Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 24 минути , Радо каза:

WHO Chief Scientist Warns "No Evidence COVID Vaccine Prevents Viral Transmission"

klik

Освен това, наскоро са си променили определението за стаден имунитет:

Ep_8QJXXMAI9I-E.jpg.3eaf433365dfc45f4880f058d3fcaafd.jpg

Е, по разните електронни варианти ще променят понятията. Кофтито е, че по света има много учебници по епидемиология на много езици, напечатани на хартия. 

преди 2 минути , Фил каза:

Хем не е темата и форума, хем все натам залиташ ....

Винаги само като отговор на някой, вече писал по въпроса. 😉 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 10 минути , FlyTraveler каза:

Е, по разните електронни варианти ще променят понятията. Кофтито е, че по света има много учебници по епидемиология на много езици, напечатани на хартия. 

Винаги само като отговор на някой, вече писал по въпроса. 😉 

Тази сутрин гледах попа, който се е ваксинирал преи няколко дни. Човекът просто няма никаква идея къде се намира, и ако той е едно от лицата, кооито трябва да убеди масите да се имунизират, няма да има кой знае каква успеваемост.

За ваксинирането по ТВ въобще не си заслужава да се коментира. За подигравката, защото е точно това, с доставката на ваксините с бус за крвенвирши - просто е поредната ПР акция на властта.  

За глупостите, които почнаха да правят в Европа - отрицателен тест/ваксина или каквото е, за магазини в Австрия, за регистриране на нежелаещите да васкинират в Испания, за тъпотиите в Англия, и много много други.

• Харесвам 8
Публикувано:

И аз да напиша нещо за човешките права. Всички ще се съгласят, че в определена ситуация те могат да бъдат ограничавани. Въпросът е, в каква ситуация. Доколкото разбирам, има разумен страх, че това ограничаване ще се превърне в тенденция. 

Но тук си задавам въпроса, кой има полза от това? Кой стои зад подобен план? Не е ли по-лесно просто да се забрани Интернет-тогава хората ще са по-податливи на манипулация? Къде е това предполагаемо робство, щом даже най-големите коронаскептици получават внимание и ефир? А в България даже ги лекуват в отлични условия (говоря за определени политически дейци). 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Радо каза:

Тази сутрин гледах попа, който се е ваксинирал преи няколко дни. Човекът просто няма никаква идея къде се намира, и ако той е едно от лицата, кооито трябва да убеди масите да се имунизират, няма да има кой знае каква успеваемост.

За ваксинирането по ТВ въобще не си заслужава да се коментира. За подигравката, защото е точно това, с доставката на ваксините с бус за крвенвирши - просто е поредната ПР акция на властта.  

За глупостите, които почнаха да правят в Европа - отрицателен тест/ваксина или каквото е, за магазини в Австрия, за регистриране на нежелаещите да васкинират в Испания, за тъпотиите в Англия, и много много други.

Честно да ти кажа, изобщо не съм гледал телевизии. Видях някаква снимка на министъра на здравеопазването как му правят ваксина и до него седи някакъв поп на Фейсбук. Ще погледна някой и друг канал, ей така, за обща култура... 🙂 

За буса - това би ми била последна грижа на мен, какъвто ще да е бил. По-смешно ми беше как на премиера му казаха, че ще му покажат "Зил"-а с ваксините и той беше изненадан, че това е хладилник, а не камион. Каза, че очаквал, че жената (не я знам коя е) вкарАла камион в помещението.

За глупостите из Европа също не знам за всичко, ще прочета. За регистрацията на неваксинираните в Испания прочетох от поста на @Crazy Horse тук, за Англия ясно, те са пионери за въвеждане на нови системи от тази страна на океана. Ще видим, нямаме никакъв начин да въздействаме на събитията. Можем само да наблюдаваме и да вземаме лични решения.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 часа, Фил каза:

Верно е това за страха :yes: - ето мен сега много ме е страх, че какъвто съм си карък, ще вземе да ми се падне някоя куца ваксина без чип, или пък с некъв стар чип, който не е съвместим с новите процесори, или пък с новия Уиндоус ... :unsure:

Ще ти сменят чипа, не се притеснявай!

