Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Моето съвсем лично и неангажиращо никого мнение относно гражданските права в Европа и Северна Америка (това са просто регионите, от които имам повече преки впечатления и които следя).

Тези права не са дошли от никъде, те са извоювани в течение на векове, резултат от много събития - Просвещението, научно-технически и други революции, войни и пр. Последните десетилетия и особено последните 20 години тези права постепенно започват да се свиват. Увеличаването на правомощията на специални служби, органи за принуда и подобни също ограничава правата и свободите на гражданите (и селяните). 🙂 

Не знам дали сте забелязали но след някои събития, предизвикващи масов страх, хората са готови да се лишат от разни свободи в името на сигурноста. Забравих кой беше казал и то много правилно, че в такива случаи не получаваме нито сигурност, нито свобода. Налагат се ограничаващи мерки, които уж имат временен характер, но впоследствие повечето от тях става постоянни, че даже и ги развиват.

След 9/11 светът се промени завинаги. Въведоха се много ограничения, разшириха се правомощия на служби. Прие се така наречения Patriot Act. Ще спестя подробности за грозни действия, които си бяха напълно легални, било то и неморални и даже престъпни. Спомням си как през 90-те се влизаше по земя от Канада в САЩ само с шофьорска книжка. В момента най-престижните производители на куфари слагат само заключалка-комбинация, която също може да се отваря със специален ключ от граничните служители на САЩ. Ако нямаш такъв тип куфар и летиш за там, нямаш право да го заключваш или съвсем легално имат право да ти го разбият. Старият ми куфар (от 90-те) имаше ключалка-комбинация в средата и още две с ключ от двете страни. Такива не се произвеждат вече. Службите следят абсолютно когото си поискат, където си поискат чрез лични лаптопи и мобилни устройства без никакви прокурорски заповеди. Вчера гледах едно интервю на Едуард Сноудън отпреди 3-4 дни, той ги познава добре тези неща, не е някакъв теоретик-конспиратор. Аз просто спрях да ходя в САЩ, а преди 9/11 съм ходил сигурно едно 200 пъти, кога по работа, кога за удоволствие. 

Със сегашната криза е много по-зле, 9/11 все пак имаше локален характер, макар и с глобални последствия. Всичките технологии, бази данни и пр. създадени за следене на карантинирани или заразени няма да изчезнат и след ковид кризата. Разните цифрови здравни паспорти, евентуални, но вероятни изисквания за ковид ваксинации, тестове, QR кодове само ще стават повече. Един път разразила се, истерията и страхът могат да се използват по всяко време и за всякакви цели. Моделът е изпробван и просто може да се въвежда все едно с копче on/off. Тук вече говорим за тотално глобален обхват, няма къде да се бяга.

Едни такива оруелски настроения са ме обхванали последно време, дано да са само плод на моята фантазия... ама надали.

• Харесвам 22
  • Браво 3
Публикувано:

Чета и не вярвам на очите си.

Леле! Лилов, Сноудън... сега остава отнякъде да се появи видео на Оливър Стоун и Светата троица на конспираторите ще е налице.

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 минути , Goal & Boss каза:

Леле! Лилов, Сноудън... сега остава отнякъде да се появи видео на Оливър Стоун и Светата троица на конспираторите ще е налице.

Лилов не го знам кой е, но Едуард Сноудън и Оливър Стоун не са никакви конспиратори. 🙂 

П. П. Апропо последният си е сложил руската ваксина за Ковид-19. Ако това според теб го квалифицира като конспиратор... 🙂 🙂 🙂 

Публикувано:
преди 43 минути , FlyTraveler каза:

Лилов не го знам кой е, но Едуард Сноудън и Оливър Стоун не са никакви конспиратори. 🙂 

П. П. Апропо последният си е сложил руската ваксина за Ковид-19. Ако това според теб го квалифицира като конспиратор... 🙂 🙂 🙂 

Защо не споделиш със Стоун за откритието си за плана на СБ? Ще стане много як филм :cool:

• Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Goal & Boss каза:

Колега, не следите темата редовно, явно.

Има хора, които смятат, че сме се сблъскали с поредния вирус - каквито е имало винаги и ще има винаги. Понеже сега сме по-мобилни от когато и да било в човешката история - този вирус се е разнесъл много бързо - пандемия. Взимат се мерки според възможностите на всяка страна да се опазят здравните системи и се работи в посока ваксина. Тези хора са истерици-паникьори.

