Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Goal & Boss каза:

Това е много тъжно - че чак сега.

Но още по-тъжното е, че всъщност не си познал. В заблуда си. @Rainy не е тази, която си мислиш, че е. Друга е.

Не ме мятай, сравних профилните снимки 😄

• Смея се 5
Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Това не значи, че всички фирми ще са така. Има много, които не са спирали да си ходят на работа, аз съм от тях. Жена ми също ходи от над месец в офис, има и много други.

Ооо аз също с целия ни офис не сме спирали

преди 1 час, Alexander каза:

Някой може да реши никога да не върне хората си в офис и без да има вирус, просто ще си спести пари от офис и т.н., ако работата върви и аз бих направил така със служителите си.

Ето тази част е причината за песимиста в мен да надделява. Аз вече живях 3 години в САЩ в общество което беше социално полу-неадекватно , където беше нормално " само да намеря време и сядам на компютъра да си намеря гадже" , пазаруването ставаше на 70% онлайн, социални контакти като срещи с приятели, гостувания, включително и посещения на децата при бабата - само с предварителна уговорка от поне 2 седмици....

И някак този новия "ред" не е моята представа за нормален живот . Не че няма да свикнем и с това ( я с що идиотии през годините свикнахме ) , но... все няма да ми харесва.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:

Израелците скоро ще започнат да изнасят ваксинация така както едно време другарите изнасяха революция!

Ваксинирани като процент от населението:

covid1.jpg.a35f555facf894d4575d7d7d0cd3333c.jpg

Ваксинирани като брой

covid2.jpg.2e1a92c8c47532232e0a0b6832e7a844.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , ivailo_radev каза:

След толкова години, чак сега разбрах коя е Rainy. Добре, че беше темата за тестове и маски, че да навържа нещата и да направя връзката магеланци-фейсбук 😄 😄 😄

Като Rainy ми беше много високо в йерархията на пътешественици, ама сега вече като ти знам и фамилията си next level 😄 😄 😄 Много се извинявам на всички за отклонението от темата, ама ми дойде просветление 🙂

Предлагам всички, които сме имали контакт с Ивайло във фейса да му се представим.  Стига се е мъчил

🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 1 минута , slujitel каза:

Предлагам всички, които сме имали контакт с Ивайло във фейса да му се представим.  Стига се е мъчил

🙂

А няма лошо - то е като разопаковане на коледни подаръци. Ама по-дълго 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Много забавно как Китай като бройка ваксинирани са на второ майсто, а в процентната таблица хич ги няма 😆. Това е да си едномилярдна страна.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Учудвам се, че масово се налага идеята, че света няма да бъде същият. Човечеството е минало през далеч по-тежки периоди на войни, болести, режими и психози и пак са се възцарявали мира и благоденствието. По-неестественото в исторически план може би е, че благоденствието продължи по-дълго от обичайното и това заблуди няколко поколения, че ни чакат само "празнични дни".

Колкото и да е коварна тази болест и да ни стресират рестрикциите, рано или късно ще я победим, по един или друг начин. Странно е, че тероризмът, движен от ирационални подбуди, не накара толкова хора да мислят, че света ще свърши, колкото ковид. Колкото и да е нова една болест, може да се проследи, изучава и в последствие контролира, за разлика от хаотичните действия на болни умове.

@Rainy, колко ми липсва тая свобода! 🙂 Но при мен - заради липсата на спонтанност! Да решим от днес за утре, че ни се пътува и да сглобим шантаво маршрутче, пък било и само за уикенда! Сега най-лудото нещо, което може да се прави събота и неделя е да влезеш без маска в Лидл 😂

@Goal & Boss, ако не си оправиш профилната снимка, темата за бъговете в новата версия може да прегрее 🙃

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 3 минути , Мари Николова каза:

Учудвам се, че масово се налага идеята, че света няма да бъде същият. Човечеството е минало през далеч по-тежки периоди на войни, болести, режими и психози и пак са се възцарявали мира и благоденствието. По-неестественото в исторически план може би е, че благоденствието продължи по-дълго от обичайното и това заблуди няколко поколения, че ни чакат само "празнични дни".

