Прескочи до съдържание

COVID-19 - обща дискусия

Goal & Boss

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ето я от RKI статистиката къде се зарязават хората - жълтото в легендата са ресторантите примерно, оранжевото е всичко що е свободно време. Т.е. тези, от които почти не са тръгнали заразени случаи. Долу е в коя седмица на годината се случва. Синичките са домове за стари хора, разни други домове, частни домове. 

image.png.df3df95f0a28268777e786745741474f.png

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 часа, ivailo_radev каза:

И в мен излиза въпросът - защо, аджеба, не се слушат специалистите (тук не говорим за един хахо, ами за цял един съюз), ами се взимат политически решения без никаква научна обосновка? И знам, че повечето от вас им е все тая какво се случва в Германия, ама в България едва ли е по-добре.

Айде, излях си душата 😄

Ако само си преместиш гледната точка, всички останали неща, за които недоумяваш, изведнъж като по чудо ще дойдат на мястото си.  Дали и до каква степен правителството на танте-то наистина иска да реши проблема (медицинския такъв)? Бяха попитали един анализатор защо Германия прави такива абсурдни, нелогични и работещи срещу интереса на държавата стъпки в международен план (в случая не става въпрос за ковида, но то е същото). Той отговори "Нелогични, само ако предположим, че Германия е суверенна държава". 🙂🙂 

• Харесвам 9
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 25 минути , boogy83 каза:

Интересно защо това нещо, като го казват вирусулози никой не ги чува, но пък всички се плашат сега, като им се каже, че вируса е по-заразен и че има нови мутации?

Голяма част от тия мутации (често неправилно наричани щамове) са познати доста месеци преди да бъдат "обявени официално" и не са изненада.

Не са изненада, като ги обявяват вирусолозите предварително, защото още ги няма, нали? Но пък като ги обявят политиците, нещата рязко се влошават. За референция - Великобритания.

Лично аз не говорех за уплах, а че точно една по-заразна мутация, когато стане официална води до много по-строги локдауни.

Те вирусилозите казват, че ваксината ще е решението на проблема, ама хората отказват да се ваксинират...

Публикувано:
преди 6 минути , ivailo_radev каза:

Еми за мен това е провалът - че тези неща се знаят и не са тайна. Безсимптомните от персонала се хващат с антигенни тестове. Не всички, ама една голяма част щяха да бъдат хванати. Ама няма ресурс, понеже ловим нарушители в гората. Маникюристката на жена ми даде 1800 евро за плексигласови паравани, специални ръкави и не знам си какво. Кабинетът и стана като секретна лаборатория. Обаче в началото на ноември ги затвориха, въпреки, че от RKI пуснаха статистика, в която показват, че от маникюристи, фризьори и т.н. почти няма заразявания. Тя жена ми и сама ще си изреже ноктите, ама това момиче друг доход няма. И вече е отчаяна.  А грешка - преди да ги затворят им обещаха, че ще им дадат помощи (75% от миналогодишния оборот или нещо подобно) за периода на локдаун. До момента тя не е получила още нищо, но пък вече са изплатени на 7% от заявилите помощи. Ама за ноември само, понеже ноември системата им се скапа, декември дойдоха празници и сега през януари май почват да изплащат помощите. Та това е провала. Аз не говоря само за един аспект, а за цялостно грешни приоритети при мерките. И то пак казвам - това им беше казвано многократно от лекарски и всякакви други съюзи, а не от интернет професори като мен 🙂

В Белгия април, май изтестваха жителите на всички домове за възрастни и персоналът с pcr тестове и оттогава ги тестват периодично, някои на две седмици, и изводът е, че случаите се появяват и нарастват, когато вирусът е по разпространен в общата порулация. 

За контактните професии, фризьори, козметици и др., и тук са затворени, получават комнпенсации, т.е. всички плащаме от данъците си, но това не може да е безкрайно. Чакат да мине ваксинацията на уязвимите групи до март и новите щамове дали и колко ще се разпространят и ще пуснат контактните професии. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Горната графика съм я взел от ежедневния им доклад, който между другото е много интересен и сега го намерих и на английски (да е достъпен за повече хора).

Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) Daily Situation Report of the Robert Koch Institute (rki.de)

Редактирам си поста и пускам и немската версия, че английската е доста съкратена.

2021-01-12-de.pdf (rki.de)

• Харесвам 5
Публикувано:
На 9.01.2021 г. в 17:04, Фил каза:

Колкото до спорта - повечето първенства, турнири и състезани си вървят.  Да, за момента без публика на живо, но публиката може да ги наблюдава от екрана, както вероятно е правила в 95% от случаите преди (аз като се замисля - сигурно едно 95% от спорта го гледам на екран - тенис турнирите, алпийски ски, биатлон, снукър, големи първенства (европейски, световни) по атлетика, волейбол, футбол, олимпиади и т.н., та не виждам чак някаква много голяма драма в това отношение ) предполагам също, че приходите в професианолния спорт, за да може да функционира, идват много повече от телевизионни права/реклами, отколкото от продажба на билети... 

