Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , funny каза:

Аз не бих използвала толкова силни думи.

Никой не иска да хвърля лекарства/васкини на вятъра но ако се наложи ваксинация като условие да си върши работата, да пътува ( дали служебно, по лични причини  или за удоволствие) ,а това не отговаря на личните му разбирания как да се грижи за здравето си  ?

В този случай какво правим ?

Сега ще се делим на умни и глупави.  

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , funny каза:

......

Ами блокираме човека, който ни влудява с личните си разбирания. 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

@luba_rizova и досега много хора правеха екскурзия - веднъж в живота, включително от европейците.

Е, то много хора изобщо не са излизали от страните си, но много хора пътуваха. А, сега и занапред? И аз не вярвам в светлото бъдеще. 

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз не очаквам особено светло бъдеще. Въпреки безкрайния ми оптимизъм съм и доста голям реалист и не е нужно да си Айнщайн за да усетиш накъде духа вятъра.

В дългосрочен план част от предишната свобода при пътуване ще ни бъде отнета, а някои от "временните" мерки ще станат постоянни. По същия начин както се получи след взривяването на кулите-близнаци в САЩ, което завинаги промени секюрити проверките в целия свят.

В краткосрочен план ще се налагат ваксинация, имунизационни паспорти, пср тестове и тн, но дори и с тях очаквам да има условности.

Не, че това ще ни спре...

• Харесвам 16
Публикувано:
преди 8 минути , Георги Матеев каза:

И аз не очаквам особено светло бъдеще. Не е нужно да си Айнщайн за да усетиш накъде духа вятъра.

В дългосрочен план част от предишната свобода при пътуване ще ни бъде отнета, а някои от "временните" мерки ще станат постоянни. По същия начин както се получи след взривяването на кулите-близнаци в САЩ, което завинаги промени секюрити проверките в целия свят.

В краткосрочен план ще се налагат ваксинация, имунизационни паспорти, пср тестове и тн, но дори и с тях очаквам да има условности.

Не, че това ще ни спре...

То теб ако те спре нещо, значи останалите ще ни е убило преди това 😄

• Харесвам 4
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 11 минути , Георги Матеев каза:

И аз не очаквам особено светло бъдеще. Не е нужно да си Айнщайн за да усетиш накъде духа вятъра.

В дългосрочен план част от предишната свобода при пътуване ще ни бъде отнета, а някои от "временните" мерки ще станат постоянни.

Дам, аз очаквам много трудно да се правят от някогашните екскурзии - влизаш от една страна, пресичаш други три и се прибираш от четвъртата. Доста дълго време ще остане от точка А до точка Б и обратно. А на мен ми остана Централна Америка и имах намерението да вляза от Панама и да изляза чак в Белиз или Канкун.

Публикувано:
преди 40 минути , funny каза:

Аз не бих използвала толкова силни думи.

Никой не иска да хвърля лекарства/васкини на вятъра но ако се наложи ваксинация като условие да си върши работата, да пътува ( дали служебно, по лични причини  или за удоволствие) ,а това не отговаря на личните му разбирания как да се грижи за здравето си  ?

Сменя си личните разбирания или си седи вкъщи 🙂

• Шок 1
Публикувано:
преди 15 минути , ivailo_radev каза:

То теб ако те спре нещо, значи останалите ще ни е убило преди това 😄

По-добре всички да сме живи и здрави и да си хвърчим на воля - колкото ни е кеф 🙂

преди 11 минути , feel_the_rush каза:

Дам, аз очаквам много трудно да се правят от някогашните екскурзии - влизаш от една страна, пресичаш други три и се прибираш от четвъртата. Доста дълго време ще остане от точка А до точка Б и обратно. А на мен ми остана Централна Америка и имах намерението да вляза от Панама и да изляза чак в Белиз или Канкун.

Това е факт. Дори при само една идея по-засукани пътувания из Европа вече почти винаги ми се налага да правя безсмислени транзитни нощувки тук и там, но е просто неизбежно. Говорейки за Централна Америка - спомням си как 2016-а минах през всичките 7 държави там (+ бонус Венецуела) в рамките на 3 седмици. В момента ако направя подобен трип сигурно ще се наложи да пътувам с 4 кг. документация :grin:

Иска ми се да кажа, че с времето се свиква, но ще излъжа. С досадни усложнения никога не се свиква.