Колкото и да е коварна тази болест и да ни стресират рестрикциите, рано или късно ще я победим, по един или друг начин. Странно е, че тероризмът, движен от ирационални подбуди, не накара толкова хора да мислят, че света ще свърши, колкото ковид. Колкото и да е нова една болест, може да се проследи, изучава и в последствие контролира, за разлика от хаотичните действия на болни умове.

@Rainy, колко ми липсва тая свобода! 🙂 Но при мен - заради липсата на спонтанност! Да решим от днес за утре, че ни се пътува и да сглобим шантаво маршрутче, пък било и само за уикенда! Сега най-лудото нещо, което може да се прави събота и неделя е да влезеш без маска в Лидл 😂

@Goal & Boss, ако не си оправиш профилната снимка, темата за бъговете в новата версия може да прегрее 🙃

На мен пандемията пък точно в тази посока ми промени пътуванията - да са супер спонтанни, за след 1-2 седмици макс. Преди много обичах да си планувам, да си направо маршрути, даже и готини заведения си намирах, контактувах с разни шофьори, местни и т.н. преди пътуването. А сега - тази седмица тази държава е отворена, има и билети за ХХХ евро, отиваме, ако шефката даде отпуска. Малко ми липсва плануването.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 минути , feel_the_rush каза:

Много забавно как Китай като бройка ваксинирани са на второ майсто, а в процентната таблица хич ги няма 😆. Това е да си едномилярдна страна.

Да, в Монако сигурно са ваксинирали всички за един уикенд 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Публикувано:
В момента, ivailo_radev каза:

На мен пандемията пък точно в тази посока ми промени пътуванията - да са супер спонтанни, за след 1-2 седмици макс. Преди много обичах да си планувам, да си направо маршрути, даже и готини заведения си намирах, контактувах с разни шофьори, местни и т.н. преди пътуването. А сега - тази седмица тази държава е отворена, има и билети за ХХХ евро, отиваме, ако шефката даде отпуска. Малко ми липсва плануването.

Едно към едно! Имам отпуск от 1 февруари за една седмица и идея нямам къде ще пътуваме на 29-ти или 30-ти 😄 

Публикувано:
преди 6 минути , Мари Николова каза:

Да, и нашите животи като цяло преминаха в такова благоденствие (като изключим 90те, но дори и това не може да се сравнява с живота в най-бедните държави) и се поразглезихме малко. Някои хора ще използват тези турболентни времена за добро, някои за лошо, но като цяло ще стигнем нова равновесна точка. Гледаме философски на нещата - такива години ни се паднаха и това е.

Но за всеки случай гледайте тази година да не сте около Пърл Харбър ...

p.jpg.7bff18c34ff06f3ee73a50c7922ed67e.jpg

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Ще считам положението за нормално едва след като каките от околовръстното престанат да искат отрицателен PCR, изваден в последните 24 часа.

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Публикувано:

Никога не са ни били спонтанни пътуванията. И преди докато работехме двамата в БГ, и сега когато работи само съпругът ми по чужбините. В края на едната година се знае кога ще се почива следващата. Затова и сега тези пътувания не ми липсват. По-скоро ме притеснява неяснотата какво ще е след няколко месеца, защото както се вижда от днес за утре нещата се променят, държави се затварят, полети се отменят. Планирането е почти невъзможно в по-дългосрочен план. Затова имаме билети без хотели или спане без билети. Това, което обаче забелязвам е, че цените някакси лекичко започват да се вдигат. Апартаментите в Крит, същите апартаменти за същия период миналата година бяха с 20-30 евро по-евтини навечер от тази година... Като избереш опция с право на канселиране и цената рипва още повече. Опциите за удобни полети и връзки също драстично са намалели. Преди от Киев до София през Виена имах 3 възможности на ден, сега е само една с 18 часа престой на виенското летище. За цената на билета няма да говоря...  

