1 час, ivan69 каза:

Доста смешни цени,особено до Шарм и Хургада,няма и 600Е...

По принцип, най-обичам да се смея последна 🙂 И то от плажа в Египет...

image.png.8ef5d0501330918f8f9445308f80a9aa.png

image.png.572b5408bc7611926cb944ed6cdf3b47.png

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Е, то не е необходимо да се прави нищо повече. Страха е насаден. Паниката я има. Вече е почти безпроблемно да се наложи каквато и да е тъпа, безумна, вредна "мярка", като просто кажеш, че е нужна в "общата борба", в която "сме всички заедно, за да спасим хората", и ще си сложим сами въжето и ще си ритнем столчето. Колко благородно! Ама колко несправедливости има в света, и колко хора си умират, даже повече, не ни интересува. Всичко винаги е имитация и лицемерие. Дали някой не стана по-богат в тази криза? Дали обогатилия се даде нещо на тези, които изгубиха и ще изгубят всичко, щото нали сме заедно в борбата, ама тежестта й, колко странно, се носи от бедните, както винаги. Както се казва, битият си е бит, е... ния си е е.. ан, кофти е, като си все от вторите, но дори и то е част от живота. 

И, смъртта също е част от живота. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 31 минути , funny каза:

От тук нататък си мисля , че мнооого сценки ще се разиграват. Веднъж като стана ясно как се контролира населението  , при това в световен мащаб ( страх) , вече ми се струва абсурдно да не го ползват "по предназначение" , с най-различни цели.

Всъщност, в много посоки се действа. Но да, това е истината. Властта - завинаги. 

Има един много известен немски лекар /печално известен/от миналия век, който е казал:

The more we do to you, the less you seem to believe we are doing it. (не знам как е на немски 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, funny каза:

отличен организатор ??????

Може би доктор , хирург, човек - да, но точно организатор , на целия батак в който се развиха действията от началото на пандемията .... е меко казано че не може да се каже

Хич не съм съгласен. Повечето решения, които се предложиха от хората около него, си бяха адекватни и на място. За съжаление те не са законодателен орган и голяма част от съветите им не бяха взети под внимание от държавата, която отчаяно не искаше да се изкарва непопулярна пред народа. А на "народа" му беше смешно и забавно в началото, а после започна да му пречи особено много един от най-либералните режими в Европа на фона на локдауните - от типа на "нямам време да си слагам маска" ...

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 2 часа, Velyana каза:

Честно казано най - много ми е жал за децата , останали без майка или баща по една или друга причина. 
Знам, че от позицията на човек, който няма как да загуби работа си в момента е лесно да го кажа, но пари се изкарват, бизнес се създава, но от ония свят никой не се е върнал. Ако не изтеглят кредит за жилище също не е голяма драма, ще живеят под наем , както и голяма част от населението на земята.

Пандемии и епидемии е имало и ще има докато свят светува. Но ако по- голямата част от хората бяха отговорни нямаше да се стига до тези мерки. Жалкото е , че хората които са потърпевши от ситуацията са хората, са точно тези които спазват мерките.

Не е нужно да се затваряме по къщите, но едва ли по- честото миене на ръцете, спазването на дистанция е влошило рязко качеството на живот на някого. 
🙃🙂

Няма логика да са точно тези хора,  какъв е смисълът от мерките тогава? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз се чудя как един ден отново ще свикна да ходя без маска. 

Зимата ми топли носа, лятото ме предпазва от телесни миризми, освен това установих, че с маска съм и по-красив.

• Харесвам 4
  • Смея се 25
Публикувано:
9 minutes ago, Asya Assenova said:

Няма логика да са точно тези хора,  какъв е смисълът от мерките тогава? 

Имах предвид не само хората , които се разболяват, а и тези които остават без работа и доходи.  Един човек колкото и да спазва мерките му се налага да напазарува, да излезе да се разходи, да си плати сметките и ей такива елементарни неща.

Много голям проблем според мен е, че никой не се изправи и да обясни на хората, кое с каква цел се прави и защо, много от мерките не бяха последователни и това се отнася не само за България, от личните ми наблюдение същото е и в Германия и до някъде в Швейцария.

