Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Как иначе ще знам какъв вкус имат продукти, за чието съществуване не съм подозирала?

По-скоро се радвай, че въобще имаш вкус 🙂

• Харесвам 4
  • Смея се 22
Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Чак ви се чудя какво ще правите с това свободно време, ако не отидете да поразгледате какви портокали са докарали днес и коя бира е в промоция. 

Аз лично работя над себе си (да, знам, че почти няма накъде повече нагоре, затова се развивам хоризонтално и по диагонал!). Стига вече с тоя консумеризъм!

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 18 минути , Sju каза:

Ние живеем в обсега на 3 големи хранителни вериги. Всяка от тях работи до късно. Лидл тук в момента е до 21.30ч. След 20.00ч., когато приключим работа, ходим да пазаруваме, обикновено е доста спокойно по това време. Една седмица си поставих за цел да не купувам всеки ден по нещо дребно, а да изчистим всичко, което вече имаме из шкафове и хладилник. Оказа се, че имаме храна за 5 пълни дни. В началото на пандемията през март ползвахме онлайн доставки на продукти, носеха ми счупени яйца, продукти с изтичащ срок на годност, покълнали картофи и загниващи плодове. Загубиха ме като клиент. Планирахме меню за седмицата и с точен списък на продукти, пазарувахме само веднъж седмично, пак късно вечер. 

До кабинета ми, през една къща, има прелестно хранително магазинче. Всичко е прясно, зареждат по малко, всеки ден и имам безценна информация за всичко, що се продава. Отделно, дето махалата е много хай, все кокони и стари гражданки и не ядат, какво да е:))))) Еле пък, застояло или нискокачествено:(.Та, девойката на магазинчето, пише в един тефтер, кое се свършва, че да го заръча.Възприех този почин и си имам и аз тефтер, дето си пиша, какво ми трябва. Само че, в телефона. И си е много полезно, щото , винаги знам, за какво отивам на пазар.  А не - ей така, да поразгледам.Пести много време.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 19 минути , AlexandraKo каза:

Не стана ясно и на теб ли да ти търсим мома?
Тоест - хвалиш се или се оплакваш?

Е какво сега, само момци, моми няма? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

По-скоро се радвай, че въобще имаш вкус 🙂

Ами радвам се, голяма скука ще е, ако и това загубя. Много ми беше любопитно сестра ми когато си загуби рецепторите какво усеща при пушене например. Ама каза, че пак разбираш, че приемаш никотин, ама без гадния вкус от цигара. Въобще такива неподозирани открития сме направили тази година, хич не съм се и надявала. 

преди 8 минути , Брани каза:

Аз лично работя над себе си (да, знам, че почти няма накъде повече нагоре, затова се развивам хоризонтално и по диагонал!). Стига вече с тоя консумеризъм!

А като си купуваше нов телевизор, не мислеше така, а? 

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 36 минути , Lindt каза:

че е време за тема " как да пазаруваме забавно и безопасно през 2020"

Не може ли първо темата за сватосването, че ми е по-интересна :biggrin::brunette:👰🤵

• Харесвам 5
  • Смея се 8
Публикувано:

Страхът и паниката до някаква степен се подхраниха изкуствено от хората в социалните мрежи и за съжаление това продължава и сега с пълна сила и става по-зле. Хората споделят най-лошите си страхове или теории на конспирациите, на които са склонни да вярват, и по този начин тревожат един друг още повече. Така се получава една нескончаема верига от притеснения, страхове, негативизъм и токсичност в отношенията при комуникация.

В началото много хора си мислеха, че това не може да ги засегне, че законите и правилата не важат за тях и ще могат да си правят каквото си искат.  Затова се наложи и затваряне на границите, иначе хората едва ли щяха да спрат да пътуват, за да не се разнася заразата.

Всички сме засегнати от тази пандемия и от ограниченията, всички! Аз съм приела, че ситуацията е такава в момента и животът тече, но по различен начин. Избрах да се приспособявам към промените, вместо да мърморя, да се оплаквам за всяко нещо, и да изказвам хипотетично мнения какво щяло и можело да стане след не знам си какъв период от време. Сигурна съм, че някой ден ще се оправят нещата и ще се нормализират, и пак ще можем да пътуваме. Кога - не знам. Надявам се по-скоро отколко по-късно. До тогава трябва да сме позитивни и да се фокусираме върху нещата, върху които имаме контрол :). 

Не помня дали съм пускала тази картинка тук преди, но много ми хареса. 

Весели празници на всички 🙂

D5CF3B95-74B6-46F9-B82E-EF7DE2E6EA5B.png.94c9fe0c60c3648ce6573f5eb5473ed8.png

• Харесвам 14
  • Браво 5
Публикувано:
преди 21 минути , bobole4e каза:

Не може ли първо темата за сватосването, че ми е по-интересна :biggrin::brunette:👰🤵

Ми тъй де, пък и полезно ще да е:))))

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 42 минути , Lindt каза:

Ами радвам се, голяма скука ще е, ако и това загубя. Много ми беше любопитно сестра ми когато си загуби рецепторите какво усеща при пушене например. Ама каза, че пак разбираш, че приемаш никотин, ама без гадния вкус от цигара. Въобще такива неподозирани открития сме направили тази година, хич не съм се и надявала. 

