Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Velyana каза:

Свободата е нещо относително и за всеки има различно измерение. Аз мисля, че няма как да ми отнемат свободата, е със сигурност от тук нататък пътуването няма да е същото, пак ще можем да се пътува, но на различна цена и при различния условия 😬 а човек е способен да се напасва според ситуацията, само трябва време.

мъжът ми е например е супер доволен от факта, че вече не се намират толкова евтини билети и според него сега е идеалното  време за пътуване, защото нямало толкова досадници по летищата, в самолета и по мечтаните дестинации 😂😂😂 но въпрос на гледна точка. 

Начииии, мислим точно, като мъжа ти:)))))

:drinks:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 59 минути , Радо каза:

Със скоростта, с която разни държави въвеждат т,нат, ковид паспорти - ни е спукана работата.

Което отново ни връща на този все по-актуален въпрос... :grin:

1607296291119.jpg.dbe1f4ea676cf939cd3fdaf7634622ff.jpg

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:

Е, хубаво де, ама, какво зависи от нас? Стегнете се малко, де! 
Нека се успокоим , има и по-страшни неща от това, което се случва сега. Земетресения, урагани - природно бедствие да ти отнесе цялото семейство, да останеш без дом, без родители, сигурно е по - добре, отколкото да си прав, здрав, със семейство  и работа, пък да пуууууукнеш от какво - от скука. Какво, чак толкова е станало? Да, отнеха ни любимите играчки, да, затвориха ни в къщи. Ама, не сме в концлагер, нали?

И какво, какво от това?

” И това ще мине” - казал мъдрецът, щото бил мъдър и много живял. Просто, трябва търпение.

Лошото е друго:

Моите наблюдения са, че влиянието върху психиката на хората , стана осезателно. Тази особена тревожност я виждам и тук, във форума. Това нагнетяване на тревога, страх  и паника от СМИ, от социалните мрежи , е ужасно.  В лекарския форум коментираха, че голяма част от хората, минали през Ковид, се нуждаят и от психиатрична помощ. Къде е здравата психика на българина, всеки втори “ се бил счупил емоционално”... Това го чувам/чета, поне, по три пъти на ден:( Ми, настройваме се на текущата вълна и си вършим, всекидневните неща. Даже, да не се вижда светлина в тунела, пак вървим напред - може да е след завоя:))

В такива моменти, винаги се сещам, за “ Последния Самурай” и какво каза на героя на Том Круз, когато положението беше безнадеждно:” Човек прави, каквото може и се бори, до когато може”...

Това е положението, просто, трябва да се преживее. Май и друг път съм го казвала. От височината на многото ми години , синоним на моя си живот, винаги  е бил онзи спорт - бягане с препятствия. Тъкмо прескоча едното, се задава следващото. И така , непрекъснато. Е, това сега, трудно ще го прескоча / или бавно/, но ще го прескоча. Всъщност, всички ние. До следващото.

• Харесвам 31
  • Браво 4
Публикувано:
преди 35 минути , AlexandraKo каза:

Начииии, мислим точно, като мъжа ти:)))))

:drinks:

Начи той е Пловдив 😂😂😂 сигурно вече всички пловдивчани са чипирани и са на едно мнение 😆

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Днес чух, колко е истина е друг въпрос, че вече можело да се снабди човек с отрицателен PCR за 50-на лева. Лично мен не ме изненадва ни най-малко, дори закъсняха.

По едно време имаше някакви ментаци, но те бяха просто ксерокс копие и фотошоп.

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
14 minutes ago, AlexandraKo said:

Нека се успокоим , има и по-страшни неща от това, което се случва сега. Земетресения, урагани - природно бедствие да ти отнесе цялото семейство, да останеш без дом, без родители, сигурно е по - добре, отколкото да си прав, здрав, със семейство  и работа, пък да пуууууукнеш от какво - от скука. Какво, чак толкова е станало? Да, отнеха ни любимите играчки, да, затвориха ни в къщи. Ама, не сме в концлагер, нали?

И какво, какво от това?

” И това ще мине” - казал мъдрецът, щото бил мъдър и много живял. Просто, трябва търпение.