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 25 минути , Мари Николова каза:

Светът никога не е бил същия както преди 30 години, обаче на нас си ни харесва както сме свикнали.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, това ще е най _големият проблем - билети от 10 евро ще са мираж. Но, аз ги разбирам АК, просто е чудо, че не фалираха всички до една. Все някой някога ще плати сметката. Това е и при круизите, та аз слагам точка на този вид наши пътувания, със сигурност. Но, в лошото има и добро _шанс на страни като Танзания например да Излезнат с едни гърди напред и да спечелят. Да не стане след време богатите танзанци да идват в Европа на туризъм, докато европейците им робуват и се кланят, щото не могат да си позволят обратното. Кой знае,света се върти, като гледам накъде отиват и САЩ с изгъзъците, наистина западната  Цивилизация върви към саморазрушение, а други ще им заемат мястото. И те така. Обаче, ние сме си трети свят и току виж сме от излезлите напред 😀 време си ни е и ни се полага. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

Светът никога не е бил същия както преди 30 години, обаче на нас си ни харесва както сме свикнали.

Ще свикнем и сега. Факт е обаче, че тези, чиито най-ранни спомени от детството са как всичко живо носи маски и говори за вируси, карантини и дистанция, ще бъдат по-различни личности. По-особени, по стандартите на нашето „нормално“ общество. Така че истинска нормализация ще настъпи след много, много години.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, zon каза:

По спонтанни и непланувани пътувания, като през 2020 не съм имала. То всичките бяха такива и по много. 

Ако си в ЕС е напълно възможно, но ако си извън съюза, нещата рязко се променят и стават много-сложни.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , luba_rizova каза:

Да, това ще е най _големият проблем - билети от 10 евро ще са мираж.

Аз от 15 години не съм летял с такива билети... Та всеки си има дертове...

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 8 минути , DaBo каза:

Ако си в ЕС е напълно възможно, но ако си извън съюза, нещата рязко се променят и стават много-сложни.

Да, то и зависи много в коя страна от ЕС живееш и всеки момент нещата се променят, даже те заварват изненади докато си в някоя друга държава на път. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

А пък аз се надявам, да има и други ваксини, за да имам избор. 

преди 3 часа, iaia_mama каза:

Aз пък прочетох някъде, че турците щели да се ваксинират с китайската ваксина, ама се спазарили, ако се окаже, че не е достатъчно добра да не им я плащат. Ашколсун, бе!   🙂

Китайската ваксина CoronaVac (че май има и други китайски) я одобриха тия дни в Бразилия със 78% ефективност. Доколкото чета другата седмица ще я пуснат пред СЗО за одобрение.

Тя не иска специални условия за съхранение и може да се произвежда в не толкова технически напреднали държави

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 21 минути , neuromancer каза:

Аз от 15 години не съм летял с такива билети... Та всеки си има дертове...

А пък ние -никога:(Така че, това не ни е проблем.

• Харесвам 3
Публикувано:

А, то и ние, даже за първи път, за май месец миналата година бях нагласила пътуване София - Терсейра през Лондон, за по 20 евра в посока, толкова бях щастлива, че ще имам бюджетно пътуване, бях нагласила нещата и на място супер евтино, разучих маршрути, план, щяхме да минем през всичките пътеки на острова, абе щеше да ми е първо супер евтино пътуване изобщо. И.... Пандемия просотоза го погреба. Е, явно не е писано в този живот. 

Публикувано:

Какви ти 10 евро? Ние пътувахме и по 1 евро 🙂

Честно казано доста по-малко авиокампании фалираха от очакванато. Даже нови се създават. Цените на билетите са на базя конкуренция. Щом останаха достатъчно, не очаквам катаклизми в цените. Всички искат просто да си пълнят самолетите вече.

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.