От позитивна гледна точка - на фона на сегашната ситуация предишните "супер сложни" визи за някои африкански държави ми изглеждат като детска играчка 🙂

• Харесвам 9
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

В момента ако трябва да направя подобен трип сигурно ще се наложи да пътувам с 4 кг. документация :grin:

В тези модерни времена скоро може да се наложи да пътуваш просто с половината памет на телефона запълнена от аппове с "документация".

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Брани каза:

В тези модерни времена скоро може да се наложи да пътуваш просто с половината памет на телефона запълнена от аппове с "документация".

Не може ли просто да ми сканират 7G чипа и да се приключва 🙂

• Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 12 минути , Брани каза:

Сменя си личните разбирания или си седи вкъщи 🙂

Т.е. предлагаш рязко и по възможност спешно да се уеднаквим като мислене, предпочитания и начин на живот ?

А и едновременно с това да сменим и бизнеса си, защото не може да си го упражняваме ако не пътуваме ?

Хммм... и това уеднаквяване на мисленето специално за ваксини/Ковид трябва да дойде след като сравнително скоро дадоха свобода на всеки да си избере кой от 120-те ( не съм точна) вида джендер определяне има ???? Супер !!! 

• Харесвам 4
  • Браво 4
Публикувано:
43 minutes ago, feel_the_rush said:

Не може ли просто да ми сканират 7G чипа и да се приключва 🙂

Чипът ти сега ще е от Бил Гейтс,  като ти набоцкат и тези от  Google,  Apple, да не изреждам и всичките китайски тогава вече нямаш  грижи. 

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 39 минути , funny каза:

Т.е. предлагаш рязко и по възможност спешно да се уеднаквим като мислене, предпочитания и начин на живот ?

А и едновременно с това да сменим и бизнеса си, защото не може да си го упражняваме ако не пътуваме ?

Хммм... и това уеднаквяване на мисленето специално за ваксини/Ковид трябва да дойде след като сравнително скоро дадоха свобода на всеки да си избере кой от 120-те ( не съм точна) вида джендер определяне има ???? Супер !!! 

E той животът да не е песен! 🙂

Но ако трябва да съм сериозен, с риск да започна да звуча като развалена плоча, пак ще повторя един любим цитат, че свободата на индивида не е абсолютна и свършва там където започва свободата на другите около него. Видяхме, че ако оставим на моркова - на съвестта на хората - не стават нещата и си трябва малко тояга.

преди 9 минути , stanimir каза:

Чипът ти сега ще е от Бил Гейтс,  като ти набоцкат и тези от  Google,  Apple, да не изреждам и всичките китайски тогава вече нямаш  грижи. 

🙂

9A139CED-E2D2-4272-85DD-D6CED18CA69E.png.73e6c99733f33a211fa14c8f980c2d45.png

• Харесвам 3
  • Смея се 14
Публикувано:
преди 2 часа, Брани каза:

Но ако трябва да съм сериозен, с риск да започна да звуча като развалена плоча, пак ще повторя един любим цитат, че свободата на индивида не е абсолютна и свършва там където започва свободата на другите около него. Видяхме, че ако оставим на моркова - на съвестта на хората - не стават нещата и си трябва малко тояга.

🙂

9A139CED-E2D2-4272-85DD-D6CED18CA69E.png.73e6c99733f33a211fa14c8f980c2d45.png

Тя свободата не може да бъде абсолютна, то е ясно, но свободата на придвижване си е една от основните свободи и аз държа на нея. Изгледжда пречи на един нов вид партийни секретари, някаква групичка дърти и богати отворковци, които са си повярвали, че могат да контролират света съвсем без моркови с голяма тояга с изкуствен интелект. Ето виж, покрай коронната истерия как си представя живота през 2030 година тази датска депутатка-мечтателка.
https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

Ето и цитат от горния пасквил с мой дилетантски превод:
"Добре дошли в 2030 година. Добре дошли в моя град, или би трябвало да кажа в нашия град. Не притежавам нищо. Не притежавам кола. Не притежавам къща. Не притежавам никакви уреди или дрехи."

