Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 16 минути , Rainy каза:

Госпожо Шоколад, четете ми мислите - писах на два хотела вече :grin: (За тези дати резервациите са блокирани).

Няма грам лошо 🙂 Просто различни характери. Хората сме безкрайно, изумително шарени части на пъзел, които се опитват да си намерят точните сегменти, а с останалите просто се разминават... 

П.П. От днес за утре в някои сезони цените и на самолети, и на хотели са непостижими за обикновен човек (на заплата), а много често опциите просто не съшествуват.

П.П.П. И РАДВАНЕТО, разбира се!

На последния 31.12 имаше ли празненства на избраното място или бяха отменени? Би ли отишла по друго време на годината? Приемливите самолетни билети са с цени, нормални за периода или и за всеки друг ден в годината? 

В зависимост от отговорите, може да разглеждаш потвърждаващата покупка като реалистична или оптимистична🙂 На нас доста ни поорязаха крилцата в София, но ти имаш доста околни летища и може да поизчакаш с финализирането, не живееш на остров. 

П.П. Аз обаче, ако още малко повали дъжд вместо сняг, верно ще купя билети за декември, за да спася разсъдака си, без да мисля дали е практично. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Брани каза:

Ами да. Като не можеш да предвидиш и планираш хаоса, по-добре го избегни. Ще дойдат по-подредени времена 🙂

Дано  и дано са скоро, че вече.... трудно се издържа :rofl:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Lindt каза:

На последния 31.12 имаше ли празненства на избраното място или бяха отменени?

Вярвам говориш за 2020 🙂 Няма как да бъдат отменени салатите и домашната ракийска в кухнята на софийския ми дом, а в 24 часа, облегната на терасата, наблюдавах фойерверките от съседните блокове :grin: Това, което бях правила няколко десетилетия... 

Би ли отишла по друго време на годината?

Разбира се! 

Приемливите самолетни билети са с цени, нормални за периода или и за всеки друг ден в годината? 

Бях щастлива, че изобщо летях :grin: (280 франка двупосочен билет, с чекиран багаж, с Луфтханза, през Виена, купен м. септември май...)

В зависимост от отговорите, може да разглеждаш потвърждаващата покупка като реалистична или оптимистична🙂 

За 2019 година отговорите са различни - и да, Мадейра определено си заслужаваше! 🙂 Къщата за гости беше наета м. януари и след 10 дни беше напълно изкупена. Билетите с BА London - Funchal бяха купени отново януари, на промоция. Цените и на двете бяха няколко пъти по-високи през декември, а хубавите места бяха свършили отдавна.

2019 година... 🙂 

Публикувано:
преди 12 минути , savagejo каза:

Дано  и дано са скоро, че вече.... трудно се издържа :rofl:

Може би през лятото ще са по-спокойни нещата 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 40 минути , Lindt каза:

Лошото е, че не знаеш кога да започнеш да се радваш

като се върнеш 😁  докато скучаеш и чакаш да минат 10 дена карантина 

преди 30 минути , savagejo каза:

Ми отпуската например 😄 ако не съм казала месец предварително, повече от 2-3 дни е абсурд да ме пуснат 😞

ах, да, вярно, отпуската

ама жената е лекар в ковид болница и е като на фронта - спиш като има затишие, щото не знаеш дали ще има пак 

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 4 часа, Rainy каза:

Колко оптимистично е - по скалата от едно до десет - да вземеш решение къде искаш да си следващата Нова година и да започнеш да наблюдаваш полетите с категоричното решение да купиш веднага, ако цената е добра? :grin:

Звучи ми като най-нормалното нещо на света - въпреки всичко - и ако наистина го направиш ще ми се издигнеш в очите още (то не че има закъде повече де) 🙂

Оптимизъм - 24 карата - винаги помага за добро настроение 🙂 

П.П. Още ставаш за магеланка! :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 11 часа, Lindt каза:

Лошото е, че не знаеш кога да започнеш да се радваш, че отиваш някъде 😄   И не е много ясно кога трябва да крадеш минутки, за да проучваш детайли за бъдещото пътуване. А и аз например докато не платя нещо си мисля как да го променя и оптимизирам. И това го прави неокончателно в моите очи. 

Жена ми вече от около половин година казва: "Аз докато не кацнем там, не почвам да се радвам" . Преди това не знаеш дали няма да те върнат заради някое ново ограничение, дали нещо няма да си в грешка. Че и дали ще се върнеш не знаеш 😄

• Смея се 2
Публикувано:
преди 11 часа, Rainy каза:

Вярвам говориш за 2020 🙂 Няма как да бъдат отменени салатите и домашната ракийска в кухнята на софийския ми дом, а в 24 часа, облегната на терасата, наблюдавах фойерверките от съседните блокове :grin: Това, което бях правила няколко десетилетия... 