Има други хора, които смятат, че всичко е част от пъклен план на глобални сили, които искат да поробят човечеството, да получат още пари и власт, макар да контролират всичките пари и власт. Тези хора са практични реалисти, които не се страхуват.

Да, съгласна съм с оруелските настроения, в смисъл че Оруел умира от туберкулоза на 47 години. Де да го е имало БЦЖто по онова време ехееей още колко ли ценни творби би написал...

@AlexandraKo Много добре помня статията, която цитира, помня и колко в началото я цитира. И понеже аз бях една от теи, които реагираха тогава, а ти си човек чието мнение изключително много уважам, си позволявам да направя това отклонение с риск да разводня темата.

Ако помниш аз също бях от хората дето си мислеха, че всяко чудо за 3 дни, базирайки се по-скоро на опита със Сарс който иаме по тия ширини тук. Тогава таман и аз да се стресна и той взе че изчезна. Но следях няколко източника и си смених мнението, когато Фаучи, Готлиб и нашенското тук РЗИ заговориха за "пандемичен потенциал на вируса" и почнаха да употребяват в публичното пространство думички като "пандемия" и "карантина". Точно по това време ти постна статията на Лилов - не смятам, че той е бил някъв уникален визионер, вече се говореше за това, че вируса се изпуска. Причината поради която всички наскачаха срещу тази конкретна статия беше изключително алармисткия тон, в който е написана. Той говори за короначума, за 50% вероятност да умрете, ако посетите Китай и прочее да не цитирам. Нищо от ефектите на болестта или последствията за които той говори в статията не са се "сбъднали", единствено, че вируса се разнесе по целия свят. Не можеш да вземеш едно вярно изречение от статия със 50 грешни и да кажеш - видяхте ли, беше прав. Ами не беше. И слава Богу.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 22 минути , Goal & Boss каза:

Защо не споделиш със Стоун за откритието си за плана на СБ? Ще стане много як филм :cool:

Оценявам иронията ти, но това не е някакво мое откритие, ами си е официален документ, предполагам, че си видял линка. Стоун е невероятен кинорежисьор, общественик и истински американски патриот. Бъзик с такъв човек е някак си... меко казано странно.

• Харесвам 8
Публикувано:

Заразяването с вируса НЕ Е равно на убийство и смърт и е супер манипулативно и грозно да се твърди това, ведно с колко хора загубили живота си. Да, губят го. По разни причини. И ще го губят, това е живота. През кризата можеше да се мине много по-малко болезнено, ако мерките бяха по-меки и не водеха до затваряне на болници, бизнеси, срутване на животи, масова психоза, крах в образованието и т. н. Пътуването си е най-малкия проблем. Вчера гледах едно много хубаво интервю на доцент неврохирург, който каза, че в България смъртността е увеличена двойно за ноември, но не защото двойно повече хора са си отишли от короната, а защото много хора не са потърсили и получили помощ заради ограниченията. По вашата логика човек, умрял не от корона, а от косвените последици, няма право да живее, нали? Е, мой близък приятел си отиде на 45 години от онкологино заболяване, заради закъсняла помощ и невъзможност в рамките на 2-3 месеца да си следи състоянието, не можа да организира и пътуване в чужбина за лечение. Да, нямаше как да се излекува, но му бяха отнети 1-2 години живот. И то да беше само той, но за тези хора никой не рони крокодилски сълзи и не ни ги съобщават всеки ден. Но, така си излиза, 99% от хората, които преживяват тази болест, но страдат от други заболявания, нямат права. Забравяте, че забраниха плановите операции. Вкараха страх от зараза от болница и хората с хронични проблеми просто не търсеха помощ. И, още и още. Явно короната е важна като най-опасно заболяване на 21 век и само тя може да доведе до смърт и нищо друго. 

Така или иначе, минало бешело. Жабата почти се свари така и така, като гледам. 

А. Да, признавам, има и хора, доволни от ситуацията - имам приятелка учителка, на горен курс, тя изобщо не иска повече да ходи присъствено на работа. Заплатата й е по-висока, разходите сведени до 0,тези хора, плюс чиновниците са от хората щастливи и хората искащи мерки дълго време. 