Ехх това за спорта мислех да отговоря, ама беше се разпалила темата тогава и щеше да налея още масло в огъня, та си замълчах.  🙂

Сега обаче гледам волейбол на националите и мога да кажа, че нищо не е същото за жалост и за някои хора не е драма и не е болка за умиране, но пък други запалянковци със сигурност не изпитват същото чувство и много ги боли от факта.

Само човек запален в спорта може да разбере това. Същото е с хората, които никога не са излизали от страната, но обичат да гледат travel channel. Те никога няма да могат да разберат болката ни в този форум от липсата на пътувания.

За конкретния мач:

- има любимите музички на всяка точка, но няма интересните хора в публиката, които показват радостта си;

- има коментатори, но те дори не забелязват кога има смяна в отборите, защото не са на терен и гледат по телевизорите като нас (тоест каквото им се покаже) ;

- има почивки между геймовете, но няма мажоретки 🙂

- има мач, но съдията свири смело и знае, че публиката няма да му скочи :lol:

Абе с две думи, доходи ми се на мач в Арена Армеец (не съм изпускал мач на националите там) и дано в даден момент това бъде пак възможно. Защото пък си имам и мечта: да ида на мач между Полша и България, но в Полша...публиката им е супер колоритна и ще е много яко в залата, но с риск да ме бият много ще ги заглушавам, като викам за наще 😄

• Харесвам 8
Публикувано:

По темата за спорта и ковида, в частност ски спорта. За състезателите е позволено да се спускат по пистите на Западна Европа, обаче за обикновените граждани - не?! Дискриминация, делене? Изключвам България, Швейцария, за други не знам.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, boogy83 каза:

Ехх това за спорта мислех да отговоря, ама беше се разпалила темата тогава и щеше да налея още масло в огъня, та си замълчах.  🙂

Сега обаче гледам волейбол на националите и мога да кажа, че нищо не е същото за жалост и за някои хора не е драма и не е болка за умиране, но пък други запалянковци със сигурност не изпитват същото чувство и много ги боли от факта.

Само човек запален в спорта може да разбере това. Същото е с хората, които никога не са излизали от страната, но обичат да гледат travel channel. Те никога няма да могат да разберат болката ни в този форум от липсата на пътувания.

За конкретния мач:

- има любимите музички на всяка точка, но няма интересните хора в публиката, които показват радостта си;

- има коментатори, но те дори не забелязват кога има смяна в отборите, защото не са на терен и гледат по телевизорите като нас (тоест каквото им се покаже) ;

- има почивки между геймовете, но няма мажоретки 🙂

- има мач, но съдията свири смело и знае, че публиката няма да му скочи :lol:

Абе с две думи, доходи ми се на мач в Арена Армеец (не съм изпускал мач на националите там) и дано в даден момент това бъде пак възможно. Защото пък си имам и мечта: да ида на мач между Полша и България, но в Полша...публиката им е супер колоритна и ще е много яко в залата, но с риск да ме бият много ще ги заглушавам, като викам за наще 😄

Трудно ще ти е със заглушаването точно на поляците. Тъпаните им са доста и като брой, и като размер. А колко са колоритни червенодрешковците...еххх, спомени, спомени. Дано скоро имаме възможност да присъстваме на подобни събития.

Съжалявам за спама, не се въздържах.

• Харесвам 2
Публикувано:

Веднага се сещам за поне няколко спорта които гледа Фил, та не е като да не гледа. 

Ами нормално е за професионалния спорт ограниченията да са по-малки или никакви. 

Когато бяха най-големите ограничения във Франция, дето не можеше да излизаш за повече от час и то на километър-два от дома си,  професионалните алпинисти имаха право да катерят в Алпите срещу документ доказващ статута им. 

Дори в момента има експедиции  на К2  и Манаслу при все ограниченията в Пакистан и Непал за обикновенните туристи. 

Публикувано:
преди 1 час, Zara каза:

Трудно ще ти е със заглушаването точно на поляците. Тъпаните им са доста и като брой, и като размер. А колко са колоритни червенодрешковците...еххх, спомени, спомени.

Дааа знам знам! 🙂

Това ми липсва от мачовете по телевизията, да гледам мачове, като на поляците и тяхната публика....закачливо го казах да им заглуша публиката. Ясно е че няма да мога, но бих дал всичко от себе си, както те го правеха, когато бяха на гости в Арена Армеец 🙂

Да не говоря пък в Бразилия каква беше публиката, когато 2014 бях на световното по футбол и то на мач между Белгия и Алжир 😄 Тогава си ходехме с Българското знаме навсякъде и на тоя мач всички ни мислеха за Алжирци, че и те имат нашите три цвята в знамето 🙂 

Спомени спомени, дано пак има тия емоции 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 14 минути , Радо каза:

Надпис на магазин в Милано - "забранено влизането на наскоро ваксинирани хора"

https://www.milanotoday.it/attualita/coronavirus/negozio-vieta-ingresso-vaccinati.html?fbclid=IwAR2bejuMTZZBrgwhYuJtZzBB5gMrfHLDSWgwQjdcs_N5lW6F0pQG7wtO0T0

ingresso-vietato-vaccinati-2-2.jpg

Интересно как ще ги проверява 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

По чипа. Системата против кражби ще реагира с пищене. :crazy:

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Ех, самосъзнанието за нищо го нямате на вашата планета...

Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Ех, самосъзнанието за нищо го нямате на вашата планета...

Аз и Императора владеем Силата и не само дали е ваксиниран, но и историята на живота можем да изтръгнем от някого ... Но само ние сме така.

И притежаваме доста планети между другото, не е само една, крайно време е да се образоваш относно положението в Галактиката (само не гледай филмите, бунтовническа пропаганда са и там са ни представили много негативно ...).

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
преди 20 минути , Брани каза:

Аз и Императора владеем Силата и не само дали е ваксиниран, но и историята на живота можем да изтръгнем от някого ... Но само ние сме така.

И притежаваме доста планети между другото, не е само една, крайно време е да се образоваш относно положението в Галактиката (само не гледай филмите, бунтовническа пропаганда са и там са ни представили много негативно ...).

Да-а-а, целия си в бяло.

А гледайки снимкта осъзнавам, че освен ново нормално си имаме и ново бяло - черното.

...

Ще свикнем ...

:wink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Радо каза:

Надпис на магазин в Милано - "забранено влизането на наскоро ваксинирани хора"

https://www.milanotoday.it/attualita/coronavirus/negozio-vieta-ingresso-vaccinati.html?fbclid=IwAR2bejuMTZZBrgwhYuJtZzBB5gMrfHLDSWgwQjdcs_N5lW6F0pQG7wtO0T0

Това е пълно безобразие. Както гениално отбеляза вече @ven62, май новото нормално е да казваме на черното бяло. Ако не си ваксиниран, ограничения, ако се ваксинираш, пак ограничения. В невероятен филм ни вкараха. И ако някой си мисли, че всички тези нови приложения за масов контрол ще изчезнат ей така, само защото коронавирусът е победен, е голям наивник. Оправданието ще е, че поради опасността от нови епидемии в бъдеще, трябва да ви контролираме. За ваше добро и заради вашето здраве, разбира се. Защото най-важното е здравето и обществената безопасност, а не някакви си индивидуални права, нали така?! А, те като гледам как са се загрижили за нашето здраве световните елити.

• Харесвам 14
Публикувано:
преди 58 минути , Crazy Horse каза:

Това е пълно безобразие. Както гениално отбеляза вече @ven62, май новото нормално е да казваме на черното бяло. Ако не си ваксиниран, ограничения, ако се ваксинираш, пак ограничения. В невероятен филм ни вкараха. И ако някой си мисли, че всички тези нови приложения за масов контрол ще изчезнат ей така, само защото коронавирусът е победен, е голям наивник. Оправданието ще е, че поради опасността от нови епидемии в бъдеще, трябва да ви контролираме. За ваше добро и заради вашето здраве, разбира се. Защото най-важното е здравето и обществената безопасност, а не някакви си индивидуални права, нали така?! А, те като гледам как са се загрижили за нашето здраве световните елити.

Чудя се дали да пиша още неща тук, за да видите какви още неща са замислили 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Радо каза:

Чудя се дали да пиша още неща тук, за да видите какви още неща са замислили 🙂

Кажи, кажи, то все от някъде ще се разбере по-късно. 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

They're watching you, wherever you walk. They know exactly where you pause, when you slow down and speed up, and they count you in and out of the city.
What's more, they're tracking your phone, so they can tell exactly how many people from your country or region are in which area, at which time.
And they're doing it in a bid to change tourism for the better.
Welcome to Venice in a post-Covid world. The canal city may have been known as La Serenissima, or The Most Serene, during its centuries ruling the waves as the powerful Republic of Venice.
https://edition.cnn.com/travel/article/venice-control-room-tourism/index.html

Tова е малко по Оруел. В тази връзка, видях, че е №1 в Хеликон. 🙂

COVID-19 Vaccine Travel Survey ( за САЩ). 

Между другото е много интересно изследване, поне според мен. И нагласите не са еднозначни...

https://thevacationer.com/covid-19-vaccine-travel-survey/

🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Радо каза:

They're watching you, wherever you walk.

И аз щях да публикувам един материал, но се въздържах 🙂 Ето го. Официален, на BBC.

Are we following the government's stay-at-home message? 

Apple, Google and the Department for Transport all collect "mobility data".

https://www.bbc.com/news/55626008

Публикувано:

Тук има ли вече някой ваксиниран? Ако има възможно ли е да публикува документа доказващ че е ваксиниран, че ми е интересно какво представлява 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , spear каза:

Тук има ли вече някой ваксиниран? Ако има възможно ли е да публикува документа доказващ че е ваксиниран, че ми е интересно какво представлява 🙂

Не съм ваксиниран, ама мога да ти покажа как изглежда немския (той имунизационния паспорт си го има отдавна).

Viele Menschen haben keinen Impfpass

Ето така изглежда и ти лепят лепенката на съответната ваксина с дата, подпис и печат на лекаря. За корона ще изглежда ето така:

Bislang rund 124.000 Corona-Impfungen in Bayern | BR24

• Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.