Разбира се! 

Бях щастлива, че изобщо летях :grin: (280 франка двупосочен билет, с чекиран багаж, с Луфтханза, през Виена, купен м. септември май...)

За 2019 година отговорите са различни - и да, Мадейра определено си заслужаваше! 🙂 Къщата за гости беше наета м. януари и след 10 дни беше напълно изкупена. Билетите с BА London - Funchal бяха купени отново януари, на промоция. Цените и на двете бяха няколко пъти по-високи през декември, а хубавите места бяха свършили отдавна.

2019 година... 🙂 

О, хич не съм се изразила ясно вчера значи 🙂

Въпросите бяха изцяло насочени към мястото, на което планираш да посрещнеш края на тази година - 2021.

1/ Ако е имало празненства през 2020, значи вероятно ще има и през 2021. Ако са били осакатени или отменени заради социална дистанция, вечерен час или нещо подобно, това е неудобен прецедент и бих поизчакала с купуването на билети поне до лятото за повече яснота как се движим. 

2 и 3/ Ако купиш билети толкова рано и ти преместят, отложат полетите или ти метнат някакъв ваучер, би било чудесно да ти се ходи и друг път там 🙂 Ако платиш 20-40 % повече, защото е за Нова година, а се наложи да отидеш в друг период, си е кофти сделка. 

преди 56 минути , ivailo_radev каза:

Жена ми вече от около половин година казва: "Аз докато не кацнем там, не почвам да се радвам" . Преди това не знаеш дали няма да те върнат заради някое ново ограничение, дали нещо няма да си в грешка. Че и дали ще се върнеш не знаеш 😄

Това е кофти страничен ефект на импулсивните пътувания, липсващата еуфория от предстоящото удоволствие. Но предполагам пък, че увеличава емоцията на място и евентуално послевкуса на пътуването. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

О, хич не съм се изразила ясно вчера значи 🙂

Въпросите бяха изцяло насочени към мястото, на което планираш да посрещнеш края на тази година - 2021.

1/ Ако е имало празненства през 2020, значи вероятно ще има и през 2021. Ако са били осакатени или отменени заради социална дистанция, вечерен час или нещо подобно, това е неудобен прецедент и бих поизчакала с купуването на билети поне до лятото за повече яснота как се движим. 

2 и 3/ Ако купиш билети толкова рано и ти преместят, отложат полетите или ти метнат някакъв ваучер, би било чудесно да ти се ходи и друг път там 🙂 Ако платиш 20-40 % повече, защото е за Нова година, а се наложи да отидеш в друг период, си е кофти сделка. 

А! Сега разбрах 🙂 

1) Току-що проверих - имало си е фойерверки май. Не мога да намеря материали. За мерките като дистанция и от сорта не знам, но аз така или иначе не смятам да се бутам между други хора, а да си пия питието от някоя (по възможност моя) тераса, както направих и в Мадейра. Копакабана беше друга бира :wub: Дали ще са отворени държавите - много Божа работа! Мисля, че въпросите ти - доста умни впрочем - дават алтернатива, ако не е отворена държавата. 

2) Определено бих отишла в Чили отново - и ще отида, защото смятам да отскоча до Великденския остров и до Мраморната пещера "само", а Северно Чили с Южна Боливия ще ги оставя за друг път! 🙂 Но фойерверките във Валпарайсо са само тогава. Хотелите винаги се плащат предварително, но аз смятам да имам (и вече имам) годишна застраховка, плюс това ще ги платя с кредитна карта и ако има съклетлък, ще си искам парите обратно.

Най-много искам отново да мечтая, колкото и тъпо да прозвучи 🙂 

Публикувано:
Преди 1 час, Rainy каза:

А! Сега разбрах 🙂 

1) Току-що проверих - имало си е фойерверки май. Не мога да намеря материали. За мерките като дистанция и от сорта не знам, но аз така или иначе не смятам да се бутам между други хора, а да си пия питието от някоя (по възможност моя) тераса, както направих и в Мадейра. Копакабана беше друга бира :wub: Дали ще са отворени държавите - много Божа работа! Мисля, че въпросите ти - доста умни впрочем - дават алтернатива, ако не е отворена държавата. 