• Харесвам 18
  • Браво 3
Публикувано:
преди 38 минути , luba_rizova каза:

Заразяването с вируса НЕ Е равно на убийство и смърт и е супер манипулативно и грозно да се твърди това, ведно с колко хора загубили живота си. Да, губят го. По разни причини. И ще го губят, това е живота. През кризата можеше да се мине много по-малко болезнено, ако мерките бяха по-меки и не водеха до затваряне на болници, бизнеси, срутване на животи, масова психоза, крах в образованието и т. н. Пътуването си е най-малкия проблем. Вчера гледах едно много хубаво интервю на доцент неврохирург, който каза, че в България смъртността е увеличена двойно за ноември, но не защото двойно повече хора са си отишли от короната, а защото много хора не са потърсили и получили помощ заради ограниченията. По вашата логика човек, умрял не от корона, а от косвените последици, няма право да живее, нали? Е, мой близък приятел си отиде на 45 години от онкологино заболяване, заради закъсняла помощ и невъзможност в рамките на 2-3 месеца да си следи състоянието, не можа да организира и пътуване в чужбина за лечение. Да, нямаше как да се излекува, но му бяха отнети 1-2 години живот. И то да беше само той, но за тези хора никой не рони крокодилски сълзи и не ни ги съобщават всеки ден. Но, така си излиза, 99% от хората, които преживяват тази болест, но страдат от други заболявания, нямат права. Забравяте, че забраниха плановите операции. Вкараха страх от зараза от болница и хората с хронични проблеми просто не търсеха помощ. И, още и още. Явно короната е важна като най-опасно заболяване на 21 век и само тя може да доведе до смърт и нищо друго. 

А. Да, признавам, има и хора, доволни от ситуацията - имам приятелка учителка, на горен курс, тя изобщо не иска повече да ходи присъствено на работа. Заплатата й е по-висока, разходите сведени до 0,тези хора, плюс чиновниците са от хората щастливи и хората искащи мерки дълго време. 

Абсолютно съм съгласна със всичко написано,  без изречението за чиновниците. Не знам какво точно имаш предвид под чиновник,  но ако мога да се определя като такава, изобщо не искам никакви мерки и за разлика от учителите нищо не печеля от тях.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, FlyTraveler каза:

От твоите уста в Божиите уши!

Аз не съм чак толкова оптимистично настроен. Имам усещането, че вървят някакви глобални процеси, в които настоящата Ковид-19 криза е само въведението (the opening act) или каквото е увертюрата в една опера. Добиваме представа за характера на произведението, повечето мотиви са представени, но завесата още е спусната и действието не е започнало, публиката още не е видяла основните действащи лица, само ги е прочела в програмата.

На мен през май месец ми попадна една програма, ама не от оперен спектакъл, ами на Световната Банка. Стратегическа програма за готовност и отговор на Ковид-19 кризата. Съвсем официален и достъпен документ от април тази година. На който му се четат 60 страници, може да си го прегледа. Аз нямах това търпение, но погледа му се спря на първа страница (след съдържанието), която гласи:

Expected Project Approval Date: 02-Apr-2020 ; Expected Project Closing Date: 31-Mar-2025 ;  Expected Program Closing Date: 31-Mar-2025

Демек, очакванията са ковид кризата да привърши в края на март, ама 2025 година. Когато предвижданията са от огранизации от такъв калибър, те обикновено имат свойството да се сбъдват или да бъдат сбъдвани. 

Ето и едно линкче към документа.

Аз също го видях този план, но смятам, че дори да се справим скоро с пандемията, с икономическите последствия, няма да стане скоро.

Анализаторите казват че, ако до средата на годината вирусът бъде победен, има шанс за по-бързо икономическо възстановяване. Ако, обаче, продължи, има опасност, от невиждана до сега криза.

Освен това, казват, че сегашната икономическа криза е несравнима, с тази от 2008-2009 година, четох една статия , шефът на Шефът на „Бритиш Еруейз“ Алекс Круз, каза, че  сегашното положение е „криза с глобални измерения, каквато още не сме виждали“.

Авиокомпаниите, петролните пазари са зле. Цените на петрола ,тази година, са спаднали с 50%.

Всички икономики пъшкат, някъде пишеше, че ако върви така, Италия, например, ще престане да плаща своите задължения.Концернът Фолксваген ще прекрати производството, в повечето си заводи в Германия и в Европа за две, до три седмици. Това се отнася както, зо заводите в Испания и Словакия, така и до местата, на които се произвеждат италианските марки Ламборгини и Дукати. Затворени ще бъдат също и заводите на Ауди в Инголщат и Некарсулм.

Ами ние? Тия пари, дето се раздават сега наляво и надясно, нали , също ще трябва да се връщат.