А като си купуваше нов телевизор, не мислеше така, а? 

Е развали ми се старият (след над 10 години вярна служба на Империята), без телевизор ли да живея? Особено в тия асоциални времена ...

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 54 минути , Emil Chakalov каза:

Като ви слушам как хленчите с това пазаруване като....

Какво да кажем ние на село.В Троян има два супера (сега строят Лидл).Намерил съм начин.Пазарувам в неделя сутрин в 7:30 ч.В супера сме двама-трима.Имам приложение на телефона.Цяла седмица пиша какво трябва,отивам и пазарувам не повече от 15 минути.Вярно,че това не е от вчера.Живеем в едно село,в което няма никакъв магазин.Свикнали сме да пазаруваме веднъж седмично.Даже до преди година и по-рядко като отидем до Метро.

Не мисля,че на някой му е приятна пандемията,ама айде стига сте хленчили.

И аз си промених навиците на пазаруване. Преди си намирах причина за ходене до магазина пеша за какво ли не всеки ден, най-вече за разходка и раздвижване след цял ден седене на компютър. При първия локдаун се научих да ходя да пазарувам с колата веднъж седмично. Сега, понеже не ми се носят много торби, разредих до веднъж на няколко дни. В мол бях ходил точно един път от март насам. Освен два чифта кецове, дрехи не съм пазарувал, дори онлайн щото и без това никъде не се ходи, кой ще ми ги види 🙂 Приспособяваме се  и чакаме по-добрите времена ...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

Ми тъй де, пък и полезно ще да е:))))

Кой да предположи, че летящите магеланци ще се кротнат и ще преминат през гладене, готвене, дизайн на тераси, пазаруване, та да стигнат до сватосване?! 

Голяма виртуална седянка!

Но без хурка и вълна, а с компютър и телефон. Технологии!

Както казваше баба ми //Царство и небесно!// :

Господ здраве да му дава на откривателя/създателя на...

А аз добавям - на Интернет и на сайта Магеланци!

• Харесвам 13
Публикувано:

Ние от години пазаруваме един път в седмицата - имаме списък и знаем какво ще готвим. Пазаруваме онлайн още преди пандемията, защото ни спестява време, което с две деца и две работи 5 дена в седмицата, ни е кът. Да, има малка такса, но е удобство, и като всяко удобство се заплаща, с което ние сме ок. 

Относно изкарване на празниците с роднини - от 2008 си ги празнуваме сами и нямаме проблем с това. Та ми е на моменти малко странно като почнат хората (канадците особено) да се тръшкат, че една година нямало да празнуват с роднините си, с които са се видяли преди два дена. Както и да е, според картинката горе, това ми е извън контрола и не ме интересува :). 

Коледа в Канада я празнуваме с приятели, Нова Година на голямо българско парти - тази година всички ще сме си вкъщи и живот и здраве другата година пак ще има партита 🙂

Да добавя: онзи ден имахме виртуален town hall на нашата компания и бяха поканили да ни говори канадския астронавт Крис Хадфийлд. Той разказваше как се е справял с 6-месечната изолация, докато е бил на мисия, и по-важното - как се е почувствал като се е върнал на земята. Бил е абсолютно изтощен психически и физически, но лека по лека нещата са се нормализирали. През цялото време е бил позитивен, въпреки трудностите, та ако има какво да научим от него - да сме позитивни, както вече казах 🙂

• Харесвам 14
  • Шок 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Възприех този почин и си имам и аз тефтер, дето си пиша, какво ми трябва.

На жена ми тоя тефтер й се казва WhatsApp.

И каквото си запише, при мен веднага излиза копие и … о, чудеса, до 2-3 часа макс. нещата са в хладилника.

• Харесвам 3
  • Браво 3
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 25 минути , Травеолани каза:

Той разказваше как се е справял с 6-месечната изолация, докато е бил на мисия, и по-важното - как се е почувствал като се е върнал на земята.

Шест месеца, ама стигнал до космоса. А ние шест месеца и ... до хладилника.

• Харесвам 6
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 12 минути , Zaro каза:

Шест месеца, ама стигнал до космоса. А ние шест месеца и ... до хладилника.

Така е, спор няма 😂. Аз го написах по-скоро като пример как можем да използваме опита на този човек и как той се е справил в неговата ситуация.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

Он лайн не винаги е опция, аз например не обичам да давам пари за доставка. Това ме дразни адски и ползвам он лайн услуги почти изцяло само когато са с безплатни доставки

Подсети ме за това меме, много беше популярно 😄

2019-04-26-1.png.5d0287e7bc369a2bacd67599608f5965.png

Няма безплатни доставки, винаги са включени в цената. Не случайно има поставени минимални суми за поръчка, месечни/годишни членства (Амазон) или пък държавни субсидии (до скоро за пощенските пратки на Алиекспрес например).