2) Определено бих отишла в Чили отново - и ще отида, защото смятам да отскоча до Великденския остров и до Мраморната пещера "само", а Северно Чили с Южна Боливия ще ги оставя за друг път! 🙂 Но фойерверките във Валпарайсо са само тогава. Хотелите винаги се плащат предварително, но аз смятам да имам (и вече имам) годишна застраховка, плюс това ще ги платя с кредитна карта и ако има съклетлък, ще си искам парите обратно.

Най-много искам отново да мечтая, колкото и тъпо да прозвучи 🙂 

Ах, да, пещерите, те определено заслужават да помечтае човек. Бях започнала да си планирам стандартната и алтернативна програма с пещерите и лагуна Сан Рафаел за 2 седмици в Патагония за тази зима. Втората, ако ни се навие някой на акъла и му се шофира. Май трябва да си ги довърша за всеки случай. 

Мисля, че тази година вече може да се поотпуснем и да помечтаем. Вероятно не всичко ще се осъществи и ще бъде идеално планирано, но при заложена екстра гъвкавост, застраховки и новопридобит опит, ще може да се порадваме на пъстрия свят. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Дания купи ваксини за почти всички и ще приключи кампанията преди юли

"Дания - лидерът по ваксиниране в Европейския съюз - планира да приключи кампанията за защита на населението от коронавируса на 27 юни. Това става възможно, защото веднага, след като Европейската комисия обяви сделка с Pfizer/BioNTech за нови 300 милиона бройки от тяхната ваксина, страната съобщи, че си е осигурила нови 3.9 милиона дози."

Дали да не развием ваксинационен туризъм ...

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 23 минути , Брани каза:

"Дания - лидерът по ваксиниране в Европейския съюз - планира да приключи кампанията за защита на населението от коронавируса на 27 юни. Това става възможно, защото веднага, след като Европейската комисия обяви сделка с Pfizer/BioNTech за нови 300 милиона бройки от тяхната ваксина, страната съобщи, че си е осигурила нови 3.9 милиона дози."

Светът ще стане доста по-нормален, ако масово не изпитваме потребност или външно побутване за подобни гимнастики. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 41 минути , Брани каза:

Да,така е .Дават 27 Юни като крайна дата да ваксинират цяла Дания (или тези които желащят де).Отделно от споразумението с ЕС ,датското правителство договори Март месец близо 5-6 милиона ваксини екстра от Модерна и Пфайзер ....а уж нямали право да се договарят странично...но парите като заговорят :)))Тука долу е графика по седмици за доставка на ваксини от ,,договорените,, .

image.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Светът ще стане доста по-нормален, ако масово не изпитваме потребност или външно побутване за подобни гимнастики. 

Ама защо, според мен това е начинът, по който ще почнат (най-вероятно една по една) да се отварят държавите за масово и свободно пътуване 🙂

Публикувано:
преди 1 минута , Брани каза:

Ама защо, според мен това е начинът, по който ще почнат (най-вероятно една по една) да се отварят държавите за масово и свободно пътуване 🙂

Защото въпреки че не следя тази драма с производството на ваксини, едва ли има много държави, които не са в списъка с 25-те най-богати, които да успеят да си ваксинират масово населението до края на тази година или изобщо някога. Така че това да си ваксиниран не би следвало да е единствено условие, за да ги посетиш. Можеш да го направиш и с отрицателен тест.

Ако пък там, където ти се ходи, вече са ваксинирали рисковите групи и непренебрежим процент от населението, могат да  разхлабят мерките за влизане в страната, защото нямат повод за безпокойство или претоварване на здравната система. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Днес звъннах в националния център за ваксинация - интересно ми беше как съобщават тук дали ти е дошъл реда за ваксининиране. Допуснах, че пращат писмо - те и тук (както в Англия) всичко по пощата си обменят. Нищо подобно. 

След като обменихме шеги с любезния служител колко млада съм била (аргггххххх!), за да се интересувам, ми беше даден адреса на кантон Цюрих (ваксинирането е по местоживеене), където сам си проверяваш дали можеш да се ваксинираш (дали е дошъл реда на твоята възрастова или социална група) и сам си резервираш час. Както каза служителя, индивидуалното здраве е грижа на индивидите. 

За любопитните това е линка.

https://d7rzgqg7wzaeofwkzanz37ox44--coronazentrum-uzh-ch.translate.goog/en/ 

Публикувано:

@Rainy, аз с всеки изминат ден все повече се възхищавам на Швейцария. Направо ми скриват шапката с поведение и отношение. Ми така е, грижа на индивида си е. Шоколадче, за съжаление мисля, че дори и цялото население да е ваксинирано, пак ще се изисква минус ПСР или ваксина,просто тук в тази пандемия логика няма, води се от паниката. 