Така че, дано , с ваксините, нещата да се овладеят.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 17 часа, FlyTraveler каза:

Точно масовото тиражиране от западните медии (и нашите в това число - де сите турци, там и гол Хасан) на "използване на такива препарати" от руснаците в два знакови случая, грубо обижда моята интелигентност. Като се има предвид, че същите тези медии меко казано "промотират" продуктите на Пфайзер, Модерна и Астра-Зенека, без да подценявам научния потенциал на работещите в тези компании, за мен шанса това също като първото да е манипулация на общественото мнение никак не е малък.

Не виждам с какво факт е обида за интелигентността. А и за "щастие" имаме опит и с наш човек и един чадър, което прави нещата малко по-разбираеми.

преди 15 часа, но нейм каза:

Не виждам какво им е непрофесионалното на управниците.

Е, сега....дай да не почваме, че ще ни заключат. :crazy:

преди 15 часа, AlexandraKo каза:

И да направя една оптимистична прогноза - личното ми мнение е, че около Великден, истерията ще свърши.

Споделям това мнение още от лятото!

преди 10 часа, FlyTraveler каза:

От твоите уста в Божиите уши!

Аз не съм чак толкова оптимистично настроен. Имам усещането, че вървят някакви глобални процеси, в които настоящата Ковид-19 криза е само въведението (the opening act) или каквото е увертюрата в една опера. Добиваме представа за характера на произведението, повечето мотиви са представени, но завесата още е спусната и действието не е започнало, публиката още не е видяла основните действащи лица, само ги е прочела в програмата.

На мен през май месец ми попадна една програма, ама не от оперен спектакъл, ами на Световната Банка. Стратегическа програма за готовност и отговор на Ковид-19 кризата. Съвсем официален и достъпен документ от април тази година. На който му се четат 60 страници, може да си го прегледа. Аз нямах това търпение, но погледа му се спря на първа страница (след съдържанието), която гласи:

Expected Project Approval Date: 02-Apr-2020 ; Expected Project Closing Date: 31-Mar-2025 ;  Expected Program Closing Date: 31-Mar-2025

Демек, очакванията са ковид кризата да привърши в края на март, ама 2025 година. Когато предвижданията са от огранизации от такъв калибър, те обикновено имат свойството да се сбъдват или да бъдат сбъдвани. 

Ето и едно линкче към документа.

Извинявай, ама това звучи несериозно. Ако нещо е толкова конспиративно, няма да го има документирано, още по-малко в такива документи, до които достъп може да има всеки.

Що се отнася до конспирациите, всяка такава теория изобилства от фактологически грешки. С други думи, ако искаш да откриеш конспирация, не я търси в документи, а в логическа последователност от събития и действия. Като пример за това ще ти дам, че подписът на Сталин не стои върху нито един документ, но това не значи, че няма основната роля за настъпването ВСВ.

преди 9 часа, FlyTraveler каза:

А Жерар Депардийо взе с помпозна рекламна кампания руско гражданство. После се отказа тихомълком. Оказало се не това, което си мислил.

преди 7 часа, FlyTraveler каза:

Оценявам иронията ти, но това не е някакво мое откритие, ами си е официален документ, предполагам, че си видял линка. Стоун е невероятен кинорежисьор, общественик и истински американски патриот. Бъзик с такъв човек е някак си... меко казано странно.

Стоун не е конспиратор, най-вероятно е обикновен наивник, който няма как да види от другата страна на океана, това, което е видимо от тук.

• Харесвам 1
  • Браво 2
Публикувано:

Киндерсюрпризът днес идва отново от Испания. Ваксинацията щяла да бъде доброволна уж, но тези, които отказват да се ваксинират, ще бъдат вписани в специален регистър. А, в този регистър много щели да уважават личните данни като ги споделят и с други ойропейски партньори.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/29/4158009_ispaniia_planira_registur_na_otkazali_da_se_vaksinirat/

А, после що имало конспиративни теории. Тези съвсем се оляха и проъдлжават!
А, при нас има следният казус. Ние не искаме да се ваксинираме в Испания. Аз предпочитам да представя сертификат за ваксинация от България или Украйна. Това води ли се отказ от ваксинация или не според испанците? Това ще ми е интересно да разбера, защото решението съм го взел и категорично отказвам ваксинация в Испания.

• Харесвам 6
  • Шок 2
  • Замислям се 2
Публикувано:

Крейзи, в статията пише, че отказа ще се документира, ако ти е предложена ваксинация и ти си отказал, което не знам как точно става. Например, сега при нас се водят списъци на медици, които искат да се ваксинират. На Останалите означава ли, че е предложено, а те отказват, или като не е персонално, не е предложено. 