Лошото е друго:

Моите наблюдения са, че влиянието върху психиката на хората , стана осезателно. Тази особена тревожност я виждам и тук, във форума. Това нагнетяване на тревога, страх  и паника от СМИ, от социалните мрежи , е ужасно.  В лекарския форум коментираха, че голяма част от хората, минали през Ковид, се нуждаят и от психиатрична помощ. Къде е здравата психика на българина, всеки втори “ се бил счупил емоционално”... Това го чувам/чета, поне, по три пъти на ден:( Ми, настройваме се на текущата вълна и си вършим, всекидневните неща. Даже, да не се вижда светлина в тунела, пак вървим напред - може да е след завоя:))

В такива моменти, винаги се сещам, за “ Последния Самурай” и какво каза на героя на Том Круз, когато положението беше безнадеждно:” Човек прави, каквото може и се бори, до когато може”...

Това е положението, просто, трябва да се преживее. Май и друг път съм го казвала. От височината на многото ми години , синоним на моя си живот, винаги  е бил онзи спорт - бягане с препятствия. Тъкмо прескоча едното, се задава следващото. И така , непрекъснато. Е, това сега, трудно ще го прескоча / или бавно/, но ще го прескоча. Всъщност, всички ние. До следващото.

Аз също мисля, че ако си здрав, прав и не държиш примерно кафенето на "Сан Марко"  реално нямаш истински проблем. 

Това се опитвам да кажа от самото начало. 

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 19 минути , AlexandraKo каза:

Това е положението, просто, трябва да се преживее.

Ще , ще . Ама друго си е като видиш светлина в тунела :

преди 14 минути , Alexander каза:

Днес чух, колко е истина е друг въпрос, че вече можело да се снабди човек с отрицателен PCR за 50-на лева. Лично мен не ме изненадва ни най-малко, дори закъсняха.

айде скоро и паспорти и ще го преживеем по-лесно :grin:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Аз също мисля, че ако си здрав, прав и не държиш примерно кафенето на "Сан Марко"  реално нямаш истински проблем. 

Това се опитвам да кажа от самото начало. 

Ми, не обясняваш с примери:)))))))

преди 14 минути , Alexander каза:

Алекс, те за това турците искат на латиница, с мокър печат+фактурата за плащане. Днес го сложих в другата тема, важи от 11 януари.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ми, не обясняваш с примери:)))))))

Алекс, те за това турците искат на латиница, с мокър печат+фактурата за плащане. Днес го сложих в другата тема, важи от 11 януари.

Това ми напомня как летях от Истанбул за Шри Ланка преди години и трябваше да оставим колата на митнически паркинг, като доказателство, че ще се върнем да я вземем. В документите за паркинга трябваше да фигурира и молба. Написана на ръка. На турски 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

@luba_rizova Дали е ок да се твърди така категорично, че някой е изкарал ковид, след като няма направен тест? Разсъждавам си просто :). По тази логика и аз мога да почна да казвам, че съм изкарала ковид януари 2020, след като се върнахме  от Кауаи. Разболях се в деня, в който се върнахме и беше различно от обикновен грип. Започна с кашлица, лека температура за 1 ден и загуба на обоняние. Чувствах се зле 5 дена и после се подобрих, само кашлицата продължи 2-3 седмици след това. При мен разболяването никога не е протичало така, винаги започва от болка в гърлото, ушите, температура за 3 дена, след това хрема и кашлица чак накрая и трае около 7-10 дена. Не съм си правила тест за анти тела и затова не твърдя, че съм го изкарала, но още тогава си мислех дали не е този нов грип.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , Травеолани каза:

@luba_rizova Дали е ок да се твърди така категорично, че някой е изкарал ковид, след като няма направен тест? Разсъждавам си просто :). По тази логика и аз мога да почна да казвам, че съм изкарала ковид януари 2020, след като се върнахме  от Кауаи. Разболях се в деня, в който се върнахме и беше различно от обикновен грип. Започна с кашлица, лека температура за 1 ден и загуба на обоняние. Чувствах се зле 5 дена и после се подобрих, само кашлицата продължи 2-3 седмици след това. При мен разболяването никога не е протичало така, винаги започва от болка в гърлото, ушите, температура за 3 дена, след това хрема и кашлица чак накрая и трае около 7-10 дена. Не съм си правила тест за анти тела и затова не твърдя, че съм го изкарала, но още тогава си мислех дали не е този нов грип.

Ами, лекарите казват, че можеш да имаш 50 други симптома и да не е Ковид. Но загубиш ли обоняние и вкус, даже да нямаш други симптоми, със сигурност е Ковид.

Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

И какво, какво от това?

Лошото е друго:

@AlexandraKo,човечеството има крещяща нужда от хора като теб!

Винаги си позитивна и обективна.

Животът е пътуване-понякога гладко бягане,след което винаги има препятствия,които са за преодоляване и урок.Дори и малките стъпчици напред са по добри от непрекъснатото хленчене и недоволство.

Благодаря ти за перфектния коментар.И ценните съвети.Бъди все така полезна и не спирай да ни вдъхновяваш!

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 1 час, Velyana каза:

Начи той е Пловдив 😂😂😂 сигурно вече всички пловдивчани са чипирани и са на едно мнение 😆

Леле, и моят! И той от Пловдив, и той ги говори същите неща, ама при него са от преди чипа! 😂😂😂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:

Накрая светът ще се превърне в Главната на Пловдив и само Георги Матеев ще ви се мотае там за разнообразие. 

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 48 минути , AlexandraKo каза:

Ами, лекарите казват, че можеш да имаш 50 други симптома и да не е Ковид. Но загубиш ли обоняние и вкус, даже да нямаш други симптоми, със сигурност е Ковид.

Понякога ми се е случвало да загубя обоняние и вкус и при обикновен грип.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 3 часа, luba_rizova каза:

Брани, така е. Ама 100% е и за болния от рак, и за болния от всякакви незнайни болести. Не може от страх да се затваряме под земята. Не може. Естествено, че някакви мерки трябва да има. Маските, основно според мен. И до тук. Нали разбираш, че да, 1% умряха /ще Умрат пряко засегнати. Още толкова косвени жертви има поради страха от търсене и получаване на лекарска помощ и невъзможността да се работи нормално. До тук сме вече равни. И от тук натам е милиони хора на ръба на оцеляването, с предизвикани здравословни проблеми от това, милиони хора с психически проблеми, пряк резултат, безпрецедентна икономическа криза и хуманитарна криза. Да не говорим антиутопията, в която вече самите хора искат да живеем. И вече сметката става грешна. За мен. И, казвам го като човек, на който се случи ден от живота му, в който казаха : вероятността да се случи еди какво си ужасно немислимо нещо, е 0.004%, няма как да изтеглите късата клечка. Е, изтеглих я. И си тегля цял живот. Та, много ми е ясно какво е да си в този 0.004%. Което дори е по-малко от 1. Всички ще умрем. Страх ни е,но не бива да искаме (а се случи) човечеството да завие към робия, бедност и ботуш заради този страх. 

Така е, не е само Ковида единствената болест, но ако не се предприеме нищо, здравната система ще блокира и ще е дори още по-страшно са всички хора с други здравословни проблеми. Видяхме без ограничения какво беше през ноември и как системата у нас взе да се пропуква и то само за няколко седмици. Представи си ако беше продължило повече.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, funny каза:

Ще , ще . Ама друго си е като видиш светлина в тунела :

айде скоро и паспорти и ще го преживеем по-лесно :grin:

Светлината в края на тунела невинаги е повод за радост. Може да се окаже някой сърдит тъмен лорд! Като se mois ...

🙂

image.jpeg.1936157374e7cce4863d67988d88cc0e.jpeg

• Харесвам 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 14 часа, luba_rizova каза:

за децата изобщо не се разбира, че са заразени в огромна част от случаите. И, въпреки, че говорят друго, възрастните ги заразяват, а не обратно. Моето момиче на 8г. го изкара с хрема за 1 ден, момичето на 9 с температура 37.2 за два дни, момчето на 14 с температура 39.8 - 3 дни. Не се притеснявай.

На мен друго ми дойде на ума, защо, като приравниха пср с антигенните тестове, не се правят вторите за международните пътувания? Много би улеснило ситуацията, а може и на самото летище да ги направят много бързо и сигурно. До сега трябваше да се ползват вече те. И са по - евтини, и са по-бързи. Много по-лесно и сигурно ще се отпушат пътуванията по този начин. В началото на пандемията казаха, че такива бързи тестове като се разработят, ще подпомогнат много,ще се ползват масово и ще бъдат много важни, за да си живеем нормално. А вече година се иска само и само пср. 

Заразяват децата, както и биват заразявани.