Да й имам мечтите. Мечта ли бе да я опишеш, разровиш ли я ще мирише и ще горчи като отрова, ако перифразирам известния български поет-терорист от миналия век. Тъкмо чета сега Covid 19: The Great Reset и гледам, че и шефът на Световния икономически форум Клаус Шваб се е размечтал за тотален контрол. А, ти, Брани си умен човек и знаеш, че това е много наклонена плоскост като почнем с тази свобода не е толкова важна, онази не е и накрая кат осе огледаш, ще се окаже, че си съвсем без никакви свободи като експеримента с топлата вода и жабата, която накрая се оказала сварена. Все пак не са  и толкова далече времената, когато за да идеш до Петрич или Елхово, примерно ти трябваше открит лист, паспортен контрол от въоръжени войници и т.н. Не ми се иска да се връщаме пак към тези времена.

Свободата ми на дишане определено я смятам са абсолютна, между другото, и няма да позволя да ми я нарушат, колкото и да се пробват.

• Харесвам 11
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:

Да, и свободата на роба свършва там, където започва тази на Господаря. И си продадохме гъза и  отказахме всичко, което ни радва в този живот, от работа бъдеще, доходи, спокойствие, образование, здравеопазване извън актуалната паника, от страх. От вирус с 1% смъртност. Аплодисменти за нас.

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Мисля, че ще е безумно ако ваксинацията е задължително условие за пътуване. Има хора, които не могат да се ваксинират по ред причини, например автоимунни заболявания. Сутринта слушах интервю на лекарка, която каза, че и на листовката на ваксините си пише за какви хора не е подходяща.

Но смятам, че отрицателните тестове ще останат дълго като изискване за влизане в някоя държава.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 16 минути , luba_rizova каза:

Да, и свободата на роба свършва там, където започва тази на Господаря. И си продадохме гъза и  отказахме всичко, което ни радва в този живот, от работа бъдеще, доходи, спокойствие, образование, здравеопазване извън актуалната паника, от страх. От вирус с 1% смъртност. Аплодисменти за нас.

Но от гледната точка на този 1% смъртността е 100% 😞

• Харесвам 2
Публикувано:

Свободата е нещо относително и за всеки има различно измерение. Аз мисля, че няма как да ми отнемат свободата, е със сигурност от тук нататък пътуването няма да е същото, пак ще можем да се пътува, но на различна цена и при различния условия 😬 а човек е способен да се напасва според ситуацията, само трябва време.

мъжът ми е например е супер доволен от факта, че вече не се намират толкова евтини билети и според него сега е идеалното  време за пътуване, защото нямало толкова досадници по летищата, в самолета и по мечтаните дестинации 😂😂😂 но въпрос на гледна точка. 

• Харесвам 12
Публикувано:
преди 47 минути , Crazy Horse каза:

Тя свободата не може да бъде абсолютна, то е ясно, но свободата на придвижване си е една от основните свободи и аз държа на нея. Изгледжда пречи на един нов вид партийни секретари, някаква групичка дърти и богати отворковци, които са си повярвали, че могат да контролират света съвсем без моркови с голяма тояга с изкуствен интелект. Ето виж, покрай коронната истерия как си представя живота през 2030 година тази датска депутатка-мечтателка.
https://www.weforum.org/agenda/2016/11/how-life-could-change-2030/

Ето и цитат от горния пасквил с мой дилетантски превод:
"Добре дошли в 2030 година. Добре дошли в моя град, или би трябвало да кажа в нашия град. Не притежавам нищо. Не притежавам кола. Не притежавам къща. Не притежавам никакви уреди или дрехи."

Да й имам мечтите. Мечта ли бе да я опишеш, разровиш ли я ще мирише и ще горчи като отрова, ако перифразирам известния български поет-терорист от миналия век. Тъкмо чета сега Covid 19: The Great Reset и гледам, че и шефът на Световния икономически форум Клаус Шваб се е размечтал за тотален контрол. А, ти, Брани си умен човек и знаеш, че това е много наклонена плоскост като почнем с тази свобода не е толкова важна, онази не е и накрая кат осе огледаш, ще се окаже, че си съвсем без никакви свободи като експеримента с топлата вода и жабата, която накрая се оказала сварена. Все пак не са  и толкова далече времената, когато за да идеш до Петрич или Елхово, примерно ти трябваше открит лист, паспортен контрол от въоръжени войници и т.н. Не ми се иска да се връщаме пак към тези времена.

Свободата ми на дишане определено я смятам са абсолютна, между другото, и няма да позволя да ми я нарушат, колкото и да се пробват.