Или някой доброжелател- антиваксър ще ти отстъпи неговия.

Публикувано:

Няма да ни оставят скоро на мира. 

https://metro.co.uk/2020/12/29/covid-may-not-be-the-big-one-and-there-could-be-worse-pandemics-to-come-13818761/

Явно сегашната пандемия, не е голямата пандемия...

P. S. Интерсно ми е от какво ще е предизвикана - може от гълъби да е този път. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 10 минути , Радо каза:

Уффф я що животни, птици, насекоми и влечуги на тоя свят. Докато изредим всички ...... 🙈

• Харесвам 1
Публикувано:
16 minutes ago, Радо said:

Няма да ни оставят скоро на мира. 

https://metro.co.uk/2020/12/29/covid-may-not-be-the-big-one-and-there-could-be-worse-pandemics-to-come-13818761/

Явно сегашната пандемия, не е голямата пандемия...

Честно, отдавна спрях да ги чета тези от СЗО. Целият зор е, че се издъниха много яко в началото на тази пандемия и търпят сериозни критики в момента. Даже Тръмп спря финансирането им от американска страна. И сега през ден изкарват някаква апокалептична статия, зер да не окаже, че нещо пак са омаловажили и/или пропуснали. Няма да го забравя Тедрос с трудната фамилия като обявяваше пандемията с каква усмивка и задоволство обясняваше как Китай се справял блестящо със ситуацията, как китайското правителство било супер притеснено за икономиката си, как те от СЗО ги подрепяли и не препоръчват да се спрат полетите и бля, бял и накрая: ама обявяваме световна пандемия. 

Отново препоръчвам документалния филм на Нетфликс: Coronavirus, Explained.

Когато Китай въвежда карантината, ситуацията с разпространението е била такава (това е скрийншот от лаптопа ми, сори за качеството):

Spoiler

34257175_Screenshot2020-12-29at17_33_59.png.d8d972de20c140fec80b97b7ec9d2c77.png

А ако само три седмици по-рано са предприели съответните мерки, нещата са щели да бъдат много по-различни:

Spoiler

1090880329_Screenshot2020-12-29at17_33_33.png.8ff82e85a6fb9c3a2b10aade26e17f06.png

Има разлика, нали?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 минути , DaBo каза:

Честно, отдавна спрях да ги чета тези от СЗО. Целият зор е, че се издъниха много яко в началото на тази пандемия и търпят сериозни критики в момента. Даже Тръмп спря финансирането им от американска страна. И сега през ден изкарват някаква апокалептична статия, зер да не окаже, че нещо пак са омаловажили и/или пропуснали. Няма да го забравя Тедрос с трудната фамилия като обявяваше пандемията с каква усмивка и задоволство обясняваше как Китай се справял блестящо със ситуацията, как китайското правителство било супер притеснено за икономиката си, как те от СЗО ги подрепяли и не препоръчват да се спрат полетите и бля, бял и накрая: ама обявяваме световна пандемия. 

Отново препоръчвам документалния филм на Нетфликс: Coronavirus, Explained.

Когато Китай въвежда карантината, ситуацията с разпространението е била такава (това е скрийншот от лаптопа ми, сори за качеството):

Покажи

34257175_Screenshot2020-12-29at17_33_59.png.d8d972de20c140fec80b97b7ec9d2c77.png

А ако само три седмици по-рано са предприели съответните мерки, нещата са щели да бъдат много по-различни:

Покажи

1090880329_Screenshot2020-12-29at17_33_33.png.8ff82e85a6fb9c3a2b10aade26e17f06.png

Има разлика, нали?

Абсолютно. СЗО са си направо за закриване с неадекватната си и некадърна политика, продиктувана може би неслучайно от прокитайското протеже, което стои начело.

• Харесвам 9
Публикувано:

"До март Израел иска да ваксинира 60 процента от населението. И тъй като в сравнение с редица други държави в Израел броят на младите хора е много по-голям, всички израелци над 60-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани още сега."