За другото вероятно няма кой да ти отговори, но доколкото разбрах, картончето, че си имунизиран, ще е на 2 езика, български и английски и ще е стандартно европейско, така че би следвало да ти свърши работа. Не се ядосвай, ще се уталожат нещата. Специално обаче как действат в Испания аз съм със зяпнала уста. А и може новината да не е съвсем точна, както скоро имаше една новина за Австрия, че в началото на януари ще може да се пазарува само с отрицателен ПСР тест, което не беше точно на 100% (благодаря на Рейни за коректното инфо, което ми намери тогава). 

Редактирам се, за да добавя нещо - точно от няколко дни коментираме с мъжа ми следния парадокс _в момента всички политически решения на основа на сегашната ваксинация правят едно :пишат есе на тема "как да превърнем едни убедени и запалени защитници на медицината и ваксините в антиваксъри за 1 месец." . Е, случи се. С нас. 

• Харесвам 5
Публикувано:
11 minutes ago, Crazy Horse said:

Аз предпочитам да представя сертификат за ваксинация от България или Украйна. Това води ли се отказ от ваксинация или не според испанците? Това ще ми е интересно да разбера, защото решението съм го взел и категорично отказвам ваксинация в Испания.

Като граждани на чужда държава, ние със съпруга ми не влизаме във ваксинационния календар на Украйна тоест за нас ваксини не би трябвало да има. Ако искаме да се ваксинираме, ще трябва да го направим в БГ. Ама това засега е само на хартия, защото така или иначе първите ваксини (на Пфайзер ще бъдат) тук ще дойдат не по-рано от края на февруари.

Ако искаш да се ваксинираш извън Испания, но си резидент там, май ще трябва да разбереш на място как ще стане. Защо да не може? Носиш им сертификат/бележка/паспорт или каквото извадат при ваксинция и те те вписват като ваксиниран в този регистър. За граждани на ЕС в рамките на самия съюз не би трябвало да е проблем къде ще си ваксиниран.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, FlyTraveler каза:

... истерията и страхът ...

Верно е това за страха :yes: - ето мен сега много ме е страх, че какъвто съм си карък, ще вземе да ми се падне някоя куца ваксина без чип, или пък с некъв стар чип, който не е съвместим с новите процесори, или пък с новия Уиндоус ... :unsure:

• Харесвам 2
  • Смея се 12
Публикувано:

Аз не очаквам да се справим с короната и следващата година... вероятно скоро ще има нова вълна, все пак още не е застудяло....

Учени в обединеното кралство са сметнали, че трябва да се ваксинират по 2 милиона души седмично!, За да се избегне следваща вълна.

• Харесвам 2
  • Шок 2
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

А от друга страна, ако нямаше ограничения и мерки, заразените щяха да са в пъти повече, болниците щяха да пълни ( те и сега са, въпреки мерките) и пак стигаме до същия вариант- загинали хора които са потърсили помощ но не могат да я получат.

ПП. Да споделя нещо което ми прави приятно впечатление в този форум и тази тема, няма толкова конспиративни теоретици и фалшиви новини, даже и дискусиите се водят супер цивилизиовано, особено в сравнение с разговорите които провеждам с хора от моето обръжение

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 1 минута , bad kid каза:

Аз не очаквам да се справим с короната и следващата година... вероятно скоро ще има нова вълна, все пак още не е застудяло....

Учени в обединеното кралство са сметнали, че трябва да се ваксинират по 2 милиона души седмично!, За да се избегне следваща вълна.

Прогнозите, които се повтарят най-често, са за края на 2022. Но ние ще се надяваме да се случи оптимистичната- края на 2021.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Дани Магелани каза:

Прогнозите, които се повтарят най-често, са за края на 2022. Но ние ще се надяваме да се случи оптимистичната- края на 2021.

Стига де :mda:, имам билети за април, май и за юни! :smile3:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 46 минути , Фил каза:

Верно е това за страха :yes: - ето мен сега много ме е страх, че какъвто съм си карък, ще вземе да ми се падне някоя куца ваксина без чип, или пък с некъв стар чип, който не е съвместим с новите процесори, или пък с новия Уиндоус ... :unsure:

Абе, ти внимавай, да не ти сложат, цял флакон, кат за пет лица, с всичко накуп!:crazy::blum3::girl_cray2::crazy:

преди 28 минути , bad kid каза:

Всеки си приказва квот му дойде на акъла / ако го има , де/:crazy:

И стига сме я дъвкали тая тема, давайте, дружно да готвииииим!