А, съгласен съм, че някои глобалисти почнаха да опипват почвата за прокарване на плашещи идеи, ама това е една дълга тема, по която много можем да си говорим. Но според мен има ясна граница между това и настоящата медицинска криза. Затова не ми харесват първите, но одобрявам вторите ограничения (временни, да се надяваме).

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , Velyana каза:

Свободата е нещо относително и за всеки има различно измерение. Аз мисля, че няма как да ми отнемат свободата, е със сигурност от тук нататък пътуването няма да е същото, пак ще можем да се пътува, но на различна цена и при различния условия 

И според мен това е самата истина!

• Харесвам 1
Публикувано:

С тази скорост на ваксинациите, не само в България, а по света, ще е неободимо доста време.

Със скоростта, с която разни държави въвеждат т,нат, ковид паспорти - ни е спукана работата.

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

За да не останат по-назад и разни ресторанти и кафета въвеждат подобни изисквания (Cоvid free caffe - вчера четох една такава статия за подобно кафе в Италия). Отдавам го на това да са trendy, а не толкова да са covid free...

Отделно от това, попаднах на изказвания на разни шефове на сериозни туристически организации, които в общи линии приемат тестването /пср или подобен/, но считат, че изискването за ваксинация, за да пътуваш е дискриминация, и тн.

Отделно, гледах ваксинирането на някаква ПР експертка към някаква болница, която беше с балната си рокля... 

Пародия пълна. 🙂

• Харесвам 9
  • Смея се 6
Публикувано:

Аз пък, след като почти цяла година си скубах косите как тоя шибан вирус се появи точно във времевия интервал, в които и аз съм на тая земя, вече започвам да ставам оптимист. 🙂

Защо да става по-зле, а не по-добре? Вече много хора изкараха вируса, още повече ще бъдат ваксинирани до лятото и то от рисковите групи. Тоя вирус няма да векува тук. Потенциалните му жертви стават все по-малко. В един момент ще бъде изграден колективен имунитет, дали с ваксина или чрез преболедувалите. Ние говорим само за ваксини, но цялата фармацевтична индустрия е съсредоточена и в разработването на лекарства. Лекарите вече натрупват опит в лекуване на заболяването.

Преди 1 час, Брани каза:

Но според мен има ясна граница между това и настоящата медицинска криза.

Много ми се ще повече хора да разберат това. Никой не иска да ни прави роби и да ни ограничава свободата. Проблема е, че медицинската система изнемогва и това поражда мерките. Не е само тук, навсякъде е. Вируса е нов и достатъчно заразен, отгоре на всичко и с неочакван край. Пак ще се повторя - не е нещо, което света не е виждал и преди.Ще потърпим още малко и ще видим синьо небе. Лятото пак ще паднат бройките, ще се отворят границите и ще намалеят рестрикциите🙂Кой отрасъл ще тръгне да въвежда имунизационни паспорти, с риск да изпусне още един сезон, при положение, че ваксинацията върви доста бавно?

• Харесвам 19
Публикувано:

Брани, така е. Ама 100% е и за болния от рак, и за болния от всякакви незнайни болести. Не може от страх да се затваряме под земята. Не може. Естествено, че някакви мерки трябва да има. Маските, основно според мен. И до тук. Нали разбираш, че да, 1% умряха /ще Умрат пряко засегнати. Още толкова косвени жертви има поради страха от търсене и получаване на лекарска помощ и невъзможността да се работи нормално. До тук сме вече равни. И от тук натам е милиони хора на ръба на оцеляването, с предизвикани здравословни проблеми от това, милиони хора с психически проблеми, пряк резултат, безпрецедентна икономическа криза и хуманитарна криза. Да не говорим антиутопията, в която вече самите хора искат да живеем. И вече сметката става грешна. За мен. И, казвам го като човек, на който се случи ден от живота му, в който казаха : вероятността да се случи еди какво си ужасно немислимо нещо, е 0.004%, няма как да изтеглите късата клечка. Е, изтеглих я. И си тегля цял живот. Та, много ми е ясно какво е да си в този 0.004%. Което дори е по-малко от 1. Всички ще умрем. Страх ни е,но не бива да искаме (а се случи) човечеството да завие към робия, бедност и ботуш заради този страх. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.