И, може на някой младеж ние дъртите да се виждаме припряни, щото има време, то нашата гледна точка е друга. Ми нямаме време. На някой му остават 30-40 години активни, пътувания, на такива като нас, за които всяка година е открадната и е важна, не искаме да чакаме да се нормализират нещата. 1 година от живота си дадохме. По всичко изглежда, още една ще има. На мен ми е много пък. Време няма, хора, животът си е един и си тече и не чака някой политик да се почеше сутринта и да се сети, че освен Ковид има още около 100 000 заболявания, също опасни, също искащи лечение, също искащи финанси, или, че е ваксинирал много хора и ще е спокойно. Ми няма да го каже никой политик, а още по-малко лекар, щот сегашната ситуация си им е дюшеш. 

Вчера в Чехия протести срещу мерките. Браво на тях. 

А, ще дават на лекарите по 10 кинта за поставена ваксина, супер, ще станем шампиони по ваксинация, па и Израел ще минем, ще видите вие. Аз приветствам. 

• Харесвам 6
  • Браво 3
Публикувано:
преди 3 минути , stanimir каза:

Така е, ще ги позлатят тия мошенници. Скоро ще вземат да ни се пречкат по Мексико, Сейшели, Малдиви. 

Ти чакай да видиш като излезе документа за ваксиниране на черния пазар :grin:

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , funny каза:

Ти чакай да видиш като излезе документа за ваксиниране на черния пазар :grin:

Хехе, те паспорти и дипломи правят, та некъв келяв докИмент:))))

Бъдете сигурни, че а, се появи такъв документ, на другия  ден, вече ще има и ценоразпис:))))

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 27 минути , luba_rizova каза:

@Rainy, аз с всеки изминат ден все повече се възхищавам на Швейцария. Направо ми скриват шапката с поведение и отношение. Ми така е, грижа на индивида си е. Шоколадче, за съжаление мисля, че дори и цялото население да е ваксинирано, пак ще се изисква минус ПСР или ваксина,просто тук в тази пандемия логика няма, води се от паниката. 

И, може на някой младеж ние дъртите да се виждаме припряни, щото има време, то нашата гледна точка е друга. Ми нямаме време. На някой му остават 30-40 години активни, пътувания, на такива като нас, за които всяка година е открадната и е важна, не искаме да чакаме да се нормализират нещата. 1 година от живота си дадохме. По всичко изглежда, още една ще има. На мен ми е много пък. Време няма, хора, животът си е един и си тече и не чака някой политик да се почеше сутринта и да се сети, че освен Ковид има още около 100 000 заболявания, също опасни, също искащи лечение, също искащи финанси, или, че е ваксинирал много хора и ще е спокойно. Ми няма да го каже никой политик, а още по-малко лекар, щот сегашната ситуация си им е дюшеш. 

Вчера в Чехия протести срещу мерките. Браво на тях. 

А, ще дават на лекарите по 10 кинта за поставена ваксина, супер, ще станем шампиони по ваксинация, па и Израел ще минем, ще видите вие. Аз приветствам. 

Със сигурност има единици доктори, които се водят само от парите, но повечето от тях у нас са отдадени на професията си и работят дълги смени и в не особено добри условия. И да не забравяме, че са учили и жертвали много за да станат лекари. И не са избягали по чужбината, където ще взимат в пъти повече като заплащане, а са останали да ни лекуват тук. И остават все по-малко на все повече от нас. И не получават голяма благодарност, нито финансова, нито човешка признателност за този техен много специален труд. Не е хубаво да говориш така срещу лекарското съсловие.

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:

А може да се направи и електронен регистър, където който трябва ще има достъп. 

Можеш ли  примерно да фалшифицираш информация относно здравния статус в сайта на НАП? 

Едва ли е много сложно нещо подобно да се разработи и по отношение на ваксинираните лица. 

При тая отчетност с точен брой дози във флакон, сериен номер и т. н.  ще е доста сложно да впишеш фиктивна ваксина или няма да си заслужава дребната сума, която ще изкараш. 

Черни овце разбира се има, както ги има и във всяка друга професия. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Ама Брани, изобщо не говоря срещу тях, напротив, казах приветствам без ирония. Наистина смятам, че това ще помогне за бърза ваксинация,защото повече лекари ще се наемат да го правят. 

Мисля, че електронен регистър има, нищиха го днес по повод ваксинираноте общински съветници. 

• Харесвам 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.