Я, какво е хубаво времето, хич не е за черни мисли и лоши прогнозиии! Пу, пу, против лошотии🧿🧿🧿

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 39 минути , SpeeDemoN5 каза:

А от друга страна, ако нямаше ограничения и мерки, заразените щяха да са в пъти повече, болниците щяха да пълни ( те и сега са, въпреки мерките) и пак стигаме до същия вариант- загинали хора които са потърсили помощ но не могат да я получат.

ПП. Да споделя нещо което ми прави приятно впечатление в този форум и тази тема, няма толкова конспиративни теоретици и фалшиви новини, даже и дискусиите се водят супер цивилизиовано, особено в сравнение с разговорите които провеждам с хора от моето обръжение

То това ми е любимото на този форум - че повечето са пътували доста и са видяли и приели различни култури. И така май сме се научили да приемаме и по-различно мнение. Ама и тук в последните седмици тонът е почнал да се изостря малко.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 1 час, Crazy Horse каза:

Киндерсюрпризът днес идва отново от Испания. Ваксинацията щяла да бъде доброволна уж, но тези, които отказват да се ваксинират, ще бъдат вписани в специален регистър. А, в този регистър много щели да уважават личните данни като ги споделят и с други ойропейски партньори.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/29/4158009_ispaniia_planira_registur_na_otkazali_da_se_vaksinirat/

А, после що имало конспиративни теории. Тези съвсем се оляха и проъдлжават!
А, при нас има следният казус. Ние не искаме да се ваксинираме в Испания. Аз предпочитам да представя сертификат за ваксинация от България или Украйна. Това води ли се отказ от ваксинация или не според испанците? Това ще ми е интересно да разбера, защото решението съм го взел и категорично отказвам ваксинация в Испания.

Защото във всяка конспирация има доза истина за съжаление!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, Zaro каза:

Не виждам с какво факт е обида за интелигентността. А и за "щастие" имаме опит и с наш човек и един чадър, което прави нещата малко по-разбираеми.

Извинявай, ама това звучи несериозно. Ако нещо е толкова конспиративно, няма да го има документирано, още по-малко в такива документи, до които достъп може да има всеки.

Що се отнася до конспирациите, всяка такава теория изобилства от фактологически грешки. С други думи, ако искаш да откриеш конспирация, не я търси в документи, а в логическа последователност от събития и действия. Като пример за това ще ти дам, че подписът на Сталин не стои върху нито един документ, но това не значи, че няма основната роля за настъпването ВСВ.

А Жерар Депардийо взе с помпозна рекламна кампания руско гражданство. После се отказа тихомълком. Оказало се не това, което си мислил.

Стоун не е конспиратор, най-вероятно е обикновен наивник, който няма как да види от другата страна на океана, това, което е видимо от тук.

Тук не е темата и форума да обяснявам с какво тези измислени "факти" действително обиждат моята интелигентност. Изоборът на "препарата" (от който там е съчинил сценария - трябва да изглежда нещо страховито, познато и забранено), от разминаването на свойствата на посочения "препарат" с резултатите от "използването" му. Това най-малкото.

Аз никъде не съм написал, че това е конспиративна теория. Знаеш ли от кога и от кого за пръв път започва да се използва този термин?

Това за основната роля на Сталин за настъпването на ВСВ къде го чете? В книгите на Резун ли, дето са му избрали гръмкото пазарно име "Виктор Суворов" 🙂🙂 Кой бил най-сериозния конспиративен теоретик... 🙂🙂 

Депардийо взе руско гражданство, за да се скътае от данъци. После го е върнал. Стоун как ще си върне обратно ваксината дето са му я сложили? Ще я изкара в тоалетната? Това не е политически акт, просто избор на ваксина, той си го каза.

Дай Боже всекиму акъла, способностите, познанията, таланта и морала на Стоун. Сигурно изобщо няма как да види какво става от тази страна на Атлантика, не може да чете, да анализира, да си прави изводи. Да не говорим, че е прекарал повече време с руските ръководни кадри от който и да е западен журналист. Все едно аз да ти кажа, че представа си нямаш какво става от другата страна на Атлантика, защото никога не си живял там.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 15 минути , FlyTraveler каза:

Тук не е темата и форума да обяснявам ...

Хем не е темата и форума, хем все натам залиташ ....

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.