37 minutes ago, slujitel said:

Е, какво,  от сега нататък така ли ще живеем? Това ли е правилния вариант? Защото всички знаем,  че дори и да се ваксинираме сега и да изгоним този вирус, догодина ще има друг. Няма да се женим, няма да се виждаме с близки, ще се събираме до 15 човека и като е заразен 1, той ще заразява по 14, ще летим с тестове,  превозвачите на стоки ще мръзнат по затворените граници, децата ще учат онлайн, майките няма да работят за да ги гледат... и т.н. и т.н.

Естествено, че няма да живеем така. И тази пандемия ще мине. Въпроса е кога и колко ще са преките о косвените жертви. 
А относно ваксините, всеки има глава на раменете и може да прочете и да реши според ситуацията дали да се ваксинира. Ваксинирането не е задължително и по мое лично мнение няма да стане и не трябва да става. Важното е човек да вземе информирано решение без значение за или против ваксините 🙂

А дали догодина ще има нов вирус - who knows 😂- ще поживеем и ще видим 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 49 минути , funny каза:

Хм... Някой дресьор тъкмо си мисли, че владее"матряла" и вземе, та му се случи случка. Това в цирка де, никакви паралели с живиот живот 🙂 

Обичайте близките си, казвайте им го, показвайте им го! 

А, и си носете новите дрехи! 

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 минути , Velyana каза:

Имах предвид не само хората , които се разболяват, а и тези които остават без работа и доходи.  Един човек колкото и да спазва мерките му се налага да напазарува, да излезе да се разходи, да си плати сметките и ей такива елементарни неща.

Много голям проблем според мен е, че никой не се изправи и да обясни на хората, кое с каква цел се прави и защо, много от мерките не бяха последователни и това се отнася не само за България, от личните ми наблюдение същото е и в Германия и до някъде в Швейцария.

Не зная на какъв принцип действа този вирус, но е абсолютно избирателно. Имам приятелка с три деца - мъжът й се разболя много тежко и едва оживя, трите деца бяха с положителни тестове, но нищо им нямаше, а тя  - нито със симптоми, нито с положителен тест. Живеят в едно жилище. Не може животът да спре. За да приключи тази гадост, трябва буквално никой никъде да не ходи, тотална изолация, но това означава, че и болните не трябва да се лекуват. Всичко спира за месец или колкото е необходимо.  Който оцелее - оцелее. Не казвам, че е решение, но не виждам друг начин, освен ако ваксината не се окаже ефикасна и всички не се ваксинират. Аз не слушам новини, мога да работя от вкъщи, но предпочитам да ходя в офиса. не ползвам градски транспорт, ходя пеша. По настояване на детето спрях от две-три седмици плуването и сауната, че в сауната и съблекалните социалната дистанция никаква я няма. Мечтая за пътувания, но не бързам с купуването на самолетни билети. Каквото има да става, ще става.  Весели празници на всички!

• Харесвам 4
Публикувано:

Отдавна съм се отказала да убеждавам и обяснявам, включително и тук.

Всеки гледа на света от своята си камбанария.

Но като стана дума за Швейцария, бях шокирана от бивша колежка, която живее в там (не работи, само придружава съпруга си), която от месеци се опитва да ме убеди, как няма нищо страшно, как в Швейцария хората си живеят живота и никой никакви мерки не спазва, пък и те не са необходими, защото вирусът е безопасен.

Не знам каква е ситуацията там в действителност, но това за мен е още един пример за манипулация (при условие че разговорът се води в публичното пространство на ФБ).

• Харесвам 2
Публикувано:
2 minutes ago, Lyubina said:

Отдавна съм се отказала да убеждавам и обяснявам, включително и тук.

Всеки гледа на света от своята си камбанария.

Но като стана дума за Швейцария, бях шокирана от бивша колежка, която живее в там (не работи, само придружава съпруга си), която от месеци се опитва да ме убеди, как няма нищо страшно, как в Швейцария хората си живеят живота и никой никакви мерки не спазва, пък и те не са необходими, защото вирусът е безопасен.

Не знам каква е ситуацията там в действителност, но това за мен е още един пример за манипулация (при условие че разговорът се води в публичното пространство на ФБ).