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/29/4158108_kak_izrael_shte_vaksinira_do_mart_60_ot_naselenieto/

Ако ваксинирането беше толкова лошо, израелците, които са герои на не един и два анекдота за хитрост и правене на сметки, нямаше ли първи да кажат "не"? 🙂

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 33 минути , Брани каза:

Ако ваксинирането беше толкова лошо, израелците, които са герои на не един и два анекдота за хитрост и правене на сметки, нямаше ли първи да кажат "не"?

На тях са им казали, че ще ги ъпгрейдват с инсталиране на два пача - съответно арменски и гръцки ген, затова са така навити. Освен това на израелците им плащат, за да се ваксинират. Тва го знам от сигурен източник.

• Харесвам 2
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 3 часа, funny каза:

Уффф я що животни, птици, насекоми и влечуги на тоя свят. Докато изредим всички ...... 🙈

...дето ги ручат китайците....

преди 2 часа, Брани каза:

Абсолютно. СЗО са си направо за закриване с неадекватната си и некадърна политика, продиктувана може би неслучайно от прокитайското протеже, което стои начело.

Е, ма Тръмп им спря кранчето, останаха само китайците, дето дават пари. Та му  е лесно, подмазва се само на  едни...

Публикувано:

А, не... Ако за пореден път се заговори за здравословно хранене, окончателно ще се откажа от форума. 

Честно. Не ми стига коронавируса и всички щуротии, които се изписаха тук. 

Който иска да си говори за здравословно хранене, моля, сигурна съм, че има къде. 

• Харесвам 13
  • Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

"До март Израел иска да ваксинира 60 процента от населението. И тъй като в сравнение с редица други държави в Израел броят на младите хора е много по-голям, всички израелци над 60-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани още сега."

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/12/29/4158108_kak_izrael_shte_vaksinira_do_mart_60_ot_naselenieto/

Ако ваксинирането беше толкова лошо, израелците, които са герои на не един и два анекдота за хитрост и правене на сметки, нямаше ли първи да кажат "не"? 🙂

Да, ама, забравяш, че е без пари - а  като има далавера, те са първи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Интересни новини идват от Гърция, ако може да се разчита на медията и правилно поднесената информация:

https://fakti.bg/bulgaria/540558-garcia-gotvi-barza-pista-za-balgarite-s-vaksina-sreshtu-covid-19

Още по-интересно е гърците колко българи или каквото и да е било други граждани смятат, че ще успеят да се ваксинират до лятото на 2021?!

В Англия са одобрили и ваксината на Астра Зеника:

https://www.bbc.com/news/health-55280671

• Харесвам 4
Публикувано:

чета си тук как се философства за отнети права и как нямало да му се живее на човек, щом останел без доходи - дрън-дрън, ще му се живее и още как; прекарах последните 7 дни /включително и най-семейния празник Бъдни вечер/ в болница (пост-ковид)  и единствените ми мисли бяха, че няма пари на този свят, заради които да си струва да се изживее този ужас и страх от някаква неизбежност; та на slujitel-я предлагам да си дам всичките доходи за години напред, и да каже честно дали ги взима срещу "удоволствието" и "свободата" да е била на мое място (и на още поне 5000 човека в този момент)

• Харесвам 15
  • Шок 1
Публикувано:

Не мисля , че има смисъл да се настройваме един срещу друг. Всеки има различни възприятия за света, за живота, за начина по който иска да го живее и за качеството , което иска да има точно неговия живот.

Хората сме различни. Едни изпитват неистов страх от болести и смърт, други от страха като усещане а трети от това, че може да им се наложи да живеят не качеството на живот който те са избрали ( и под качество далеч нямам в предвид финансово).

Всеки е различен и ако се опитаме да разберем поне отчасти правото на всеки да бъде различен , света ще бъде по-толерантно място.

Темата е полезна до толкова да видим различния мироглед. В момента в който опитваме да налагаме нашия на другите или да ги убеждаваме в това в което ние самите вярваме , то тогава света ще стане безцветен и темата ще изгуби смисъла си.