Колега на мъжа ми, валонец, той и жена му бяха хоумофис, едното дете на градина, другото на 8г. на училище. Детето от градината ги зарази всички в семейството. Децата и жена му го караха леко, той по тежко, но в къщи. С жена му са на 30+. Всички деца от градината и родителите са били с положителни pcr. Родителите са били болни, и само някои от децата. Тествали са ги защото са били клъстер. Градината се намира в село във Валониния. Във Валония през есента имаха голям бум на случаи.

Моя много добра приятелка в София, през октомври се заразиха от едното им дете ученик в долните класове, зарази се и по малкото им дете от другото, пак е в началните класове. И двамата с мъжа и бяха хоумофис без други контакти. Първо едното дете се разболя леко, после тя, после мъжът ѝ по тежко го кара, но вкъщи, накрая и по малкото дете, пак леко. 

Антигенните тестове дават много фалшиво отрицателни резултати. Миналият месец в Нидерландия, там ги използваха масово поради липса на достатъчен капацитет за pcr тестове, установиха, че 40% дават отрицателно фалшив резултат. 

То и с pcr не е сигурно, че ще се отпушат пътуванията. Може да имаш отрицателен pcr и вирусът още да е в инкубация, та в самолета и на място в другата държава да си вече заразител. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 54 минути , Травеолани каза:

Понякога ми се е случвало да загубя обоняние и вкус и при обикновен грип.

За съжаление моя мъж няма антитела, въпреки че през януари 2020 г. се върна от Германия болен, с температура и кашлица 3 седмици. Казваше, че никога не е бил по този начин болен от грип. Не е бил Ковид. 

Без тест, не можем да сме сигурни, че сме го изкарали.

Смятам обаче, че преди ваксината трябва да се пусне тест за антитела. 

• Харесвам 2
Публикувано:

При условие, че антителата имат много кратък живот в циркулацията, тестовете за антитела са почти напълно излишни. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

МОДЕРНА“: ВАКСИНАТА НИ СРЕЩУ COVID-19 ВЕРОЯТНО ЩЕ ПРЕДПАЗВА ДО ДВЕ ГОДИНИ“

https://www.dentalworldbg.com/модерна-ваксината-ни-срещу-covid-19-вероятно/

Пристигат първите дози на втората одобрена ваксина срещу коронавирус, тази на Moderna.  Доставката се извършва едновременно във всички европейски държави. Очакваното количество у нас е 2 400 дози.  С тях продължава първият етап от имунизационната кампания, в която се ваксинират лекарите.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/V-stranata-pristigat-purvite-dozi-ot-vaksinata-na-Moderna-1039211

Публикувано:
преди 11 часа, ива валя каза:

За съжаление моя мъж няма антитела, въпреки че през януари 2020 г. се върна от Германия болен, с температура и кашлица 3 седмици. Казваше, че никога не е бил по този начин болен от грип. Не е бил Ковид. 

Без тест, не можем да сме сигурни, че сме го изкарали.

Смятам обаче, че преди ваксината трябва да се пусне тест за антитела. 

Март месец се тръшнахме тримата болни,от грип,както никога до сега.Треска ,температура 5 дни т.н.,мислихме че сме карали ковид ,но нямахме антитела. Аз в крайна сметка го изкарах ноември ,вече официално съм с антитела.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

МОДЕРНА“: ВАКСИНАТА НИ СРЕЩУ COVID-19 ВЕРОЯТНО ЩЕ ПРЕДПАЗВА ДО ДВЕ ГОДИНИ“

https://www.dentalworldbg.com/модерна-ваксината-ни-срещу-covid-19-вероятно/

Това ще е по-добър вариант ( при равни други условия), предвид че условията за съхранението й са по-лесно приложими.  Естествено при появата и на следващи ваксини очаквам маркетингови трикове с продължителността на действие ( До 2 г., До 5 г.).  Цените на автомобилите в магазина са От ХХХ лв. , но при реална покупка се стига до 4 ХХХ лв. 

Публикувано:
преди 7 минути , milen_40 каза:

Това ще е по-добър вариант ( при равни други условия), предвид че условията за съхранението й са по-лесно приложими.  Естествено при появата и на следващи ваксини очаквам маркетингови трикове с продължителността на действие ( До 2 г., До 5 г.).  Цените на автомобилите в магазина са От ХХХ лв. , но при реална покупка се стига до 4 ХХХ лв. 

Да, условията на съхранение са по-прости.

Очаква се одобрение и на още две ваксини, друго е, като има избор.

Според мен.

• Харесвам 5
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.