Аз мога да кажа каква е ситуацията в  Кантон Тургау, в които живея и в кантон Цюрих,  за останалите знам това което чета по новините. Има мерки, не толкова строги като в Германия, но ги затягат постепенно. 
В градския транспорт хората сядат през един и се спазва дистанция( пътувала съм не в час пик). Но в магазините е претъпкано, не се спазва дистанция. В неделя излязохме в парка , беше пълно и пак никаква дистанция и ние сменихме маршрута, за да имаме спокойствие. В болницата в която работи мъжа ми също е пълна. Моя приятелка е анестезиолог в Цюрих, нейното отделение не приема вече пациенти. Но интересното( за мен поне де) е, че 60-70 % от болните в интензивното са от бивша Югославия, и сравнително малък процент са швейцарци. 
Но наистина всеки гледа от своята камбанария и за някои няма страшно и си живеят живота, други ги в страх и не излизат, трети намират баланс 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 минути , Светославов каза:

Хм... Някой дресьор тъкмо си мисли, че владее"матряла" и вземе, та му се случи случка. Това в цирка де, никакви паралели с живиот живот 🙂 

Обичайте близките си, казвайте им го, показвайте им го! 

А, и си носете новите дрехи! 

За близките и новите дрехи си напълно прав.

Иначе "мат'ряла" няма никакъв шанс да промени играта. По-голямата част от него е дресирана много добре и е противопоставяна на останалите. Да си виждал животни да превземат цирка? Някое като прояви непослушание го наказват и изчезва. Имаше и случай на "изяден" дресьор (от тигър във Вегас), но това е голямо изключение.

За да се промени хода на нещата са нужни други големи и силни дресьори с противоположни интересни на първите. Такива, които да имат подобни възможности и способности да дресират критично голяма маса "матр'ял". 

• Харесвам 6
Публикувано:
1 minute ago, FlyTraveler said:

За близките и новите дрехи си напълно прав.

Иначе "мат'ряла" няма никакъв шанс да промени играта. По-голямата част от него е дресирана много добре и е противопоставяна на останалите. Да си виждал животни да превземат цирка? Някое като прояви непослушание го наказват и изчезва. Имаше и случай на "изяден" дресьор (от тигър във Вегас), но това е голямо изключение.

За да се промени хода на нещата са нужни други големи и силни дресьори с противоположни интересни на първите. Такива, които да имат подобни възможности и способности да дресират критично голяма маса "матр'ял". 

И в Зоопарк в Цюрих лятото един тигър прегриза врата на една жена , само незнам дали беше дресьор или гледачка 🙃

Публикувано:
преди 5 минути , Velyana каза:

Но интересното( за мен поне де) е, че 60-70 % от болните в интензивното са от бивша Югославия, и сравнително малък процент са швейцарци. 

🙂

Това наистина е много интересно, защото показва, че вируса удря предимно по-слабите като цяло социални прослойки. Примерно в САЩ процента хоспитализирани заради Ковид-19 на черни (не обичам думата афро-американци и никога не съм я използвал даже и в разговори с такива мои приятели) и латиноси е най-голям. Въпреки, че бих предположил, че в Швейцария имат еднакъв достъп до здравна помощ с швейцарците.  

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, FlyTraveler said:

Това наистина е много интересно, защото показва, че вируса удря предимно по-слабите като цяло социални прослойки. Примерно в САЩ процента хоспитализирани заради Ковид-19 на черни (не обичам думата афро-американци и никога не съм я използвал даже и в разговори с такива мои приятели) и латиноси е най-голям. Въпреки, че бих предположил, че в Швейцария имат еднакъв достъп до здравна помощ с швейцарците.  

В Швейцария имат еднакъв достъп до здравна помощ. Моето предположение е, че повечето от тях са с наднормено тегло, съпътстващи заболявания и в едно домакинство живеят на 70-80 квадратни метра 7-8 човека. И понеже пациента винаги плаща част от сметката си при лекаря, те отлагат ходенето на лекар или в болница.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Velyana каза:

В Швейцария имат еднакъв достъп до здравна помощ. Моето предположение е, че повечето от тях са с наднормено тегло, съпътстващи заболявания и в едно домакинство живеят на 70-80 квадратни метра 7-8 човека. Но това е моето предположение.