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:

Аз пък днес минах покрай един Рамус, пред който нямаше никаква опашка и реших да си тегля един тест за антитела, ей така, контролно. Все се надявах да съм го минала тоя вирус и да не съм разбрала. И то пък взе, че се оказа точно така. IgG антитила бол, IgM минимални. Сега мога спокойно да изчакам да се поразмине малко паниката с ваксините. Абе, дано всичко се размине вече, че ми омръзна тоя хоум офис. Мисля да дам и малко почивка на антибактериалния гел, че ръцете ми почти съм ги мумифицирала вече за бъдещите поколения.

• Харесвам 13
  • Браво 5
Публикувано:

По-скоро е интересно връзката човек-магазин. Принципно хората навсякъде са заети,  но никой никъде не стои гладен, така че нормално е да се пазарува. При мен е веднъж седмично също, изобщо не мога да разбера как някой би искал да ходи всеки ден в магазина /освен мен по време на локдауна, когато нямахме право да излизаме по друга причина освен да магазин и за тренировка, та си ги ползвах и двете неща всеки ден🤣🤣🤣/

Иначе за социалните контакти наистина е доста трудно, особено при супер строг и дълъг локдаун. 

При нас продължи 3 месеца, като през повечето време доста психолози обясняваха колко вреди подобно нещо на менталното здраве. За жалост, няма само хубаво и понякога се налага да се направят жертви в името на друго нещо.

Но иначе, който си е нямал приятелка преди, сега не е чак толкова зор точно тия два три месеца да си намери. Като се оправят нещата ще започне търсенето по- интензивно и готово!😉

И не забравяйте, че лошото настроение и постоянното мрънкане е заразително, така че колкото по-малко , по- добре за околните и близките .

• Харесвам 14
  • Смея се 1
Публикувано:

Не знам как е в България, но тук супермаркетите са пълни с хора и продължават да си работят до поне 21 вечерта. Днес купихме всичко каквото ни трябва за Коледа и Бъдни вечер. Даже специално ходих до френската верига Ошан за да купя френско и италианско вино.

За мен доктор Мангъров продължава да бъде експертът, който следвам. А, тукашните тиквеници продължават да ми вдигат нервите. Близнаците ни, нямат и две години, с 39.2 градуса единият температура, другият с 38 преди два дни, личен лекар не иска да ги приеме, в спешното им правят бърз тест и решават, че щом не са коронясани могат да си ходят вкъщи. Само една болест съществува! Коронавирус! Ако не си болен от нея, значи не си болен, дори да си бебе! Ако това не са дебили здраве му кажи. Писна ми от свидетели на коронавируса от последния ден! Именно затова ще бойкотираме колкото можем испанско вино, продукти и дестинации. Добре че имаме и частна застраховка и заведохме децата в частна клиника, където ги прегледаха нормално и им изписаха антибиотик и слава Богу днес сa по-добре.

Но, както и да е, време е да се планира Коледа вече. Идеята поне в нашето семейство е проста. Ще си празнуваме вкъщи с приятели и ще нарушаваме всякакви правила колкото можем.

Весела Коледа на всички и не се плашете!

• Харесвам 16
Публикувано:

И според мен д- р Мънгаров е експерт, който точно си каза от самото начало какво ни чака, ако се приеме тактиката на "затвор" за населението. Аз си изкарах болестта и поне за мен да затвориш населението за това е лудост. А аз съм с ХОББ и би трябвало да се пазя повече. Но явно страха на някои хора е ирационален. А и самочувствието на някои, че са незаменими сигурно им го подсилва. Дано спре тази лудост!

• Харесвам 15
Публикувано:
10 hours ago, Crazy Horse said:

Не знам как е в България, но тук супермаркетите са пълни с хора и продължават да си работят до поне 21 вечерта. Днес купихме всичко каквото ни трябва за Коледа и Бъдни вечер. Даже специално ходих до френската верига Ошан за да купя френско и италианско вино.

За мен доктор Мангъров продължава да бъде експертът, който следвам. А, тукашните тиквеници продължават да ми вдигат нервите. Близнаците ни, нямат и две години, с 39.2 градуса единият температура, другият с 38 преди два дни, личен лекар не иска да ги приеме, в спешното им правят бърз тест и решават, че щом не са коронясани могат да си ходят вкъщи. Само една болест съществува! Коронавирус! Ако не си болен от нея, значи не си болен, дори да си бебе! Ако това не са дебили здраве му кажи. Писна ми от свидетели на коронавируса от последния ден! Именно затова ще бойкотираме колкото можем испанско вино, продукти и дестинации. Добре че имаме и частна застраховка и заведохме децата в частна клиника, където ги прегледаха нормално и им изписаха антибиотик и слава Богу днес сa по-добре.

Надявам се децата да се оправят бързо, но всъщност на тази възраст често вдигат такава температура. В Германия и преди Корона не биха ни приели за преглед само заради първи ден с температура на двегодишно. Дават се вкъщи температуро понижаващи и ако продължи повече от три дни се ходи на лекар. Антибиотик се изписва ако е бактериална инфекция, но се прави тест преди това. 

• Харесвам 9
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.