• Харесвам 22
  • Браво 3
Публикувано:

Преди много години, когато бях млада и работех в поликлиника, моя приятелка, десетина години по-голяма от мен, помоли да заведа баща и, при невролога. За моите  години / по-малко от 30/, седемдесет и кусур, ми се видеха, като да е, едва ли не, връстник, на някой фараон:(. Заведох го аз човека, при невролога-психиатър. И той започна да се оплаква: това го боли, онова го боли...Докторът слушаше много внимателно. Накрая му изписа нещо и човекът си отиде. А пък аз, направих коментар, че на тия години, какво очаква, та се е заоплквал:(.Жена му е по-болна от него. 

А пък докторът ми каза:” Всеки човек, за себе си, е най-важен. Годините  нямат  значение”.

Много ме досрамя, от мене си и го запомних това, за цял живот. 

Втълпила съм го на децата, казвам го и на внуците. Така е по-лесно, да разбереш постъпката на другия...

• Харесвам 27
Публикувано:

@antea, дано всичко остане в тази година и посрещнете Новата здрави!

Не мисля, че някой налага мнението си над другите, а просто споделя своя опит и гледна точка. Не е нужно да се харесва от всеки. Темата е супер щекотлива, но за съжаление в момента този вирус определя битието ни.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 55 минути , antea каза:

чета си тук как се философства за отнети права и как нямало да му се живее на човек, щом останел без доходи - дрън-дрън, ще му се живее и още как; прекарах последните 7 дни /включително и най-семейния празник Бъдни вечер/ в болница (пост-ковид)  и единствените ми мисли бяха, че няма пари на този свят, заради които да си струва да се изживее този ужас и страх от някаква неизбежност; та на slujitel-я предлагам да си дам всичките доходи за години напред, и да каже честно дали ги взима срещу "удоволствието" и "свободата" да е била на мое място (и на още поне 5000 човека в този момент)

Надявам се, че вече си добре и всичко е зад гърба ти!

Няма нищо по-важно от живота и здравето! За това си пожелаваме здраве и живот, а не например пари и свобода.  

• Харесвам 11
Публикувано:

@antea надявам се вече да си добре, пожелавам ти много здраве и щастие през настъпващата година! През каквото и да си преминала не губи оптимизма и радостта от живота. Толкова много хора преминават през големи здравни изпитания (далеч по-жестоки от някакъв си вирус) и се борят за радостта да могат да дишат, да се движат, да виждат и чуват. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 9 часа, antea каза:

преди 8 часа, funny каза:

Не мисля , че има смисъл да се настройваме един срещу друг. Всеки има различни възприятия за света, за живота, за начина по който иска да го живее и за качеството , което иска да има точно неговия живот.

Хората сме различни. Едни изпитват неистов страх от болести и смърт, други от страха като усещане а трети от това, че може да им се наложи да живеят не качеството на живот който те са избрали ( и под качество далеч нямам в предвид финансово).

Всеки е различен и ако се опитаме да разберем поне отчасти правото на всеки да бъде различен , света ще бъде по-толерантно място.

Темата е полезна до толкова да видим различния мироглед. В момента в който опитваме да налагаме нашия на другите или да ги убеждаваме в това в което ние самите вярваме , то тогава света ще стане безцветен и темата ще изгуби смисъла си.

Ето отговора на въпроса ти. Все пак ще ти отговоря и аз. Едно време като бях болна от Хочкин (рак на лимфните възли) една доцентка, която ми постави диагнозата ми каза така: много е важно как ще се настроиш психически.  Едни ги изписваме излекувани и след 2 месеца разбираме, че са умрели,  а други ги изписваме в последна фаза да си умрат в къщи, а те след половин година идват с подаръци щастливи,  че се чувствали прекрасно.  Повярвай ми видях го това с очите си, лежах на химиотерапиите с хора, които бяха в много по ранен стадий от моя и си отидоха от този свят, а аз още съм жива. Щом си толкова щедра, не искам да съм груба, но ти така ми предложи,  добре, дай си всичките пари. Аз ще си обикалям по света, дори и маска не слагам и не ми пука. Отдавна съм си изградила философия на живота,  1997г. още, след Хочкина. И тя е, че няма да се поддавам на страх и болести, може да ми остават 10 дни, но ще ги изживея щастливо. Пък колкото ми е писано.

• Харесвам 21
  • Браво 8
  • Замислям се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.