Точно това си мислех и аз.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , FlyTraveler каза:

Да си виждал животни да превземат цирка? 

Вълкът не е силен колкото лъва и мечката, но не играе в цирка. :wink3:

преди 10 минути , FlyTraveler каза:

По-слабите социални прослойки живеят в общия случай по повече хора под един покрив. В общия случай са по-слабо образовани, ходят по-късно на лекар, ако изобщо ходят. Отделно от това, има държави, в които обичайната физическата дистанция е по-малка. Неспазване на мерки в Дания и на Балканите се различават и съответно имат различни последици.

Обаче не може да не ви е направило впечатление, че тази година няма (много) кашлящи хора по улиците (може би ги застрелват бързо, не знам).

• Харесвам 5
  • Смея се 2
Публикувано:
4 hours ago, feel_the_rush said:

Защо не ползвате от Истанбул полетите до Египет, за по-сигурно. И Търкиш, и Пегасус летят на смешни цени както до Кайро, така и до Хургада и Шарм-ел-Шейх. Доста приятели направиха тази врътка, именно защото се притесняват от туроператорите и техните възможности в момента. А и за в бъдеще.

Ами гледах ги, но понеже сме с дете на 3г. и ме блазнят пакетните решения: директния полет, pcr теста веднага като се приберем, ол инклузив да не го мисля какво да яде и т.н. Не че е ясно какво ще излезе или отпадне до пролетта...

Публикувано:

Преди малко се прибрах от Кауфланд,  където висях около час на опашка отвън. Така премръзнах, че и маската не можа да ме стопли. Сега се чудя от какво ще се разболея, от Ковид или от студ. Чудя се и сина ми как ще си намери жена, ми освен,  че всички момичета са се скрили,  социална дистанция,  ами и малкото,  които са се осмелили да излязат се скрили с маски. Чудя се и дали няма да му плащам кредита, защото погледниш им затворили бизнеса и го пратили в къщи с 24 лв на ден.  А банките дали ще си искат вноските? Чудя се, някой дали знае статистика колко хора тази година умряха от рак, инсулт, инфаркт...или само от ковид се броят. И за още много неща се чудя,  ама поста много дълъг ще стане.

• Харесвам 5
Публикувано:
11 minutes ago, slujitel said:

Преди малко се прибрах от Кауфланд,  където висях около час на опашка отвън. Така премръзнах, че и маската не можа да ме стопли. Сега се чудя от какво ще се разболея, от Ковид или от студ. Чудя се и сина ми как ще си намери жена, ми освен,  че всички момичета са се скрили,  социална дистанция,  ами и малкото,  които са се осмелили да излязат се скрили с маски. Чудя се и дали няма да му плащам кредита, защото погледниш им затворили бизнеса и го пратили в къщи с 24 лв на ден.  А банките дали ще си искат вноските? Чудя се, някой дали знае статистика колко хора тази година умряха от рак, инсулт, инфаркт...или само от ковид се броят. И за още много неща се чудя,  ама поста много дълъг ще стане.

За да те разведря малко, ще ти дам размисъл върху една моя чуденка от месеци🙂 Питаш ли ги как се чувстват тия момичета и жени, които са дали една камара пари за хиалурон в устните и сега ... греда😉

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 14 минути , ДиянаВ каза:

За да те разведря малко, ще ти дам размисъл върху една моя чуденка от месеци🙂 Питаш ли ги как се чувстват тия момичета и жени, които са дали една камара пари за хиалурон в устните и сега ... греда😉

Ааааа, в грешка сиииииии! Пак пари ще се дават! Кифлите са в паникаааа!
Патешките устни, вече , не са на мода, тъкмо имат време, да се докарат, по новата мода, с тънки устнички:)))))

69847672-0D11-426D-AA28-E723AEC1843A.jpeg.eaa68ebec6554ca95ff290a6257da338.jpeg

https://izvanredno.info/вижте-най-новата-мода-при-устните-пате/

• Смея се 3
Публикувано:
преди 35 минути , slujitel каза:

А пък ние си напазарувахме в неделя сутрин в Метро и Лидл, нямаше никакви хора. Най- мразя, пазаруването, в последния момент, преди празници - всички, трескаво пазаруват, като обезумели.

Даже хляб съм купила , като за две седмици. 

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.